# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE ARSON PROJECT – God Bless
| 18.07.2023

19 dakikada yenebilecek maksimum dayak.

2017’de çıkan başarılı albümleri “Disgust”ın ardından İsveçli grindcore grubu THE ARSON PROJECT’in çok daha üretken olacağını düşünüyordum aslında.

Birincisi grindcore grupları genelde split’tir, şudur budur zaten üretken olma eğilimindedirler. Grindcore görece tek bir amaca hizmet ettiğinden şarkı yazımı da diğer pek çok türe nazaran görece daha kolay halledilebilir. Üstelik 22-34 dakikalık bir albümün ardından yine 20 dakikalık bir albüm çıkarmak için neden 6 yıl beklersiniz ki diye de düşünülebilir. Adamların çaldığı daha büyük, daha aktif başka gruplar da olmadığı düşünüldüğünde demek ki bir sebepten çok üretken olmamayı seçiyorlar. Sonuçta şu anda yeni albümle karşı karşıyayız ve bakalım neler yapmış, neler etmişler.

NASUM karakterinin müritlerinden olan THE ARSON PROJECT, yeni albümü “God Bless”de tamamı yıkıma odaklanan 10 adet şarkı sunuyor. Gerek sound olarak gerekse beste yapıları açısından NASUM’a yakın duran grup, paldır küldür girişmeli bölümlerle tempoyu düşüren ezmeli gömmeli kısımları “For the Worms to Feed”de olduğu gibi iç içe kullanabiliyor.

Türün yakın dönemde çıkan WORMROT gibi örneklerine nazaran çok daha temel bir yaklaşımını icra ettiklerinden şarkılar genelde aynı tezgâhtan çıkmış havasındalar ancak gitar tonlarından davul kullanımına, vokallerden bas gitarın cazırtısına kadar her türlü son derece agresif ve adrenalin deposu bir öfke patlamasına maruz kalıyoruz. THE ARSON PROJECT grindcore diye bildiğimiz şeyin sınırları içerisinde kalıyor, fazladan bir şey katmıyor ancak o bildiğimiz şeyi de gayet iyi yapıyor. Arada “Cages” gibi dellendikleri ve akıllara SUICIDAL TENDENCIES’i veya crossover gruplarını hatırlatan daha punk, hardcore karakterli seri vokalli şarkılar da var ve bu gibi detaylarla olayın kaotik tarafının şahlanmasına ön ayak oluyorlar.

19 dakikadan daha kısa süren ve türün doğası gereği benzer bir kafadan ilerleyen şarkılar içeren “God Bless”, THE ARSON PROJECT’in “Disgust”ın ardından yine evire çevire adam dövdüğü bir diğer albüm. Masaya yeni bir şey koymuyor, grindcore’a yeni boyutlar katmıyor, ancak türü seviyorsanız da bu kadar kısa sürede ağzınızı burnunuzu kırıyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.33/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Selfmadegod Records
Kadro
Niklas Larson: Vokal
William Blom: Gitar
Björn Pettersson: Bas
Oscar Lindberg: Davul
Şarkılar
1. Vultures of the Cross
2. Exchanging Dominance
3. Power and Control Wheel
4. Burn
5. For the Worms to Feed
6. Cages
7. Tai-Atari
8. Crumbling Grounds
9. Voluntary Human Extinction
10. Drop the Hammer
  Yorum alanı

“THE ARSON PROJECT – God Bless” yazısına 1 yorum var

  1. Seyfettin Dursun says:

    Yapma Ahmet Abi ya, bu cidden kötü albüm yani:(

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.