# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GHOUL – Noxious Concoctions EP
| 04.02.2024

Kafası rahat deathgrind.

Bundan 22 yıl önce çıkan nefis ilk albümleri “We Came for the Dead!!!” vesilesiyle tanıştığım, o albümdeki MEGADETH “Skull Beneath the Skin” cover’larına bayıldığım GHOUL’dan 8 yıldır yeni albüm bekliyor, yollarını gözlüyordum. Nihayet adamlar en azından bir EP çıkararak ortamlara döndüler.

Aslında son albümlerinden bu yana bir split, bir konser albümü, iki de single yayınlamışlardı ama bu elbette ki yeterli değildi. Şimdi karşımızda 18.30’luk “Noxious Concoctions” var ve GHOUL’un hem ezici hem de keyifli müziğini yansıtan bir çalışmayla karşı karşıya olmaktan dolayı mutluyum.

GHOUL death metal ve grindcore kırması bir müzik yapıyor. Bunun içinde IMPALED ve EXHUMED başta olmak üzere bu türü bir arada icra eden pek çok grubun izleri var. Tabii dolayısıyla “Heartwork” öncesi CARCASS da yine bir şekilde kendini belli ediyor.

GHOUL’la ilgili önemli konu, adamların içlerinde mizahi bir taraf da barındırmaları. Bu durum müziklerine yansımıyor, ancak sözlerinden veya bir şekilde karşınıza çıkan bazı ayrıntılardan adamların kötülük saçan terör gönüllüleri olmadıklarını görüyorsunuz. Kapaklarında punk’vari bir üslup benimsemelerinden tutun da “Nazi Smasher” gibi bir şarkı yazmalarına dek GHOUL müzikten keyif almayı ve dinleyiciyi gazlamayı amaçlıyor. Buna rağmen “Noxious Concoctions”ı dinlediğinde, “Eyes of the Witch”, “Shotgun Gulch” ve “Ratlicker” gibi şarkılarda grubun işini ne kadar ciddi yaptığını ve buna rağmen aralara minik sürprizler soktuğuna tanık olabilirsiniz.

GHOUL’u ilk kez duyuyorsanız ya da duydunuz ama henüz dinlemediyseniz, “Noxious Concoctions” iyi bir başlangıç olacaktır. Ben yine de 2002 çıkışlı ilk albümlerini, MEGADETH sevenlere de o albümdeki kütür kütür “Skull Beneath the Skin” cover’ını tavsiye ederim.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Tankcrimes
Kadro
Digestor: Vokal, gitar
Dissector: Vokal, gitar
Cremator: Vokal, bas
Fermentor: Davul, vokal
Şarkılar
1. The Eyes of the Witch
2. Noxious Concoctions
3. Shotgun Gulch
4. Ratlicker
5. 1-900-Dth-Line (FUNEROT cover)
Web
  Yorum alanı

“GHOUL – Noxious Concoctions EP” yazısına 3 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Fermentor muhteşem bir nick ya

  2. hope says:

    Milattan sonra 2 yılında çıkan “We Came for the Dead”i ben de çok seviyorum. Hiç unutmam İsa bebek daha iki yaşındaydı. İlerde çarmıha filan gerdiler, üzüldük.

    (Muhteşem bir metal müzik içeriğine sahip, “simply the best” sitenizde hazır minicik bir kusur görmüşken sataşayım dedim.)

    Saygılar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @hope, ahah sağ ol, düzelttim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.