# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE ARSON PROJECT – Disgust
| 30.05.2017

Evire çevire grindcore.

Son birkaç aydır Facebook’taki Sponsored reklam bağlantısı sürekli olarak karşıma çıkan bir grup THE ARSON PROJECT. Reklamını o kadar fazla gördüm ki, geçtiğimiz gün THE BLACK DAHLIA MURDER’dan Trevor’In da gazlamasıyla artık yazayım da kurtulayım dedim.

Kurtulmak latife elbet; THE ARSON PROJECT kötü müzik yapmıyor, bilakis yaptığı şeyi gayet iyi yapıyor. İsveç’ten çıkan grup ilk albümü “Disgust”ta grindcore ve biraz da powerviolence’ın lezzetli bir karışımını sunuyor. Grind tarafı bariz NASUM ekolünü yansıtırken, vatandaşları GADGET’ı andıran bir direktlik de söz konusu.

Son derece politik gözüken şarkı sözleri ve temalarla bezeli “Disgust”, 33 dakika içinde epey bir adrenalin salgılıyor, salgılatıyor. Güçlü bir gitar, çiğ haykırışlar, dayaksı davullar ve aralara giren ses kayıtları ile albüm isiz evire çevire dövmeyi amaçlıyor.

“Disgust”ı dinlerken, bir önceki EP’leri “Blood and Locusts”un vahşetini bulduğumu söyleyemem. Albümü dinlemeden önce dinlediğim EP, gitar tonunun paçozluğu ve nefes aldırmayan karakteriyle “Disgust”a göre daha parçalayıcı bir çalışma. Misal bir The Black List’in öldürücülüğünü “Disgust”ta tam istediğim kıvamda bulduğumu söyleyemem. Ancak her şekilde bu albüm de bir grindcore severin isteyebileceği pek çok şeyi veren bir çalışma.

Gruba 2008’de katılan BIRDFLESH gitaristi Elis Edin Markskog’un rifleriyle adam dövdüğü albüm, 22 dakikalık süresi düşünüldüğünde ciddi anlamda bir adrenalin şırıngası görevi görüyor. Başlıyor, kafa göz girişiyor ve size bir çırpıda istediğinizi vererek huzurunuzdan çekiliyor. Bu açıdan, en çok da NASUM hasreti çekenlere lezzetli gelebilecek bir albüm “Disgust”.

WORMROT’un “Voices”ı gibi çok yönlü, yenilikçi ve çok fikirli bir grindcore’dan ziyade daha kitabına uygun, gelip ortalığı yıkıp giden bir grindcore’a da varım diyorsanız, THE ARSON PROJECT’e de bakmanızı öneririm diyor, albümün kendisi gibi kısa ve direkt bu kritiği noktalıyorum.

Noktaladım.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.44/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Niklas Larson: Vokal
Oscar Lindbergh: Davul
Elis Edin Markskog: Gitar
William Blom: Bas
Şarkılar
1. Blood on the Shovel
2. Buried in Concrete
3. Raped Minds
4. Nuclear Fallout
5. Nothing
6. From the Pits
7. Downward Spiral
8. To the Gallows
9. Hail Armageddon
10. Forgotten Graves
11. Degeneration
  Yorum alanı

“THE ARSON PROJECT – Disgust” yazısına 7 yorum var

  1. kujeste says:

    bu vatandaşların yıllar önce rockrolla’da mı ne bi konseri olmuştu yanlış hatırlamıyorsam, ben de saatlerce beklemiştim ve konser bir türlü başlamayınca eve gitmiştim (nedense)

    Kritik bana Birdflesh’i hatırlatarak youtube’un karanlık yerlerine soktu. Bence efsane albümü bu (içinde bir de harvester of sorrow cover’ı var ki, dinlemeye doyulmuyor)
    https://www.youtube.com/watch?v=HQJifm7PYWk

  2. 666123666 says:

    Oha pasifagresif’e pis müzik düşmüş, ağlıyorum.

  3. Osman Gümüş says:

    Ya bi tane grup vardı, adını kaydettim bir yere albümü çıkınca dinlerim diye nereye kaydettiğimi bulamadım iyi mi. Bunların ismine benzer yüksek ihtimal İsveç grubuydu, hay amk.

    \m/

    @Osman Gümüş, the alan parsons project? İsimden aklıma geldi ama isim benzerliği dışında ne benzer bir tür yapıyorlar ne de isveçliler

    ismail vilehand

    @Osman Gümüş, İsveçli grindcore grubu ise Afgrund olabilir mi?

    Osman Gümüş

    @ismail vilehand, @\m/, İsmi benzemiyormuş aslında benim aklımda yanlış kalmış. Görsellerde aratınca buldum. https://resonancecascadegrindcore.bandcamp.com/album/hyperakusi-the-split-lp-cd-with-j-rnb-rd

    \m/

    @Osman Gümüş, evet zaten baya alakasız oldu ama grubun ismini görünce direkt aklıma alan parsons project gelmişti. Prog rock sevenler biliyordur zaten yine de önermiş olalım güzel gruptur

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.