# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEGADETH – Super Collider
| 10.06.2013

Sabah 9 akşam 5.

Çıkışına dair heyecan duyduğum son MEGADETH albümünün “Risk” olduğunu söylersem fazla abartmış olmam sanırım. 1995′ten bu yana dinlediğim ve üzerimde çok emeği olan MEGADETH’in giderek sıkıcılaşması, sanırım sadece benim canımı sıkıyor olmayacak ki, yıllar içerisinde gruba dair yorumlarda çok belirgin bir düşüş, bir sıradanlaşma görülmekte.

MEGADETH’in “ara vermesinin” akabinde yaşattığı bence en büyük sorun, olayı biraz fazla “işe” dökmüş ve memur gibi, sırf kontratları gereği “yapmaları gerekiyormuşçasına” albüm çıkarmaya başlamaları. Evet, “Risk” öncesi heyecan duyuyordum, albüm çıkınca beklediğimi bulamadım. “The World Needs a Hero” benim için “eh” bir albümdü. Heyecanım yoktu, o yüzden hayal kırıklığına da uğramamıştım. “The System Has Failed” öncesi de gayet nötrdüm, beklentilerim yoktu, dolayısıyla da albümü ortalama bulmaktan dolayı canım sıkılmadı. “United Abominations“dan beklentim olmamasına rağmen nefret ettim. Bence aşırı sıkıcı bir işti. “Endgame“e dair hiçbir ümidim yoktu, ama albüm gayet iyi çıktı, çok sevdim, sürekli dinledim. Ardından “Th1rt3en” çıktı. Albüm öncesi yapılan yorumlar, albümü övme amaçlı ancak bende geri tepen yorumlar o kadar tadımı kaçırdı ki, albümü DİNLEMEDİM. Cidden, henüz “Th1rt3en”i dinlemedim.

Ve şimdi de “Super Collider” çıktı. Yine bir memur MEGADETH albümü bekliyordum, beklediğimi bulamadığıma şaşırmadım. Zira bu sefer, beklediğimin de ötesinde bir memurluk, bir “biz bir şey yapmış olalım da, kalitesi çok da farketmez”cilik var ve albümün thrash metal değil de hard rock oluşu, inanın ki bunun en son sebebi.

“Super Collider”ın bana hissettirdiği en temel duygu, fazla kafa yorulmamış oluşu, en azından böyle hissetirmesi. Bu durum o kadar da tadımı kaçımıyor, zira MEGADAVE zaten uzun bir zamandır heyecanını kaybetmiş olduğunu hissettiriyor. Tadımı kaçıran asıl konu, bu kafa yormama olayının boyut atlayıp, ilk aklımıza geleni kaydettik türü bir vasatlık çerçevesinde sunuluyor olması. Bazı rifler, bölümler, gerçekten de o kadar sıradan ki, Dave’in albümün 3′te 1′ini bir günde yazmış olabileceğini dahi düşündürtüyor insana. Aşırı derecede tahmin edilir rifler, sıkışılıp kalınan blues gamları, dinlerken şöyle bir hareketlenmenizi, gaza gelmenizi sağlayamayan bir sürü şarkı.

Albümü kötülemek adına paragraflar yazma niyetinde değilim; görünen ve kılavuza bütçe ayırma gereği bırakmayan bir köy var karşımızda. Dance in the Rain ve biraz da Beginning of Sorrow’u sevdiğimi, diğer bazı şarkılarda da hoş bulduğum anlar olduğunu ifade ederek ve birkaç paragraftır vurguladığım şikayetlerin “aLbÜm tHrAsH dEqiLLLL… :((((((((((“den kaynaklanmadığını belirterek yazıyı sonlandırıyorum.

“Super Collider”, elinizde Chris Broderick gibi bir öküz olup da ondan faydalanmamayı başaracak ve eski ve sağlam bir MEGADETH hayranına, yeni bir MEGADETH albümünü bir A4 sayfasını dolduracak kadar yazılacak şey barındırmadığını düşündürtecek kadar vasıfsız bir albüm.

4/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.01/10, Toplam oy: 154)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Tradecraft
Kadro
David Ellefson: Bas
Dave Mustaine: Gitar, vokal
Shawn Drover: Davul
Chris Broderick: Gitar
Şarkılar
1. Kingmaker
2. Super Collider
3. Burn!
4. Built for War
5. Off the Edge
6. Dance in the Rain
7. Beginning of Sorrow
8. The Blackest Crow
9. Forget to Remember
10. Don't Turn Your Back...
11. Cold Sweat (THIN LIZZY cover'ı)
12. A House Divided (bonus)
13. All I Want (bonus)
  Yorum alanı

“MEGADETH – Super Collider” yazısına 53 yorum var

  1. creign says:

    Megadeth bozdu yaeaeae :p

    Uzun zamandır bu kadar kötü albüm dinlememiştim herhalde. Özellikle Broderick’in gelişi ve akabinde çıkan Endgame’le birlikte yeni bir Megadeth döneminin başladığı düşüncesine kapılıp heyecanlanıyordum ama, önce thirt3en’le bir “lan?” derken Super Collider tokat gibi geldi resmen.

    Hoşuma giden bir anekdotla bitireyim;

    O kadar kötü ki, St.Anger bunun yanında Master of Puppets kalıyor.

  2. serdar91 says:

    Albüm öncesi yapılan yoruml olsun stüdyo videoları olsun içimde en azından “bu albüm iyi olacak be abi” umudu vardı. ancak albümü indirip baştan sona dinledikten sonraki durumumu anlatamam. ben bu albümde supercollider ve don’t turn your back şarkılarını beğenebildim. geçmişinde rust in peace, cryptic writings, peace sells…but who’s buying gibi albümler bulunan bir gruptan bu albümü dinlemek oldukça düşündürücü. metallicanın en kötü albümü denilen st angerda bile bir “uğraşı” olduğunu anlıyoruzdur sanırım. ama bu albüm patlak bir balon bu kadar net! ve puanım 1!

    serdar91

    @serdar91, şunu ekleyeyim. megadeth dağıldığını açıklarsa artık zerre üzülmem!

  3. Exorsexist says:

    United abominations, endgame, thirteen gayet beğenmiştim. Super Collider’ın dinlemeye değer pek bişey bulamadım. Nasıl bu kadar başarısız bi albüm yapılmış anlaması zor.
    Grubun iyi albüm yapma olasılığı kadroyla ilintili olmadığını anladık iyice.

  4. bunun üzerine bi peace sells kritiği gelse bari, gözlerimizin pası falan silinir.

    Yunus Emre

    @Angel of Deth, aynen yea

  5. atoutlemonde says:

    Aslında yazardan çok da farklı bişey yazamıycam. Gerçekten kötü, hatta riskten bile kötü, en azından arada crush’em ı açar dinlerim. Bu albümde onu bile bulamadım. Belki biraz süpır kolaydır. Olay thrashlik de değil. Metal müziği megadethle sevip saymış biri olarak, grubun bu denli ne yapsak olur anlayışı beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Dave osursa dinlerim diyen ben, kendi sözümü yalayıp yutmak zorunda kalıyorum. Artık tek isteğim youthanasia soundunda son bir albüm. Son olarak benden de 4 çıktı.

    Bu arada megadeth demişken PSBWB kritiklense keşke, ağzımızın tadı bir nebze olsun yerine gelir.

  6. patognomonic says:

    Sikiim Mustaine’i sana bisey olmasin Broderick

  7. Chris Broderick’e de yazık lan. Parasına bakıyor, ilgiye bakıyor tamam da, adam sıkıntıdan patlıyordur. Yolda falan Nevermore dinliyordur hep.

    serdar91

    @Bahadır Sarp, bizim “neden geldim istanbul’a” şarkısını chris broderick’e uyarlayabiliriz. “neden geldim megadeth’e”!

  8. saw you drown says:

    Aslında çok kötü bir albüm değil. Kritikte belirtildiği gibi albümün hissettirdiği temel duygu fazla kafa yorulmamış oluşu. Hatta sanki hiç kafa yorulmamış. Özelliksiz baya. Yoksa şarkılar çok çok kötü değil. Dinlenebilir.

    Bu albümle birlikte Megadeth efsanesi benim için bitmiştir. Aşırı derecede hayal kırıklığı yaşadım. Tamam bir youthanasia tabiki beklemiyordum. Ama Dave ve arkadaşlarının müzik sanatını hafife almaları ve resmen dalga geçmeleri bardağı taşıran son damla oldu.

  9. Baybora says:

    Broderick’e cidden de yazık oluyor yalnız. Tamam Dave falan filan da bu adam hiç mi bir şey diyemiyor,hiç mi bi ”Ağbi şuraya şu riff’i koysak” diyemiyor? Çok ağırlık koyması beklenilemez tabii ki ama belirtildiği gibi cidden de harcanıyor adam burada.

    Neyse,Megadeth diskografisinin en kötü albümü Risk mi bu mu emin değilim ama emin olduğum tek bir şey var: Bu albüm bayağı boktan. Evet,bu kadar. Çok zorlasam Forget to Remember ve A House Divided’ın idare eder olduğunu söyleyebilirim,ama onların haricinde tamamen çöp benim için.

    ”Megadeth bitmiş.”

    Zeynel

    @Baybora, Abi harbiden Forget To Remember güzel şarkı, albüm bok gibi ama keşke başka albümde olsaymış..

    Angel of Deth

    @Baybora, yalnız yarım saattir albümde a house divided diye şarkı arıyorum…

    Angel of Deth

    @Baybora, edit bonusmuş

  10. burningeyes says:

    İkinci United Abominations vakası. Hatta ondan da vasat. 3 verdim.

  11. Görkem Şahin says:

    Yorumlar yetti, hiç dinlemsem daha iyi olacak galiba.. Memur zihniyeti yorumuna aynen katılıyorum. Broderick kaçıp kendini kurtarmalı ve Megadeth artık bitmeli bence. Mustaine kendi mirasını kirletiyor…

  12. Son of Moonshine says:

    Alın size bir haftalık topic konusu. Geçmişte süper müzikler yapan adamlar yaşlanınca niye sıçar?

    Jester

    @Son of Moonshine, Aslında konu başlığı “Nasıl Enslaved, Rush gibi gruplar müziklerini canlı tutabiliyorken diğer büyük gruplar bunu yapamıyor?” olsa çok iyi olur bence.

    Mert

    @Jester, tutar bu.

    Kemal

    @Son of Moonshine, Çok güzel tartışma konusu bu :) Ben bunun üzerine düşünmüştüm baya zamanında, açılırsa başlık altına döşerim :D

    sambalici

    @Son of Moonshine, steven wilson bi röportajında buna değinmişt: http://www.youtube.com/watch?v=cwIN9vm2jME

    özetle belli bi yaştan sonra, çoluk çocuk aile işin içine girince kaliteli albüm çıkarmak için daha uzun süre uğraşmak gerekiyor. hala aynı tempoda albüm çıkarmaya devam edince albümlerin kalites düşüyor.

  13. OMustafar says:

    Neden böyle oldu hiç anlamadım. Daha 3 yıl önce taş gibi bir Endgame yazan adam, Broderick’e rağmen böyle bir albüm yazıyor? Thrash değil benim derdim, hard rock da yapsın ama düzgün yapsın gözünü sevdiğimin Mustaine’i. “Built For War” gibi bir şarkı hiç olmamalıydı mesela.

    Belliydi aslında, “Super Collider” şarkısı yayınlandığında da içime bir korku düşmüştü. Maalesef gerçek oldu korkum.

    Hani Dave pişman olduğu bir bestesi olup olmadığı sorusuna “Crush ‘Em” demişti ya, cidden Crush ‘Em daha güzel bu albümdeki bazı şarkılardan. N’aptın be Mustaine?

    Neyse ki albümü almadan önce dinlemişim. Vazgeçip almamaya karar verdim.

  14. Jester says:

    Zaten Megadeth bayağıdır eli yüzü düzgün albüm çıkarmıyor ki. Endgame’i istisna olarak alırsam (ki en sevdiğim Megadeth albümlerinden biri) Risk’ten beridir hep bir olmamışlık var albümlerinde. Bu albümü yarıda dinlemeyi bıraktım (13′de de öyle yapmıştım), dinlenilmeyecek kadar kötü. Arch Enemy gibi şirketleri 2 yılda bir albüm çıkartmaları için zorluyor bile olsa böyle albümler hiç yakışmıyor.

    Broderic beste adamı değil zaten, ver önüne çalsın tarzı bir gitarist. Başka bir projede (en azından kendi bir şeyler yazdığı bir projede) çok da başarılı olacağını sanmam.

  15. carolus rexx says:

    dave in artık yapabileceği tek yararlı iş şampuan reklamlarında boy göstermek olur.müzik ruhu ölmüş.

  16. Mechanix says:

    Endgame ile umutlarımızı yeşertip, thirteen ile ”noluyoruz ?” dedirten dave bu albümle yine bi united abominations etkisi yaratmış durumda. Albüm gerçekten de çok vasat ancak risk 5,5 alıyorsa bunun da en az 6 alması gerekir diye düşünüyorum. dance in the rain de megadeth’in son yıllarda yaptığı en güzel şarkılardan bence ayrıca.

  17. Berk says:

    Albümü yeni dinledim baştan sona.Benim gibi hayvan bir Megadeth fanı için bile tam olmamış albüm.Aslında cidden güzel şarkılar var,Dance In The Rain,Forget To Remember,The Blackest Crow,Don’t Turn Your Back. Bu şarkıları cidden çok sevdim ama albüm olmamış ya.Burn,Built For War falan cidden boş şarkılar.Off The Edge ise introsu çok iyi olmasına rağmen sonradan sıçan bir şarkı.Diğer kalan şarkılar ise ortalama şarkılar.Albüme genel olarak bakınca beğendiğim şarkılar beğenmediklerime göre çoğunlukta,bu yüzden 6 verebilirim albüme.Ama albümde herkesin farkettiği gibi bi olmamışlık,bi ruhsuzluk olduğu için bu puanı 5′e düşürüyorum.O da yukarıda saydığım şarkılar hatrına.Risk albümünde en azından bir ruh vardı,açıp baştan sona dinlerseniz Dave Mustaine’in şarkıları cidden hissederek söylediğini anlarsınız.Ama burda onu bulamadım malesef.

  18. Katalon says:

    Endgame’den sonra albüm yapmayacaktı Megadeth.

    Endgame, hem isim olarak son albüm olmaya çok uygundu, hemde müzik olarak müthiş bir albümdü; Megadeth güzel bir çalışmayla müziği bıraktı derdik. Ama öyle olmadı, Dave illa suyunu çıkardı için.

    Super Collider, United Abominations kadar kötü bir albüm olmasa da, dinlenebilecek yanları dolu var bence. Ama çıkmasa da olurdu yani.

    burningeyes

    @Katalon, United Abominations bundan biraz daha iyi bence.

  19. Koray says:

    Megadeth’i hiç sevmem,sevmedim sevemedim (Rust in Peace’e laf yok ama) hatta Mustaine’den nefret ederim,albümü buldum bir dinleyeyim belki severim diye düşündüm ama dinledikten sonra ki düşüncelerim zaten üstte ki yorumlarda geçiyor.Daha da fazla soğudum bu adamlardan.
    Bu arada REVOCATION’ın yeni albümü bir çıksa da Metal’in ne olduğunu birkez daha öğrensek. David Davidson ‘ da gerçek bir frontman olduğunu birkez daha kanıtlasa.

  20. gazap says:

    Albüm gerçekten büyük hayalkırıklığı.Herşeyden önce özensiz ve aceleye getirilmiş albüm.Dave’in yaşlandığını bu albümle kabul ettim.80lerdeki Megadeth değilsin ki .Bu kadar ardı ardına albümler falan. Bak Testamente adamlar 5-6 senede bir çıkarıyorlar ama taş gibi.
    Endgame ve Thirteen albümleri gayet sağlam parçalar içeren albümlerdi gerçi..Dance In The Rain,Forget To Remember,Dont Turn Your Back beğendiğim şarkılar.Thin lizzy coveri da keyifli,ama o kadar..David Ellefson’un performansı da birkaç iyi noktadan.
    Bir Megadeth fanı olarak üzülerek söylüyorum ki Marty ile Nick dönse belki…
    Ayrıca şunu da söylemeli;The System Has Failed 2000′li yıllardaki son Megadeth gibi albümdür.Çünkü müzikal bütünlük olarak tanımlayabileceğim albümün her anında her melodisinde hissedilen bir ruh vardı.Sonrakilerde tam manası ile genele yayamadılar bi daha bu adlandırmakta zorlandığım şeyi.Ne olurdu birkaç sene daha kassaydın,uğraşsaydın şarkıların üstünde be abi.

  21. Nightwing says:

    Bu Megadeth kafasında bi şablon belirlemiş 3 albümdür aynı düzen, aynı şarkı yapıları, aynı sound. Endgame nispeten biraz daha başarılı ve biraz daha farklı bi albümdü ama 13 ile bu albüm birbirinin kötü birer kopyaları gibi. Beni 2009 yılında Endgame’den sonra dondurup zaman makinesiyle 2020lere gönderseler deselerki ”Megadeth 2010 ların başlarında peşpeşe şu iki albümü çıkardı” deseler vereceğim cevap şu olurdu: ”Hocu bunların ikisi farklı albüm mü?”

    Albüm klişe ötesi, vasatlıktan kırılıyor, ruh denen nanenin r’si yok, emek harcanmamış eceleye gelmiş, oldu bittiye getirtilmiş, Mustaine’in içi geçmiş, Chris solo atıyor ama boş atıyor (aslında o da bu grupta harcanıyor), albümde bas var mı yok mu belli değil, davul desen sürekli aynı kalıp, albüm akmıyor, gitmiyor, gidemiyor, kendini veremiyorsun, tıkanıp kalıyor bi yerlerde, sende başka şeylere yöneliyorsun.

    Aslında ilk bir kaç şarkıyla fena başlamıyor, bazı şarkılaırn introsu güzel ama ondan sonra öyle bir vasatlık ve tekdüzelik çamurunda boğuluyorki o iyi başlayan şeyleri de alıp süpürüyor. Buna bir de Mustaine’in bitmiş hali ve ruhsuzluğu eklenince ortaya 45 dakikalık bir can sıkıntısı ekleniyor.

    Ha hiç mi artı yönü yok. Dance in the Rain ve Beginning of Sorrow şarkıları gayet güzel bu iki şarkıyı albümün genelindeki tekdüzeliğin dışında tutuyorum. Son şarkı Thin Lizzy coverı Cold Sweat gayet güzel olmuş. (Aynı şarkıyı eskiden Sodomda coverlamıştı gerçi şarkının orjinali güzel, bir grup istese bile bunu kötü coverlayamaz)

    Bu bir kaç artı yönü sayesinde ve Megadeth’in bendeki mazi hatrına zar zor anca 5 alır. Hadi gene bonkör davrandım bunlarda olmasa 3 3.5 falan anca verirdim çünkü bu albüm onu hakediyor.

    Sodom demişken 2013 model gerçek bir Thrash ziyafeti istiyorsanız sizi şöyle alalım:

    Sodom – Epitome of Torture.

    Yunus Emre

    @Nightwing, albümle ilgili tek karışılamıyacak nokta bence basslar.

    Nightwing

    @Yunus Emre, Bass konusunda haklısın hacı bi anlık sinirle öyle deyiverdim. Zaten Megadeth’in tek sağlam kalesi bas gitar bence. Ellefson’ı da tanırım efendi adamdır :) (Ciddiyim)

    Ama diğer dediklerimin sonuna kadar arkasındayım.

    Yunus Emre

    @Nightwing, diğer dediklerine bende katılıyorum hocu :)

  22. Gökay says:

    dostum thirteen i dinlemelisin bence harbiden o albüm çok güzel bi albümdü öyle böyle değil. Super collider : dave, neden chris solo atmıyo? marty friedman ı gönderdin şimdi sıra şu adama bişey çaldırtmamakta mı daveeee

  23. serdar91 says:

    http://www.youtube.com/watch?v=95UT6EbkHzI

    herşeyi geçtim önceki albümde şöyle bir şaheser vardı ulan!

  24. megaDave says:

    bence boyle seyler demeniz hic te hos degil! yeni albumlet batmis falan demissiniz fakat gurubun super colliderdan onceki thirteen ve endgame gayet basarili albumler,risk,world needs a hero,the system has failed in zaten ne kadar rezil oldugu acik ama sunu da aklinizdan cikarmayin ki megadeth hicbirzaman kotu denecek bir grup olamaz sorarim size tornado of soulsun rifflerini solosunu yazan bir herif sizce kotulesebilir mi?

    Burak Özmen

    @megaDave, bence gayet kötüleşebilir, yaratıcılığın çeşitli dış etkenlerle geçici/kalıcı etkilenebileceğini düşünüyorum. iyi grupların kötü albümleri böyle çıkıyor. ha yani albümleri dinlediğimden değil belki gerçekten iyidir, sadece düşünce tarzını eleştirmek istedim.

    megaDave

    @Burak Özmen, elestirinde %100 haklisin fakat bu insanlar 2-4 yil onceki albumlere taparken birden megadethi hedef almalari bence dogru bisiy olmamali tabi aslinda herkesin yorumu farkli olabilir

    patognomonic

    @megaDave, ciddiye alinmak istiyorsan, Megadeth yazilarinin altina şu nickle birseyler yazma derim ben

    Jester

    @megaDave, Megadeth’in son 15 yıldır yaptıgı tek eli yüzü düzgün album Endame. Daha nasıl kotulesecekler ki.

  25. megaDave says:

    bir de birden megadethe degil mustaine hedef almaniz da bana aci veren sebepler arasinda

    angryson

    @megaDave, haklısın,broderickinde o kadar ciddiye alınması garip. iyi çalsada besteye faydası yokki

    rammlied23

    @angryson, bana kalırsa hicbir solonun hakkını marty gibi veremiyor herif eğlenmiyor,eğlendirymiyor iyi çalsa ne işe yarar ve katılıyorum adamın albüme katkısı yok

  26. rammlied23 says:

    broderick harcanıyor değil yazsın kendi solosunu paşa paşa çalsın.son 15 yılda cıkarılan bana göre 2 güzel album var endgame,thirteen.ben istemezmiyim bi rust in peace,peace sells yapmalarını.Ama her sanatçı böyle değil mi ilham kaybı yaratıcılıkta azalma olan seyler.bence bunu normal karsılamak ve hami rust in peace üzerinden değerlendirmek yerine bi risk üzerinden değerlendirilmeli bence.ama belki de ilhami tavan yapacak dave abimizin birden gidecek yeni bir efsane yazicak,anlik seyler bunlar sonucta

    anthraXXX

    @rammlied23, fazla megadeth dinlemem ama yorumlar ağır kaçmış brncede bence sen bi tuk daha haklı olabilirsin bu arada super collider şarkısı da fena diğil:P

  27. Edgucation says:

    Dave Mustaine i idol edinmiş biriyim pek tarafsız sayılmam yani ama albüme gelince söylemek istediğim pek bişey yok ben beğendim bunu fan boy olarak söylemiyorum sert olabilirdi hatta keşke olsaymış ama Dave’in de söylediği gibi kalpten gelen bir albüm olduğuna inanıyorum bunun içinde 7 veriyorum çok kötü değil.Ama yakın zamandaki bir Endgame hiç değilSon 10 yılda iğrendiğim hiç bir albüm yok ya neyse buda orta karar bişey.Seneye yada bir sonraki sene Harika bir Megadeth Albümü bekliyorum ben.

    megaDave

    @Edgucation, İşte aradığım adam!!! sen varya tam bendensin megadethin yaptığı hiçbirsey kötü değildir!

  28. levent yıldırım says:

    bütün abartılı kötülemelere rağmen oturup adam akıllı albümü baştan sona dinledim. Bence o kadar da berbat değil. Her ne olursa olsun Mustaine lan bu! Ne kadar kötü olabilir ki. O veya şu etkenleri bir kenara bırakalım açık konuşmak gerekirse vasat yerleri bulunmasına rağmen dance in the rain, super collider vb. Bir kaç şarkıyı hesaba katarak şunu söyleyebilirim ki bence sağlam bir hard rock albümüdür super collider
    Puanım: 7

  29. üns says:

    Ruhsuz, zorlama bi albüm. U.Abomination daha dinlenilesi parçalar içeriyordu bence… Heyecan verici tek parça yok, hatta tek bi solo bile duyamadım… Vasatın altında, yok puan muan…

  30. Nahilath says:

    Albümdeki tüm şarkılar title track gibi tamamen hard rock tadında olsaydı keşke. Nedense title track’i çok beğenmiş durumdayım. Megadeth’in hard rock ve alternatif işlerine bayılıyorum, Crush Em’a bayıldığım gibi.

    Megadeth artık güzel thrash metal yapamıyor. Sıkıcı ve kendini tekrar dinletmeyen thrash metal yapıyor. Bunun en iyi örneğini Th1rt3en’de gördük. Megadeth artık yoluna ”hard rock” ve ”alternatif rock” gibi çizgilerle devam etmeli. 15. albüm umarım Super Collider’ın getirdiği yumuşama çizgisini bir adım dahada öteye taşır.

  31. Fatih says:

    Dance in the rain,beginning of sorrow,the blackest crow dışındaki kalan şarkıları dinliyorum.Benim puanım 6.Hadi bye

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.