# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DARKTHRONE – Circle the Wagons
| 17.04.2010

Sevdim mi tam severim.

Sildim mi bir kalemde. Yok yok Darkthrone’u silmedim ama Darkthrone’a atfettiğim anlam silikleşti ve o dokunulmazlığı olan saygım sarsıldı bu albümle.

Albüm kapağı açıklandığında yine absürd bir şeylerin geleceğinden emindim. Burzum’un cici albümünden sonra ise artık bu sefer Varg’la el ele verip antropoloji, jenealoji ve oradan da Kızılderililer derken bir şekilde Kızılderililerin Türk olduğu sonucuna varıp kuzeyden Viking’den cayıp turan kavramına mı saracaklar diyordum. Şimdi bir de bakıyoruz ki Burzum’dan hakikiye yakın Norveç metali, Darkthrone’dan orta yaş krizinden beslenen apaçi metal gelmiş.

Yeni nesil black metal gruplarının yapaylığı ve yetersizliğine tepki niteliğindeki son üç albümlerinin ardından “Circle the Wagons” da aynı yolun dördüncü durağı niteliğinde. Ayrıntılı bilgi sahibi olmasam da karakteristik özelliklerini bilecek kadar dinlemişliğim olan birtakım heavy metal gruplarından doku nakli yapılmış, zihniyet ise aynen alınmış. Buna ilaveten iyiden iyiye punk’a kayan icra, çoğu ironi yüklü şarkı sözleriyle bezeli melodiler bana “vezir olacağım derken rezil olmak“ deyimini hatırlattı. Doğru, “artık yönümüzü değiştiriyoruz” demişlerdi, ama son albümleri düşününce bu ifadenin hiçbir manası kalmıyor. “Yönümüzü değiştirdik, 2005’ten beri aynı pilavı yediriyoruz” deseler ya. Mesele değişim değil yeğen, mesele delikanlılık.

Bir yere bağlanmayan tiz mi tiz sololar, ironisi beş dakikada yazılmış olmalarında saklı sözler ve vokalde saçma bir eko… Olumlu düşünmek istiyorum, tat almak istiyorum bu albümden. Hepsi birbirinin aynı street punk davulları, hakkıyla yedirilememiş heavy & thrash gitarları ve tasvir etmeye kalksam hoş kelimeler kullanamayacağım vokal tam bir aşure. Belki tüm bunlara “enerjik” denebilir ama bana yorgunluk veriyor.

Laf sokun, tavır alın, dalganızı geçin, sözüm yok, katılmasam da saygım sonsuz. Ancak dönüşüm ya da ilerlemeye kapalıysanız ya da bunların yapılma şeklinden memnun değilseniz kıdemli insanlar olarak bir yol göstermelisiniz sayın Nocturno Culto ve Fenriz. Ayrıca bizzat yaptığınız şey bu kızdığınızın kötü bir örneği değil mi? İlk albümden bu yana olan dönüşümden bahsetmiyorum, tiksindikleri ve kızdıkları “öz”den uzaklaşma konusundaki tutumdaki çelişkiden bahsediyorum. Ama camdan bütün gün söylenip mahalleyi kesen teyzeler gibi yerinde saymak bu tutarsızlıktan kat kat kötü. Tam Erol Büyükburç kafası. Şu albümde o sınırlarını çizmekte pek hevesli olduğunuz (sanata sınır getirmek..!?) Norveç sound’u adına güzel olan tek şey saçma “mantravari” girişini atlayarak dinlediğim son parça Bränn Inte Slottet. Şarkı başlayacak derken fade out ve enstrümantal olduğunun farkına vardığım anı şu meşhur terim “FAIL” ile izah edebilirim. Doksanları hasretle arıyor falan değilim, hayal kırıklığım “Darkthrone da bozdu ya” minvalinde değil. Gayet de bayıldığım black thrash melezi olayından soğuttu bu albüm beni.

Tamam “The Cult is Alive” pek ilginç, pek parlaktı, çok da sevmiştim. Sadece Darkthrone’dan beklenebilecek bir çıkıştı, riflerde bile iyi/kötü buldukları eserlere göndermede bulunmaları da son derece etkileyiciydi. Bir gün bu gibi şeyler düşüneceğimi söyleseler gülerdim ama artık Darkthrone bir şey üretmese de magazin programlarında boy göstermeye devam eden ünlüler gibi gelmeye başladı.

İçerikten ziyade düşündürdüğünden bahsettim farkındayım, fakat sırf bu tutum yüzünden bir albümü değerlendirirken akılda tutulması gereken onlarca kriteri bir kenara atacak değilim. Seçilen üslup, adı ve icrası her ne olursa olsun yine de bir bildiği olan adamların müzisyenliğini vücuda getiriyor. Eh burada da zevkleri ve renkleri tartışıyoruz değil mi.

Not: 1) Albüm ismi “kişinin kendisiyle aynı görüş ve inanışa sahip olmayan kişilerle iletişimini kesmesi” anlamına gelen bir deyim. Bir diğer karşılığı daha direkt anlamda Amerikan yerlilerinden korunmak için beyaz adamların tren vagonlarını koruma altına alması; bizimkiler ikisini harmanlamış sanırım. 2) Yazı içerisinde geçen müzik türlerine bir antipatim / ön yargım bulunmamaktadır. Tasvir amaçlı değinilmişlerdir.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.37/10, Toplam oy: 92)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Peaceville
Kadro
Nocturno Culto: Vokal, gitar, bas
Fenriz: Davul, vokal
Şarkılar
01. Those Treasures Will Never Befall You
02. Running for Borders
03. I am the Graves of the 80s
04. Stylized Corpse
05. Circle the Wagons
06. Black Mountain Totem
07. I am the Working Class
08. Eyes Burst at Dawn
09. Bränn Inte Slottet
  Yorum alanı

“DARKTHRONE – Circle the Wagons” yazısına 44 yorum var

  1. Exorsexist says:

    eskiden çok daha fazla black metal dinlerdim. her ne kadar çok bi hayranlığım olmasa da darkthrone’u bayağı dinlemişliğim var. bana kalırsa önceden yaptıklarının verdiği güvenle çoook uzun süredir cepten yiyorlar. FOAD albümünden beri dinlemeye tenezzül etmiyorum. 20 yıl boyunca siyah metal kasıp sonrasında “bakın artık dinleyenlerimizi takmıyoruz kafamıza göre yapıyoruz bişeyler. eski ekol manyağıyız” demek bi yandan da darkthrone imajı vermek yapay geliyo.

    tekir kedicik

    @Exorsexist, cok gencsen adamlarin ne yapmaya calistigini dogal olarak anlamazsin gittikce 80 lere kayiyorlar seksenlerde metal neyse su anda dark throne seksenlerin elcisi konumunda sanirim en fazla 90 sonlarinda muzik dinlemeye baslayan birisin ondan dolayi anlamaman dogal diyerek

  2. şéqhiL ç0chuqh says:

    qrußu yhéNi oğréNdhiM dhaha ßi ßLacqh qißi yhaphtıqhLarı dhoNéMLéri qhotüyhMüş vh0qhaList ç0qh ßoğürüyh0 dhiNLéNMéz ßéNché sh0N dhoNéMLériNi dhiNLériM

    Lefthandpath

    @şéqhiL ç0chuqh, bu yaptığın şakaysa söyle çünkü komik değil :))

    deathless

    @şéqhiL ç0chuqh, ahmet senin amca oğlu falanmı bu merak ettimde!!

    Ahmet Saraçoğlu

    Arada çıkıyo böyle şeyler. Eğlenceli bi yere gider mi diye birkaç mesajına izin verdim ama yaratıcı bi arkadaş çıkmadı maalesef.

    Şu internette dalga amaçlı işler yapan adamların sıkıcısı da hiç çekilmiyo cidden. Trollük müessesesine yeni bi soluk lazım. Bu kadar tahmin edilir ve bayık şeyleri artık aşmaları gerekiyo ama malzeme bu kadar işte.

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, benim en çok merak ettiğim şey, 85795845893475 tane farklı karakter kullanarak yazarken nasıl yorulmadıkları :)

    illuminati

    @Ahmet Saraçoğlu, o zaman sen aç bir hesap da eğlenceli troll görelim. :D

  3. like fire says:

    şaka olduğu belli de, trollük yaptığı belli olan birine müsamaha göstermemek lazım kanımca.

  4. cormun says:

    yeaaav.

    sanki ilk 3-4 albümde aynı pilavı yedirmiyorlardı zınzınzın leş norsk arisk black metalle. son bilmemkaç senedir de mis gibi taşşağa sardılar işte, çok da güzel oldu, bana garip gelen anca bu albümle “anlamın silikleşmesi” ve “saygının sarsılması”.

    sene olmuş 2010, yaş olmuş 40, hala leş bilek metal mi çalacak adamcağızlar ya. mis gibi albüm işte.

    Güzide Arslaner

    @cormun, Hayır.
    90′larda “zınzınzın leş norsk arisk black metal” dediğiniz şeyin yapılması, Venom ve Bathory’nin ana hatlarını çizdiği müziği bambaşka bir düzleme taşımaktı; bir black metal dinleyicisinden bu tip bir anakronizm içeren bir yorum almak üzücü. Yani şunu yazarken de ilginç bir utanca gark oldum.

    Darkthrone olmuşsunuz, yeni yetmeler sinirinizi bozuyor, o zaman çek bir belgesel, ya da yaz kapsamlı bir makale, o cinayet döneminde yaşadıklarınızı, maruz kaldığınız ötekileştirmeyi, ne gibi sıkıntılar çektiğinizi başkasının çektiği ticari belgesellerden değil de senin gözünle, hislerinle, çıkarımlarınla algılayalım. Sonra istedikleri derecede bir kibirle desinler ki “black metal şu şu sebeplerle bizim tükettiğimiz, zevk almadığımız bir şey, artık şöyle şeyler yapacağız.”
    Bağlam çok şey değiştirir.

    Sene olmuş 2010, yaş olmuş 40, ve en önemlisi olmuşsun bir efsane, önümüze sürülen şu:

    “destroy their modern metal
    and bang your fucking head”

    İdare edemem anne.

    cormun

    @Güzide Arslaner, yok, a blaze.., under.. ve transilvanian hunger’ın birbirinden pek farkı yok demek istediydim. yoksa, yaptıkları yaratıcıydı tabii, ve güzeldi de zaten. leş metal dediğime bakılmasın, o işin geyiği, hala da açıp dinliyorum, çok da zevk alıyorum, ayrıca aynı şeyi bir kaç albüm devam ettirmelerinde de hiç bir sakınca yok zaten bence. 2005′ten beri aynı pilav dedin diye, “e o öncekiler de birbirinin aynı pilavlardı” dedim sadece.

    Belgesel veya kapsamlı makale neyi değiştirecek, bu müziği yapacaklar yine, ve yine 6 vermeyecek misin ki? Her neyse ben genel olarak albümü (ve bundan önceki benzerlerini) beğendim, (eskilerden daha çok veya daha az beğendim diyemiyorum, çünkü tamamen farklı tarzlar, ama iki halini de zevkle dinlediğim bir grup oldu darkthrone) pek güzel black metal “esintili” punk/thrash olmuş bence. Özellikle 3. ve 4. track’in sonlarını pek beğendim, onu da ekliyim hazır ciddileşmişken.

  5. Desqpio says:

    ha ben anladım. hala şöyle bir şeyler isteniyor sanırım http://bit.ly/8YHTMw ama aradan 18 yıl geçmiş yani, insaf. bir de albüm kapağı açıklandığı anda ön yargının allahını yapmışsınız bariz, bu kritiğe de mi yansımış ne? her neyse iyi albüm bence, severek dinliyorum. oh.

    Güzide Arslaner

    @Desqpio,
    “Hala” herhangi bir şey isteyen kitleden değilim, albüm kapakları ya da tadımlık yayınlanan parçalar ön yargı oluşturulsun diye sunuluyor.

    En sevdiğim tür olan folk metale kaymış olsalardı sadece ilk videonun altındaki paragraftaki “Buna ilaveten iyiden iyiye punk’a kayan icra…” cümlesinde bir kelime değişirdi.
    Diyorum ki, black metal seven herkesi, birbirimizi yobazlıkla suçlamaktan vazgeçelim. Darkthrone’a vay efendim nasıl death metali bırakır da black mi ne yeni çıkarmışlar işte o ne idüğü belirsiz şeyi yaparsınız da denmiştir zamanında muhtemelen. Bu şunun kadar saçma, “babanın mesleği x, sen de ölene kadar x olacaksın, gayrısı ihanettir!!”

    Şu yazdığım cümlelerdeki tüm anlamı da yazıda verdiydim amma :(

  6. deathless says:

    bence şimdi değilde,esas o pis soundlu günlerinde daha çok farklı şeyler yapıyorlardı..

  7. nekropunk says:

    nocturno bayağı kaslıymış yalnız

  8. Lefthandpath says:

    kastettiğin mayolu fotoğraf ise o fenriz:)

  9. northern darkness says:

    ilk videodaki mikrofona nefret püsküreni diyorsan, ki kesin odur o bicepler gözden kaçmaz hehe, fenriz o.

    yoruma gelirsek, bana bir anlam ifade edemedi. darkthrone’uun saygınlığı, yol göstericiliği, orta yaş krizi gibi yerlere girilmiş, anlayamadım ben. sanırım yorumu yapan da pek toparlayamamış, vurgulamak istedeği şeyi ya bulamamış ya da ıskalamış.

    darkthrone zaten bildiğini okuyan bir gruptu. bu arada da bugün hala kullanılan black metal standartlarından bazılarını yarattılar. sonra da bunun kopyalanıp durmasını görmekten bayıp o piyasadan çekilmek istediler. zaten büyük ihtimal kendi yaptıkları müziğin formundan da sıkılmışlardı ki “kendi müziğimizden sıkıldık lan” demek yerine piyasaya b*k atarak tarz değiştirmek hızır gibi gelmiştir.

    ki müzikleri de çok değişmedi adamların aslında. leş bilek yaparken bile altyapıda feci bir thrash havası esiyordu. şu an tek ciddi farklı olan şey n. culto’nun zamanında o adamı yerden yere vuran ve atmosfere çok önemli katkısı olan vokali.

    kısacası problem onlarda değil onları algılayanlarda bence. darkthrone’un bir zamanlar imajına fazla kapılıp olur olmaz anlamlar ve buna bağlı görevler yüklemek, sonra da “e ben seni yanlış bilmişim” demek pek doğru değil.

    *yazıyı tekrar okudum yanlış anladığım bir yer var mı diye, tam tersine “sanatı sınırlıyorlar” gibi tuttuğum yerin elimde kalmasına neden olan başka cümleler de gördüm. cidden çok yetersiz bir yorum olmuş.

    Güzide Arslaner

    @northern darkness,
    Çok “to circle the wagons” tavırlı bir yorum olmuş, teşekkür ederim :) Vurgulamak istediğim hususları okuyanın zekasını hafife almadan, “değinmek” suretiyle yapıyorum genelde.

    Fakat bildiğiniz üzere kritik kavramındaki başlıca öğe kişisel olması ve farklı bir bakış açısı sunmaya çalışması. Hani hiç duyulmamış ya da sizin dinlememiş olduğunuz bir grubu incelemiş olsaydım yetersizlik ifadeniz bana çok şey katardı. Herkesin gönlünü hoş edecek bir üslupla, “önemli” grupların her eserini niteliği ne olursa olsun alkışlayan yorumlar yazmak bana pek faydalı gelmiyor, kritik okumayı seven insanların buna benzer beklentileri olmasını da yadırgıyorum. Gruba görev yüklediğim yok, “öyle diyorlarsa şöyle yapsalar da biz de aydınlansak” diyorum. Hele anlam yüklemek falan yapmayın lütfen..

  10. darth sidious says:

    black metali severim iyidir güzeldir candır. heavy metali de severim, ama bu albümde tüm şarkılar sanki birbirine benziyo. albümün tamamını bile dinleyemedim 3 şarkı kala bıraktım. 5/10

  11. tekir kedicik says:

    dark throne micsa dinlerim en basta bir album death metaldi
    dinledim begendim sonra yavas yavas black metal türünün en sağlam örneklerini çıkardılar dinledim çok beğendim sonra yavaş yavaş entombed in yaptiği gibi kendi tarzlarini yaratmayi seçtiler ok onada bir diyeceğim olmadi beğendim
    nasi olsa severdim seksenlerde çıkan heavy metali canadian metal diye ciyakladiklari zaman yada i was born on roock dedikleri zaman daha bir hos amcalar olduklarini anlamama yaradi iyi guzel müzik bu albümde yalarim fenriz yalarim
    nocturno culto devam edin bizde dinnerik emin olun

  12. burzum says:

    ben bu albüme bayıldım…süper…10/9…

  13. taake says:

    CAMİNİN ÖNÜNE PUNK GELMİŞ……………..
    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    Rotten Angel

    @taake, Destroyonur’un o animasyonlarını izlemek için 3-4 dakika beklemişliğim var lan. Lanet olası 56k modem.

  14. taake says:

    darkthrone albüm çıkarmış hahhhhhhhhhhhhhhhh
    valla ajdar rihanna albüm çıkardı deseler daha çok heyecanlanırdım
    neyse vardır babaların bi bildiği saygı duyalım:(
    ne saygısı niye balck metal albümü çıkatmıynoz uleeeennnnn
    ühhhhhhhhhhüüüüüüüüüüüüühüühüühüühühüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

  15. BELUS says:

    Beyler Saçmalamayın..
    black metal kültürü nedir ne değildir bilgisine sahip olmayan gevezelikler yapmayın!
    Black Metali anlamak için sadece black değil klasik müzikten de anlam çıkarılmalı..basit kalıplara gircek bir tarz değil bu…ki bahsettiğiniz Darkthrone!olmadı Fenriz!
    Saygı duyun beğenmediyseniz kısaca tanımlayın;lafazanlık yapılcak adamlar değil bunlar…
    Teşekkürler.

  16. taake says:

    belus
    black metal kültürü nedir ne değildir bilgisine sahip olmayan gevezelikler yapmayın!
    Black Metali anlamak için sadece black değil klasik müzikten de anlam çıkarılmalı..basit kalıplara gircek bir tarz değil bu…ki bahsettiğiniz Darkthrone!olmadı Fenriz!
    Saygı duyun beğenmediyseniz kısaca tanımlayın;lafazanlık yapılcak adamlar değil bunlar…
    Teşekkürler.

    kardeş zaten bizim onlara bi şey dediğimiz yok darkthrone bi efsanedir fenriz can dır babadır nucturno culto gelsede çay içsekktir zaten bunlara en ufak bi saygızsızlık kelime-i küfür edeni ters haça çarmıha gerer 666 defa öperiz bizim sitemimiz bizim üzüntümüz bu acaip yorumlarımız darktrone un bi süredir bm albümü yerine punk çıkararak bizleri hayal kırıklığına uğratmasındandır fenriz in bir türlü istediğimiz cevabı verememesindendir.biz babadan böyle gördük under a funeral moon la,panzerfaustla yetiştik (ben doğarken hastenede transilvanian hunger çalıyormuş öle bi hasteneydi bizimkisi onun için hep boynum bükük)şimdi biz bu albüme ne diyelim ?ne yazalım?zaten baktım albüm ile ilgili yorumlar onun için çok az.herkes darkthrone un değişimimnden bahsetmiş normal biz ne anlarız punktan ?sen yapmışsın jonny göre uyarmı aliye veliye*ama tabii seçim onların hayat onların grup onların biz ne diyelim?fenriz türkü albümüde çıkarsa rap albümüde yapsa saygımız sonsuz zaten adam çok kültürlü emperor dan ihsan bir bu iki adamlar kabak kemaneden mevlevi neyine clinton saksofunundan burdur sipsisine kadar herşeyi çalıyor müzik zekası had safhada AMA
    Bence artık biraz punk takılacaklarsa başka bi isimle başka bi proje ile devam etsinler zaten fenriz in sürü ile projesi var[Isengard Valhall Dødheimsgard Storm vs)bu projelerin kimi norveç türküleri kimi viking folk metal kimi doom kimi avantgarde bunun gibi punkıda başka bi isimle yapabilir bizde darkthrone black deilmi ya dark karanlık throne taht eee karanlık taht karıştı galiba çık aradan adana durumlarına girmeyiz ne dersiniz hoş olmaz mı?

    GELELİM PİLAV MEVZUSUNA
    şimdi aslında özbek pilavı meşhurdur,afgan pilavı meşhurdur ama norveç pilavı değil norvecin black metali meşhurdur yalnız demişlerki hep aynı pilavı yedirmedimi zaten darkthrone her albüm aynı demişler gardaşlıkar bu black metalden kaynaklanıyor yani kuklıkta vs de sorun yok black metalde minimalite ön plandaddır yani sadelik ve kaotiklik onun için tüm şarkılar aynı gibi gelir kulağı alışkan olmayan kişiye tüm şarkılar aynıymış gibi gelir

    DEATH METAL BLACK METAL KONUSU
    şimdi gene demişlerki bu normal darkthrone eskiden death metaldi sonra black metal olu.o zamanda eminim dönekler death ten black e kayılır mı defolun hailer tüü gelme bi daha eve diye tepki almıtır şimdi burda olduğu gibi terslenmiştir diyorlar olabilir mam bildiğim şu:
    darkthrone black metal e mayhem den
    Euronymous sayesinde onun telkinleri ile girmiştir.zaten hemen hemen tüm bm grupları önce death iken bm ye dönüşmüş behemoth hariç oda zaten death e kaymış ama lirikler daha satanicleşmiş yani tepki aldıklarını pek sanmam zaten umurlarında olmaz black metalciler 500 albüm çıkartıp eşe dosta dağıtan insanlık s…… alsın o böceklere fanilere albüm yapmam diyen sesini daha gaddarlaştırmak için çamaşır suyu içip hastenelik olan pota ile bomba yollayan kafatasında kolye yapan beyinden közleme yapan canı sıkılınca başlarım bu dünyaya deyip kafaya sıkan yani kimseyi ve hiçbişeyi takmayan insanlar bizim yorumlarımızı hiç takmaz kndi bildiğini yaparlar zaten ben fenri i bulup sordu:
    üstat son günlerde hep punk yapıyonuz herkes kızıyor size niye black yapmıyor diye sinirleniyorlar gençleri tutamıyoruz ne diyelim onlara bu konuda ne düşünüyorsun dedim sadec şu iningilizce kelimeleri söyleyip çekip gitti”Kasımpaşa under from my penis’ dedi ingilizce bilene sordum nazikçe ağzımda top bi elimde şişe umrumdamı dünya (resimlerde hakketen şişe var ağzında top var)diyor dedi yani sonuç olarak üstadlara diyecek lafımız yok bakalım gün gelir acımı süpürmek için açtığımda kapımı fenriz taş gibi cayır cayır pure black albümü ile karşımıza çıkar beherit te böle olmadımı 14 sene sonra tekrar kendini black metalin şefkatli kollarına bırakıp bir bm albümü ile dönmediler mi?
    umutla bekliyoruz son olarak albümü darkthrone hatrına dinledim kendimi opera izleyen harranlı maraba gibi hissttim ama genede güzel yalnız fenriz black dünyasına bi şeyler söylemek istiyor gibi sözler imalı gibi geldi bana

  17. lefthandpath says:

    bir ara sitede transilvanian hunger kritiği vardı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @lefthandpath, yok hiç olmadı o.

    lefthandpath

    @Ahmet Saraçoğlu, nedense çok iyi hatırlıyormuş gibiyim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @lefthandpath, şunla karışıyo olmasın?

    http://www.pasifagresif.com/2009/12/sebnem-ferahtan-benim-adim-orman/

    lefthandpath

    @Ahmet Saraçoğlu, hayır onla karıştırmam pek mümkün değil. şu an kendimi pisikolojik gerilim filmlerindeki başrol oyuncuları gibi hissettim.

    lefthandpath

    @Ahmet Saraçoğlu, sonunda nerede okuduğumu hatırladım. okuduğum tek bir cümle hatırlamama yeterli oldu. http://iturocks.blogspot.com

  18. Nightwing says:

    beyler yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim (ahmet çakar terk :) yorumların yüzde 90 ı darkthrone daki tarz değişiminden dem vurmuş hatta hatta yukarda rihanna ajdar daha çok heycanlandırıyor denmiş özellikle @taake hiç yakıştıramadım sana cık cık cık.

    darkthrone müziğinde her zaman bir punk etkisi vardı. (soulside journeyi saymazsak) hatta en kvlt albümleri transilvanian hungerda bile o punkımsı dokunuşlar vardır. punk etkisi zaten en başından beri bu adamların müziğinde olan bi şey. sadece punk tarafının daha çok üstüne gittiler. yani ortada bi dava satma piyasa oynamak falan vs yok. zaten bu punk özlerinde olan bi şey. hatta darkthrone u geçtim black metalin de zaten özünde köklerinde punk etkisi vardır. venom uzaydan indirmedi bu müziği. darkthrone un yaptığı köklerine daha çok yönelmek. hadi albüm şöyle kötü böyle boktan diye eleştirirsin eyvallah, ama darkthrone punka daha çok yöneldi diye itin götüne sokmak piyasayla itham etmek cahilliktir bence. ki bu albüm tamamen old school kesime hitap eden bir albüm. sizi bilmem ben 7 verdim.

    bathory

    @Nightwing, aynen öyle punk her zaman black metalin içindedir köklerinde vardır org.hardcore punk crust punk olsun ki bence çokta kötü bir albüm değil.Belki gelecek albümlerinde geri döner belli mi olur bence kötü bir albüm değil saygı duymak lazım ama bir panzerfaust seviyesinde beklerdim en azından

  19. saw you drown says:

    Sadece darkthrone’un değil black metal tarihinin en iyi albümlerinden olan Transilvanian hunger gibi bir albüme imza atmış grubun böyle boktan bir albüme imza atması ve black metali tamamı ile terketmesi üzücü bir durum.

  20. şeyh hulud says:

    Şu cumartesi sabahı 7′de yataktan çıkmamı sağlayan efsane Darkthrone albümü.

  21. necrobutcher says:

    Darkthrone’nun bütün albümlerini müzik çalarımda sürekli bulundurur, dinlerim. Geçen yine dinlerken sıra bu albüme geldiğinde aklıma muhteşem bir doğal güzelliğin ortasına dikilmiş beton bir gökdelen geldi. Öyle yazayım istedim.

  22. Shadowplay says:

    TOTAL DEATH sonrası yaptıkları içinde, bu en iyi albümleri.İ AM THE GRAVES OF THE 80′s şarkısına saplantılıyım resmen, maç totemim(maçta işler kötü gidiyosa patlatıyorum)

  23. Anubis says:

    Mükemmel albüm en az 8

  24. Anubis says:

    Çok beğendim darkthrone 9 puandan aşağı albüm yapmaz benim için

  25. TAAKE says:

    sayın çok kıymetli,muhterem darkthrone beyfendi,
    biz senin kıymetini bilememişiz
    affet abi alkollüydük sizin hakkınızda sehven yorumlar yaptık
    saygılar,sevgiler abi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.