# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PAROXYSM UNIT – Fragmentation // Stratagem
| 09.01.2024

Sapıksınız.

Çeşitli gruplarda çalan iki Rus elemanın ulu insan Colin Marston’ı kafalaması sonucu 2021 yılında ortaya çıkan ve ilk albümü “Fragmentation // Stratagem”i 2023 yazında çıkaran PAROXYSM UNIT ile beraberiz bugün.

Kafalamak diyorum, çünkü bu Rus arkadaşlar adı pek de duyulmamış çeşitli projelerde çalarken, diğer yanda BEHOLD THE ARCTOPUS, DYSRHYTHMIA, GORGUTS, KRALLICE gibi isimlerde çalan ve 918623 grubun da masa başı işlerini üstlenen bir Colin Marston’dan söz ediyoruz. Fransız bir de vokalisti saflarına katan bu arkadaşlar, çirkin bir teknik death metal/brutal death metal harmanı ortaya çıkarmak için kolları sıvamış ve “Fragmentation // Stratagem” adlı bir rezilliğe imza atmışlar.

PAROXYSM UNIT, tıpkı ismindeki “paroxysm”, yani “ani nöbet, ani kriz geçirme” gibi tam anlamıyla krize girmiş, dellenmiş, cozutmuş bir müzik icra ediyor. “None So Vile” dönemi CRYPTOPSY, “Psalms of the Moribund” dönemi DEFEATED SANITY, “Puked Genital Purulency” dönemi CENOTAPH, DISGORGE gibi isimleri düşünürseniz PAROXYSM UNIT’in müziği de kafanızda canlanacaktır.

Bu karakterin oluşmasını sağlayan bileşenlere baktığımızda, boğuk ve güçlü bir gitar sound’u, arkada sürünen foseptik gibi bir bas, türün olmazsa olmazı ahşapsı bir trampet tonu ve ne dediği hiç anlaşılmayan bir vokal görüyoruz. Albümün miks, mastering işlerinden de sorumlu olan Colin Marston, çok daha temiz ve albenili şekilde de sunabileceği albümü olabildiğince çirkinleştirmek için TDM/BDM kırması grupların en leş, en haysiyetsiz özelliklerini bir potada eritme yoluna gitmiş.

“Fragmentation // Stratagem”le ilgili beni en çok memnun eden taraf slam olaylarına hiç girilmiyor, breakdown’lara bulaşılmıyor oluşu. Gitarlar albüm boyunca sadece yıkım, yer kazma, önüne geleni parçalama görevi görüyorlar ve sert olmak adına 5 bpm’lik staccato’lara falan hiç tenezzül etmiyorlar. Albümün bu denli aşağılık olmasını sağlayan bir numaralı etken bu.

Yukarıda adını saydığım gruplara ek olarak, “Data Mess” gibi birtakım şarkılarda DYING FETUS’un yer yer kullandığı hammer on pull off’lu riflerin en ilkel formalarını da görmek mümkün. Diğer yandan grup “Flames of Futureshock”ın başında duyulduğu tarzda abuk subuk ibişliklere girmekten de geri durmuyor. Ne var ki olayın özü her daim kaos, yıkım ve yok etme ekseninde dönüyor.

“Fragmentation // Stratagem” tabii ki de sadece meraklısına hitap eden türde bir albüm. Brutal death metal dinleyicisi değilseniz albümü sevme ihtimaliniz yok gibi bir şey, ancak türe karşı özel bir sempatiniz yoksa bile burada sunulan sapkınlığı bir şekilde sevme ihtimaliniz de yok değil. Başta Colin Marston’ın hepsi birbirinden ruh hastası işlerini sevenler ve BDM’ye ruhunu satanlar olmak üzere, ciddi anlamda çirkin ve yıkıcı bir şeyler dinlemek isteyenleri bu tarafa doğru alabiliriz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.83/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
New Standard Elite
Kadro
Marc Lamorille: Vokal
Colin Marston: Gitar
Konstantin Korolev: Bas
Vladislav Vorozhtsov: Davul
Şarkılar
1. Brain-Computer Interface
2. IKU Runner
3. X-Rated Metanoia
4. Shape Multiplex
5. Self-Splitting Tragism
6. Data Mess
7. Flames of Futureshock
8. Degraded Into Digital Dust
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.