# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FALKENBACH – Heralding – The Fireblade
| 03.04.2009

…en their medh riki fara ok nefna tysvar ty magni blandinn ok megintiri…

Falkenbach ilk duyduğum andan beri kanımın kaynadığı çok güzel bir gruptur. En iyi çalışmalarının ‘…Magni Blandinn Ok Megintiri…’ olduğunu düşünsem de, son albüm ‘Ok Nefna Tysvar Ty’ de gayet severek dinlediğim çok iyi bir albümdür. Ve bu albümden iki yıl sonra, Alman menşeili bu Vikingler yeni bir çalışmayla döndüler. Yeni bir stüdyo albümü değil belki, ama grubun sevenleri için yine de yeterince güzel bir çalışma.

Grubun her şeyi Vratyas Vakyas, yanına aldığı birkaç müzisyenle eski Falkenbach şarkılarını tekrardan yorumlamış, bazı yeni şarkılar eklemiş ve her zamanki gibi black/folk/viking/skaldic türlerin bir bileşimi olan enfes bir müzik çıkmış ortaya. Eski şarkıların ağırlıklı olması, doğal olarak grubun black metalimsi ve daha çiğ yanının ön plana çıktığı anlamına geliyor. İlk albüm ‘…en their medh riki fara…’dan dokuz yıl geçmesine rağmen, daha modern koşullarla tekrar icra edilen parçalar hala aynı güç ve duygularını koruyorlar. Bunun yanı sıra Vakyas’ın kendini nasıl geliştirdiği, ‘magni blandinn..’deki ‘The Heathenish Foray’in yeni hali ‘Heathen Foray’de açıkça görülebiliyor.

Yeni bir şarkı olan ‘Of Forests Unknown’un, son albümdeki müziğe oranla daha bir black metal olması bana ilginç geldi. Yine de iyi bir şarkı olmuş. Her ne kadar albüm hali de çok iyi olsa da, grubun kendini daha iyi göstermesi açısından ‘…When Gjallarhorn Will Sound’un da bu albümde olması gerektiğini düşünüyorum (Kanımca Falkenbach’ın kariyerinde grubu ve müziğini en iyi ifade eden şarkıdır).
Aslında 16 yıllık bir grup olan Falkenbach’ın (Vakyas’ın) ilk çalışması, 1989 yılında çıkan ve sadece ’9′ adet basılan ‘Havamal’, bu albümdeki aynı isimdeki folk şarkısıyla anılıyor. O ilk ‘Havamal’ da böyle miydi bilmiyorum, ama bu albümdeki sadece clean vokallerden oluşan çok hoş bir şarkı.

Bir de değinmek istediğim bir şey var. Ben hayatımda Falkenbach albümleri kadar müzikle uyumlu kapak kullanan bir başka grup görmedim. Her kapağı farklı farklı zamanlarda aylarca desktop’umu süslemiştir. Ne desem az. Dinlediğim her şarkıları, gözümü kapadığım anda aklıma şarkının bulunduğu albümün kapağını getiriyor. Bu kadar başarılı bir kapak konusu seçimi olabilir.

Diyebilirim ki Falkenbach de o az bilinen ama bilenlerin büyük bir bağlılıkla sevdiği çok iyi gruplardan biri. Kesinlikle kendine özgü, duygu dolu ve inanarak yaptıkları belli, son derece samimi bir grup.
Grubun dününü ve bugününü tanımak adına çok iyi bir çalışma.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.72/10, Toplam oy: 36)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Napalm Records
Şarkılar
01. Heathen Foray
02. Of Forests Unknown
03. Havamal
04. Roman Land
05. Heralder
06. Laeknishendr
07. Walkiesjar
08. Skirnir
09. Gjallar
  Yorum alanı

“FALKENBACH – Heralding – The Fireblade” yazısına 2 yorum var

  1. This is Anfield says:

    Almanya’nın müzik adına yaptığı nadide güzelliklerden biridir bu grup.
    tek bir riffi 8 dakika dinletebilen bir gruptur da ayrıca, saygı duyulası.

    deutschland über alles!

  2. berke says:

    Vratyas vakyas tek başına yapar bu müziği kısacası grup değildir burzum gibi tek kişiden oluşur diğer üyeler kiralıktır gerektiğinde satın alır bu adam ;) kısacası adam yaşayan viking metal efsanesidir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.