# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KREATOR – Extreme Aggression
| 09.06.2015

James Hetfield ile selfie qeyfi ve güne KREATOR’la uyanmak.

Pasifagresif’in 6. yılının ilk yazısından merhaba. Sitedeki 2148. kritik olma şerefine ulaşan bu albüm, benim de pasifagresif için yazdığım 707. kritikmiş. Ne güzel istatistikler bunlar diyor, dün gece gördüğüm rüyaya geçiyorum.

Rüyamda, Güzide ile bir lokantada yemek yerken, bir de bakıyorum ki tam arkamdaki sandalyede James Hetfield oturuyor. Yavşak gibi hemen sokulup “Bi selfi çekelim mi abim beee hadi be abi beeeeee” diye sırnaşıyorum. O da karşıdaki bakkalmışçasına “Isısısı” diye sırıtıp gayet istekli şekilde yanıma eğiliyor. Hetfield’la yanak yanağa ekrana sırıtıyoruz, fakat ben bir türlü fotoğrafı çekemiyorum. Acayip acayip yerler açılıyor telefonda, yok siyah beyaz oluyor, yok ikimizi her biri farklı renkte dört minik ekrana bölüyor; uzadıkça uzuyor. Gerçek bir mal gibi “Normalde hiç böyle olmaz ama pardon bi saniye” falan diyorum olan bitene çok uyuz olarak. Bu sırada Hetfield ilk anki heyecanıyla yanı başımda telefona sırıtmaya devam ediyor. Onun bu hevesli hali de hafiften beni kıllandırıyor. “Ünlülerin benzerleri yarışması galibi midir nedir, 15-20 saniyedir gıkı çıkmadan duruyor. Bu nasıl meşhur?” diye düşündürtecek kadar uzun sürüyor tüm bu süreç. Alnımda minik terler peydahlanayazarken, neyse ki sonunda çekmeyi başarıyorum, Hetfield’a teşekkür edip önüme dönüyorum.

Sonra evde, çektiğim selfiyi arıyorum. Telefonumla çektiğim selfiyi her nedense mukavva bir kutuda arıyor oluşum yeterince saçma değilmiş gibi, çektiğim o siyah beyaz, dört ekrana bölünmüş işe yaramaz ıvır zıvır selfi denemelerini fotoğraf halinde kutuda buluyorum. Biraz daha bakınıp asıl düzgün olanını bulduğum zafer anında da, elbette ki pat diye uyanıyorum ve tüm bu çaba bir anda sona eriyor.

Sabahları uyandığımda genelde kafamda Köyümüz TV’de falan çalan türde türküler, hayatımda hiç duymadığım ya da 1 saniyeliğine maruz kaldığım için id’ime işlenen abuk subuk şarkılar çalar. Bir gün olsun kaliteli bir şarkıyla uyanmışlığım yoktur. Vardır tabii ama çok azdır.

Her neyse, bu sabah uyandığımda her nasıl olduysa kafamda Don’t Trust’ın girişi çalıyordu. Şarkıyı bayadır dinlememiş olmama rağmen kafamda bu şarkıyla uyanmış oluşuma dair şaşkınlığım, siteyi açıp bu albümü, “Extreme Aggression”ı 6 yıldır siteye koymamış olduğumuzu fark etmemle daha da arttı.

Zira mevzu bahis grup KREATOR, albüm ise “Extreme Aggression”dı.

Bu ayıbı daha fazla devam ettiremezdik…

Müziğe dair, gerçekten iyi bir riften daha çok sevdiğim hiçbir şey yoktur. Gerçekten akıllıca yazılmış, karakterli, yırtıcı bir rif beni bir anda çok mutlu edebilir. Şu anda bahsettiğimiz albüm, bu konuda gerçek bir hazine niteliğinde. KREATOR’a dair sevdiğimiz neredeyse her şeyin temelini, mükemmel rifleri, yırtıcı vokalleri, sert sözleri, amansız davulları, kısacası ekstrem metal adına Avrupa’dan çıkmış en ilham verici gruplardan biri olan KREATOR’ın her bir karakteristik özelliğini “Extreme Aggression”da görmek, hatta inanır mısınız, duymak mümkün.

9 şarkıdan oluşan ve 37 dakika süren albüm, baştan sona müthiş thrash metal dersleriyle dolu. Hangi şarkının adını söylesem diğerlerine haksızlık olacağından, bu konuya hiç girmiyorum. Zamanında Betrayer’ın klibinin MTV’de çok sık gösterilmesiyle ABD’de baya bir kitle edinen grubun, Mahşerin 5 Atlısı hüviyetindeki ilk 5 albümü, elbette ki thrash metal ve az önce de dediğim gibi, ekstrem metal adına çok önemli işlerdi.

Tıpkı SODOM gibi, KREATOR da sonradan daha uç işler yapacak çok sayıda grubu etkiledi. IMMORTAL gibi pek çok black metal grubunda, sayısız thrash metal grubunda, KREATOR’ın o çiğ, rif odaklı tavrını açık ve net şekilde gördük, görüyoruz, göreceğiz.

Albüm gibi net olmak istiyorum ve yazıyı burada bitiriyorum. %100 Metal Fest Headbangers’ Weekend kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda sahnede olacak KREATOR, çeyrek asır önce çıkan bu albümden birkaç şarkıyı net çalacaktır diyor, son noktayı koyuyorum.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.37/10, Toplam oy: 73)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1989
Şirket
Noise Records
Kadro
Mille Petrozza: Vokal, gitar, sözler
Ventor: Davul
Roberto Fioretti: Bas
Jörg Trzebiatowski: Gitar
Şarkılar
A Yüzü:
1. Extreme Aggression
2. No Reason to Exist
3. Love Us or Hate Us
4. Stream of Consciousness

B Yüzü:
5. Some Pain Will Last
6. Betrayer
7. Don't Trust
8. Bringer of Torture
9. Fatal Energy
  Yorum alanı

“KREATOR – Extreme Aggression” yazısına 25 yorum var

  1. onurtoptas says:

    En sevdiğim, en çok dinlediğim ve 1989′un parçalayan bir yıl olduğunu tekrar tekrar hatırlatan Kreator albümü. Fazla öznel olacak ama bence hem Kreator’un hem de o dönemki thrash gruplarının çıkardığı albümler arasında en rahat dinlenebileni ve en çok klasik riff barındıranı.

    Albümün kapağı da garip bir detay. Kasedi ilk elime aldığımda çok şaşırmıştım ne bir kavır art ne bir şey.. o dönemin neredeyse tüm grupları gibi dehşetli uğraşılmış çizimli kapaklar yerine yerine direkt rahat metalci fotoğraflarını basmışlardı. Bu elbette eksiklik değil, albüm gözümde 10/10′luk ama daha sanatlı manatlı bir kapak olsa şu albüm daha çok kişinin aklına çakılırdı.

    Rüyana ve Hetfield’la selfie çekme çabalarına da epey bir güldüm abi, eline sağlık.:) Daha normal şarkı-türkü melodilerle uyanırsın artık inş.

    (Not: Fatal Energy’nin ortasındaki[3:25] melodinin 100 saatlik loop’unu yapsa keşke biri. Geri sardır filan, vakit kaybı oluyor.)

  2. Öncelikle mükemmel bir kritik olmuş abi ellerine sağlık çok eğlendim okurken. :)

    Albüm hakkında ne yazacağımı bir saatten beri düşünüyorum, nasıl övsem, nasıl iltifatlar yağdırsam diye hesap kitap yapıyorum, sonuç; bulamadım.

    İçimdeki Kreator aşkını bine katlayan, “her şey bir yana Kreator bir yana” dememi sağlayan, sanırım Coma of Souls’dan bir tık daha fazla sevdiğim Thrash metalin en katıksız ve güzel hallerinden birine sahip bir albüm.

    Ha bir de Betrayer….

  3. junkman afatsum says:

    Bu albüm için ne dense azdır valla. En kısa tanımıyla 1000 siberian tiger gücünde diyebiliriz.

    En sevdiğim ve 10/10′luk bulduğum 10 thrash albümünü de yeri gelmişken yazayım dedim. Sırasızdır!

    Metallica-Master of Puppets
    Slayer-Reign in Blood
    Megadeth-Rust in Peace
    Anthrax-Among the Living
    Exodus-Bonded by Blood
    Overkill-The Years of Decay
    Testament-The Legacy
    Kreator-Extreme Aggression
    Destruction-Release from Agony
    Sodom-Agent Orange

    Bu arada Some Pain Will Last ne parçadır beee bana kalırsa okullarda ders niteliğinde okultulmalıdır!

    Not:Diğer parçalara haksızlık ettiğimi düşünmeyin hepsi ayrı ayrı thrash baş yapıtıdır ama gönlümde Some Pain Will Last’ın yeri ayrıdır.

    Nurhacı Çeri

    @junkman afatsum, Şu an geri kalamadım hemen ben de sırasız liste çakayım:

    Metallica – And Justice For All
    Artillery – By Inheritance
    Exodus – Tempo Of The Damned
    Testament – The Legacy
    Megadeth – Rust In Peace
    Heathen – Evolution Of Chaos
    Kreator – Hordes Of Chaos
    Kreator – Enemy Of God
    Slayer – Seasons In The Abyss
    Slayer – South Of Heaven

    Yine baya eksik kaldı ya, bir listeyi daha kırık bir kalple sonlandırıyorum…

    onurtoptas

    @Nurhacı Çeri, çelın cekseptıd:

    -Extreme Aggression
    -Beneath the Remains
    -Agent Orange
    -Ride the Lightning
    -Black Future
    -Practise What You Preach
    -Reign In Blood
    -Peace Sells
    -Evolution of Chaos
    -Among the Living

    Hazır yine yorum yapmışken söyleyeyim, Extreme Aggression parçasını konserlerde genelde daha yavaş ve bir ton düşük akorttan çalmaları üzüyor. Parçanın usturalığı gidiyor ama ne yaparsın ki babalar yaşını aldı.:/

    junkman afatsum

    En sevdiğim ve 10/10′luk bulduğum 10 thrash albümü listemi bir yıl sonra geliştirip 20′lik bir liste yapıyorum! Şurada bulunsun:

    Not:İlk 10 yukarıda..

    Sepultura-Arise
    Voivod-Nothingface
    Annihilator-Alice in Hell
    Death Angel-Act III
    Dark Angel-Darkness Descends
    Heathen-Victims of Deception
    Vio-lence-Oppressing the Masses
    Sacred Reich-The American Way
    Xentrix-For Whose Advantage
    Artillery-By Inheritance

    2.not:Yine sırasızdır.

    Küçük Zenci

    @junkman afatsum, Moruk zamanın Headbang dergisinde en iyi 10 Thrash albümü listesi vardı onunla baya paralel gitmiş. Bir tek Xentrix, Sacred Reich, Vio-lence falan değişik.

    ccc Thrash-Black Metal ccc

    junkman afatsum

    @Küçük Zenci, Aynen o listeyi hatırlıyorum Dj Şener Çetin’e (ki kendisi büyük ihtimal bu toprakların en fanatik Sodom dinleyicisi olabilir) aitti.

    Bende de Xentrix, Sacred Reich ve Vio-lence albümleri ikinci en iyi 10′lumda yer buldular ancak.

    Bu arada bu 3 grubun isimlerini daha önceleri duysam da o liste sebep oldu dinlememe.

  4. Nurhacı Çeri says:

    Abi eline sağlık, ”Extreme Aggression”, Kreator’un melodik tarafını daha jilet gibi tarafına tercih eden biri olarak 80′lerde çıkan en sevdiğim Kreator albümü, uzun zamandır da dinlemiyordum, güzel nostalji oldu eheh.

  5. Altimuray says:

    Geçen aylarda bi oyun indirmiştim, araba yarışlarıyla ilgili ama menejerlik yapıyorsun. Aracın ne kadar agresif olup olmadığını ayarlamak için agression ayarı vardı ve onu ne zaman görsem kafamda Extreme Agression şarkısı çalmaya başlardı. Sonra dayanamadım artık oyunu oynadığımda hep bu albümü dinlemeye başladım.
    Şahsen Kreator’ün son dönem albümlerini severim o nedenle bu albümde hafif dozda bi kan uyuşmazlığı olsa da çok başarılı bir albüm yaptıkları tartışılmaz bence.

  6. Karanlık Büyücü says:

    gelmiş geçmiş en sıkıcı rifleri yazan grup

    Ozan H. E. Turakine

    @Karanlık Büyücü, https://www.youtube.com/watch?v=CU3niULUV-0

    Karanlık Büyücü

    @Ozan H. E. Turakine, işte bir örneği daha. çok generic rifler

    Ozan H. E. Turakine

    @Karanlık Büyücü, Sonuçta zevk senin tabi, beğenmeyebilirsin. Benim için de gelmiş geçmiş en iyi thrash riffleri yazan gruptur Kreator.

    Koralp

    @Ozan H. E. Turakine, +1, logosunu dövme yaptıracak kadar çok sevdiğim bir gruptur, benim için de gelmiş geçmiş en iyi thrash metal grubudur.

    OnurOnur

    @Ozan H. E. Turakine, “… Benim için de gelmiş geçmiş en iyi thrash riffleri yazan gruptur Kreator.”

  7. Küçük Zenci says:

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Abi mükkemmel yaaaa. Coma of Souls ile birlikte değil Kreator, Thrash Metal’in en güzel şaheserleri. Çatıyı biraz daha büyütürsem Agent Orange, Bonded by Blood, Among the Living falan gerçekten bunlar mükkemmel albümler ya. İlk dinlediğim günden seneler sonra bu yana hala en ufak bir şey eksildiyse ben de bu sitenin en şerefsiz adamıyım.

    Haaaarika albüm harika. Yorumsuz. 10 üzerinden 10, 20, 30, 40…

    Kritik kötü ama kabul edilebilir çünkü böyle muhteşem albümlere çok da fazla bir söz söylemek düşmüyor, istediğin kadar saçmala adamlar yapmış yapacağını fazla söze hacet yok. 10/10.

  8. Salata says:

    Extreme Aggression > 2000 sonrası bütün Kreator albümleri

  9. Yiğit says:

    Eğlenceli kritikmiş hiç okumamıştım. Yukarıda kreator için sıkıcı riff yazıyor falan denmiş. Sabah sabah kritik ve bu yorum epey eğlendirdi.

    Raddor

    @Yiğit, ayıp olmayacaksa benim de sitede ayar olduğum çok eski yorumlardan biri: Annihilator – Alice In Hell albümündeki Human Insecticide için “hızı müzik zannedenler” idi. İçimden “amuğağoyim Thrash Metal bu, ne bekliyon” demiştim. Bir Thrash albümünü dinleyip, hızlı parça var diye nasıl hayal kırıklığına uğranılabilir.

    eatthegun

    @Yiğit, @Raddor, Abi Kreator bence de çok sıkıcı ve generic riff yazıyor. Harbiden yani sabahlara kadar övülen albümlerini döndürüyorum iyi güzel ama o kadar basmakalıp ve sıkıcı ki bu kadar olur. Annihilator’ın klasik dönemiyse dokunulmaz bence. Jeff Waters tarz, orjinallik, özgünlük, ton teknik neye bakarsanız bakın üst seviye, hemen kendini belli eden bi adam.

    Yiğit

    @eatthegun, jeff waters müthiş bir adam ona laf yok da coma of souls albümünü falan dinleyip yine de kreator hakkında böyle düşünüyorsan garip.

    eatthegun

    @Yiğit, Abi klasik dönemini de 2000 sonrasını da dinledim gerçekten Kreator’un riff yazma tarzı beni hiç sarmıyor. Ama şöyle bi cinsliğim var Kreator etkisi duyunca diğer gruplarda genelde hoşuma gidiyor, Immortal’ın falan kreator kokan rifflerinde kafayı yiyorum mesela hahah.

    Raddor

    @eatthegun, bu da mı gol değil, 2.28 – 3.10 arası en sevdiğim Thrash riflerden:

    https://www.youtube.com/watch?v=M8nQBEdkoYE&t=148s

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.