# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SORCERER – Reign of the Reaper
| 09.11.2023

Epik doom metale de bulaşan taş gibi bir heavy metal albümü.

Neden daha fazla tanınmadığı konusunda merak içinde olduğum bir gruptan bahsedeceğim bugün. SORCERER 1988’de kurulan, iki demo çıkardıktan sonra 1992’de dağılan ve 2010’da tekrardan faaliyete geçerek 2015’ten bu yana dört albüm çıkaran bir epik doom/heavy metal grubu.

TIAMAT’ın efsane albümleri “Clouds” ve “Wildhoney”de bas çalan Johnny Hagel tarafından kurulan grupta, ilk günlerden kalan tek eleman vokalist Anders Engberg. Hagel da kadroda görünüyor ancak herhangi bir enstrüman çalmıyor ve “müzikal direktör, gölge üye” olarak gözüküyor. Diğer elemanlar 2010 ile 2023 arasında ekibe katılan isimler.

Bu isimlerin yaptığı müziği heavy metalin gazını almış gayet cayır cayır bir epik doom metal olarak ifade edebiliriz. Ne var ki SORCERER “Reign of the Reaper”da kafalarda beliren cinsten düşük tempolu bir doom metal icra etmiyor. Burada bizi bekleyen şey enerjik bir CANDLEMASS, SOLITUDE AETURNUS, GRAND MAGUS, ATLANTEAN CODEX, CRYPT SERMON kırması. Bunların yanı sıra ta AVANTASIA’nın ulaştığı nakarat odaklı müziğe dek varan bir beste anlayışı söz konusu.

Albümü değerlendirirken dikkat edilmesi gereken nokta SORCERER’ın yaptığı müziğin son derece klasik ve geleneksel bir metal tarzını yansıtmasına rağmen bunu gayet canlı ve dinamik yapıyor oluşu. Şu 47 dakikalık albümde grup bir an olsun heyecanı düşürmüyor ve bu tür müzik seven dinleyicilerin baştan sona keyifle dinleyeceği bir iş ortaya koyuyor. Grubun bu heyecanı, gazı, güçlü sound’u yaratmak için ilk albümünden bu yana çalıştığı ve daha ziyade death metal gruplarının miks ve mastering işlerinden sorumlu Ronnie Björnström çalışıyor olması da elbette ki tesadüf değil.

THERION’un “Deggial” de dâhil olmak üzere 2000 sonrasında çıkan 5 albümünde lead gitarist olarak görev alan Kristian Niemann’ın soloları, yine THERION da dâhil pek çok gruba sahnede ya da stüdyoda eşlik eden diğer müzisyenlerin üst düzey performansları ve hepsinden önemlisi lezzetli, klas şarkı yazımı sayesinde “Reign of the Reaper” başından sonuna keyifli bir albüm olarak 2023’ün lezzetli işleri arasına adını yazdırıyor.

SORCERER’ı bunca yıldır hiç dinlemediyseniz ve bir süredir heavy metal tarafı çok baskın sağlam bir epik doom metal albümü arıyorsanız “Reign of the Reaper”ı mutlaka dinleyin.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.00/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Anders Engberg: Vokal
Kristian Niemann: Gitar
Peter Hallgren: Gitar
Justin Biggs: Bas
Richard Evensand: Davul
Şarkılar
1. Morning Star
2. Reign of the Reaper
3. Thy Kingdom Will Come
4. Eternal Sleep
5. Curse of Medusa
6. Unveiling Blasphemy
7. The Underworld
8. Break of Dawn
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.