# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NORDJEVEL – Necrogenesis
| 07.04.2019

Zehir saçıyor zehir.

NORDJEVEL’in kendi adını taşıyan ilk albümü uzun süredir dinlediğim en iyi black metal albümlerinden biriydi. O kadar saf, o kadar nefret dolu ve agresifti ki albümü dinlemelere doyamamış, tam puanı yapıştırmıştım.

O albümün ardından grubun kadrosunda önemli değişlikler oldu. Bunların en önemlisi, vokalist Doedsadmiral ile birlikte NORDJEVEL’i kuran, hatta gruba adını veren gitarist Nord’un gruptan ayrılmasıydı. Ne olacak, grup bitecek mi yakarışları eşliğinde NORDJEVEL kadrosunu gitarda MYRKSKOG ve MORBID ANGEL gibi gruplardan bildiğimiz Destructhor ile davulda DARK FUNERAL, AEON ve bilimum başka gruptan tanıdığımız Dominator ile güçlendirdi. Bu noktada önemli olan NORDJEVEL’in ilk albümdeki karakteri koruyup koruyamayacağıydı. Sonuçta esas adam, Nord ayrılmıştı ve artık besteleri başkası yapacaktı.

Black metalin çok sevdiğim farklı bakış açılarından biri de bu şeytani kötülük ve sonsuz karanlık kavramını tabiatla harmanlanmış şekilde sunmayı başarabilmesi. Yaşadığımız evrendeki yerleşik kötülüğü, kalıtsal karanlığı dünyevi düzleme indirgeyen ve böylece soyut ile somutu bir araya getiren black metal yaklaşımlarını çok çekici buluyorum. NORDJEVEL bir önceki albümünde bunu sergilemeyi başarmıştı. Sadece IMMORTAL gibi ormanda dolaşmaktan, SATYRICON gibi gece vakti açık havada ateş yakmaktan bahsetmiyorum. NORDJEVEL’in ilk albümünün mükemmel kapağıyla da bütünleşen, farklı bir şeytan/tabiat harmanından söz ediyorum.

“Necogenesis”e baktığımızda yine son derece vahşi bir black metal görüyoruz. DARK FUNERAL, MARDUK, 1349 kalibresinde bir vahşet ve soluk aldırmayan bir yırtıcılık sunan albüm, ilk albümdeki daha melodi tabanlı yapıdansa biraz daha rif üzerinden ilerleyen bir black metal sunuyor. Yine son derece akılda kalıcı şekilde yazılan, cam gibi prodüksiyon eşliğinde beynimize derinlemesine nüfuz eden müzik, Destructhor’un vahşi pena darbeleri ve Dominator’ın ezip geçtiği davul performansıyla yukarılara çıkıyor.

Kriegsmakt” EP’sinin incelemesinde bahsetmiştim; grup ilk albümden çok aykırı duran “For de felne…” adlı şarkıyla ilk albüme nazire yapan bir yavaşlık, durağanlık sunmuş, sonrasında böyle işlere de bulaşacak mı acaba sorusunu gündeme getirmişti. “Necrogenesis”te görüyoruz ki NORDJEVEL’in hiç böyle dertleri yok; albüm 47 dakika boyunca şerefsiz gibi yardırıyor, zehirliyor, bıçakları sokup sokup çıkarıyor. Belirli oranda orta tempolarda gezinen “Nazarene Necrophilia” dışında albümün tamamı muazzam bir soğukluk ve blast beat şöleni hâlinde ilerliyor.

İlk albümle kıyaslama noktasına gelirsem bence ilk albüm bundan daha çarpıcı, heyecanlı ve iştahlı bir profil çiziyordu. Belki grupla ilk kez tanışıyor olduğumuzdan, belki Nord’un ilk albüm yazım süreci olması dolayısıyla içinde taşıdığı kudret ve istekten, o albümde “Necrogenesis”ten daha çekici bir hava vardı. Tabii bunu yaratan sadece o olağanüstü kapak da olabilir. Ama yine de “Necrogenesis” de kendi özelinde çok iyi bir black metal albümü. İlk albümü sevdiyseniz, adını andığım üç büyük grupla belli bir hukukunuz varsa, yılın değerli işlerinden biri olduğum “Necrogenesis”i mutlaka dinleyin, özümseyin, hatmedin.

Black metal ulan.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.70/10, Toplam oy: 27)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Osmose Productions
Kadro
Doedsadmiral: Vokal
Destructhor: Gitar, geri vokal
DezeptiCunt: Bas
Dominator: Davul
Şarkılar
1. Sunset Glow
2. Devilry
3. The Idea of One-Ness
4. Black Lights from the Void
5. Amen Whores
6. The Fevered Lands
7. Nazarene Necrophilia
8. Apokalupsis Eschation
9. Panzerengel
  Yorum alanı

“NORDJEVEL – Necrogenesis” yazısına 21 yorum var

  1. Koralp says:

    İlk albümde çıtayı arşa çektikleri için, o kadar etkilenmedim ama çok vurucu bir iş yapmışlar yine. Albüme Nordjevel’in albümü olarak bakmazsanız, muazzam bir black metal albümü diyebilirsiniz, ki zaten öyle. Bu arada Devilry olağanüstü bir şarkı, etkisinden çıkamıyorum.

  2. HaNNibaL says:

    2019′un en iyi black albümlerinden biri. Şarkılarda yeterli iç karartıcılık,karanlık yok sadece.

  3. Aykut says:

    Black metal ulan…
    Nordjevel ilk albüm gerçekten muazzamdı. Ahmet hocam. Bu albüm yine alice harikalar diyarında insanı zıp zıp zıplatıyor. O bahsettiğin şeytan/tabiat olayını çok iyi açıklamışsın saf kötülük başka bir açıklaması yok.
    Dominator hayvan evladınında grupda olup baget sallaması bile yeter ve artıyor benim için.
    Zannedersem bu albüm kritiği sonrasında instagram hesebında tavuk postunu yapıştırdın. Hahdhdhdhfbdjfbhf…😁
    Albüme puanım 9 reiss…🤘

  4. P L A G U E says:

    ciddi şekilde setherial ve urgehal etkileri var albümde…bu arada setherial:’( bi ses verin ulan amına koduklarım!

  5. TAAKE says:

    ÜLKESİNDEKİ SAVAŞTAN KAÇIP GELİP ESENLER OTOGARININ KARANLIK DEHLİZLERİNDE DARP EDİLİP TECAVÜZ UĞRAMAK

    bu albüm için en iyi tanımlama bu,nordjevel adlı tamamı annesi ahlaksız işler yapan sorunlu çocuklardan oluşan grubun ilk albümünü hatırlamyorum,ama bu albüm tam manasıyla itlik,puştluk,serserilik ve piçlik
    albüm adamı madden,maniveyeten bitiriyor,kaltağı sex slave si yapıyor,gece boyu pompalayıp sabah hardcore sakso le uyandırıyor ve etek gidirip kahvaltı hazırlattırıyor
    Bu sene çok albüm çıktı,marduk,funeral mist,sargeist falan fakat bu albüm hepsini liseli kız gibi sıraya diziyor,sololar,savaş sesleri ve akıl yitirten rifleriyle tam bir kulak tecavüzü
    burdan nodjevel e sesleniyorum ”oğlum hiç mi anneniz babanız sevgi göstermedi,hiç mi bir kedinin başını okşayıp şefkatle dolmadınız,ne bu nefret,pislik?”

    Eğer kriegsmachine gibi bir sürpriz yapıp Mgla labüm yapmazsa bu senenin en iyi albümü

  6. şeyh hulud says:

    Ne güzel tarıyor namıssız

  7. HaNNibaL says:

    Tekrar tekrar dinliyorum iyi sikertiyorlar gerçekten kulakları aferin lan size

  8. Rashid says:

    Azılı bir Dark Funeral ve Marduk dinleyicisi olan bendeniz için bu grup kolaylıkla favori Black Metal gruplarımdan biri oldu bu albümle beraber. Ancak, Ahmet abinin de dediği gibi artık ilk albüm olduğundan mıdır nedir onun ayrı bir havası vardı. Özellikle melodi anlamında Nordjevel albümü daha çekiciydi. Ama bu albümün de ondan aşağı kalır bir yanı yok. Herifler gene döktürmüş.

  9. Evelin says:

    Grubun uzerinden Dominator gecmis bi el. Sahane!

  10. Evelin says:

    bu arada buyucu black metalinden cikipta alman askeri marduk black metaline gecmeleri daha iyi karsiladim son albumleri benim vizyonuma gore ilk albumlerinden bile daha citir.

  11. Kaan says:

    Gece gece ne gitti albüm. 9 puan benden. Black lights from the void e bayıldım. Bir önceki albüm ise 10 luktu. Bu albümde Vokalde Mortuus etkileri hissedilmesi değerini arttırdı.

  12. ismail vilehand says:

    Ben bu albümün ilk albümden epey daha iyi olduğunu düşünüyorum. Dominator’un gruba katılışı tam bir “Ver yetkiyi, gör etkiyi.” durumu olmuş.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Dominator ve Destructhor muhteşem bir ikili oldu. İyi ki bu grupta denk gelmişler. Birbirlerinin etkisini üçe beşe katlıyorlar albüm boyunca.

  13. şeyh hulud says:

    Albümü davulla değil, müzeden çaldıkları MG 42 ile kaydetmişler.

  14. şeyh hulud says:

    Sevgi değil de bu albüm bende takıntıya dönüşmeye başladı. Yerli yersiz dinlerken buluyorum kendimi.

    https://i.hizliresim.com/WXmO08.gif

  15. Berca B. says:

    Maalesef çalışırken müzik dinleme imkanım yok ve 2 haftadır köpek gibi yoğunum, bu yüzden de şu ara sadece duşta 1-2 şarkı müzik dinlemeye zamanım oluyor. İş yoğunluğu ve stres üzerine müzik de dinleyemeyince tam patlama noktasına gelmiştim ki dün gece yatarken de olsa müzik dinleyeceğim dedim ve bu albümü açtım. 2 şarkı sonra gücüm kalmadı sızdım ama o bile yetti cidden. Böyle bir hayvanlık, böyle bir dayak yok.

    Yiğit

    @Berca B., abi bu albümü dinleyip nasıl uyuyakalıyorsun helal olsun. Uykulu uykulu açıp yatakta tepinmeye yol açabilecek bir albüm.

    Berca B.

    @Yiğit, dün öyle ceset gibiydim işte sen düşün.

  16. şeyh hulud says:

    Albümü geceleri masabaşında oturarak dinleyince ertesi gün ayak bileklerimde ağrıyla uyanıyorum. Baldırlarım falan hep tutulmuş.

  17. Koralp says:

    Her dinlediğimde dehşeti iliklerime kadar hissediyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.