# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DIVINEFIRE – Hero
| 03.04.2009

I shalt bestoweth upon thee whom speakest in holy tongue of thy Father.

“Her zamanki gibi İsveç’ten…” diyesim geliyor. İsveçli, yeni ama aslında tecrübeli elemanlardan kurulu bir grup Divinefire. 2004’te ilk abümünü yayımlayan grup, 2005 kasımında da ikinci albümünü piyasaya sürdü. Divinefire, çok başarılı bir senfonik power metal yapıyor. Ancak çığırtkan cılız bir power metalden söz etmiyorum. Şöyle diyeyim, Rhapsody veya Stratovarius thrash çalsa böyle olurdu sanırım.

Klavye desteği ile birleşen sert gitarlar ve oldukça beğendiğim bir vokal ile Divinefire kesinlikle çok iyi şeyler yapacağa benziyor. Eski Narnia vokalisti Christian Rivel’in kurduğu grupta bas gitar dışında kalan tüm işler; yani gitarlar, düzenlemeler, klavyeler, davul programlama (bilgisayar olduğu anlaşılmıyor bile) tek bir kişi tarafından yapılmış. Jani Stefanovic adlı bu Fin müzisyen hem muhteşem gitar çalıyor, hem de son dönemlerde rastlanmayan kadar riff’e dayalı power metal bestelerine imza atarak artı puan topluyor. Narnia demişken, Divinefire da tıpkı Narnia gibi Hıristiyanlığa övgüler düzen bir topluluk (“Hero”dan kasıt da Hesus Kristos mu ola ki?).

Arada çok seyrek olarak brutale yakın vokallerin de duyulduğu albüm, çok temiz kaydı, enerjik ve heyecan verici şarkıları ve olağanüstü gitar sololarıyla, power metal, senfonik metal ve heavy metalden hoşlanan herkesin hoşuna gidecektir. Son zamanlarda duyduğum power metal albümleri arasından gitarın en etkili kullanıldığı çalışmalardan biri olan “Hero”da, neredeyse her şarkı çok güzel. Merak edenler, bulabilirlerse “Divinfire” adlı şarkıyı dinleyip fikir sahibi olabilirler. Grubun ilk albümünün de en az bunun kadar iyi olduğunu ve pek çok sitede geçen yılın en büyük sürprizlerinden biri olarak kabul edildiğini de ekleyeyim. Doğal olarak bu albüm de aynı şekilde değerlendirilecektir. Albümde bir de metalik tarafından bir “Queen – Show Must Go On“ cover’ı var.

Şöyle bir baktığımda, “Hero” için hiç düşünmeden 2005 yılı içerisinde dinlediğim en iyi power metal albümü diyebilirim. Türün sevenlerine hararetle tavsiye ederim.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.50/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Rivel Records
Şarkılar
01. Resurrection
02. Secret Weapon
03. Divinefire
04. Hero
05. United As One
06. Leaving The Shadows
07. Open Your Eyes
08. New Beginning
09. Cryptic Passages
10. The Show Must Go On [Queen cover]
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.