# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SEPULCHER – Veins of the Void EP
| 29.01.2024

Maslak ve Ayazağa’nın Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanması.

TAAKE’nin “Hordalands Doedskvad”ını bildiniz mi? “Hordaland’ın Ölüm Timi” anlamına gelen o albüm adında geçen Hordaland, Norveç’in Bergen şehrindeki bir bölgenin adı. Eskiden bu bölgede bulunan ve sonradan Vestland’a bağlanan (yıllar önce Maslak ve Ayazağa’nın Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanması gibi) Fusa yerleşiminde ise bugün konuk ettiğimiz SEPULCHER’ı oluşturan elemanlar yer alıyor.

Neden böyle konum atarak başladım, çünkü bu elemanlar yaklaşık 4.000 nüfuslu bu minicik yerde yaşıyor ve SEPULCHER, REPTILIAN, INCULTER gibi çirkin ve karanlık gruplar kurarak tüm o durağanlık içerisinde hayatta kalıyorlar.

Bu gruplardan REPTILIAN büyük oranda bir ilk dönem AUTOPSY worship müziği yapıyor ve 8 yıl önceki “Perennial Void Traverse”ten beri bir hareketlerini göremiyoruz. Blackened thrash metal grubu INCULTER aktif bir oluşum ve yeni albümleri “Morbid Origin”in incelemesini daha dün yayınladık. Death/thrash metal kulvarında takılan SEPULCHER ise “Panoptic Horror”dan sonraki 6 yıllık sessizliğini bu EP’yle bozdu. Şimdi gelin ne yapmışlar ne etmişler biraz bahsedelim.

SEPULCHER’ın açık şekilde old-school bir yaklaşımı var ve albümdeki müzikle kıyaslarsam “Veins of the Void”da biraz daha oturaklı bir müziğe kaydıklarını söyleyebiliriz. Bunu yaparken ilk dönem SLAYER’dan tutun da HELLHAMMER’a kadar pek çok önemli yol göstericiden ilham alıyorlar ve üstüne kattıkları Norveç soslarıyla işin çekiciliğini artırıyorlar. Özellikle çiğlik noktasında kıvamı çok iyi tutturan vokaller, etkin gitarlar ve iyi şarkı yazımı sayesinde “Veins of the Void”un baştan sona gayet keyifli bir EP olduğunu söylemek için metal âlimi olmaya gerek yok. Adamlar old-school lezzetini sonuna kadar veren mis gibi üç şarkı yapmış, gerisini kurcalamaya çok da gerek yok.

Norveç elbette ki öncelikle black metaliyle öne çıkan bir ülke, ancak thrash metal ve death metalin çirkin taraflarına eğilen pek çok grupları da var. Eğer Norveç’in özellikle bu tarafını çekici buluyor; tam aynısı olmasa da üslup olarak benzer kafalarda olan OBLITERATION, CONDOR, NEKROMANTHEON ve benzeri grupları seviyorsanız SEPULCHER’a da mutlaka bakın derim. Sonuçta bu bir EP ve 17 dakikalık süresiyle son albüm “Panoptic Horror”dan daha iyi olduğunu elbette söyleyemem ancak aradan geçen 6 yılın ardından SEPULCHER’ın bir sonraki işini epey merak ettirmeyi başaran bir çalışma olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.

Albümün okur notu: 12345678910 (5.67/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Andreas Fosse Salbu: Vokal, gitar
Cato Bakke: Gitar
Bård Inge Nygård: Bas
Daniel Tveit: Davul
Şarkılar
1. Derealization
2. Cryogenic Sleep
3. Veins of the Void
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.