# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEGADETH – United Abominations
| 10.08.2011

Vasat Ötesi & Drover Kardeşler.

Bazı albümler vardır, arşivde dururlar ama asla açılıp doğru dürüst dinlenmezler. “United Abominations” benim için bu albümlerden biri.

Sakatlık dolayısıyla müziğe ara veren Dave işlere koyulmuş, “The System Has Failed” albümüyle iyi bir dönüş yapmıştı. Albüm yapmaya o kadar hızlı başlamıştı ki Dave, gruba kimi alacağım diye düşünüp vakit kaybetmeden, sadece bir albüm için sezonluk elemanlar almıştı. Bir zamanlar kavgalı olduğu Chris Poland bile gitarist olarak bu kadrodaydı. Dave Ellefson nerede diyecek olursanız, kendisi Mustaine ile Megadeth ismi yüzünden mahkemelik olmuştu.

“The System Has Failed” kimi hayranlarca yere göğe sığdırılamamış, kimi hayranlarca yerin dibine sokulmuştu. Benim içinse süper hit’ler çıkarmış bir albümdür. Bu albümü yetersiz gören arkadaşlar, önceki 2 albüme bakıp kıyaslarsa güzel olur. (“The World Needs A Hero” ve “Risk“).

Konumuza dönelim. “The System Has Failed” iyi bir dönüş olsa da, bundan sonra oluşacak tablo hiç de iyi değildi. O albümdeki sezonluk kadro bile daha iyiydi! Dave tarafından Megadeth tarihinin en kötü kadrosu bu albüm için oluşturuldu. Dave Mustaine elbet salaklıklar yapar, ama bu kadarını ben bile beklememiştim.

Önce Eidolon isimli pek de bilinmeyen bir grubun davulcusu olan Shawn Drover gruba dahil oldu. Şahsen kendisinin canlı performanslarını izlerken baygınlık geçirmekteyim, baştan belirteyim. Neyse, merakla beklemedeyiz dedik. Davulcu tamam, peki ikinci gitarist kim olacak?

Marty Friedman gibi bir azman çalmış bu grupta. Dave, onun eksikliğini hisseden hayranları için, aynı düzeyde aşmış birini nasıl bulacak acaba? Açıklamaları da iyi yönde, heyecan dorukta. Peki sonra ne oldu? Hepimize yuh çektiren o olay gerçekleşti.

Dave Mustaine: Gruba gitarist lazım.
Shawn Drover: Dave, benim bir kardeşim var elektro gitar çalıyor.
Dave Mustaine: Ara gelsin.

Yukarıda gördüğünüz diyalog, yeni kurulmuş amatör bir gruba eleman arayan adamların konuşması değil, koskoca bir metal devi olan Megadeth üyelerinin kendi aralarında diyaloğu.

Glen Drover, ellerini ovuşturarak Megadeth’e abi torpiliyle girer. Sonra da yeni basçı gelir, vs. vs.

Drover kardeşler tarafından istila edilen Megadeth albüm hazırlıklarına başlar.

Ve Megadeth’in en vasat albümü piyasaya çıkar.

“United Abominations”…

Vasat ötesi bir ikinci gitarist ve pek bir olayı olmayan ve yer yer sıkıcı olabilen bir davulcu ile bu kadar olur. Boşuna demiyorum: Megadeth’in en kötü kadrosu, Megadeth’in en kötü albümünü yaptı.

11 şarkıdan oluşan albümün ilk 5 şarkısı arada sırada dinlebilecek orta karar şarkılar. Ahım şahım özellikleri yokş ama bazen dinlenilebilir. Ancak geriye kalan 6 şarkı öyle rezalet, öyle iğrenç ki, söyleyecek söz bulmakta zorluyorum. Resmen ilk şarkılarda orta karar giden albümü direkt yokuş aşağı sürmüşler. İnsanların ağzına sakız olmuş ”Risk en kötüsü” lafı vardır ya, bana göre değildir. “Risk”te en azından Breadline gibi bir eser vardır. Bunda ise, hiçbir hit çıkmadığı gibi, anlatılamayacak derecede kötü şarkılar da bulunmakta.

“The System Has Failed” gibi iyi bir dönüş sonrası bu albüm beni hüsranlara uğratmıştı. Şükür ettim ki, en azından internet denilen bir şey var. Yoksa gidip bu albüme para verseydim, giden her kuruşa acırdım.

Aslında “The System Has Failed”den sonra böyle kötü bir albüm gelmesi normaldi. Gruba torpille alınan Glen’in performansını pek sallamayan Dave, albümdeki şarkıların kaliteli olmasını
ne kadar önemseyebilirdi ki? Glen Drover… Canlı performans desen bir âlem, stüdyo desen bir âlem; vasat kelimesi bu adama çok yakışıyor. Zaten gruptan gitmesini çoğu Megadeth hayranı havai fişeklerle kutladı. Kendi isteğiyle ayrıldı diye söyleniyor, ama Dave’in dayanamayıp bu adamı gruptan çıkardığını düşünmekteyim. Sonuçta torpil de bir yere kadar.

Fazla söze gerek yok. Kötü bir albüm, Megadeth’in kariyerini acımadan katlettiği bir çalışma. Şarkıları uzunca eleştirip ortalığı hakaret yağmuruna tutmak istemiyorum ve burada bitiriyorum.

Doğukan ÖZDÜR

3/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.77/10, Toplam oy: 150)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2007
Şirket
Roadrunner
Kadro
Dave Mustaine Vokal, gitar
Glen Drover: Gitar
James LoMenzo: Bas
Shawn Drover: Davul
Şarkılar
1. Sleepwalker
2. Washington Is Next!
3. Never Walk Alone... A Call to Arms
4. United Abominations
5. Gears of War
6. Blessed Are the Dead
7. Play for Blood
8. À Tout le Monde (Set Me Free)
9. Amerikhastan
10. You're Dead
11. Burnt Ice
  Yorum alanı

“MEGADETH – United Abominations” yazısına 46 yorum var

  1. Bence de sıkıcı bir albüm ama yazının temelinin dayandırıldığı Drover konseptine katılmıyorum, zira albümdeki tüm parçaları Dave daha ortada Glen yokken yazmıştı. Sadece “Never Walk Alone… A Call to Arms” Dave-Glen ortak bestesi.

    Bir de Megadeth gibi bir grupta torpil diye bir şey olmaz bence. Torpil, girilmek istenen yerde söz sahibi kişi tarafından yapılır. Shawn’un nası bi yetkisi ve söz sahipliği var ki abisini soktursun? Dave’e bahsetmiş, o da kabul etmiş. Bence Dave sözünü rahatça geçirebileceği kişiler aramış, olayın özü bu.

    Ve evet bence de grubun en kötü albümü ve tüm sorumlusu da Dave.

    Junkie Ghoul

    abisi Glen değil. Shawn 45 yaşında Glen ise 42.

    hen

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet (çok kısa bir şekilde onaylamak).

    Drover kardeşler zaten çok kötü olan albümü “öfff şu saçlarınızı bi düzeltin bari ya” dedirtecek hale getiriyor.

    3 bile vermek istemiyorum bu albüme sırf System Has Failed’daki umutlarımı söndürüp beni gerçekle tanıştırdığı için.

    Dave Mustaine’in yanına kimi koysan böyle bir iş çıkacaktı. Şarkıları yazan Mustaine olduğu sürece: Ha Chris Broderick ha Glen Drover. Lili Lülü solo atınca şarkının çehresi değişmiyor maalesef.

    Baran Şahin

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Pek sonuna dek torpile katılıyorum :) Daha acımasız satırlar yazabilirim Drover kardeşler için ama en iyisi burada kesmek :)

  2. Biberli Kurufasulye says:

    Bence yine de bir 4.5 alsa olurdu.Dave artık “Glen gitti iyi oldu da şu davul tokmalayan arkadaşı da bi yollasak iyi olacak” dese de biz de sevinsek artık.

  3. Gençay says:

    Dave’in yaptığı birçok gereksiz şey var bence kariyeri boyunca, ama À Tout le Monde şu albümdeki yorumu kadar gereksiz bir şey de yapmamıştır herhalde.

    hen

    @Gençay, “Fuckin A”.

  4. B U R Z U M says:

    dave bu albümden sonra akıllanmış bence…sonrasında çıkan ‘endgame’ buna en büyük kanıttır…2 albüm arasında siyahla beyaz kadar fark var…

  5. heat says:

    ilk iki şarkısını çok severim, a tout le monde’un yeni versiyonunu da severim onun dışında hiçbirşey yok bu albümde gerçekten feci sıkıcı

    neyse ki endgame gibi kaliteli bir albüm geldi bundan sonra da kurtardılar işi, ne olursa olsun cansın mustaine

  6. _BlaCkeneD_ says:

    bu albüme çok bok atılır neden atılır onu da anlamam. tamam megadethlik bi albüm değil bana göre ama risk gibi bir ucubenin yanında çok kaliteli olduğu da bir gerçek. bi kere bu albümde sleepwalker gibi bence megadeth in en iyi şarkılarından biri var. never walk alone, washington is next gibi güzel şarkılarda var. a tout le monde un ise cristina scabbia ile bir güzel ağzına sıçılmış tabi o ayrı bi konu. o versiyonunu dinledikten sonra şarkının youthanassia daki orjinalini de dinleyemiyom artık bu da işin trajikomik tarafı.

    glen drover konusuna gelirsek. evet önceki gitaristler marty frieadman, cris polland gibi adamların yanında esamesi okunmaz ancak bu kadar rezil rüsva edilecek bir gitarist olduğunu da düşünmüyorum. zaten bu kadar rezil rüsva edilmesinin sebebi de onlardan sonra gruba girmiş olması yoksa beş para etmez bi gitarist değil kendisi. guns n roses denen grupta çalsa virtüöz olur çıkar mesela.

  7. cenkozmercan says:

    kapak göz kanseri yapıyor ayrıca kayıtlara geçsin.

  8. Kıvanç says:

    Sadece ilk 3 şarkıyı sıkılmadan dinleyebiliyorum, gerisi aşırı sıkıcı.

  9. Kıvanç says:

    ”Dave Mustaine: Gruba gitarist lazım.
    Shawn Drover: Dave, benim bir kardeşim var elektro gitar çalıyor.
    Dave Mustaine: Ara gelsin.”

    Ayrıca şuna öldüm :D

  10. Bence bu kadar sert eleştirelecek bir albüm değil. Çok sefer zevkle dinlediğim bir albüm. Şarkılar ve vokal işi gayet yerinde.

    Tamam Glen Drover, Chris Broderick kadar aşmış ya da Marty Friedman kadar karakterli çalan bir gitarist olmayabilir ama verilen görevi ziyadesiyle yerine getirmiş birisi.

    Belki de Andy Sneap’in sihirli dokunuşundan dolayı ama bence kesinlikle “en kötü” diye bir şey değil.

  11. onurtoptas says:

    yine de “washington is next!” fena parça değil.. son dönem melodik megadeth yapısında(ne dedim ben). mesela world needs a hero’daki “disconnect” ile “dread and fugitive mind” ve system’daki “die dead enough” gibi.. her nedense bu dört şarkıyı yapı olarak benzetiyorum ve çok beğeniyorum.

    hen

    @onurtoptas, En merak ettiğim şey, Dave Mustaine Washington is Next’i kaydederken hiç mi “Wasted Years oldu bu” demedi. Hadi o demez, stüdyodaki kimse mi demedi lan.

    onurtoptas

    @hen, abi doğru çok benziyor. birebir gibi hatta. ama allahaşkına metal/müzik tarihinde o kadar çok benzer parça,riff vs. var ki kimse çıkıp da “bu şuna benzedi” demeye yeltenmiyor artık. örneklersek burda sayfalar dolar. bence çoğunun göz göre göre apartmak gibi bir gayreti de yoktur, adam önce besteleyip düzenleyip sonra da “aa bu şu oldu lan, silsem mi” demez gibi. binlerce parca vardır aklıda. ben bile s.kimsonik gitar çalıcısıyım odamda takılırken biseyler calarım yeni bir seyler cıktığını zannederim, dakikalar ya da günler sonra dank eder “ulan bu çaldığım şunun riffiydi doğru ya” diye.

    ya da belki kasıtlı apartmadır bilemem. ama böyle de olsa güzel bi sarkı çıkarmışlar diyorum. tıpkı 2006 eurovision birincisi “hard rock hallelujah”ın çok güzel, eğlenceli, gaza getiren bir şarkı olmasının yanı sıra, ana riffinin at the gates şaheseri “blinded by fear” ın biraz yavaş hali olması gerçeği gibi. :)

  12. V.Kaan says:

    Washington is Next! süper parça. Bayılırım. Albümdeki diğer parçaları en fazla 1 kere dinlemişimdir o ayrı.

  13. Burak says:

    Hayatımda duyduğum en kötü davul sound’u Shawn’ın sound’u. Hem kayıtlarda hem de konserlerde. Leş herif leş. Dave’in aklı varsa atar bu adamı gruptan. Megadeth albümleri benim gözümde 7/10′nun üstündedir ama bu albüme gerçekten 3/10′u, Endgame’de 4/10′dur benim için. Ben diyorum ki Shawn ne ki Glen ne olacak. Grup biraz show yapmalı görsel olarak. Öyle badik boyla sosis bacaklara deri pantalon giymekle, vantilatörle saç artistliği yapmakla olmuyor. Hatta biraz daha abartıyor diyenler olacaktır ama Chris Broderick’de gitmeli. Gruba yakışacak adam olmalı yakışacak adam.

    Junkie Ghoul

    @Burak, bu abartma değil, direk saçmalama olmuş. chris broderick canlı performanslarda seyirciye direk pozitif enerji yayıyor. yaptığı işten o kadar memnun ki, bunu sahnede ifadeleriyle yansıtıyor. dave bile bazen ”bitse de gitsek” havasında takılırken. yani özetle gruba yakışan biri. gitar konusuna gelmiyorum bile.

  14. Milky Flames says:

    @Bahadır Sarp, bu albumun neresini zevkle dinledigini merak ettim? mesela hangi $arkilar?

    benim son albumlere isinmaya calismak gibi ruh hastasi bir yapim vardir. 2008 civari bu albumu ilk dinledigimde resmen kafamdan a$agi kaynar sular dokuldu. hicbir zamanda alisamadim cunku $arkilar birbirinden rezaletti.

    en kotu albumu gectim, megadeth’in en kotu kapaga sahip albumu. tencere yuvarlanmis kapagini bulmus hesabi.

    Bahadır Sarp

    @Milky Flames, Bu nasıl bir soru ki? Ben şu şu şarkılar dedikten sonra sen de “hayır, onlar rezalet” mi diyeceksin?

    Genel olarak -çok bir beklentim olmadığından belki de- güzel soundu olan, kötü olmayan modern Thrash Metal şarkıları barındıran bir albüm bence. Ben berbat, felaket olduğunu düşünmüyorum. Kavgası verilcek bir durum değil.

  15. Angel of Deth says:

    bu albüm bence 3 alacak kadar düşmemelidir, en azından ilk 3 şarkı sayesinde almamalıdır. mesela bu albümden 3 şarkıyı blood in water’da broderick’ten dinlediğim de müthiş geliyor kulağıma, hele sleepwalker’ın 2. solosu. aşırı sıkıldığım için bu albüme iyice dikkat edebildim ve ilk 3 şarkı dinlenir, a tout le monde ve burnt ice’ta fena sayılmaz, bence bu albüm 5 ya da 6′yı hakediyor, evet bir peace sells vs. tabii ki olamaz fakat bir risk’te değil bence.

  16. Milky Flames says:

    @Angel of Deth, ilk 3 sarki guzel olup,kalan koskoca 8 sarki birbirinden kotu olursa normal. ayrica 3 puan fazla bile verilmi$, ben olsam 1 – 1,5 derdim.

    pop muzik albumlerinde de ayni mantik vardir. koca albumde iyi denilebilecek sarkilari ilk siralara koyar, kotu sarkilari arka arkaya dizerler. ki bence ilk 3 sarki icinde ”gayet guzel” denilebilecek tek sarkida sleepwalker

    son olarak, play for blood ne igrenc birseydir lan…

    Angel of Deth

    @Milky Flames, tamam da ilk 3 şarkı da öyle yalnızca albüme güzel olan bi şarkı değil bence, şahsen bi endgame’de olsa sırıtmazdı, hatta severdim de. çoğu şarkılar güzel olabilir fakat bu 3 şarkı albümün ortalamasının bayağı bir üzerinde. bu üç şarkıyı alıp karıştır + tekrar yapıp skropladığımı bilirim, dinlemekten zevk alırım. bir de şu şarkının dawullarına laf atılması drover’ı kötülemek için yer aramaktır. zaten mustaine tarafından yazılmış her şey, washington is next! i severim dawul olarak. glen drover’ı da sevmem fakat bir videosunda tornado of souls solosunu atıyordu ancak canlı performanslarda kendisi bir şeyler ekliyor sanırım, ancak sevmem kendisini. fakat shawn Ellefson’ı yeniden ve broderick’i gruba getiren kişi olarak biliyorum, o yüzden saygım var.

    ayrıca bana bu albüm system has failed’dan daha sempatik gelmiştir, system benim için kick the chair, blackmail ve scorpion’dan ibarettir. bu üçlüyü united’da ki üçlü kadar sevdiğim söylenemez.

  17. Milky Flames says:

    @Angel of Deth, shawn drover’i severim. ona laf edenler zaten cahil cahil dusunmeden konusup saldiran ki$iler. ama glen tam bir fiyasko.

    Angel of Deth

    @Milky Flames, orası öyle, glen’i ben de sevmem. ama soloyu bence atamadığından değil de kendi başka bişeyler katmak istediğindendir, yani sürüyle coverları geziniyor nette, glen drover çalamayacak değil ya?
    bkz : http://www.youtube.com/watch?v=et-m9M0KC_Q&feature=related burda çalıyor, adamı sevmesem de bire bir aynısı.

    dipnot : tornado of soul ne lan!?

  18. bestofMEGADETH says:

    arkadaşlar bu albümdeki şarkılar yeni elemanlar aldıkdan sonra kötü bir albüm olmamış bence.içindeki şarkıların bazıları kötü tamam her albümde var kötü şarkı her grubun her albümünde var kötü şarkı ancak içinde gayet kaliteli sololar ve güzel vokaller var.glen drower da görevini iyi yapmış bir adam sonuçta liveda da iyi çalmış kayıtlardada.shawn drower ın gidiceğini pek düşünmeyin çünkü mustaine baba bir laf etmiş demişki ”shawn drower ı megadeth i kurarken bulsaydım asla davulcu değiştirmezdim.” yani drower dalgası böyle.iyiki glen gitmiişki broderick gelmiş.megadeth in tek rezilliği risk dir.united yarısı iyi yarısı kötü şarkılar içinde olmuş fena olmayan bi albümdür.

  19. Exorsexist says:

    yazar arkadaş albümü biraz fazla yermiş. benimde yıllarca arşivde durup şuan dinlediğim bi albüm. ilk çıktığında sıkıcı gelmişti bidaha da açıp dinlemedim açıkcası.
    sağlam şarkılar var aslında. sleepwalker, washington is next, play for blood, black swan gibi.
    tabi bayağı kötü şarkılar da var. kötüden ziyade çok sıradan olan.

    6/10 daha uygun bi not bana göre.

  20. Angel of Deth says:

    açıkçası bu kritiğe tekrar yorum yapma gereği duydum. kusura bakmayın ama bence bu kritik bana kalırsa “yetersiz” olmuş. so far, so good… so what! kritiğinizi çok beğenmiştim ve 10 vermiştim çok başarılıydı. fakat burada bilgi hatası da var, belki mizahi açıdan yazmışsınızdır bilemem fakat glen drover, shawn drover’dan önce dahil oldu gruba. tabi takıldığım tek nokta değil. albümün kalitesinin çok üstünde 3 şarkı var bu albümde. endgame’de olsa dahi favorim olabilecek türden şarkılar ve bence bu kritiği 5 yapmaya yetecek türden şarkılar bunlar. united abominations kötü fakat 3 kadar değil bence. 5′i hakeder. açıkçası ben kritiğin yeniden yazılması taraftarıyım, ya yine sizin tarafınızdan veya başka bir kişi tarafından. yazma şevkinizi kırmak istemem tabi, dediğim gibi SFSGSW albümünün kritiği gayet güzeldi.

  21. atoutlemonde says:

    Sleepwalker ve washington is next albümün en dişe dokunur şarkıları. İlaveten gears of war’un solosunu da fena bulmadım ama geriye kalan şarkılar ya ortalama ya da çok kötü. Ne yazık ki ne yaratıcı bir riff, ne de dülülü dışında adam gibi bir solo var. A tout le monde’a gelirsek; cristina scabbia belki de düet yapılabilecek en iyi bayan vokallerden ama şarkıyı hızlandırmak ve özellikle 1. solonun içine etmek olmadı be dave reyiz. Bu arada bu şarkının duygusunu en çok yansıtan versiyonu da demo versiyonudur bunu da es geçmiyim.

    Son olarak albüm kapağı ne kadar basitse, albümün adı da bir o kadar yaratıcı. Bire bir çevirisi “birleşmiş iğrençlikler” olsa da “birleşmiş illetler” bizim dilimize daha bi uygun. 6/10

  22. berke says:

    Albümün dinlenilmiyecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum bence kritiği yazan arkadaş yapamamış.Özellikle sleep walker ve washington is next güzel şarkılar.Azcık önyargılarınızdan kurtulun.Yabancı sitelerde albümün puanı yüksek

    Ahmet Saraçoğlu

    @berke, “Yabancı sitelerde albümün puanı yüksek”

    En anlamadığım şey de bu. Ne demek ki bu? “Yabancı” dediğin kişiler Türkiye’de yaşayan kişilerden daha mı iyi anlıyor dinlediklerini? Nasıl bir kıstastır anlamadım bir türlü.

    berke

    @Ahmet Saraçoğlu, benim demek istediğim şey yabancı müzik sitelerinin bizim herşeye bok atan milletimizden çok daha fazla müzik bilgisi olması.Ultimate-guitar ve sputnik music sitelerinden albümün review,larına bakın demek istediğimi anlarsınız.Tamam albümde kötü şarkılar var evet ama bence bu kadar sevilmemesinin nedeni normal thrashtan biraz uzaklaşıp modern thrash sounduna geçmesidir.En azından ilk beş şarkı için bu geçerlidir.Diğer 6 şarkının iyi olmadığına ben de katılıyorum.

    Durakonis

    @berke, Bir albümü birden fazla kişinin kritik edebildiği formattaki progarchives gibi sitelerde, çok bilgili bir yazarın 5/5 verdiği bir albüme, başka bir çok bilgili yazar 2/5 verebiliyor. Demek ki bunun herkesçe kabul gören bir standardı yok.

    berke

    @Durakonis, Doğru tabiki.Ama bence 3 alacak kadar kötü değil.İlk 3 şarkıyı çok severim.Ondan sonraki 2 şarkı ortalama diyebilirim.Gerisi leş.

    Cattle Bilmemne

    @berke, Bir kişi sevmez mi lan şu Burnt Ice’ı?

    Number 13

    @Cattle Bilmemne, ben seviyorum lan hemde cok bide un var harbi harbi ben bu albumu baya seviyorum lan saka maka :D

    berke

    @Cattle Bilmemne, burnt ice çok iyi değil ama ortalama ile iyi arası diyebilirim

  23. Vicious Rattlehead says:

    Dikkat hortlama!!!

    Öncelikle bu albümünde kritikte verilmiş 3 puan talihsizliktir bana göre. Kritik tamamen taşlamadan ibaret.

    Bu albümde kafa kafaya güzel 4 parça sayarım ki ben The System Has Failed albümünü bu albümden çok daha az seviyorum. En kötü ayda bir dinlediğim bir albüm. Bu albüme 7 verdim.

    2000′lerde çıkarmış oldukları en güzel 3 albüme girebilir. Benim odunluğum mu bilmem ama Cryptic Writings albümünden daha çok dinliyorum nedense bu albümü. Bence pek sevilmediğinden inadına dinliyorum. Bilinçaltımın bana oynadığı bir oyun bu.

    Bu arada Burnt Ice gayet güzel parça.

  24. noth says:

    Bu albümün bu kadar yere vurulmasına anlam veremiyorum. Yani diğer albümlerden farklı, kendine özgü, biraz sade bi albüm yapmış. Tamam diğer albümlere göre parçalar basit ama bu vasat anlamda bi basitlik değil. Sonuçta Mustaine bunu içine sinerek yapmış. Risk albümüne bile bi sürü bok atılmıştı. İlla her albüm RIP gibi olacak. Neyse.

    Albüme ismini veren parçayı çok seviyorum.
    Daha doğrusu À Tout le Monde yeni versiyonu harici her şarkı güzel bence. À Tout le Monde gereksiz olmuş.

    Albüm kapağına gelirsek, öhömm şey. evet berbat bi kapak =)

  25. Erhan Yiğit says:

    Yazar albümü pervasızca, acımadan itin götüne sokup sokup çıkarmış. Bazı eleştiriler o kadar yersiz ki bahsetmeye kalkışsam kritiğin kritiği olur. Bre yazar kardeşim tamam albüm o kadar iyi değil ama 3 vermekte nedir? Her güzel şarkı için 1 puan versen bile en az 4 puan eder zaten (ki bu bile doğru olmaz). Albüm iyi değil bu konuda herkes hem fikir zaten fakat içerisindeki bir kaç güzel şarkı için dinlenmeye de değer diye düşünüyorum.

  26. Ş. Yıldırım says:

    Bütün diskografiyi dinliyordum kaç gündür, sabah sıra buna geldi. Bu albümün vasatlığında tuhaf bi hava var, St. Anger’a hissettiğime yakın hissediyorum. Misal Gears of War’da göze çarpan hiçbir şey yok, öyle dümdüz gidiyor şarkı ama bir şekilde dinletiyor da kendini. “Şarkıların içine hiçbir şey koymayalım ama koymuşuz gibi gösterelim.” Bilemedim. En kötüsü mü bilmiyorum ama bence Risk’ten bile garip bir albüm.

  27. In White says:

    Biri Sleepwalker kötü şarkıdır desin, karşımda olsa silahımı çeker vururum.
    Genel olarak kötü bir albüm ama ilk iki şarkısını bıkmadan 20 kere arka arkaya dinleyebilirim.

  28. Yiğit says:

    St. Anger’a, Reload’a falan bok atıyoruz da hiçbiri bu albüm kadar kötü değil.

    TanSolo

    @Yiğit, Super Collider’ın boktanlığını hafife alıyorsun. Albüm o kadar kötü ki kapağında içine neon ışık döşenmiş göt deliği var.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.