# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VENENUM – Trance of Death
| 09.08.2017

Kara büyü kazanında fokurdayan okült death metal.

Son zamanlardaki yazılarda bahsettiğim üzere, bu sene underground ortamda son derece kaliteli ilk albümler çıkıyor. Son haftalarda bunlardan bazılarını yazdım, yazmaya devam ediyorum. Bugün sitemizde ağırladığımız VENENUM da bu gruplardan biri. 2008’de kurulan Alman grup, 2011’deki EP’sinden bu yana geçen 6 yılın ardından ilk albümü “Trance of Death” ile bizleri selamlıyor.

VENENUM teoride bir death metal grubu olsa da, bunu son derece karakteristik biçimde sunması itibarıyla death metalin sınırlarını esneten bir yapıya bürünüyor. TRIBULATION, ilk dönem MORBUS CHRON, GRAVE MIASMA gibi grupları akla getiren bir tavrı var. Aynı anda hem çiğ hem ne yaptığını bilir olmayı başaran grup, asıl olayını ise yarattığı atmosferle önümüze seriyor. Bir kere sound cidden çok iyi. Cillop bir kayıt kalitesi olmasından bahsetmiyorum, albümün kendine has korkulu ve tekinsiz bir havası var. Okült ve gizemli ortamı pekiştiren çeşitli efektlerle süslenen gitarlar zaman zaman kadim dehlizlerden yankılanıyorlarmışçasına müziği ve sizi ele geçiriyorlar.

Grubun en basit ifadeyle tuhaf bir karanlığı var. Bu alışık olduğumuz death metal şiddetinden ya da ürkütücü olma çabasından ziyade daha içselleştirilmiş bir karanık. TRIBULATION’ınkine benzeyen, ancak misal bir “Children of the Night”tan daha yoğun, daha ekstrem bir karanlık. VENENUM’u dinlerken geberene dek kafa sallamak yahut gitarınızı alıp odada tepinmek istemiyorsunuz. Daha ziyade büyüler, mumlar, tekinsiz evlerle dolu, gece vakti taş yoldan hızla ilerleyip köşeyi döndüğünüzde bir anda üstünüze atılmayı bekleyen hastalıklı bir Orta Çağ Avrupa’sı evsizi türünde bir korku var “Trance of Death”te.

Albüm boyunca bu tutarlılığı koruduğu ve bir ilk albüm için mükemmel bir karakter ortaya koyduğu için, VENENUM’u bu yılın en değerli kazançlarından biri olarak görürken bir an bile duraksamıyorum. Grup ciddi anlamda çok büyük potansiyel barındırıyor ve bunu da daha ilk albümden çıtasını çok yükselterek gösteriyor.

“Trance of Death” bu yıl dinlediğim en iyi albümlerden biri ve şu an bu yazıyı okumakta olan pek çok kişinin de albümden büyük keyif alacağından eminim. Yıl sonu listelerinizi yaparken hep bilindik isimleri yazmayayım, biraz da yeni keşfedilmiş cevherler olsun diyorsanız, VENENUM “Trance of Death” ile bunu seve seve yapacaktır.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.95/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Sepulchral Voice Records
Kadro
H.L. Besteler (2, 3, 5)
F.J.L.: Davul
P.T.: Gitar
F.S.A.: Vokal, bas
D.P.: Gitar, klavye
Şarkılar
1. Entrance
2. Merging Nebular Drapes
3. The Nature of the Ground
4. Cold Threat
5. Trance of Death, Part I - Reflections
6. Trance of Death, Part II - Metanola Journey
7. Trance of Death, Part III - There Are Other Worlds…
  Yorum alanı

“VENENUM – Trance of Death” yazısına 3 yorum var

  1. SalihCetin says:

    Ula kim bu yazıya 1 verdi

  2. Alondate31 says:

    Inceleme icin tesekkurler. Album daha giris parcasiyla havaya sokuyor insani hemen. Harbiden de korkutucu bir hava var albumde. Bu grup gibi ilk album ile hayvani girisler yapan baska gruplarsa tavsiyelere acigim :)

  3. kavanozkafa says:

    Kritik çok başarılı.

    3 Şubatta grup KargArt – Kadıköyde bir konser verecekmiş. Gidilir.

    https://www.facebook.com/events/121956998495921/

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.