# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CREEPING DEATH – Boundless Domain
| 17.06.2023

Toprağa veriyor.

2016’da çıkardıkları “Wretched Illusions” ile birlikte ortamlarda adından epeyce söz ettiren ABD’li death metal/hardcore grubu CREEPING DEATH, 2015’teki kuruluşundan bu yana sürekli aktif olan ve çeşitli materyaller yayınlayan bir oluşum. Yaptıkları müzik görece tek boyutlu olsa da üretkenlik konusundaki azimleri ve icra ettikleri türe yaklaşımları onları bir şekilde öne çıkarmaya ve takdir görmelerine yetiyor.

OBITUARY’lerden, BOLT THROWER’lardan günümüze gelen yer yer düşük yer yer orta yer yer yüksek tempolu death metal şablonunun iflah olmaz bir temsilcisi olan CREEPING DEATH, yeni albümü “Boundless Domain”le de neden bunca yıldır adından söz ettirdiğini gösteriyor.

Öncelikle bu adamların çok güçlü bir groove anlayışları var. Riflerinde karambole, kompleks yapılara kaçmıyorlar ve bu da kafa sallamaya, konserlerde dellenmeye son derece uygun şarkılar ortaya çıkmasını sağlıyor. Müziklerindeki death metal/hardcore oranını çok iyi tutturuyorlar ve bahsettiğim groovy karakter de eklenince ortaya yumruğa tekmeye doyuran olaylar çıkıyor. CANNIBAL CORPSE vokalisti Corpsegrinder’ın konuk olduğu “Intestinal Wrap”te görülen türde DYING FETUS’çuluklardan tutun da aşırı temel alternate picking thrash metal riflerini yavaşlatarak sağladıkları boyun kırma anlarına, adamlar dinleyiciyi nasıl sarsacaklarını gayet iyi biliyorlar.

CREEPING DEATH’le ilgili bahsedilmesi gereken diğer bir önemli konu da adamların bir şekilde şarkıları ayrıştırılır kılmayı başarabilmeleri. Bu önemli bir şey, zira CREEPING DEATH’e benzer müzik yapan ancak akılda kalıcı rif yazma konusunda ciddi anlamda sınıfta kalan bir dolu grup var. CREEPING DEATH ise acımasızlığını akılda kalıcı fikirlerle birleştirerek ortaya “öeh be kardeşim” dedirten bir meydan dayağı çıkarıyor.

Bunu da az önce dediğim gibi çok temel ancak etkili fikirlerle, dinamik beste yapılarıyla ve tempoyu çok iyi ayarlamak suretiyle gerçekleştiriyor. Baktığınızda özel bir şey yapmıyormuş gibi görünebilirler, “dümdüz rif la bu” dedirtebilirler, ancak tüm bu bileşenler bir araya geldiğinde boynunuzun yerinde duramadığı, “konser alanında olsaydım kan ter içinde kalırdım” diye düşündüğünüz bir kıvam yakalıyorlar. Misal “Cursed”e bakın. İlk 23 saniyesinde standart bir giriş ve akabinde BOLT THROWER hayvanlığını akıllara getiren bodoslama bir double-kick girişi. Bu gibi detaylar albümün adrenalin seviyesini artırıyor, dinleyiciyi gazdan gaza koşturuyor.

CREEPING DEATH hepimizin bildiği, alışık olduğu türde şeyleri ve işin temeli olarak görülebilecek fikirleri son derece çekici ve kudretli biçimde sunarak yumruğa, tekmeye, uçan kafaya aç bünyeleri bir güzel doyuruyor. “Boundless Domain”, bir grubun yeni bir şeyler sunmadan nasıl güçlü bir albüm yapabileceğini göstermesi açısından dinlenmesi, feyz alınması, detaylardan uzak kaş göz yarılıp ter atılması gereken bir albüm.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Reese Alavi: Vokal
Trey Pemberton: Gitar
A.J. Ross III: Gitar
Rico Mejia: Bas
Lincoln Mullins: Davul

Konuk:
Corpsegrinder: Vokal (2)
Şarkılar
1. Boundless Domain
2. Intestinal Wrap
3. Vitrified Earth
4. The Parthian Shot
5. Creators Turned into Prey
6. Cursed
7. Remnants of the Old Gods
8. Looming
9. The Common Breed
10. The Edge of Existence
  Yorum alanı

“CREEPING DEATH – Boundless Domain” yazısına 1 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Ben 15 senedir Ateş abinin yanındayım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.