# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BULLET FOR MY VALENTINE – Scream Aim Fire
| 10.05.2012

Puff hich brinizh pheni anlamyosonuaz.

2003 yılında Metallica ve Nirvana şarkıları cover’layan kıçı kırık bir grup aynı yıl Roadrunner’dan albüm teklifi alıyor ve bu teklifi geri çeviriyorsa bu işte bir iş var usta.

Peki bu delikanlılar nasıl bu kadar büyüdü, serpildi, groupie’ye doydu? Cevap çok basit. Tüketim toplumuna çok kolay tüketilen müzik sunarak. Aşırı formülize ve rahatsız edici derecede samimiyetsiz bir müzik yapmalarına rağmen yakaladıkları bu başarı, insana “bunlar bizimle billur geçiyor olmalı” dedirtiyor. Drop C’nin ve kristal kıvamında prodüksiyonun meyvelerini Fruit Ninja kıvamında harcadıklarının ne kadar farkındalar bilmiyorum. Sınırları paramparça eden müzikler yapan adamlar “kanka hdd çöktü albüm ertelendi :(” diyor, bu adamlar ise Smells Like Teen Spirit, Enter Sandman cover’ı yaparken SONY BMG birden çıkıp geliyor ve “5 yıllık albüm anlaşması yapalım mı gençler?” diyor. İşte bunun nasıl olduğunu anlamak asıl mesele.

Bu dünyada ergenlik çağındaki gençler ve sevgilisinden yeni ayrılmış bayanlar kadar gereksiz harcama yapan insan bulunmadığına göre, bu iki kitleden en az birine hitap etmek zorunda yaptığınız müzik. Siz şimdi çıkıp Amerika’da High School’unda “coolboy”lar ve sporcu çocuklardan papara yiyen, “crush”ı (hoşlandığı kişi) tarafından “friendzone”a alınmış (arkadaş olarak görülmüş) ezik tiplere şarkı yaparsanız, elbette o şarkı patlar (bkz: Waking the Demon).

Formüllerini, bütün gizli saklılarını, gerçek yüzlerini tüm dünyaya gösterdiğime göre, mutlu mutlu işin müzik kısmına dönelim. Klasik hızlı ve melodik metalcore rifleri ile bezenmiş bol nakaratlı sıradan şarkılar hepsi. Gerçekten daha fazla tanımlamaya ihtiyaç duyulmuyor ama kritiğe giriştik bir kere, biraz bahsetmek lazım. Daha önce benzeri ve daha iyisi milyon kez çalınmış soloları tekrar tekrar duymak istemeyenlere hitap etmiyor gitarlar.

Şahsen albümün herhangi bir şarkısını ilk dinleyişte, sırada gelecek rifi ve ardından nasıl bir solo gelebileceğini çok rahat tahmin edebildim. Bu benim üstün müzisyenlik yeteneklerimden veya bu adamların yeteneksizliklerinden kaynaklanmıyor. Şarkıların böyle olmasının tek sebebi, bunu PA tayfası gibi metal konusunda kaşarlanmış (tabirimi maruz görün hehe) dinleyicilerin değil, ergenlik çağındaki gençler ve 25-30 yaşında hâlâ ergenlik yaşayanların dinleyecek olması.

Grubun beyni konumunda bulunan Matt Tuck’ın vokalleri bütün bu durumu o kadar iyi özetliyor ki, kritiği gereksiz kılıyor resmen. Şarkı şarkı bahsetmeye gerek duymuyorum çünkü hepsi birbirinin kopyası. Riflerin ve grubun sound’unun yeni dinleyicileri çok hızlı bir şekilde kendine çekmesi, onları adeta bir fanboy haline getirmesi çok olağan. Bu kadar gazlanmaları ve büyümeleri de çok başarılı bir stratejinin ürünü. Sırf bu başarıları için katlanabildim bu gruba.

Erkmen ESEN (saklanan saman)

4/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.44/10, Toplam oy: 98)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
Sony
Kadro
Matthew Tuck: Vokal, ritim gitar
Jason "Jay" James: Bas
Michael "Padge" Paget: Solo gitar
Michael "Moose" Thomas: Davul
Şarkılar
1. "Scream Aim Fire"
2. "Eye of the Storm"
3. "Hearts Burst into Fire"
4. "Waking the Demon"
5. "Disappear"
6. "Deliver Us from Evil"
7. "Take It Out on Me"
8. "Say Goodnight"
9. "End of Days"
10. "Last to Know"
11. "Forever and Always"
  Yorum alanı

“BULLET FOR MY VALENTINE – Scream Aim Fire” yazısına 72 yorum var

  1. junkman afastum says:

    yobaz metalcilerin asla anlayamacağı 80′ler mirasının nasıl modern metalle buluşturulup ne güzel şarkıların yapılacağının kanıtıdır bu grup ve albümleri. tek sorun vokalin çok yumuşak olmasıdır yoksa gayet iyi riffler melodiler mevcuttur bu grupta…

    kutup ayısı

    @junkman afastum, “yobaz metalciler” cok “YOBAZ” bir tabir bence. aslinda oturulup bunun bayagi bir tartismasi yapilabilir. ben her bu tarz yeni nesil bir grupla ilgili arti eksi herhangi bir sey konusuldugunda konunun bu yobazlara ve yobazliga gelisini pek anlayamiyorum. muhtemelen bende bu yobaz metalcilerdenim zira fakat kritikte adi anilan gibi gruplara dair negatif fikirlerimin temeli hala daha israrla heavy, thrash, death, black, doom vb isleri kovaliyor olmamdan gelmiyor.

    yapilan is kotuyse kotudur ama ne hazindir ki kotu bir seyde tutabilir. bunun bugune kadar pek cok farkli tarzda pek cok farkli ornegi var. gunumuzde metal -bence uzucudur mesela bu- artik bu tarz gruplarin ekmegini tam olarak yiyebildigi bir hale geldi gibi kabataslak bir tabir kullanabiliriz. tipki 80lerde oldugu gibi bu modern gruplar arasinda da iyi olanlar ve kotu olanlar var. ornegin bir yobaz metalci (:p) olarak Unearth’u baya baya seviyorken bu gruptan hic bir sekilde haz etmiyor hatta kritikte yapilan elestirilere de tamamen katiliyorum. kotu tabirimin icine bu tuketimi kolay olmak gibi kistaslarda giriyor benim su anda.

    neyse, killi konular bunlar malumunuz uzatmayalim. ama yukarida da dedigim gibi konunun her seferinde bu “yobaz metalciler” muhabbetinde sonlanmasindan biraz baydim ben. yobaz metalcilerin tipki pek cok yeni nesil isleri kovalayan insanlar gibi sevdikleri seyin haricinde olanlara sovuyor olmasi disinda -gunumuzde artik onbinlerce dinleyici var o 80ler mirasi dedigin gruplarin ardindan pervazsizca atip tutan- geriye kalanla cok bir alakasi yok aslinda bunu hepimiz biliyoruzdur bir sekilde. bir yerde hepimiz ayni yolun yolcusuyuz ve hangi kesmin daha uzaga isediginin de cok bir anlami yok, olaylardan keyif alabiliyor olduktan sonra..

    junkman afastum

    @kutup ayısı, sen yobaz metalci değilsin çünkü unearth seviyorsun bullet sevmemem kendi tercihin olmuş oluyor bu durumda bende god forbid’i sevmiyorum bu tarzda. yobaz metalci derken her yeni türe karşı tamamiyle karşı çıkanları ve sadece teknik metali yüce bulup diğer grupları basitlilke suçluyan metnik metal tutkunlarını kastettim.

    junkman afastum

    birde yobaz olayına kılık kıyafet ve tipide sokabiliriz çok gay imajina (glamci babaları ve 80′leri dışında tutuyorum) bürünmediği sürece sorun yok çünkü günümüz metalcilerin bir çoğu emo imaja yakın modern tarzlarda takılıyorlar ve çok çesitli müzik yapıyorlar sonuçta.

    saklanan sama

    @junkman afastum, yobaz metalci dediğin bensem ben darkest hour a avenged sevenfold a tapar, triviuma kurban olurum ayrıca parkway drive a da bayılırım. hakkımda yorum yapmadan önce diğer yazdığım kritiklere bak geneli metalcore grupları.

    Ayrıca necrophagist dışında teknik death metal hiç sevmem. Biraz akıllıca konuşsaydın keşke

    junkman afastum

    @saklanan saman, akıllıcamı pardon ben biraz geri zekalıyım! kusurabakmada orda sana veya bir kişiyi direk hedef göstermedimki ben zaten o yorumuda kritiği okumadan yazdım çünkü beklediğim şeylerin yazılacağını bildiğim için öyle bir yorum yaptım. ve verdiğin örneklerle seni kast etmediğimde ortaya çıkmış oldu yani problem yok biraz sakin

    junkman afastum

    beklediğim yorumlar derken kritiği değil yorumları kastediyorum

    Nightwing

    @junkman afastum, değerli kardeşim. amacım polemik yaratmak değil ama senin vio-lence, xentrix, sacred reich gibi old school thrash gruplarını dinlediğini pek sanmıyorum. onları dinleyen adam bu tip emocanları dinlemez dinle se de bu kadar hararetle savunmaz. metalin ne olduğunun farkındadır. k. bakma da ben bunları dinlediğine pek inanmıyorum senin. ha bi de yukarda bi yerlerde modern metal grupları emo makyajıyla çıkıyor gibisinden bi şeyler demişsin harbi sesli güldüm :) umarım şaka falandır bu söylediğin :)

    junkman afastum

    @Nightwing, çoğunlukla bakarsan modern grupların bir çoğunda emo imajı var dedim emo makyajı demedim ama emo ya da emo imajına yakın modern tipli takılıyorlar genellikle. dinlediğime inanmadığın grupları sana inandırma çabasında bulunmam dinleyen ben bilen ben ayrıca bullet for my valentine’dede bol bol thrash riffleri vardır örnek aldığı thrash grupları vardır testament ve metallica bunlardan iki tanesir. ayrıca bir çok ülkede bulleti metallicanın velihatı olarak görülüyor. ayrıca bunun yanı sıra bence benim dinlediğime inanmadığın gruplara senin inanmaman kusurabakma ama çok dar görüşlülüktür, ben müziğin her türünden zevk almasını bilen birisiyimdir. şuan darkthrone dinliyorum ardınada limb bizkit açar dinlerim çünkü bana ikiside farklı duygular ama güzel duygular yaşatıyor yani kısacası zevk almasını bilene bir çok tarzdan bir çok grubu veya sanatçıyı dinlememene hiç bir sebep yok. bende benim dinlediğeme inanmadığın için sesli güldüm ve çok dar vizyonlusun kardeşim herkezi bir yönününü görüp peşin hükümlere varma önyargılı olmamaya çalış

  2. Osman says:

    Bence ilk EP’leri gayet iyi. Need For Speed Underground oynarken çalardı. “There goes my valentine laylaylaylay laaaaaaay, and now she is GONE!!!”, oraya buraya çarpardım arabaları, öyle gaz gelirdi. The Poison’da kalite iyice düşse de, azcık bile olsa gazdı. Bu albüm ise tam bir fiyasko. 4/10 bile fazla buna, son albümü zaten dinlemedim.

    Burak Canik

    @Osman, aynen abi hand of blood’dı şarkının adı harbiden sarıyodu most wanted başka bişeydi bee (sanki 70 yıl öncesi aksdjaksd). o şarkı da Poison’daydı diye hatırlıyorum ilginç.
    Bi de bu albümdeki Hearts Burst Into Fire şarkısını seviyorum.

  3. özgür says:

    “scream aim fire” şarkısını dinledim şimdi ilk defa. daha önce grubun adını her yerde görmeme duymama rağmen grubun herhangi bir şarkısını dinlememiştim.

    normal düz bir şarkıymış.o tür şarkı yapıp çok övülen ve çok sevilen bolca grup var sanki gibi geldi. şimdi isimlerini çat çat söyleyemiyor olsam bile.şarkının ortasında, solodan hemen önce gelen “breakdown” kısmı haricinde normal düz bir metal şarkısı. hiçbir özelliği yok. ama bence, bu tür şarkıların bolca olduğu albümler çok çok seviliyorken, el üstünde tutulabiliyorken bu grubun da -tabi eğer şarkılar hep böyleyse- el üstünde tutulmaması için bir neden yok.

    sonuçta hacksaw to the throat, between the buried and me, theory in practice gibi gruplara teklif götürcek değil büyük firmalar.

  4. Itachi says:

    Bu tip grupları çok fazla lanetlemiyorum şahsen. Hatta bir nebze gerekli olduklarını bile düşünüyorum. Ne bileyim çünkü metal dinlemeye yeni başlamış birisi gidip bir Mastodon ya da Death dinlemez. Bu tip şeyler daha fazla ilgisini çeker ve bununla oyalar bir süre kendini.

    Zaten bu müziğe karşı bir merak varsa bir süre sonra kendini göstermeye başlıyor. Mesela ben bundan seneler önce de melodik şeyler dinlemeyi severdim şimdi de öyle. Ha 2 yıl önce Avenged Sevenfold’u dinliyordum şimdi BTBAM, Death, Mastodon vs. Değişen tek şey gruplar ve müziğin kalitesi. Hâlâ da çok fazla kaotik şeyleri dinleyemem sdf.

    Lunatchoop

    @Itachi,
    Kesinlikle.İlgisi varsa zaten insan araştırıp yeni gruplar keşfetmek istiyor.O zaman da geçmişe bakıp “Ya ben bunları mı dinlemişim ya?” diyorsun.
    Yalnız böyle bir vokalist olursa tabiki popüler olur bu grup. O gözler ne öyle.

  5. junkman afastum says:

    şu gruba sırf tipi bozuk diye 1 verenin müzik zevkinden şüphe ederim yani bu kadar insafsızlık olmaz emeğe saygı olsun.polemik yaratma çabasında değilim ama insafsızlık 1 basıp kaçmak.

  6. Rotten Angel says:

    (bknz: eski sevgili ile dinlenen grupların dandik olması)

  7. bathory says:

    Dediğin gibi zaten bu tür grupları pasifagresif de dinleyen yada hayranı olan kaç kişi vardır ki kim death,cynic,gojira vb. diğer grupları dinlerken metalcore dinlesinki basit gelir zaten.Amacım ezmek değil bu oluşumu fakat dinelemeye gelemez burdaki insanların çoğu daha çok bu 2000lerin başındaki nu metal grupları gibi güncel gruplar gördüğüm kadarıyla türkiyede baya hayranları var slipknot hayranları kadar var türkiyedeki hayranları açık olmak gerekirse bu yeni akımın coğunu beğenmiyorum gerek imajları gerek soundları belli istisnalar dışında tabi beni kendisine çeken bir yanı yok dinlerken sıkılıyorum

    junkman afastum

    @bathory, kardeşim yukarıdaki saydığın gruplarının hepsinin hastasıyım bunun yanından tüm heavy metal türlerinden de dinliyorum ayrım yapmaksızın. çünkü bütün türlerin iyi grupları vardır yani ben mastodon, atheist, cynic, gorefest, asphyx, baroness ne biliyim deathspell omega’da dinliyorum ama gidip kritikteki grubuda çeşitli ”sizin deyiminizle yavşak metalcore” gruplarını ya da yine üvey evlat olan nu metalden de gruplar dinliyorum yani teknik müzik dinleyen birisi çok basit müziktende zevk alabilir ve bu çok normaldir. zaten güzel müzik zor müzik değildir sadece sizin bu düşünceniz hard/heavy devi ac/dc ye kadar laf uzar. çok baist yapıda olağanüstü müzik yapıyor adamlar çünkü.yani son tahlilde müzik çeşitliliktir her grup aynı oranda teknik üstün beceride albüm yapılsaydı hep inan hiç zevkli olmazdı o yüzden her türün iyi kötü grupları vardır ve bu tarz gruplarda metal piyasasında olması gerekir.

    bathory

    @bathory, birinci olarak yavşak metalcore tarzında konuşmuyorum saygı gösteririm fakat şunu söylemek lazım evet güzel müzik sadece zor müzik değildir ama ben bfmv yada diğer metalcore gruplarının çoğunda beni kendine çeken bir şey göremiyorum.Not olarak bende acdc ve diğer basit yapıda olağan üstü müzik yapan insanlarıda dinlerim.Ama şunu söylemem lazımki metalcore grupları acdc tarzı gruplara cekicilik konusunda ucundan yaklaşamaz.

    junkman afastum

    @bathory, kardeşim o zaman müziğin ruhu yok diye konuş sen direk teknik metalle karşılaştırdın buda doğru bir kıyas değil yani benimde şöyle bir tezim var ruh dediğimiz şey her alanda kayboluyor her geçen dakika sonrası buda genelde kabul edilen ve herşeyi sevimsizleştiren büyük bir sorun.

    bathory

    @junkman afastum, tabi sende o konuda haklısın yani teknikle karşılaştırmamın sebebi bu sitedeki çoğu kişinin tech/prog ağırlıklı dinlemesi onu metalcore la karşılaştırınca müzikal acıdan ben eksiklik hissediyorum demek istedim yanlış örnek verdim sanırım ama kastetmeye çalıştığım şey buydu tam olarak tabi insandan insana değişir zevkler kiminin hoşuna gider kiminin gitmez

  8. Nightwing says:

    metal bu değildir. heavy metal müzik emo makyajlarıyla çıkıp ”sefgilim beni terketti al sana pis kaşaaaarrrr” demek değildir. heavy metal milyonları peşinden koşturmak veya yaşları 15-24 arası ergen dinleyicilere yaranmak değildir. metal müzik yavşak emocore vari vokallerle eski sefgiliye ithafen ”my tears don’t faaaalllll bilmem ne bilmem neeee” demek değildir.

    metal müzik isyandır. sisteme isyandır, otoriteye isyandır, kapitalizme isyandır. metal müzik paranoiddir. metal müzik savaşta yatalak kalmış birinin çığlıkları olan one dır. metal müzik ”kardeş kardeşi öldürüyor” diye savaşlara en ince ayarı veren holy warsdur. (megadethi savunacağım aklıma gelmezdi) metal müzik ıssız bir adada ölüme terkedilmiş cüzzam hastasının çığlığı olan ”leprosy”dir. metal müzik ölümdür. metal müzik şiddettir. metal müzik ”panzer division”dır. metal müzik doğa anamızı yok eden insanoğlundan kaçmaktır dunkelheit şarkısıdır.

    bu tip grupları eleştirip ”gerçek metal”i hararetle savunmak yobazlıksa evet ben yobazım ve bununla gurur duyuyorum. polemik yaratmak istemiyor sadece düşüncelerimi söylüyor ve huzurlarınızda 2 vererek uzaklaşıyorum.

    Rest in Pieces

    @Nightwing, ”metal müzik isyandır. sisteme isyandır, otoriteye isyandır, kapitalizme isyandır. metal müzik paranoiddir.”

    iyide bu punk rock (ya da grindcore). thrash metal biraz içine alsa da, diğer metal türleri pek işlemez bunları.

    ”heavy metal müzik emo makyajlarıyla çıkıp ”sefgilim beni terketti al sana pis kaşaaaarrrr” demek değildir”

    heavy metalde gayet güzel aşk meşk konuları işleniyor. özellikle glam metali incele derim.

    gibi gibi

    metal müzik gayet kaygandır. her yöne kayabilir. her tarz olabilir. bu müzik değişken ve gelişkendir. her şey sizin yaratıcılığınıza bağlı. hep belli birşeyi savunmak true metalci olmaya puan kazandırmaz.

    Nightwing

    @Rest in Pieces, ”heavy metalde gayet güzel aşk meşk konuları işleniyor. özellikle glam metali incele derim.”

    iyi de glam metalide metalden saymıyorum ki ben. ha emo makyajıyla çıkmışın ha trüvesti gibi giyinip çıkmışın. aynı şey. sadece glam ”eski” diye bazı kesimlerce savunuluyor. yoksa onunda gözümde metalcore dan hiç bi farkı yok.

    metal müzik değişkendir bu doğru. ama sen değişken olacam diye metal felsefesini, metalin kodu mu oturtan tavrını rezil rüsva edersen sonuç böyle emo çakması bi şey olur işte.

    RageNecmi

    @Nightwing, oha Glam metal icra edenlerede tro demeye getirdin ya :D yahu Judas Priest sahneye nasıl çıkıyor ! sex shoplardan aldığı deri malzemelerle :D ManOwaR desen Pehlivanlar gibi :D Yani diyeceğim o işin show kısmı,moda kısmı sen şimdi Steelheartte dinlememişindir glam diye bence önyargılarını kır ve dinle.Piyasanın her tarz elemana ihtiyacı var sonuçta misal senin sevdiğin gruplarında nakit kazanması gerekki geçimlerini sağlasınlar,böyle piyasa grupları onların katıldığı organizasyonlara katılarak büyük kitleleri çekiyorlar.Heavy metal isyandır demişin,evet öyledir ancak sadece konularından biridir heavy metal at gözlüğü takmışın gibi tek bir konuya odaklanmaz zaten yapılan icralara baktığında her çeşit konu edinliyor.Neyse isteyen dinlesin istemeyen dinlemesin bu kadar basit ne dinleyene karışılır ne dinlemeyene Özgürlük,Hak budur bence.(manowarı çok seviyorsan ben senin metalci kardeşinim 234252 şu hesap numarasına 1000 tl lütfen :DD brother of metalim benim…:D Manowarda senelerdir bu terane ile götürüyor durumu açık ve net bu gruplar olmasa manowarın hali nicedir :D )

    Osman

    @Nightwing, @bathory, bırakın geçleri eğlensinler, ne bu şiddet bu celal?

    junkman afastum

    @Nightwing, metal üzerindeki renkler kaçmaz korkma bu gruplarla manowar varkende kimseye düşmez gerçek metali savunmak! neyse zamanındada deeath metale yoz metal kuru gürültü deniliyordu, ama şuan büyük babalar oldu hepsi. 20 yıl sonrasnını düşündümde kim bilir ne olacak piyasa göreceğiz hep birlikte tabiiii…

    Nightwing

    @junkman afastum, geçersiz bir savunma şekli. death metal hiç bir zaman metal felsefesine aykırı şeyler yapmadı. black, death, thrash gibi extreme türlerin ilk çıktğında tepki çektiği doğru. ama bu grupların hiç biri yeni bi tür ayağına metal felsefesini kepaze etmemiştir. her şeyi geçtim hiç bi zaman tüketim kültürüne, popüler akıma ait olmamıştır bu türler. en azından ilk zamanlarında. ama şunun yüzüne bi 15 sene sonra kim bakar allah aşkına. gelip geçici bi şey olduğu tüketim kültürüne ait olduğu nerden belli.

    junkman afastum

    @Nightwing, metal felsefesi diye belirli bir şeyimi var yahu kimisi satan kimisi gore edebiyatı yapar kimisi mitoloji kimisi kişinin iç dünyasından kimiside seksten bahseder bunun gibileride aşktan bahseder. sözlerede yeniden iyi bak bence çok derinlikli sözler olmasada klişe aşk değil bahsettikleri yani hiç değilse pop müzik icra edenler gibi bu işi yerde sürümüyorlar.death metal olayına gelirsek daha eski örneklerde var ilk çıktığında elvisle beatles anlaşacak plak şirketi bulamıyordu bunu kim dinler diye ve venom ilk yıllarında dünyanın en kötü grubu seçilmiştir (bu kötülük bildiğimiz kötü anlamındadır, black metal kötülüğü değildir). ve death metal olayına yeniden gelirsekte death metal hiç yapılmayan bir şeyi yapmıştır brutal vokali o zamana kadar agresif bir vokal anlayışı varsada tam manasıyla brutal vokal yoktu ve bu metal için yeni bir şeydi.bu da zamane metalcisi için sapkınlıktı metal bu değildi zamane metalcisine . gelgelelim müziğin ruhu dediğimiz şeye zaten her geçen yıl azalıyor o ruh ve metalcore ya da onun türevi yandaşı bütün türlerde tabiki zamane orjinalliği ve ruhu yok buda çok normaldir şu yaşadığmız zaman dilimi bütünüyle ruhsuz ki. ama bu hep böyle gider her sonrakş tür yeni gelen şey kötüdür tuhhh kakadır ama zamanla herşey o zamanın ruhu içerisinde benimseli sevilir sonra baba sıfatıda ekletir kendine. ha birde şu var justin dinleyenler var yahu şu zamanda al sana en büyük ruhsuzluk bullet gibileri yanında cannibal gibi kalır zamanında bizim popçularda bu kadar yerde olamdığı için metalcilerimizde daha iyiydi tabiki.
    düşüş var hep ve bi sonda var.

    Nightwing

    @junkman afastum, metal felsefesi diye kesin çizgilerle ayrılan kesin bi şey yok evet. kimisi dine imana küfreder, kimisi ortaçağ efsanelerinden bahseder, kimisi ”pantolonunu çok sevdim hadi indir bebeğim oşşşş” der, kimisi savaşlara emperyalizme falan söver, kimisi okkültizmle mistisizmle kafayı bozar, kimisi de içsel hezeyanlardan falan bahseder. ama yavşak emocan vokal ve imajlarla çıkıp eski sevgili üzerinden paso ağlamaklı duygulsallık yapıyosan, hedef kitlen liseli ergenler ise ve buna göre müzik yapıyosan, liseli kızlar ”ayyy matt tuck becer beniiiii” diye odasında posterlerini eksik etmiyorsa bu metal değildir arkadaş. yani metalin felsefesi esnektir ama sınırları da vardır. verdiğin örnekler çok yanlış hadi zamanın glam metali desen anlarım ama death metal olsun, black metal olsun, thrash olsun hiç bi zaman bu düstürda türler olmadığı için metal bayrağını alnının akıyla önlerde taşıyan türler olmaya devam edeceklerdir.

    ayrıca bunu seven bunları da sevdi: jonas brothers, tokio hotel, avril lavine, good charlotte, film olarak twilight vs…

    ha bi de justin örneği vermişsin ne alaka. o zaten en uç nokta onu saymıyorum bile.

    junkman afastum

    @Nightwing, bulley seven ben o saydıklarını dinleme ama ben vio-lence, sacred reich, xentrix, heathen, autopsy, asphyx, dismember, bolt thrower gibi giblerinide de dinliyor dostum buda var aklında olsun zaten başka sözede gerek yok

    TAAKE

    @Nightwing, katılıyorum hocam özellikle bu konuda duruşuyla,felsefesiyle ve kavgasıyla black metal en üsttedir.Black metal herşeyin üstündeki tahtında oturup,ırzına geçtiği insanlık ve yokettiği dünyanın küllerine bakıp şarabını yudumlarken,diğer metal türleri ne kadar üstün ve harika müzikler yapsalarda tahtında oturan black metalin ancak ayaklarına kadar yükselebilir bence.Tekrar ediyorum burda müziğin,tekniğin falanın filanın hiç etkisi yoktur.Yoksa black metalin müzikalitesi ortadadır.Hepimiz black metali biliyoruz.Ama dediğim gibi müzik herşey değildir.Yoksa iş müziğe kalsa Mozart,Bach gelir tüm metal aleminin eline verir,gider.Emo,apaçi,glam ve zart,zurt gibi şeyleri metal müziğe bulaştırmamalıyız bencede.Bu konuda çok geniş düşünceli olmanın manası yok.Ondan sonra ortaya pamuk helva gibi gruplar çıkıyor,millet ”nerde o gaddar müzik,nerde o çiğ sound,ne varsa eskilerde var” diye ağlaşıyor.
    Aklıma A Headbanger’s Journey belgeselindeki Iron Maiden konseri sonrası tv’ye hönküren genç geldi:Heavy metal gibisi var mı?Bu dünyanın değil,uzayın müziği o,Madonna siktirsin gitsin

    2ye

    Nightwing

    @TAAKE, +1000 kardeşim. böyle düşünen insanların kaldığını görmek çok güzel. özellikle şu sözün altına imzamı atarım:

    ”Emo,apaçi,glam ve zart,zurt gibi şeyleri metal müziğe bulaştırmamalıyız bencede.Bu konuda çok geniş düşünceli olmanın manası yok.Ondan sonra ortaya pamuk helva gibi gruplar çıkıyor,”

    imzamı atarım. bazıları bunları dinlemeye devam etsin. biz aslanlar gibi blackimizle mutluyuz. :)

    bathory

    @TAAKE, +1 aynen katılıyorum dünyada sinirli gençler oldukça dünyanın karanlık tarafı var oldukça dünyada savaş ve haksızlık oldukça thrash metal death metal black metal her zaman var olucaktır çünkü isyandır.
    ayrıca lemmy ve cronos dan mesaj var
    http://tinyurl.com/cnc2efo

    junkman afatsum

    @bathory, ”dünyada sinirli gençler oldukça dünyanın karanlık tarafı var oldukça dünyada savaş ve haksızlık oldukça thrash metal death metal black metal her zaman var olucaktır çünkü isyandır.”
    şu sözüne bende katılıyorum hemde sonuna kadar yani sorun yok burda. benim hep demek istediğim karşılaştırılmaması gerekir o tarz true gruplarla bu tarz yeni nesil melez grupların.

  9. osman says:

    Arkadaş beğenilen bi gruba da dandik demeyin sizin kaliteli grup sınıfına soktuğunuz albümler kimsenin dinlemediği grupların albümleri mi olmalı illa.Grup biraz tanınınca ünlü olunca hemen piyasa grubu damgası yiyor.Ayıptır arkadaş
    NOT : Bi de her korn haberinde ortaya çıkıp bok atmaya çalışanlar bu lafım da size adamlar en azından yeni bir şeyler deniyor dubstep denen bir müzik türünü metal le birleştirip kaliteli şarkı yapmak kolay değil kaliteli şarkı yok ki diyenlere : get up

  10. emre says:

    E hiç kimse BFMV tarzı gruplardan çok komplike muhteşem işler beklemez yani.Ama bunlar da lazım arada farklı şeyler dinlemek gerekir.

  11. Echoes says:

    Bu kadar sevmeyeceğim tarzda söylenir.Sert değil , zarif de değil , özgün değil… (Gider böyle.)

  12. Wildchild says:

    Şöyle de bi’şey var ama..

    http://www.youtube.com/watch?v=Xrdmim8zOpg

    bathory

    @Wildchild, alttaki yorum iyi bir cevap olmuş bırak kopyalamayı bfmvin opethi bilmesi varlığından haberi olması dinlemesi bile başarı

  13. ben says:

    Metal müzik bacılarımızın sorunlarını anlatandır.

    http://www.youtube.com/watch?v=d2XdmyBtCRQ

  14. oz says:

    baştan sona dinlediğim ilk metal albümü ama grubun bir şarkısı bile yok bilgisayarımda şuan. yinede itin götüne sokulacak kadar kötü değil. yeterli dinlemede sevilebiliyor.

    bide benim gibi progresif müzik hastası biri nasıl ilk bu albümü dinledi anlam veremedim, baya da sevmiştim zamanında hem. ilginç.

  15. modern metal müziği bayanlar yönetiyor hiç birimiz farkında değiliz hehehe :D

  16. Kritik için elinize sağlık. Bence konu müzik olunca yapılan şey illa ilginç veya çok karmaşık olmak zorunda değil. Gayet sıradan ve düz şeyler de insanların ruhuna erişebilir. Ac Dc gibi, yüzlerce Hard Rock, Heavy Metal grubu gibi. Dolayısıyla epey büyük kitleyi edinebilmiş bir grubun tek numarasının paralı şirketlerin desteği olması ve ergenlere oynaması olduğu fikrine katılmıyorum. Şu “Amerikalı çocuklar aptal, biz baya zekiyiz. O yüzden de doğrusunu biz biliriz” yaklaşımını müzikte bırakmak gerek diye düşünüyorum.

    saklanan saman

    @Bahadır Sarp, öncelikle teşekkürler. Her müziğin karmaşık olması tabi ki gerekmez sonuçta ayıla bayıla acdc dinliyorum ve dinleyeceğim ama onların müziklerinin basitliğini güzel kılan şey verdiği ruh. Verdiği enerji ve bu işi gerçekten gönülden severek samimiyetle yapmaları. Sadece ACDC değil bu şekilde bir sürü grup var ama BFMV bunlardan biri değil.

    Asıl anlatmak istediğim mevzuda bu. Bu grubun sözlerini bir okumanı tavsiye edebilirim çünkü gerçekten sadece o bahsettiğim Amerikalı gençler için yapılmış şarkılar. Elbette her grubun harika felsefi sözleri olan olgun şarkıları olması gerekmiyor ama bu kadarı da bana sadece para kazanmak için yapılmış irtibası veriyor.

    Ayrıca “Amerikalı çocuklar aptal” olayında da ben bu müziği bu grubu seven kimseye aptal demedim ki onlara aptal demişim gibi anlaşılsın. Sadece şarkıların Amerikan gençliğindeki bahsettiğim profildeki gençler için yapılmış olduğunu söyledim.

    Sonuçta kritikte ben bu grubu kendi müzik zevkime göre yorumluyorum, kendi zevkimi işin içine katmazsam kritiğin vikipedi’nin her hangi bir yazısından ne farkı kalır ?

    Bu grubu sevip, dinleyen herkese saygım var belki 15-16 yaşındaki ben bu grubu dinlese çok severdi.

    Batuhan Bekmen

    @saklanan saman, Amacın o olmayabilir tabii de, kritikte ergen kelimesine yaptığın geniş kapsamlı atıf öyle bir izlenim yaratmış olabilir.

    “PA tayfası gibi metal konusunda kaşarlanmış (tabirimi maruz görün hehe) dinleyicilerin değil, ergenlik çağındaki gençler ve 25-30 yaşında hâlâ ergenlik yaşayanların dinleyecek olması.”

    gibi. Ergen pek sakat bir kelime aslında haha.

    Bahadır Sarp

    @saklanan saman, Tabii ki zevkini ve tam anlamıyla düşüncelerini yazman yazıyı güzel yapan şey. Sağ ol cevabın için.

    saklanan saman

    @Bahadır Sarp, aklı başında eleştirin için ben teşekkür ederim.

    Jester

    @Bahadır Sarp, Hemen hemen katılıyorum.

    Kaan

    @Bahadır Sarp, Hay klavyene saglik. millet arabesk rap dinliyor (yazarken tiksindim) bunlar hala ona buna bok atip ne kadar underground metalci old. gosterme derdinde.

    saklanan saman

    @Kaan, yazdıklarımdan underground metalci olduğumu göstermeye çalıştığımı anlıyorsan diyecek hiç bir şeyim yok.

    saw you drown

    @saklanan saman,Yazdıklarında kendini underground metalci gösterme derdin olduğunu sanmıyorum.Yalnız;çok öfke ve kin dolusun.Gerek yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @saw you drown, şu yorumlardan “çok öfke ve kin dolu” olduğunu nasıl çıkardın anlayamadım. Gayet normal konuşuyor adam.

    saw you drown

    @Ahmet Saraçoğlu, Yorumlardan değil, kritikten..yanlış anladın herhalde.

  17. Ufuk Sönmez says:

    çıtır çerezlik işte abi. 2 şarkıda da sıkılmadım ben, bence kötü müzik yapmıyolar ama dinleyicisi teenagerlardan oluşan bi grubu kim sahiplenebilir ki?

  18. Aeonian_Lich says:

    Bahadır’a aynen katılıyorum. Dream Theater fanı birinin çıkıp “Cannibal Corpse”un akor dizilimleri, ritimleri çok basit” demesi nasıl ki doğru, ama “Dream Theater’da ruh var, bilmemnede yok” demesi çok subjektifse, burada da işler böyle. Teknik eleştiriler dışında “şundaki ruh bunda yok” yorumları artık baymadı mı? Adam seviyorsa, kendine yakın buluyorsa, dinlerken iç dünyası zenginleşiyorsa, o müzik o kişi için iyidir veu ruhludur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, “Dream Theater fanı birinin çıkıp “Cannibal Corpse”un akor dizilimleri, ritimleri çok basit” demesi nasıl ki doğru…”

    http://www.youtube.com/watch?v=QOb6JSQd-Qw

    yapmazsam olmazdı.

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, “dizilim”den kastım aslında tahmin edilebilirlikti. DT’nin özellikle SFAM albümünde baya tahmin etmesi güç ritmik ve melodik dizilimler var ya o bakımdan. Yoksa evet, bu linkini verdiğin şey baya teknik bi olay tabii. :)

    Lefthandpath

    @Ahmet Saraçoğlu, benim de aklıma ilk o gelmişti haha.

    b

    @Aeonian_Lich, ama şu da var bir adam “as i am” ya da ne bileyim “a nightmare to remember”, “build me up, break me down” dinlerken duygulanıyorsa ben o adamın iç dünyasının zenginliğinden şüphe duyarım.

    Aeonian_Lich

    @b, “duygulanıyorsa” dediğin an benim için olay biter. Kendi duygulandığım şeylerin mantığını bilmezken, başkalarınınkini hiç kestiremem sanırım. :)

    Kemal

    @Aeonian_Lich, kusura bakma da biraz talihsiz bir aciklama olmus :) Keske Cannibal yerine daha duz bir Death Metal grubunun adini verseydin. Teknik acidan bakarsak, ozellikle Cannibal in son doneminin ritm gitarlari DT nin ritm gitarlarindan cok daha karmasik ve calmasi zordur. Bunu her iki grubu da cok seven/dinleyen biri olarak soyluyorum.

    Aeonian_Lich

    @Kemal, Haklısın, eksik ifade etmişim. Tahmin edilebilirlik açısından demek istemiştim, yukarıda da dediğim gibi. “Şaşırtmıyor” ya bi riften sonra gelen rif, o bakımdan. En azından ben şaşırmıyorum. Ama evet aslında rif kompleksliği bakımından DT de çok iyi bi örnek olmadı, Zero Hour falan da diyebilirdim mesela.

    bathory

    @Kemal, aynen öyle bi kere Pat O’Brien gibi bir gerçek var

  19. saw you drown says:

    Sitede ki yazarlar ve okurlar bu grubu dinlemiyor olabilir ama 2 puan da çok acımasız olmadı mı? Bence kin ve nefretten dolayı bu puanlar verildi.Albüme değil.Kesinlikle eminim.

  20. Biberli Kurufasulye says:

    grubun genel durumu haricinde değerlendirilirse 6 falan alır.verilen düşük puanlar bence gruba ve emocore akımına olan hıncı çıkarma amaçlı.duygusala,emo işlerine kaçıyorlar mı? evet.ama bi müziği sırf türü ya da teması yüzünden değerlendirmek anlamsız bence.belki hitap etmiyordur ama bu kötü olduğu manasına gelmez.ben meshuggah sevmem mesela.bana hitap etmiyor ama bu kötü deme hakkı sağlamaz bana.aynı durum avenged sevenfold için de geçerli.bence önyargılardan kurtulup objektif değerlendirmek gerekli.6 verdim.

    Osman

    @Biberli Kurufasulye, Bring me the Horizon’ın son albümüne 7.5 veririm, fakat bu benden en fazla 2 alabilir, ki BmtH emonun allahıdır. Onlar da duygusala kaçınca biraz çuvallıyorlar. Çuvallamıyanları tabi var (Converge, Yakuza), ama bu grubun yaptığının gözümde Seether’dan, arabesk repten farkı yok. 3-5 heavy metal savaşçısı dışında kimsenin sırf gruba kin beslediğinden düşük puan verdiğini sanmıyorum.

    Bu arada emocore, diğer “core”lardan çok farklı bir tür. İmaja göre değerlendirmemek lazım.

    http://www.youtube.com/watch?v=Yf6FOrG1wYA
    http://www.youtube.com/watch?v=LIdScplqs58

  21. Jester says:

    Tüm tartışma bir yana bir “çok aşırı benzerliğe” dikkat çekmek istiyorum.

    The Blame – Another Stolen Life
    Bullet For My Valentine – Scream Aim Fire

    Girişleri çok benziyor ve sanırım sonrası da bayağı benziyor.

    Batuhan Bekmen

    @Jester, Haha bu olay daha önce de dile getirildi. Bıleym için talihsiz bi benzerlik tabii, Another Stolen Life adamların 2006-2007 gibi yaptığı bi beste sonuçta. =) Ama BFMV çıkıp da AYNISINI çalınca sesini çıkartmak abes kaçıyor.

    Jester

    @Batuhan Bekmen, Zaten sitelerinde 2008 demosunda Another Stolen Life olduğunu gördüğümden kafam karıştı, aynı yıl çıkan iki şarkı nasıl ilk 20 saniyesi aynı olur gibilerinden. Demek zamanında o kadar dinlediğim bu albüm çalıntıymış. :(

  22. eren cakar says:

    şarkılarını sattırıyorlarmı sattırıyorlar gerisi hikaye kardeşim :D ben beğenerek dinliyorum bu adamları uzun süredir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.