# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
NEVERMORE yeni albümünün tümünü tattırıyor
13.04.2010

Oy anam.

NEVERMORE, yeni albümü “The Obsidian Conspiracy“deki tüm şarkılardan parçaların bulunduğu bir klip yayınladı.

Daha fazla bir şey demeyelim, dinleyelim, dinleyelim, bir daha dinleyelim.

  Yorum alanı

“NEVERMORE yeni albümünün tümünü tattırıyor” yazısına 64 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Hem Dead Heart, hem This Godless tadı aldım genelinden. Onun dışında The Termination Proclamation’ın rifi nedir öyle. Oha lan. She Comes in Colors’ın sonundaki rif de pek nefis. Arka arkaya 15 kez falan dinledim sanırım klibi.

  2. enver yılmaz says:

    vokal de biraz değişmiş.

    Ufuk

    @enver yılmaz, olumlu yönde değişmiş bence :)

  3. Deon says:

    Dediklerine katılmakla birlikte, ben Nevermore u azbuçuk biliyorsam bu işin daha ucu.. Hakkaten daha bunun birde bucağı olma ihtimali çok büyük :D, yani daha bunun soloları vs. leri tam anlamıyla masterı bittiğinde güçlenmiş halleri diğer milyon riffi..en az 2,3 katı tren gibi gelip çarpmasın.. Gerçi çarpsın evet bir 5 yıl daha çarpık gezelim..
    Onun dışında ya saatin sabah 6 olmasından ve gireceğim akışkanlar mekaniği sınavından dolayı benim beyin çalışmıyor ya da ben Warrel ı bir yerde harbi Dave Mustaine bi tonda duydum :D (waduyu want from this life..)

  4. Exorsexist says:

    And the maiden spoke’u beğendim. Bu darrel bir de brutal yapabilse(yada yapsa) dünyanın en übermensch vokalisti olur gözümde.

    janslore the celebrity

    darrel wane.

    Exorsexist

    @janslore the celebrity, ha warrel dane ha darrel wane ne fark eder. ayrımcılık yapma arkadaşım.

    janslore the celebrity

    farketmezse sana da saxosexist diyelim, ne dersin?

    Exorsexist

    @janslore the celebrity, espiri anlayışını gözden geçirmelisin derim.

    janslore the celebrity

    espri değil, öneriydi. ozzy’de görüşmek üzere. kib. çüs.

  5. like fire says:

    “your poison throne” ne ilginç bi şey olmuş. yani olacak gibi duruyor. sabırsızlanıyorum. offff…

  6. Ufuk says:

    çok başarılı bir albüm olacak bu. resmen geliyorum diyor.

  7. berat mutluhan seferoğlu says:

    her şey kusursuz görünüyor.bu albümün incelemesini ben yapmak istiyorum sayın saraçoğlu size burdan sesleniyorum :) gerçi nevermore’u başkalarına bırakacağınızı pek sanmam ama :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @berat mutluhan seferoğlu, kusura bakma imkanı yok. :)

    berat mutluhan seferoğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, tahmin ediyordum şakasına söyledim zaten :) enstrümantal açıdan beslemeyi düşünüyorum zaten siteyi :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @berat mutluhan seferoğlu, en güzeli.

  8. Aeonian_Lich says:

    Albüme ismini veren şarkının girişi, eski Children of Bodom şarkılarından birindeki bir yere çok benziyor ama şarkıyı çıkaramadım. Melodiler aklımda, ama şarkı ismini unutmuşum. yaklaşım olarak benziyor, armonik kurgu farklı yoksa.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, Needled 24/7 gibi geldi bana.

  9. Aeonian_Lich says:

    Buldum! Eski albümlerden değilmiş. Şu şarkının girişi. http://www.youtube.com/watch?v=hjZXUyvFQDA

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, haklıymışım. :)

    like fire

    @Aeonian_Lich, oha! baya benziyomuş cidden.

  10. Aeonian_Lich says:

    Haklıymışsın evet. :) Ama ben aradan geçen kısa zamanda harıl harıl albüm karıştırıyordum. Senin mesajını görmeden buldum. Klibi göz önüme geldi, sonra klipli şarkılara bakayım derken zor olmadı bulmak. Ama sen önce davrandın! :) (Bu arada Bodom’un sonraki dönemlerinden tek sevdiğim şarkı da budur)

  11. Aeonian_Lich says:

    Bence özellikle büyük grupların, bu tür ileri derecede benzerliklerden kaçınmak adına, bir tane yaptıkları türe çok hakim danışmanları olması gerekiyor.Grubun yaptığı tarz ve benzerleri konusunda çok bilgili, ve müzik kulağı iyi birisi gibi. Yoksa ben sanmıyorum ki kasıtlı bir şey olsun. Önemsiz bir ihtimal olarak görüyorum bunu. Ama ben bile bunu farkedebiliyorsam, benden daha bilgili, birikimli bir kişiye neden daha önce danışılmasın, albüm çıkmadan dinletilmesin bu tür bir durumdan kaçınmak için.

    Zira Nevermore gibi kaliteli grupların böyle araklama mevzularına adlarının karışmasından hiç hoşnut kalmam açıkçası. Ha bana göre kasıtlı araklayanlar da var. Örnek mi, Dimmu Borgir’de çalan gitarist Galder. For Whom The Bell Tolls gibi ve birkaç tane daha çok bilinen riffleri, armonisini bozarak ve çok hafif değiştirerek bize yedirmeye çalıştığını düşünüyorum kendisinin. Death Cult Armageddon albümünde 3 tane Metallica riffi bozması riff vardı direk. Bunu birkaç amaç için yapıyor olabilir, birincisi insanların bilinçaltında metallica riffleri yer etmiş. Ve bir nevi sübliminal mesaj gibi, o sevilen riffi deconstruct ediyor, ayrıştırıyor ve yeniden birleştiriyor. Böylece ister istemez metallicanın o riffini sevenler bunu da seviyorlar farkında olmadan. İkinci bir amaç ise, bunun farkedilip youtube gibi platformlarda tartışılması, hatta daha önemli platformlarda gündeme gelmesi de bir nevi “reklamın kötüsü olmaz” zihniyetinden kaynaklanıyor da olabilir. Hoş, benden başka da bunu farkedene rastlamadım, söylediğim ve dinlettiğim kişilerin de geneli oha oldu ve bana katıldı.

    Bir de komik tesadüfler var ki, akdeniz akşamları ve Gravewormun bir şarkısının melodilerinin ikiz olması, veya Black Sabbath’ın bir melodisiyle bir türki cumhuriyet türküsü olan “ne güzelsin aygız, bir tanesin aygız” diye giden şarkının aynı olması gibi. :D

    Aeonian_Lich

    Bir de şunu ekleyeyim, insan bilinci ve bilinçdışı çok kompleks yapıdalar. Yani bu Nevermore olayı ya tesadüftür, ya da Loomis’in bilinçdışına attığı bir olayın bilinçsizce açığa çıkmasıdır. bir yerlerde dinlemiş, ve bilinçdışına depolanmış olabilir yani o kısım. İşte bundan kaçınmak için de önerim bence iyi olur, özellikle büyük grupsan öyle bir adam bulmak da kolaydır bilinen tüm grupları tanıyan. Para bile istenmez yahu bu hizmetten. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, bence böyle bi şeyle baş edilemez. Tesadüfen fark eden olursa olur, aksi takdirde böyle bi sistemle şarkı yazamaz kimse. Loomis solo albümünde bazı çok bariz Jsaon Becker göndermeleri yapıyor, ama bu örnekteki bence hiçbir şekilde etkilenme/bilinçaltı falan olayı değil.

    Buna benzer mesela In Flames Pinball Map’in nakarat rifiyle Children of Bodom’un Silent Night, Bodom Night nakarat rifleri de neredeyse aynı. Ama böyle büyük grupların birbirlerinin şarkılarının üzerinden yeni şarkı kurmaya çalışacaklarını falan hiç sanmıyorum.

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, Elbette ki besteleme aşamasından bahsetmiyorum. Öyle beste yapılmaz tabi ki. Ben miks-mastering olayına geçmeden böyle bilgili ve kulağı iyi olan birine dinletilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. ha, Loomis derse ki beni rahatsız etmedi, tabi ki son karar onun. Ama kendimi onun yerine koyarsam, ben bundan rahatsız olurdum. ;)

    Aeonian_Lich

    Benimkiler de tam Obsidian Conspiracy Theories tadında oldu :D

    Mustafa Sakallı

    Heroes to Us ve shadowlit Facade olayına ne diyorsunuz ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Mustafa Sakallı, o da ayrı bi konu tabi. Taklit etmişler diye bakarsan da haklı görünebilirsin, ama belki de hakkaten tesadüftür. Zaten topu topu yedi notayla kaç tane farklı şarkı yapılabilir ki…

  12. caksu says:

    Daha dün izlediğim bir röportajında “Gençlere benden tavsiye; birşeyler yazarken başka şeyler dinlemeyin ki etki altında kalmadan kendi müziğinize odaklanabilesiniz.” tadında birşeyler diyordu. :) Bilinçdışı ya da bilinçaltı, hangisi doğru kavramsa onun işidir bu. :)
    Bir de oy anam evet.

  13. Aeonian_Lich says:

    Daha çok çıkar, Bodom’un sabıka ihtimalleri çok var. Dissection’dan mesela bir arkadaşım dinletti. Yuh demiştim şimdi hiç hatırlayamam ama hangi şarkılar. Ayrıca çok sevmeme rağmen Dark Moor’un Nightwish ile çok paralel atraksiyonları var. Veya Nightwish Wishmaster albümündeki bir melodinin aynısını Bodom Something Wild’da son şarkıdaydı sanırım klavyeyle verdi. Bu grupların birbirini bilmemesi olayını da pek kabul etmiyorum. Darkology değil ki bunlar, bilinmesin. Ayrıca bir de Lady Greensleeves isimli çok bilinen bir klasik şarkının ana temasının 4 tane birden power grubu tarafından kullanılması da beni rahatsız etmişti. Nocturnal Rites, Hammerfall ve Stratovarius. Albümleri hatırlıyorum ama elimde yok şimdi kontrol edemem. Hah Hammerfall’ınki Glory to the Brave idi. Nocturnal Rites’in ise The Legend Lives on. diğerlerini hatırlayamam sanırım. Neyse, büyük grup böyle yapmaz diye bakmamak lazım. Yapabilirler gayet de. Onlar da insan, neler yapıyor insanlar. Ama tabi etiketlemem hiçbirini direk. Ha bir de Pentagram’ın bir Holy Wars mıydı Hangar 18 miydi onun ana riffine benzeyen bi riffi vardı Anatolia albümünden. Yani yaptıkları türün en büyük 5 albümünden biri. Ben malesef pek masum bakmıyorum bazı şeylere. Direk yaftalamam da, ama olasılıklara da açıktır benim için.

    Aeonian_Lich

    Hatta üşenmedim 3 tanesini buldum. Bir tane daha grup vardı ama hatırlayamıyorum. Aynı dönemde en popüler zamanlarını yaşamış 3 tane power metal grubu. farklar var mı, var. Ama bana kalırsa pek masumane farkler değiller. Üç şarkıyı da tek yumurta üçüzlerim gibi severim. :D

    stratovarius: http://www.youtube.com/watch?v=NUawCrHH2cw
    hammerfall: http://www.youtube.com/watch?v=InPCajp0ERU
    nocturnal rites: http://www.youtube.com/watch?v=QUA50-QrwuU

    Ahmet Çakar’lık yapıyorum. Bak araklamışlar demiyorum, mahkeme olur işin ucunda öyle dersem. :)))

  14. deathless says:

    yapılan son derece basit power-thrash atakları ile insanların gözüne girebilme becerisi…

  15. Emptiness Unobstructed tam Praises to the War Machine ayarında bir şarkıya benziyor. She Comes in Colors’taki rife ben de bayıldım bir de.

    berat mutluhan seferoğlu

    @Onur Altınay, sonuna kadar katılıyorum.zaten jeff dememişmiydi ona daha fazla boş alan vereceğim diye.

  16. Ömer Kuş says:

    4 şarkı içeren single malum ortamlardan edilinebiliyor. She Comes in Colors diyorum, oha diyorum.

    like fire

    @Ömer Kuş, çıldıracağum. sağ ol, hemen davrandım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ömer Kuş, kendilerini tekrar etmemek için farklı şeyler denemişler belli. Warrel’ın daha bi ağır abi vokalleri manyak olmuş. Bir de o She Comes…’ın o çılgın rifi bi çok grubun bütün bi albümüne bedel lan.

  17. like fire says:

    9 saniye kala internet gitti, download bitti. Neyse ki sonradan dinleyebildim ve diyebilirim ki Nevermore’un en karanlık albümü geliyor.

  18. demandred says:

    sanki vokale daha çok odaklanmışlar gibi. karanlık bir albüm geliyor ama kalite aynı, nevermore ulannnnn…..

  19. Ahmet Saraçoğlu says:

    2 gündür başka bi şey dinlemedim yeminlen. Aynı dört şarkıyı belki ellişer kez dinledim.

    like fire

    @Ahmet Saraçoğlu, fazla dinlemişsin. belki konserde çalarlar da eşlik edemem korkusu mudur nedir :)

    she comes in colors’ın bahsedilen yeri yüzünden jeff loomies’e dünyanın en iyi gitaristi diyoruz zaten. çok yaratıcı. yine de this godless endeavor’u aşamayacaklarını düşünmekteyim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @like fire, yok öyle bi korkudan değil. Doyamadım henüz. ilk dinlemede 4 şarkı da sadece “iyi” geldi, “lan?” dedim, ama şimdi hepsinin ayrı ayrı hastasıyım. Yeni bir şeyler denemiş olmalarını görmek güzel. Daha önce hiç yapmadıkları ufak ayrıntılar var, ki bu daha albümün üçte biri.

    Ahmet Saraçoğlu

    @like fire, bu albümün This Godless Endeavor’dan daha iyi olacağına inanıyorum.

    Ufuk

    @Ahmet Saraçoğlu, daha da ileri giderek bunun en iyi Nevermore albümü olacağını düşünüyorum. Biraz zorlarlarsa Dead Heart’ı da aşabilir.

    caksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Hmm..
    @Ufuk, Hmm..
    Hastası oldum, deli gibi dinliyorum ama kalan şarkıların affetmemesi, iyice sapıtıp saçmalaması lazım. :) Belki grubu keşfetmenin heyecanını yaşattıkları içindir ama o tadı aldım diyemem.
    The Blue Marble’a dikkat çekiyorum ayrıca. Ve de nakaratlar copy paste le tekrarlanmasa bence daha güzel olur, Bülent Ersoy göndermesini bir nakaratta duysak yetermiş. :)

  20. like fire says:

    albümün aşığı oldum yavaş yavaş. her gün dinlemezsem rahat etmiyorum. benim için ihtiyaçtan farksız oldu artık. yine de this godless endeavor ile kıyaslamaktan kaçınıyorum. bu albüm ondan daha iyi demiyorum; çünkü bambaşka bir boyutta. nevermore farklı şeyler denemiş. kendi kabuğunu kırmış bi nevi.

  21. dodothebird says:

    ben vasat buldum albümü. bir şekilde dinleniyor, sıkmıyor, eğlenceli bir albüm lakin kimi parçalarda beliren bazı efsane riff’ler ve warrel dane’in performansı dışında çok ilginç, “vay anunakoyim!” dedirten hadiseler, kompozisyonlar çıkmadı karşıma. belki ilerleyen günlerde daha evvelki dinlemelerim neticesinde varlıklarının farkına varmadığım çok fantastik şeyler keşfederim diyeceğim de zannetmiyorum pek. yine de yüksek kalitede bi rip’ini dinlemek gerektiği kanaatindeyim, bi düşsün alemlere bi de öyle kerkineceğim albüme.

    Mustafa Sakallı

    Ulan demek isteyip de toparlayamadığım şeyleri söylemiş dodo. Klavyene sağlık.

  22. caksu says:

    Yanlışınız var, albüm süper. :) Daha bu albüme özgü şarkıları açık ara daha fazla sevdim. Moonrise, Without Morals, Maiden Spoke, Termiantion.. Loomis’in her yaptığı insanın aklını almıyor, sıkıcı da gelebilir bazı gitar bölümleri. Ama harika şarkı yazıyorlar bence.

  23. havitetty says:

    Albüm süper ama yine de This Godless Endeavor’u yakalayabilmiş değil. Ondan bağımsız değerlendirirsem; Emptiness Unobstructed yapılmış en iyi Nevermore şarkısı bile olabilir diyerek gazımı ortaya dökeyim. Without Morals, She Comes in Colors ve The Obsidian Conspiracy oha denecek raddede güzel. Moonrise ve And the Maiden Spoke da güzel. Gerisi de güzel. Eaa epey güzel albüm ya işte. Kendi adıma vasat diyebileceğim tek şarkı Your Poison Throne.

    like fire

    @havitetty, Valla ilk başlarda Your Poison Throne ve And The Maiden Spoke’a alışamamıştım. Şimdi deli gibi dinliyorum. Her ikisinin de solosu şahane. Your Poison Throne’un girişi kötü bi tek.

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, Emptiness Unobstructed’a klip çekeceklerini açıkladılar bugün. Ben de buna çekseler keşke demiştim şarkıyı duyar duymaz. Manyak güzel bi şarkı.

  24. caksu says:

    The Day You Built The Wall’a pek ısınamadım ben de.

  25. Exorsexist says:

    and the maiden spoke abartı iyi bir şarkı. albüm sağlam başlıyor ama sonraları temposu fazla düşüyor. TGE’den daha iyi buldum. bu yılın en iyisi olmaya aday. Morbid angel çıkarsın da hele.

  26. Ömer Kuş says:

    Your Poison Throne’daki Raayz, Raaayz kısımlarını beğenmedim bi.

    Bu arada She Comes in Colors’taki rifin bundan sonra “The Riff” diye anılması için oylama başlatmak istiyorum. Olamaz lan böyle bişi.

    Bu albüm yüzünden Skyforger’ın yeni albümü dinleyemedim doğru dürüst, kritiklerime sekte vuruyo.

  27. Deon says:

    Nevermore dan beklentilerim çok çok yükselmiş olduğundan ve yeni bir albüme açlığım ve ihtiyacımdan olsa gerek ilk bakışta yayınlanan şarkılardaki ince kıvrımları duyup albümün inanılmaz olabileceğini düşünüyordum. Ancak henuz yine kesin bir yorum yapmamakla birlikte albümün karanlık atmosferinin agresyon ve depresyon ile çok ince bir çizgide dengede tutulmasındanda hoşnutum. Mr.Loomis The Riffer , She Comes in Colors ta dünyanın en klişe gam kullanım stilini öyle evirip çevirmiş ki sanki evrimdeki kayıp halkayı bulmuş gibi bir fikir atmış ortaya.. Duyunca kulak kabartmamak elde değil. Riff resmen ben buradayım doyma bana demiş. İl görüşlerimden birisi ise Nevermore eski albümlerin aksine daha geniş kitlelerce dinlenilebilir bir çerçeveye girmiş. Şarkıların geneli su gibi akıp gidiyor. Sanki bir geçiş aşaması yaşıyorlar gibi, kompozisyon mantıklarındaki bazı gitar looplarını falan birden kaldırmışlar ortadan ve bridge + nakarat mantığına daha yakın işlere girişmişler. Ki buda kulağa daha çok hitap etmesini sağlıyor. Ama iş fena kalite sıçsalar yenecek derecede.. Hatta bir fikir daha atıyorum ortaya, Warrel ile Jeff bi proje yapsın slow akustik + clean ballad takılsınlar koca bir albüm. Ömürlük dinlerim..

  28. berat mutluhan seferoğlu says:

    herkes çok seviyor ama albümden tek sevmediğim şarkı emptiness unobstructed.alternative metal dinliyor gibi hissettim kendimi.ayrıca girişi direkt kazmalık kokuyordu.belkide en iyi nevermore albümü.yıllanma testini geçince karar vereceğiz buna.

  29. havitetty says:

    Bir haftadır at gibi albümü dinlemelerim (ve ‘allaaeaaeaah yeni albüm’ gazımı üstümden atabilmem) sonucunda vardığım nokta şudur ki, This Godless Endeavor’un yanına dahi yaklaşamamış. Kişisel görüşüm budur. Kime neyse.

    Mustafa Sakallı

    Herkes yeni albüm gazıyla abarttıkça abarttı albümü , “ulan o kadar da değilmiş aq be” diyecek çok kişi var :)

    havitetty

    @Mustafa Sakallı, Yok ben hala çok çok iyi bir albüm olduğunu düşünüyorum :) Bir önceki yorumumda da demiştim zaten TGE kadar güzel değil diye ama, TGE’yi bugün tekrar bir dinleyince TOC üzerine, ohaley dedim bu nasıl bir albümdür. Yanlış anlaşılmayayım, TOC hala süper :)

  30. like fire says:

    ben yeni albüm gazını atlattım. şimdiye dek yaklaşık 50 kez dinledim albümü. albümdeki bazı anlar, rifler, sololar falan tam kafamdaki gibi olmuş. this godless endeavor’u geçemeyeceğini biliyordum ama kıyaslama yapmaktan kaçınıyorum artık; zira bu albümde nevermore’un farklı bir yönünü görüyoruz. nevermore’dan kötü bir albüm çıksa şaşarım zaten.

  31. Mustafa Sakallı says:

    Albüm çok hoş tabi canım ama bazı eksikleri olduğu yavaş yavaş insanların ağızlarından dökülüyor. Albümün ilk dönüşündeki “abovv hassiktir bu ne lan” ifadeleri “çok sağlam bir albüm”e döndü. Yoksa bu albüm hala süper yani ona sözümüz yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.