# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DISSIMULATOR – Lower Form Resistance
| 08.02.2024

Kanada’nın önemli isimlerinden çok lezzetli teknik thrash/death metal çılgınlığı.

Bazı gruplar var ki elemanları yeni bir projeye giriştiklerinde iyi olacağından neredeyse emin oluyorsunuz. Peki ya zaten çok iyi olan bir gruptan üç kişi yeni bir projeye girişiyorsa? O zaman merakınız daha da artıyor.

Bugünkü konuğumuz Kanada’nın önemli gruplarında çalmakta olan üç müzisyen tarafından 2021’de kurulan teknik death/thrash metal grubu DISSIMULATOR. Yazının ikinci cümlesinde bahsettiğim grup CHTHE’ILIST ve zaten hâlihazırda 258.000 grupta çalan Phil Tougas dışındaki üç eleman, Tougas’ın diğer projelerini beklemektense yeni bir grup daha kurarak aktif olmaya karar vermişler.

İyi ki de vermişler. Atadan kalma bir gelenek olarak tahmin edilebileceği üzere VOIVOD’un zamanında yaptığı sci-fi teknik thrash metal anlayışını daha da çetrefilli bir şekle sokarak sunan DISSIMULATOR, güncel referans olarak en çok VEKTOR kafasına yakın duran ancak bilenler varsa (sitede incelemeleri var) MARTYR’den OBLIVEON’a, CRYPTIC SHIFT’e kadar çeşitli isimleri akla getiren genişlikte müzik yapan bir oluşum.

CHTHE’ILIST’e aşina değilseniz, davulcu Philippe Boucher’in aynı zamanda BEYOND CREATION davulcusu olduğunu da ekleyelim.

BEYOND CREATION’a da aşina değilseniz

İlk paragrafa gönderme yapacak olursak, bazı şirketler var ki bünyesindeki gruplardaki elemanlar yeni bir projeye giriştiklerinde iyi olacağından neredeyse emin oluyorsunuz. 20 Buck Spin de bu şirketlerden biri. Her birine ayrı ayrı link vermeyeyim ama PA’da incelediğimiz gruplardan GHASTLY, CEREBRAL ROT, DAEVA (2022 albümlerini mutlaka dinleyin), IMMORTAL BIRD, NOISEM, OBSEQUIAE, TOMB MOLD, ULTHAR, VASTUM, VOIDCEREMONY, WODE gibi isimler size olumlu birer intiba veriyorsa, DISSIMULATOR’ın da boş grup olmadığını, bilakis taş gibi çaldığını tahmin edebilirsiniz.

Gang vokaller ve birtakım coşkular sebebiyle yer yer REVOCATION’a da kayan grup, “Lower Form Resistance”ı gerçekten de çok iyi bir ilk izlenim yaratmasını sağlayacak bir dolu fikirle doldurmuş. Sadece “Automoil & Robotoil”ın ikinci yarısı bile grubun pek çok kişi tarafından ilgi çekici bulunmasını sağlayacaktır diye tahmin ediyorum. Bu sadece bir örnek; albüm baştan son rengârenk bir teknik death/thrash metal güzellikleriyle dolu.

Yapısı itibarıyla bu tür iyi yapıldı mı cidden çok iyi sonuçlar veriyor. DISSIMULATOR, barındırdığı elemanların deneyimi ve vizyonuyla daha ilk albümüyle o çok iyi sonucu veriyor. Teknik death /thrash metal seviyor, bir de bu işin en iyi yapıldığı hatta temellerinin atıldığı yerlerden biri olan Kanada’nın suyunu içmiş grupları genel olarak seviyorsanız mutlaka dinleyin. İki gün önce yayınladığımız NECROWRETCH yazısında demiştim, ama sanırım 2024’ün 2023’ü aşacağını bahar ayları bitmeden söyleyebileceğiz. Akarken doldurun.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.44/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
20 Buck Spin
Kadro
Claude Leduc: Vokal, gitar, sözler
Antoine Daigneault: Bas
Philippe Boucher: Davul
Şarkılar
1. Neural Hack
2. Warped
3. Outer Phase
4. Automoil & Robotoil
5. Cybermorphism Mainframe
6. Hyperline Underflow
7. Lower Form Resistance
  Yorum alanı

“DISSIMULATOR – Lower Form Resistance” yazısına 10 yorum var

  1. Boba Fett says:

    Forumdan bir arkadaş önerdi ama türü sevmeme rağmen brutal death metalimsi vokaller yüzünden tam olarak beklediğimi alamadım.

    Sanırım ben daha çok Voivod, Megadeth (RIP), Coroner, Aspid, Metallica (AJFA), Death Angel, Cryptosis, Sadus gibi grupları daha çok seviyorum teknik ya da progresif thrash metal deyince…

  2. crowkiller says:

    Ahmet abi kritik için teşekkürler, grup önerme kısmında ben paylaşmıştım grubu, kritiği görünce hoşlandığım kızdan mesaj gelmişcesine heyecanlandım, bu türü çok takip etmeyen biri olarak albümü aşırı beğendim ve sitede yer alsın istedim, eline sağlık

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, sağ olasın.

  3. A.Karayazı says:

    İlk birkaç dinlemede pek bir şey ifade etmemişti fakat sonradan fena açıldı. Gruptakiler estrüman kabiliyetlerini konuşturmuşlar ama davulcu abimiz başka seviyede. Müthiş bir performans var ortada. Pas geçmeyin.

  4. A.Karayazı says:

    Öyle böyle açılmadı hem de, durduramıyoruz.

  5. ismail vilehand says:

    Aşırı mükemmel bir albüm. Bağımlılık yaptı. Teknik death metal yapan Voivod gibi, genelev girişinde viziteye indirim uygulayan anaç Mamalar gibi, evinde gecelik görüşmeye giderken kaliteli şarap ve çiçek buketi ile kapıdan girdiğinde prezervatif kullanmak istememene “tamam” diyen eskort karılar gibi bir albüm.

    crowkiller

    @ismail vilehand, wtf

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, meksika zapatistalari arasinda yetisen yipratici sag bek gibi album.

  6. A.Karayazı says:

    İlk yorumumdan 12 gün sonra albüm çok başka bir boyuta geçti. Her saniyesinden mükemmelik akıyor. Dinlerken kafa, kol, bacak kıpırdamasından sabit duramıyorum. Kritik haricinde 4 kişinin yorumu var sadece ama emin olun büyük yanlışlardasınız.

  7. OblomoV says:

    Sevdiğim birçok öğeyi yine sevebileceğim bir biçimde harmanlamışlar. Thrash ile death metalin tam ortasında nasıl durulur; aha işte böyle durulur.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.