# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NORDJEVEL – Krigsmakt EP
| 01.03.2017

Fazla bekletmiyorlar.

2016′da çıkan ve kendi adlarını taşıyan mükemmel ötesi ilk albümleriyle adını güçlü şekilde duyuran Norveçli black metal grubu NORDJEVEL ile birlikteyiz bugün. 500 adetle sınırlı plak olarak çıkan “Kriegsmakt” EP’si, grubun üretken bir yol izleyeceğini gösteren ve bu açıdan sevindiren bir açlışma olarak karşımızda.

“Nordjevel”e direkt 10/10 basmış bir insan olarak, NORDJEVEL’in black metale dair iyi olan pek çok şeyi sergilediği müzikal kimliğinin “Kriegsmakt”ta da sürdüğünü gördüğüme sevindim. 3 kişilik kadrosuna eski RAGNAROK basçısı DezeptiCunt’ı ve bir adet de ikinci gitaristi katan grup, bu şekilde konserler ve turneler için de güçlenmiş oldu. EP’ye baktığımızda dikkatimizi çeken ilk şey; NORDJEVEL’in ilk albüme benzer yıkıcılıkta, amansız bir giriş yapan ve EP’ye adını veren şarkıyla doğrudan ağzımıza yüzümüze vurmasının ardından, ilk albüme pek de benzemeyen türde bir şarkıyla bizi karşılaması.

For de falne… adlı bu şarkı NORDJEVEL’in daha ağır tempolu, daha sanatasala kaçan tarafını görmemiz adına iyi bir numunelik. Her ne kadar ben grubun yırtıcı ve melodik vahşetine vurulmuş olsam da, NORDJEVEL’in bu tür işlere girişebileceğini bizlere göstermesi de kötü bir şey değil.

13 dakikalık EP’yi kapatan Into Ever Deeper Depths de yine ilk albüm ve ilk şarkı ayarında, ikinci dalga Norveç black metalini gayet melodi bazlı bir kimlikte sunan, MARDUK davulcusu Widigs’in el ve ayak bileklerinin anasını ağlatan bir işitsel yıkım.

Toptan bakınca, “Kriegsmakt” NORDJEVEL’in yarınına ışık tutma amacı gütmeyen, belki “Nordjevel”e konmamış 1 ya da 2 parçayı da bizlere sunan ve For de falne… gibi gruptan yeni duyduğumuz bir karakteri bizlere sunmak adına düşünülmüş bir çalışma. İlk albümü dinlerken düşen ve hâlâ her dinlememde yerlerden topladığım dibim, “Kriegsmakt”ı dinlerken yer çekimine boyun eğmeye o kadar da istekli değildi, ancak bu NORDJEVEL’in hayvan gibi iyi bir black metal grubu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Melodik black metal yapıyorken ve türün kalıplarının dışına çok da çıkma gereği duymuyorken kendinizi tekrarlamanız son derece kolay bir şey ve ümidim NORDJEVEL’in ikinci albümünde bu tuzağa düşüp bize tüm olayını ilk albümden gösterdiğini hissettirmemesi. “Kriegsmakt” öyle ahım şahım bir akıl alma rolü üstlenmese de,NORDJEVEL’in geleceğine yönelik böyle bir korku peydahlanmasına da yol açmıyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.11/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Osmose Productions
Kadro
Nord: Gitar, bas
F.Widigs: Davul
Doedsadmiral: Vokal
Şarkılar
1. Krigsmakt
2. For de falne...
3. Into Ever Deeper Depths
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.