# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEMORIAM – The Silent Vigil
| 08.04.2018

BOLT THROWER öldü, yaşasın yeni BOLT THROWER.

Metal dünyasındaki bazı isimlerin sadece o müziği yapmak için yaratıldıklarını hissederiz zaman zaman. Kariyerleri boyunca sadece metalin belirli bir türünde, hatta o tür içerisinde herhangi bir deneyselliğe girmeden yollarına devam ederler.

Karl Willets bu isimlerden biridir. Death metal tarihinin en kalıplaşmış müziklerinden birini yapan BOLT THROWER’ın vokalistidir/vokalistiydi. Tek yönlü, standart bir vokal tarzı vardır, ancak death metali bilen, BOLT THROWER’ın öneminin farkında olan dinleyiciler için efsanedir.

MEMORIAM, geçen yıl çıkan ilk albümü “For the Fallen” ile OSDM severlerin yüzünü güldürmüş, kadrosundaki elemanların geçmişteki grupları BOLT THROWER ve BENEDICTION’ın mirasını günümüze taşıyan bir grup. Yapmayı bildikleri tek müziğin bu olduğunu hissettiren elemanlardan kurulu olan MEMORIAM, “For the Fallen”la arkasına aldığı rüzgâr boşa gitsin istemiyor olacak, şimdiden ikinci albümünü ortamlara saldı bile.

Grup elemanlarının geçmişi ve eski gruplarının karakterleri düşünüldüğünde, MEMORIAM’ın kendini geliştirmek, üstüne koymak gibi olaylarla işinin olmaması şaşılacak bir durum değil. Grubun ne yaptığı da belli ne yapabileceği de. Dolayısıyla grubun herhangi bir işinde hayal kırıklığı yaratması çok da olası değil. Belli bir standart var ve bu devam ettiriliyor.

İlk albümü ve BOLT THROWER’ı, BENEDICTION’ı bilmeyenler için tarif etmek gerekirse, MEMORIAM’ın death metalinde teknik unsurlara, deli deli olaylara yer yok. Son derece güçlü, etli bir death metal tonu, buna uygun ve groove’a alttan alttan odun veren bir davul ve MEMORIAM’ı MEMORIAM yapan başlıca unsurlardan olan Karl Willets’ın vokalleri. Kimileri bu vokalleri çok özellikle bulmayabilir, hatta kimi yerlerde zayıf olduğunu düşünebilir. Ancak 30 yıllık deneyim göz önünde bulundurulduğunda Willets’ın ağzından çıkan kelimede inandırıcılık, tutku ve hırs var.

“The Silent Vigil”de de ilk albüme denk bir müzikal kimlik var. İster ilk albümün devamı deyin ister bir benzeri deyin; gruptan ne alacağınızı bilerek dinlediğinizde sizi hiçbir şekilde hayal kırıklığına uğratmıyor. Niyetiniz “OSDM dinlemek” ise, sizin için önemli olan türün karakteri, geçmişi, tarihsel değeri ise, “The Silent Vigil”den büyük zevk almanız olası. İlk albümdeki öküz ama içte içe keder barındıran hislerin yine karşımıza çıktığı, tank paleti gibi BOLT THROWER groove’unun kulaklarımızı çiğnediği bir albüm.

Karl Willets’ın 51 yaşında hâlâ bu performansı sergilediği düşünüldüğünde ve grubun üretkenliği düşünüldüğünde, görünüşe göre MEMORIAM daha bir süre ortalarda olacak. E iyi de olacak.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.61/10, Toplam oy: 33)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Karl Willetts: Vokal
Scott Fairfax: Gitar
Frank Healy: Bas
Andrew Whale: Davul
Şarkılar
01. Soulless Parasite
02. Nothing Remains
03. From the Flames
04. The Silent Vigil
05. Bleed The Same
06. As Bridges Burn
07. The New Dark Ages
08. No Known Grave
09. Weaponised Fear
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.