# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NATTEHIMMEL – Mourningstar
| 15.06.2023

IN THE WOODS… ve GREEN CARNATION’ın kurucularından yepyeni doom/black metal grubu.

1990’da GREEN CARNATION’ı, 1991’de de IN THE WOODS…’u kuran Botteri kardeşler, yanlarına 1998’de acayip black metal oluşumu MEADS OF ASPHODEL’i kuran James Fogarty’yi de alarak NATTEHIMMEL adlı bir black metal grubu kurmuşlar. Daha geçen sene kurmuşlar ve ilk albümlerini de hemencecik yayınlamışlar.

NATTEHIMMEL enteresan bir black metal yapıyor. Müzik genel olarak black metal, ancak vokallerde yoğun bir doom metal karakteri var ve bu sayede black metal başlığı altında bir hayli eğreti durduklarını söyleyebiliriz. Yırtıcı vokallerin yanına eklemlenen ve çok etkin şekilde kullanılan bu doom metal vokalleri olayın bir anda boyut değiştirmesini sağlıyor ve “Bergtatt” dönemi ULVER’den tutun da CANDLEMASS’e kadar pek çok grubu akıllara getirecek geniş bir perspektif oluşmasını sağlıyor.

Bunun yanına eklenen kederli melodiler, yoğun klavye, yeri gelince gotiğe dahi kayan vokal dokunuşları, “Armies of Tiamat”ta gördüğümüz şekilde konuşmaya yakın vokaller ve diğer pek çok kalemle NATTEHIMMEL bir şekilde standardın dışına çıkmayı başarıyor. Klavyenin yoğun olarak kullanılması akıllara SARKE’yi, vokalin ve melodik death/doom metalin işin içine girmesi ise ilk dönem ANATHEMA’yı dahi getirebiliyor. Doksanlar havasını yalayıp yutmuş adamları dinlediğinizi “Mourningstar”ın her anında hissediyorsunuz. Bu doksanlar havası ve vokallerin alışıldık tarzdan sıyrılıyor oluşu bazılarını rahatsız edebilir mi, bence edebilir. Şarkıların lineer yapıda olması, tekrarlardan sakınılmaması ve bir de herkese göre olmayabilecek bu vokaller eklenince, NATTEHIMMEL kimileri için çekici, kimileri içinse katlanması zor bir noktaya da gelebilir. Dolayısıyla albümün havasını farklı bulup sevenler olacağı gibi, sıkıntıdan çatladım diyecek olanları da normal karşılıyorum.

Eğer doom metal vokalli, bol klavyeli, doksanlar karakterli black metal fikri çekici geldiyse bir şans verin derim. Bayılacağınıza söz veremem ama bu fikri sevecek dinleyiciler için de ilginç bir seçenek olabilir.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.50/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Hammerheart Records
Kadro
J. Fogarty: Vokal, klavye
X. Botteri: Gitar
D. Carter: Gitar
C:M Botteri: Bas
S. Rothe: Davul
Şarkılar
1. Mourningstar
2. Astrologer
3. Each Man a Consteallation
4. Armies of Tiamat
5. Slay the Shepherd
6. Mountain of the Northern Kings
7. Realm of Hades
8. Tales of the Immortals
9. The Night Sky Beckons
  Yorum alanı

“NATTEHIMMEL – Mourningstar” yazısına 1 yorum var

  1. Necrobutcher says:

    adamlar sevdiğim her şeyi bir araya getirmişler.. 10/10

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.