# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BULLET FOR MY VALENTINE – Your Betrayal (Single)
| 01.11.2010

Galler’den metalcore.

Emre SÜMER

Bullet For My Valentine’dan elbette hayatın anlamını vermesini beklemiyorduk, ama “Scream, Aim, Fire”la “Hah bu sefer oldu” dedirtip yer yer Emo’dan kurtulsalar da, bu sefer Emo’nun şahı, padişahı bir single parçası var karşımızda: Your Betrayal…

Gene çok şey bildiğini iddia eden bir prodüktör faciasıyla karşı karşıyayız. Resmen sadece sindirimi kolay olduğu için piyasaya sürüldüğü aşikâr olan bir parça bu. İhanete uğrayan gencin çektiği acıyı anlatan, sevişme tonuyla kaydedilmiş vokaller içeren ve hep düz çizgide ilerleyen bir şarkı. Bunlar da yetmiyormuş gibi en ufak bir solo girişimi, bir tempo değişimi de hak getire! Klibin fonunda oynayan zalım sevgili silüetini de unutmamak lazım.

O kadar Bullet For My Valentine parçası dururken hangi akla hizmet bu parça single olarak seçildi, insan anlam veremiyor. Hiçbir özelliği olmayan, son derece sıradan bir parça Your Betrayal. Bunu da kısa sürede grubun piyasada en başarısız single’larından biri haline gelerek ispatliyor. Allahtan albümün B-Side’ı olarak daha önce de bedava dağıtılan Begging For Mercy de single’a dahil de, insan haline şükrediyor. Sert olduğu için üvey evlat muamelesi görüp single olarak seçilmemiş, gene Emo olsa da ama bangır bangır coşan, fevkalâde bir soloya sahip bir parça Begging For Mercy. Single dediğimiz mahlâkatı solda sıfır bırakır vallahi.

Eğer hatunu beğendiyseniz, klibi arada bi izleyebilirsiniz. Onun haricinde Your Betrayal’ı hafızanızdan silin, Begging For Mercy’ye de hak ettiği değer verin. Olmamış bu single!

Şef Bunu Tavsiye Ediyor Mu? Sakın ha! Begging For Mercy’i alıp hemen kaçın.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.64/10, Toplam oy: 66)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Jive
Kadro
Matthew Tuck: Vokal, ritim gitar
Jason James: Bas
Michael "Padge" Paget: Solo gitar
Michael "Moose" Thomas: Davul
Şarkılar
1. Your Betrayal
2. Begging for Mercy
  Yorum alanı

“BULLET FOR MY VALENTINE – Your Betrayal (Single)” yazısına 7 yorum var

  1. Burak says:

    Gözümdeki en emo grup nerdeyse bunlar yahu felaket önyargılıyım, ama müzik zevkine güvendiğim bi kaç kişiden de çok güzel yorumlar aldım kafam karışık ne yapsam:D

    Murat Kara

    @Burak, Genel olarak bullet oldukça iyi diyebilirim ancak anlatmak istedikleri işte sorun.Emotion temasının cılkının çıkması beni delirtiyor.Scream aim fire albümünde bunun dışına çıkmışlar.Farklı meselelere değinmeyi öğrenmişler.Ben beğenmiştim.Ama bunların korkunç emo fan kitleleri varki yaptıkları çizgiden zerre sapmalarını istemiyorlar

  2. masteroforion says:

    Bir şarkıyı yorumlarken solo var-solo yok gibi bi ölçüye bakılmasını pek mantıklı bulmuyorum. Beklenti meselesi gerçi

  3. Murat Kara says:

    Solo var-yok diye bakmadım ki dikkatli oku bence

  4. Levent Mukan says:

    Bunları shoegaze olarak algılamayı başarmış birine rastlamıştım internette.
    Hatta sanırım bizim okulun sözlüğündeydi. Adamı bulabilirsem bir gün gerçekten sormak istiyorum nasıl başardığını.

    Dream Theater’daki black metal etkileşimleri ile ilgili tez yazabilecek potansiyel gördüm abide çünkü. Olmayanı olduruyor adam.

  5. Özgür says:

    “Sindirmesi kolay” sözü gerçekten tam yerinde olmuş. Üzücü olmasına rağmen beni metale başlatan gruplardan. Küçüktüm… İlk bunları duymuştum.Sırf bu yüzden hala incelemeye devam ederim. Müzikal evrimlerini bilirim. Bir gün tarzlarını oturtacaklar ve gerçekten iyi bir şeyler yapacaklar derdim. Ama tarzlarını bu şekilde ortaya koymaları onları bitiren şey oldu. Çok şımardılar bkz:Defends Of Faith. Dışarıya kapandılar. Bildiğin emo oldular. Müzikleri de iyice emo oldu… Prodüksiyonun ergenler üzerine attığı para tuzağı bir yem gibiler şu an.

  6. Emre Sümer says:

    Grup Temper Temper ile Your Betrayal’den bile kötü bir single yapabileceğini ispatladı. Tebrik etmek lazım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.