# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
INFERIA – Grind Cumpaign
| 17.06.2022

Akan gözyaşımı sildim de geldim,
Dertleri ummana döktüm de geldim,
Üç kuruşluk kıymet biçtim de geldim,
Golden shower’dan içtim de geldim.

Bugün Fin metal sahnesinin köklü oluşumlarından biri olan ve amsikgötcore’un hatırı sayılır isimlerinden INFERIA’nın 8 yıl sonra çıkan geri dönüş albümü “Grind Cumpaign”i ele alacağız. Ele almak deyince bile insan bir nebze yivreniyor çünkü INFERIA’ya ait bir şeyi elinize aldığınızda kaçınılmaz olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma riskinizin olduğunu biliyorsunuz.

Yaptığı müziğin hayvanlığı düşünüldüğünde INFERIA’nın çok daha ciddi, dünya gündemini falan ele alan bir grup olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu düşünceleri bir an önce zihninizden atarsanız iyi edersiniz. Zira öküz gibi bir grindcore icra eden INFERIA saplantılı şekilde sikiş sokuştan, golden shower’lardan, scat’ten, felching’den falan bahsediyor ve porngrind’a özgü temaları yatağınıza, mutfak tezgâhınıza, arabanızın arka koltuğuna, bar tuvaletinize ve aklınıza gelebilecek her tür ortamınıza taşıyor.

Buradaki kilit nokta INFERIA’nın müziği ile işlediği temalar arasındaki kontrast. Seksten, cezalandırmadan ve cezalandırmalı seksten bahseden şarkıların mutlaka mizahi, hafif kıkırdayan bir tarafının olması gerekmiyor elbet, lakin INFERIA olayı NASUM düzeyinde bir sertlikle sunuyor ve bu sertliğin, eziciliğin içerisinde “Fucked with No Vaseline”, “Pussy Farts”, “Hot Golden Mouthwash” gibi şarkılara yer veriyor. Şimdi gelin saksafonla girip “ÖARGH!” diye biten bu yapış yapış albüm nasıl bir şey bir bakalım.

Yukarıda da dediğim gibi INFERIA büyük oranda NASUM karakterli bir grindcore yapıyor. NASUM’un öfkesinin ciddiyetini düşünürsek, INFERIA’nın da ondan geri kalan bir yanı yok aslında. Tamamen tavizsiz, yavşaklığa yer olmayan, ağza tekme gibi bir grindcore’ları var. Nefes aldırmayan davullar, sürekli daha sertini hedefleyen rifler ve 11 saniye ile 2,5 dakika arasında değişen sürelerdeki şarkılarla sunulan her tür şiddet eylemi.

Burada en güzel ve en memnun edici olan konu INFERIA’nın her zamanki gibi tavizsiz bir grindcore yapması ve bunu albümün süresi olan 32 dakika boyunca sürdürmesi. Sıfır tolerans felsefesi gereği 32 dakikanın neredeyse tamamını blast beat’le ve hayvanlıkla geçiren grup, deathgrind ile haşır neşir olan grupların kullandığı yine ezici ancak orta tempolu şarkılara bir kez olsun yer vermiyor. “She Was Asskissing For It”in girişindeki lead gitar kullanımı dışında albümde neredeyse bir an olsun öküzlükten sapılmıyor. Davulu desen ayrı, vokali desen ayrı, gitar tonu bilmem nesi hepsi ayrı bir orospu evlatlığı.

Kısıtlı ve birtakım problemleri olan bir kitleye hitap eden bir müzik yapan INFERIA’nın 2018’deki “Dickstroyer”ı saymazsak bunca yıl sonra yeni bir albümle geri dönmüş olması grindcore seven dinleyiciler için büyük bir lütuf. Aynı şekilde, grindcore’a özel bir ilgi duymayan ancak müziğin şiddet tarafının bu denli görkemli olmasından ayrı bir zevk duyan herkesin de ihya olacağı türde bir albüm “Grind Cumpaign”. Dolayısıyla grindcore etiketinden önce hayvanlık etiketine odaklanmak daha an(a)lamlı ve verimli olacaktır.

Aşırı sert ifadelerle ve kelime oyunlarıyla dolu bir inceleme yazmamak için kendimi zor tuttuğum bu yazıyı sonlandırırken, temasından şusundan busundan bağımsız olarak HAYVAN GİBİ bir grindcore albümü dinlemek isteyen, müzik dinleyerek pestilinin çıkmasını dileyen tüm grindcore dinleyicilerine “Grind Cumpaign”i öneririm. Aşırı sert cinsel seks gibi albüm.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.29/10, Toplam oy: 28)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Great Dane Records
Kadro
Hude Huttunen: Vokal
Esko Tikkala: Gitar
Tatu Hämäläinen: Bas
Kalle Lindfors: Davul
Şarkılar
1. Every Hole Dripping
2. Anally Yours
3. One Tit Wonder
4. Fuckathon
5. Anti-Sexicon
6. Skin to Skin Cuntact
7. She Was Asskissing for It
8. Mick Shagger
9. Frozen Clit
10. Remove the Hair of the Heretics
11. Philharmonia Orgasmtra
12. Against Infibulation
13. Stains
14. Working Ass Hero
15. Fucked with No Vaseline
16. Mazophallate
17. I Give Her an Orgasm She Can't Refuse
18. Carnal Knowledge
19. Self Enema
20. Full Metal Shagged
21. (c)untitled
22. Natio(a)nal Erection Day
  Yorum alanı

“INFERIA – Grind Cumpaign” yazısına 15 yorum var

  1. Koralp says:

    Bu yıl çıkan en hayvani iş. 32 dakika boyunca yağsız, sabunsuz, tükürüksüz kuru kuru sikiyorlar. Albümle ilgili söylenecek tek şey bu.

  2. Canoir says:

    Sevgilinin yanağını belli belirsiz okşayıp gözünün içine sevgiyle bakarken dinlenebilecek, sıcacık, tertemiz, bıdış bir albüm.

    https://tinyurl.com/y2wxzrta

  3. crowkiller says:

    kritik çok iyi, bazı yerlerde kahkaha attım , eline sağlık, albüm de çok iyiymiş

  4. ismail vilehand says:

    Napalm Death, Nasum, Rotten Sound kanalından müzik yapıp liriksel olarak ahlaksızlığın dibine vurmaları bu adamları özel yapıyor bence. Müthiş bir albüm.

  5. ismail vilehand says:

    “Fuckathon” 0:57 sonrası giren kısım tam anlamıyla bir mükemmellik.

  6. P L A G U E says:

    Benim için şimdilik açık ara senenin en iyi albümü bu. Hababam sınıfındaki mahmut hocanın torpillisi embesil calışkan ibne ahmet sınıfa atar/gider yaparken arkada çalması gereken bu albüm aslında. Neyse.

  7. lammoth says:

    Biliyorum böyle grupları dinleyenler için komik gelecek ama Allah aşkına şu albüm kapaklarına bir el atılsın. Çok sevdiğim bir tür (özellikle Goregrind) ama albüm kapakları haddinden fazla iddialı ya. Geçen bu türdeki albümleri incelerken (rateyourmusic) cidden kusuyordum.

    ismail vilehand

    @lammoth, amaç o zaten. Demek ki kapakları çok iyi seçiyorlar.

  8. Koralp says:

    Bu yıl herhangi bir grindcore albümünün, bu albümün yanına yaklaşacağını sanmıyorum.

    ismail vilehand

    @Koralp, Antigama ile kapışırlar bence.

    Koralp

    @ismail vilehand, Bu albümün verdiği hazzı Antigama’da alamadım ben. Keza Gökay’ın tavsiye ettiği Organ Trail’da da öyle. Ama o ikisi de ortalamanın üstünde işler, o yüzden kıyaslanmasına saygı duyarım.

  9. ismail vilehand says:

    Hadise’nin kocasının en sevdiği grup.

  10. Abdulmecid Karayazı says:

    1 buçuk sene oldu çıkalı ve o tarihten beri favori grindcore albumümüm oldu. Geçen sene rotten sound ile kombolar yaparak dinledim, son 4-5 gündür voices ve lifeless god ile kombolar yapıyorum. Halı sahadan sonra vişne soda içmiş gibi ferahlatıyor. Ne sinir kalıyor ne stres. Skyler white’ın orospuluğunu unutturuyor, evet.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.