# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DARKTHRONE klipli yeni şarkısını yayınladı
12.04.2024

Black Dawn Affiliation.

Son albümü “Astral Fortress“ı 2022′de çıkaran DARKTHRONE yeni albümü “It Beckons Us All……“u 26 Nisan’da çıkarıyor.

Detaylar şöyle.

1. Howling Primitive Colonies 06:30
2. Eon 3 05:43
3. Black Dawn Affiliation 06:11
4. And in That Moment I Knew the Answer 03:17
5. The Bird People of Nordland 07:27
6. The Heavy Hand 04:18
7. The Lone Pines of the Lost Planet 10:03

“Black Dawn Affiliation” yayınlandı.

  Yorum alanı

“DARKTHRONE klipli yeni şarkısını yayınladı” yazısına 26 yorum var

  1. bk says:

    Bu sefer neden bilmiyorum ama son birkaç albümlerinden daha iyi bir şeyle geleceklermiş gibi hissediyorum.

  2. eatthegun says:

    Niye bu kadar sık albüm çıkarıyor lan bunlar

    ismail vilehand

    @eatthegun, geçinmek için turlamak zorunda değiller. O yüzden.

    Bir çok gruptan biz deliler gibi albüm beklerken sürekli yeni turne açıklamaları da bu yüzden. Artık albüm satışından elde edilen gelir yok denecek kadar azaldı. Konser verip merch satmak grupların gelir kaynağı haline geldi. Darkthrone’da bu olay yok. Adamlar sikinin keyfine göre sürekli stüdyoya giriyor.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Doğru bu adamlar konser vermiyor ya. Fenriz postacı Nocturno öğretmenmiş. Üç beş bin nüfuslu Norveç kasabasında yaşıyor adam. Şaka gibi arkadaş hahah. En temizini yapıyorlar aslında, böyle hayatım olsa ben de turlamam keyfime bakarım, buradan bakınca hayal gibi.

    Raddor

    @eatthegun, türünün öncüleri olmasına rağmen hiç konser vermemiş müzisyenlere hayret ediyorum. Canlı çalarak kazanacakları çok yüklü bir parayı reddettikleri için. Yalnız Türkiye’de tavsiye edilmez. Bizde Orhan Gencebay var, hiç konser vermedi ama tutunmak için yapmadığı kalmadı. Uyduruk reklamlarla, Popstar’la, bir yerlere yaranmaya çalışmakla saygın imajını bozdu.

    eatthegun

    @Raddor, Abi Orhan Gencebay’ın zamanında sattığı albümlerin yaptığı bestelerin filmlerin teliflerin şunun bunun parası 7 ceddimize 7 ömür yeter bence. O kadar para da yetmiyorsa malum kişilere yaranıyorsa kendi sorunu :D Ben de hayret ediyorum açıkçası ama anlayabiliyorum da bi yandan, işin ruhani kısmı ile alakalı Darkthrone sürekli turluyor olsa belki bu kadar kült olamazdı

    Raddor

    @eatthegun, aynen hem aileden de zengin diyebiliyorum. Onu aklamak için değil de aklıma geldiği için örneğini verdim. Onlardaki Fenriz, Burzum’un karşılığı bizde Orhan Gencebay, oradan kültür farkını hesap edin demek istedim belki de. :)

    eatthegun

    @Raddor, Küçük bir kuzey avrupa kasabasında doğmadığım her güne lanet ediyorum dostum

    Yiğit

    @Raddor, özellikle politik yönüyle tam bir orhan evladı olsa da sanatçılığının varg’dan veya fenriz’den aşağı kalır yanı yok bence. Gerçi politik yönü dedik ama varg kadar da kötü değil yine :)

    Raddor

    @Yiğit, şunu özellikle Technical Death metal sevenler izlemeli, mümkünse o türde yorumlamalı:

    https://www.youtube.com/watch?v=a_WfSL_Cpc0

    Cover’layan abiye de helal olsun, enstrüman canlı olsa orgazm geçirmişti.

    eatthegun

    @Raddor, Ben bağlama çalıyorum küçüklükten beri. Gitarla alakası yok bence o yüzden pek anlaşılmıyor bazen yapılan işin ne kadar zor olduğu ama Gencebay’ın teknik ve tavır olarak baya virtüöz seviyesinde besteleri. Kişilik olarak yüzüne bile tükürmem, bu belli şarkıları dışında da bilmiyorum açıkçası ama herif bağlamayı belli makamlarda ve kendi tarzında gerçekten ustaca kullanıyor. Yine de antipatik adam ve müziğini sevmem. Bu enstrümanın ne boyutlara çıkabileceğini görmek isterseniz şu linki bırakıyorum

    https://youtu.be/CCpBNo2aKm8?si=otDi8S29ErfXPiOP

    Raddor

    @eatthegun, gitarı öğrendikten üç yıl sonra babamın bağlamasını alıp şakır şukur çalınca çok şaşırmıştı “ne ara öğrendin” diye. Gitar solo çalabilen herkes bağlamayı da çalar bence. O açıdan benziyor.

    Benzemeyen yönleri: sol elde başparmak kullanımı, bend yerine süslemelerin (bizdeki hammer on) oluşu, tel düzeninin farklılığı (en kalın nota ortadaki tellerden başlıyor, yukarı geçip sonra en alta iniyor, değişik) ve tabi ki ekstra koma perdeler (gitaristler için epey kafa karıştırıcı).

    En zoru da Metalciler olarak Türk Halk Müziği repertuarımızın dar oluşu. :)

    Attığın linktin tamamını dinledim, güzeldi. Çetin Akdeniz var bir de, o da Pink Panther falan çalıyor.

    eatthegun

    @Raddor, Yani çalar tabii ama tam olarak hakkını vererek bağlamacı gibi detaylarıyla çalmak çok ayrı bir şey. Yoksa bir telli enstrümanı öğrendikten sonra aynı mantıkla çalışan her enstrümanı çalabilirsin tabii ama dümdüz çalmaktan bahsetmiyorum bence anlatabilmişimdir. Ben de ilk gitar sonra bağlamaya başladığım için hiç tam anlamıyla adapte olamadım mesela. Ben de ailemden öğrenmiştim, profesyonel halk müziğiyle uğraştıkları için baya içli dışlıydım ama metal dışında hiçbir müzik türüne o kadar kapılamıyorum olmuyor. Öyle olunca repertuarlar karşılaştırılmaz bile dediğin gibi hahah.

    Çetin Akdeniz rakipsiz bi adam bence, bağlamada teknik olarak daha iyi biri gelir mi bilmiyorum, çok severim ama adam bildiğin shredder kafasında milyon tane nota bastığı için sıkıyor bir yerden sonra.

    Raddor

    @eatthegun, Darkthrone’dan Çetin Akdeniz’e gelmeyi nasıl başardık, inanılmaz.

    Ne demek istediğini anladım. Gitar çalan bağlamayı da çalar ama başlangıçta kütük gibi çalar. O yüzden yukarıdaki farklılıkları yazdım: Komalara, başparmak kullanımına, süslemelere, akorlara vs. adapte olmak zaman istiyor. O yüzden ben de kütük gibi çalıyorum.

    eatthegun

    @Raddor, Neler oluyor hayatta hahahah. Boşver hacı adapte olması hem çok zaman alıyor hem birbirine karışıyor çalım tarzları. Kökle distortionu rifflemeye devam.

    TAAKE

    @eatthegun, orhan gencebay bir röportajında servetinin büyük kısmını borsada batırdığını söylemişti,yoksa arabeskçilerde hayvan gibi para var,hepsinin 40 ı aşkın albümü,konseri,bir sürü filmi,eğer bir yerlerde kaybedip saçmadılarsa o para yedi ceddine yeter dediğin gibi

    eatthegun

    @TAAKE, İşte bu yüzden borsaya girmiyorum, zaten para yok bir de eksiye düşmeyelim, metal para etmiyor yakında arabesk kasedim tüm müzik marketlerde..

  3. şeyh hulud says:

    Kapak muhteşem, masaüstüm yaptım bile

    Rzeczom

    @şeyh hulud, +1

  4. TAAKE says:

    Şaka maka norveçte cayır cayır black metal yapan,hatta black metal yapan kalmadı,deathspell omegası,odrazası,mglası bir yana ben hala ikinci dalga norveç black metalinin black metalde zirve olduğunu ve aşılamayacağını düşünüyorum,true norveç black metali gibi 135678887543267753357 albüm yapılsa sıkılmam ama bu bana özgü bir görüş herhalde,şimdi bu ikinci dalganın öncüsü norveçli gruplara olum niye siq siq şeyler deneyip duruyorsunuz,yapsanıza şöyle cayır cayır true başyapıtlar desek simit yiyen binali gibi yaptık,yaptık zamanında onu da biz yaptık derler herhalde
    bu düşüncelerim özelde darkthrone un son 10 yıllık hali,genelde ise norveç black metalinin ahvalı hakkındadır

  5. skitsystem says:

    ne kadar iyi şarkı ya, tam bir mood

  6. Donur says:

    Sanırım bir tek ben beğenmedim.

  7. deadhouse says:

    Bu ne lan 1981′de yayımlanmış gibi. Mayhem – Deathcrush, Venom – Black Metal kırması.

  8. Ali Osman says:

    Harika şarkı.

  9. şeyh hulud says:

    Klip bile VHS kasedi gibi. Bir gün oldschoolculuktan tamamen delirip albümü sadece plak formatında çıkaracaklar diye korkuyorum

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.