# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
LORNA SHORE’dan klip
29.09.2023

Welcome Back, O’ Sleeping Dreamer.

Kadrosuna kattığı yeni vokalisti Will Ramos ile 2021 ve 2022′nin en çok konuşulan gruplarından biri hâline gelen senfonik deathcore grubu LORNA SHORE son albümü “Pain Remains“i Ekim 2022′de çıkarmıştı.

Detaylar şöyle.

1. “Welcome Back, O’ Sleeping Dreamer”
2. “Into The Earth”
3. “Sun//Eater”
4. “Cursed To Die”
5. “Soulless Existence”
6. “Apotheosis”
7. “Wrath”
8. “Pain Remains I: Dancing Like Flames”
9. “Pain Remains II: After All I’ve Done, I’ll Disappear”
10. “Pain Remains III: Sea Of Fire”

“Welcome Back, O’ Sleeping Dreamer” klibi yayınlandı.

“Of the Abyss” klibi yayınlandı.

“Sun//Eater”ın davul playthrough videosu yayınlandı.

“Pain Remains III: In a Sea of Fire” klibi yayında.

“Pain Remains II: After All I’ve Done, I’ll Disappear”ın klibi yayınlandı.

“Pain Remains I: Dancing Like Flames”in klibi yayınlandı.

“Cursed to Die” yayınlandı.

“Into the Earth” de yayınlandı.

“Sun//Eater” da şöyle.

  Yorum alanı

“LORNA SHORE’dan klip” yazısına 66 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Loudwire “To The Hellfire”ı yılın metal şarkısı seçmiş.

    ismail vilehand

    Bence yılın metal şarkısı “The Scythe’s Remorseless Swing” ama bunu diyene de itiraz etmem. Manyak bişey cidden.

  2. Alondate says:

    Inanilmaz bir sarki. Ciktigi gunden beri kafayi yiyorum. Bu yeni vokalistle bomba bir seye donustu grup.

  3. Erutururu says:

    Şarkı genel olarak iyi ama şu “yavaş tempolu aşırı sert breakdown” numarasını biraz fazla sık yapıyorlar bence. İşin kötü tarafı modern deathcore’un imza hareketi gibi bir şey oldu artık bu numara. Dinleyici de bir noktadan sonra alışıp sıkılacağı için her seferinde daha ekstrem bir breakdown koymak zorunda kalıyor gruplar. Immortal Disfigurement’ın yeni şarkısında da vokalist 30 saniye boyunca dümdüz breakdown’ın üzerine böğürüyordu örneğin. Bir noktadan sonra ilginçliğini kaybediyor böyle şeyler.

  4. ismail vilehand says:

    Şimdi ilk defa dinledim, inanılmaz müthiş bir şarkı.

  5. enemyofgod says:

    Hayvan gibi EP yapmışlardı, albüm hâlini düşünemiyorum bile. Çok ani bir şekilde yenilikçi, üst seviye bir metal grubu olmayı nasıl becerdiler anlamıyorum. Ağzım açık Sun//Eater dinliyorum ve muazzamlığı karşısında önümü ilikliyorum.

  6. Leastrange says:

    Lorna Shore’u ne kadar sevsem de bu şarkıyı daha önce And I Return To Nothingness… Ep’sinde duyduk. Şarkı güzel mi? Evet çok iyi ama hiç bir yeni tarafı yok gibi geldi bana.

  7. Lorna Shore’daki ışığı 5 yıl önce görüp yazılarımızda yazmış olmanın haklı ve tatlı gururunu yaşıyorum.

    Yine de bence şu anda çok önemli bir eşikteler. Yeni albüm “And I Return To Nothingness… 2.0″dan ibaret olmazsa, bambaşka fikirlerle milletin aklını alacak bir şey yapabilirlerse cidden günümüzün en değerli gruplarından birine dönüşebilirler. Şu anda bile 4 günde 550.000 kez dinlenmeyi başarıyorlar, işler yolunda giderse önleri acayip açık.

    Ahmet Saraçoğlu

    Yayınlanan 2 şarkıya bakınca, ibaret olmayacak gibi. Her yeni şarkıda birtakım akılları itinayla alıyorlar. Yürüyedursunlar.

  8. Benobez says:

    Yani bugüne kadar o kadar senfonik deathcore dinledim
    Bunlar gerçekten alkışı hak ediyor.👏🤟

  9. bty says:

    Shadow Of Intent’in olmaya çalışıp olamadığı şeye Lorna Shore diyebiliriz sanırım. Gerçekten Reclaimer albümünden sonra Girdikleri yola girmeselerdi şu anki Lorna Shore’a yakın bir şeyler dinliyor olabilirdik.

  10. Cem says:

    Yine harika yav

  11. Will Ramos’la birlikte günümüzün en hızlı büyüyen ekstrem metal grubu oldu adamlar. Bu kadar kısa sürede aldıkları yol cidden acayip. Into the Earth de gayet iyi, klibi ayrıca beğendim.

  12. Ahah Lorna Shore’un Metal-Archives’da olmaması…

  13. ismail vilehand says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Will Ramos bu tarz bir grubun başına gelmiş en iyi şey olabilir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, şu anda metal dünyasının en hızlı yükselen insanı muhtemelen. Adamın vokal performansları için yapılan reaksiyon videoları bile 250.000 falan izleniyor.

    hickdead

    @Ahmet Saraçoğlu, şu videoda tek bir grubu bile bilememesine çok kıl oldum nedense. hani albüm, şarkı ismi falan bilmemeni anlarım da job for a cowboy’a da cannibal corpse demezsin be.

    https://www.youtube.com/watch?v=lEc5Y0Z0ZpA

    Ahmet Saraçoğlu

    @hickdead, izledim, evet talihsiz tahminleri var.

    deadhouse

    @hickdead, Bu nasıl tip amk. Tövbe estağfurullah. Bizim mahallede görürlerse döverler bunu.

    Boba Fett

    @deadhouse, Şu tipte olup vegan olmayan görmedim.

    deadhouse

    @Boba Fett, Kesin vegandır. Liberaldir ve Biden’a oy vermiştir. “hayvanları yiyenler katildir” diye dolanıp “erkek terörü” son bulsun deyip Ukrayna’yı silahlandırmamız lazım diyordur.

    ismail vilehand

    @deadhouse, vegan değil. Instagramda pilav üstü bonfile yediği videosunu ve köfte ısırırken fotosunu görmüştüm.

    Tipten adam linçleyeceksek ben de çok fena pezevenge benziyorum. Palmiyeli pezevenk gömleği, lastikli paça bol kesim şalvar pantolon ve Cypress Hill şapkası var üzerimde.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Bu tipte biri görsem kesin Motörhead fanıdır derim.

    Cryosleep

    @deadhouse, Fakat buna rağmen piyasadaki çoğu kendini vokalist zanneden tiplerden on kat iyi vokalisttir falan.

    Ouz

    @hickdead, Videoya ben de baktım, monitöre yumruk atacaktım az kalsın. Morbid Angel’dan, Dying Fetus’tan da haberi yok herifin.

    Rust in Peace.

    @Ouz, haberi olması gerekmiyor ki, kritik yazarı, metal tarihçisi falan değil sonuçta bu adam. Yeteneği var, iyi vokal yapıyor o kadar, kendisinin de ben metal müzik gruplarına, tarihine çok hakimim gibi bir iddiası olduğunu sanmıyorum.

    Ouz

    @Rust in Peace., Bir ressam düşün. Da Vinci’nin Mona Lisa’sından, Munch’ın Çığlık’ından habersiz.

    Bir edebiyatçı düşün. Raskolnikov’dan, Gregor Samsa’dan habersiz.

    Bir klasik müzik müzisyeni düşün. Brandenburg Konçertoları’ndan, Ayışığı Sonatı’ndan habersiz.

    Bolca kükremeli sesler çıkaran bir ekstrem metal vokalisti düşün. Bu işlerin piri konumundaki; Morbid Angel’dan, Deicide’dan, Suffocation’dan, Cannibal Corpse’tan, Dying Fetus’tan bihaber.

    Demek ki savunduğun kişi, zahmet edip de sıraladığım grupların klasikleşmiş albümlerini hayatında bir kere bile dinlememiş. Bilmemek değil öğrenmemek, cehalette ısrar etmek ayıp.

    Bu arkadaş 28 yaşındaymış. Ben 18-19 yaşındayken metal tarihçisi de değildim, kritik yazarı da, metal tarihi uzmanı da (hâlâ birincisi ve üçüncüsü değilim, ikincisi de hobi düzeyinde). Ama bu anıt grupların her birinin en az iki albümünü, işitsel materyale erişimim çok kısıtlı olmasına rağmen dinlemiştim ve kimin kim olduğunu ayırt edebilirdim.

    Cehaletin savunulacak, mazur görülecek hiçbir yanı yok. Hele böylesi adamların zırcahil çıkması olacak iş değil harbiden. Eyvallah, yeteneklidir, gelecek vadeder ama şu videodaki yanıtları, net hayal kırıklığı.

    Rust in Peace.

    @Ouz, Sırf 3′ü de sanat diye geçtiği için 3′ünü de eşdeğer şeylermiş gibi karşılaştıramazsın. İyi bir yazar olmak için düzenli okuma gerekir, klasik müzik müzisyeni olmak için çok çalışma gerekiyor ve bu çalışmayı yaparken zaten öğreniyorlar eserleri. Ekstrem metal vokalisti olmak için illa old school death, brutal death dinlemek gerekmiyor, tamamen zevk meselesi bunlar. Death bir ton alt türe ayrılmış durumda ve her alt türde binlerce grup var. Saydığın grupların şarkılarını hiç dinlememiş değildir ama sevmiyorsa ne yapacak dinlemeye devam edip? Ben itiraf edeyim saydıklarının hiçbirini birbirinden ayıramam bana dinletsen çünkü ne kadar çaba harcasam da sevemiyorum bunları, soundları aşırı itici geliyor bana dayanamıyorum. Dm yapacak kadar yetenekli olsam gitarda, bunları dinlemiyorum diye yapmamalı mıyım? Üstelik adam gitarist bile değil, vokalist.
    Benim asıl takıldığım yer senin savunduğun şey de değil aslında, bu videoyu izleyip monitöre yumruk atmayı düşünecek kadar sinirlenmen. O ilginç geldi mesela bana.

    Ouz

    @Rust in Peace., Verdiğim misalden gerçekten de üç sanat dalını karşılaştırdığımı, bunların eş değer olduğunu ifade ettiğimi mi çıkardın? Yoksa bu örneklerle işaret etmek istediğim başka bir şey miydi? Okuduklarımızı idrak etme noktasında bu kadar sorun yaşamamalıyız, yıl 2022.

    Eğer ünlü bir DEATHcore vokalisti, özellikle de ABD’liyse ve DEATH metali, dünya çapında tanınır kılan Floridalı, New Yorklu öncü grupların eserlerinden bihaberse, ona CAHİL derim, savunmaların da mazur görmelerin de bunu engelleyemez. Adam bir merak eder; bu yaptığım vokal tarzının kaynağı nedir, nereden nerelere gelmiş, ben niye böğürerek şarkı söylüyorum, diye. Pardon, bu tür bir vokal yapmak için klasik death metal albümlerini dinlemek gerekli değildi, değil mi? Aynen, sokmuşum Deicide’a da Morbid Angel’a da.

    Kişisel müzik beğenilerin veya death metale yaklaşımın, bu cahil herifin, kamera karşısında utanmadan sıkılmadan “Adamım siktir ya, yine bilemedik,” tavırlarına girip pişkinliğini sürdürmesini haklı çıkaramaz.

    Önceki mesajımda yazdıklarım bir savunma değil, durum tespitiydi. İdrak sıkıntısını gidermek mühim bir mesele, üzerine yoğunlaş derim.

    Rust in Peace.

    @Ouz, Haklısın, 3 iq bir cahilim aslında ben.

    hickdead

    @Rust in Peace., aslında bu biraz şunun gibi; bildiğim arabesk şarkı sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama en azından herhangi bir arabesk şarkısı duyduğumda kimin söylediğini tahmin edebilirim. videoda will’e dinletilen grupların hepsi karakteristik sound’lara sahip gruplar. aeon’a cannibal corpse dese, dismember’a entombed dese anlarım da job for a cowboy’a ve baştaki isveç death metal soundlu şarkıya cannibal corpse demesi; sanki bildiği tek ekstrem metal grubu cannibal corpse imiş gibi bir izlenim yaratıyor insanda. inan bunda da sorun yok tabii ki. ama alelade birinden değil; günden güne popüleritesini arttıran bir grubun yetenekli vokalisten bahsediyoruz işte…

    Yiğit

    @Rust in Peace., iddiasının olmaması bir şeyi değiştirmez. Iyi bir vokalist olması için bu grupları dinlemek zorunda da değil. Ancak böyle bir vokalistin bu grupları bilmemesine şaşırmak ve buna tepki vermek de gayet doğal bir şey bence.

    Rust in Peace.

    @Yiğit, Tabii ki de şaşırmak normal bir şey, ben daha çok monitöre yumruk atma raddesine gelecek kadar rahatsız etmesine şaşırdım.

    0705pu 40cu9u

    @Ouz, Ben Deicide, MA, Suffocation, DF gibi grupların en az bir ve ya iki albümünü yıllar önce death metala girerken en azından haberim olsun diye dinledim, ama ısınamadım, ABD death metali hiç bir zaman beni kendine çekmedi, şimdi bana sorsan ve ya o albümlerden herhangi birini dinletsen ben de bilemem mesela, evet dinledim ama beğenmediğim için bir daha da dinlemedim, bir süre sonra da unuttum, İsveç death metalinin ise hastasıyım, köpeğiyim adeta, yani evet ben bir müzisyen ve ya yükselen brutal vokalist değilim, ama varsayalım ki parlayan bir death metal grubunda vokalistim ve bu Deicide dinlediğimde kim olduğunu anlayamadım mesela, bence bu normal bir şey olur, sinirlenecek ve şaşılacak bir şey olmaz.

  14. deadhouse says:

    Despised Icon tarzı dışındaki deathcorelar bildiğin baş ağrısı. Senfonik deathcore olmamış. Yapay duruyor, etkili değil. Freudyen deathcore vardı bir ara. O bile daha mantıklıydı.

  15. Berca B. says:

    Bu grup son zamanlarda o kadar konuşuldu o kadar karşıma çıktı ki artık yeter diyerek Ep’yi dinledim, hiç beklemediğim kadar hoşuma gitti. Şimdi de Will Ramos’un one take videolarını ve to the Hellfire’ın reaksiyon videolarını izliyorum. 2 gün önce sıfır bilgim olan grup bana kendilerine dair baya bir şey dinlettiğine/izlettiğine göre bu ivmeli çıkışları gayet normal diye düşünüyorum.

    Ama o talihsiz tahmin videosu gerçekten baya kötüymüş hahaha.

  16. Boba Fett says:

    Klasik DM ve o tarz işleri, Grindcore falan sevmem ama dinlediğim zaman bazı popüler grupları birbirinden ayıracak kadar dinledim, klasik albümleri dinledim, Napalm Death konserinde karı kaldırdığım bile var, amk ben tarzı sevmeden bunları yapabiliyorsam bu türü yapan adam ne dinliyor da bu müziği yapıyor anlamak mümkün değil. Lan Yarraaaaaaaaaaaaaağgggğm otur dinle 40 dakika albüm, bir hafta dinlesen belli başlı şeyleri öğrenmiş olursun yaptığın müziğe saygın olsun amk.

  17. Opethsevenbiri says:

    Spiritbox’la birlikte son dönemin en hypelı grubu. Spiritbox’tan daha iyi müzik yaptıkları bence aşikar.

  18. enemyofgod says:

    Into The Earth olabilecek en iyi şey olmuş. Müthiş.

  19. ben says:

    Hellfire outrosunda gülme geldi resmen. Breakdownları biraz salsalar mı acaba? Sıfır Deathcore bilgimle yazıyorum tabi belki seveni için yenilikçi bir şeydir.

    https://www.youtube.com/watch?v=vM2IzaLQ5sU

  20. Opethsevenbiri says:

    Spotify’da aylık dinleyici sayısı 700k’ya dayanmış durumda, muhtemelen albüm çıkınca 1m olur. Tam tanımlasak Senfonik Blackened Deathcore gibi eciş bücüş bir şey çıkacak bir grubun bu kadar popüler olması ileride çok fazla şeyi değiştirebilir. Lorna Shore gibi gruplar zaten çıkmaya başladı da ileride Shadow of Intent gibi gruplar da Lorna Shore’a öykünen şeyler çıkarabilirler. Deathcore namına yeni bir döneme giriyoruz bence.

  21. Geleceğe yatırım olarak bir yerlerde clean vokalini geliştirmeye çalışan bir Will Ramos var, hissedebiliyorum.

    Opethsevenbiri

    @Ahmet Saraçoğlu, Eleman zaten bülbül gibi şakıyor abi. https://youtu.be/87xeb4DTIcY

  22. Zeitgeist says:

    Pain Remains I: Dancing Like Flames ağır bağımlılık yaptı. Mükemmel şarkı.

    Zeitgeist

    @Zeitgeist, Bu sene çıkan en iyi bir kaç şarkıdan birisi. Bu kadar sert ve hızlı olup aynı zamanda spesifik bi duyguyu bu denli yoğun hissetirmek muazzam bir şey gerçekten. Akılda kalıcık konusuna değinmiyorum bile. Vokale dicek bir şey yok zaten tam bir oruspu çocuğu.

  23. Noumena says:

    Valla ben albümden çıkan hiçbir parçayı dinlemedim. Hepsini albüme saklıyorum. Dinlemedikçe de yeni klipleri çıkıyor adamların. Albümün yarısı yayınlanmış aq gerçekten bu single işinin bazen suyu çıkıyor.

  24. Leastrange says:

    Çıksın artık şu albüm single’ları dinlememek için kendimi zor tutuyorum.

  25. Cryosleep says:

    Dehşetin senfonisi.

  26. Cem says:

    Albüm başyapıt

  27. Opethsevenbiri says:

    Metal Archives sonunda Lorna Shore’u almış.

  28. owlbos says:

    Deathcore hem de senfonik. Yok ben almiyim demeye devam ediyorum, bir gün dinleyip çok pis patlarsam buralara geri döneceğim. Bu comment o yüzden.

  29. Erhan says:

    Yetenek sizsiniz şov.

  30. enemyofgod says:

    Son 5 şarkıyı dönüyorum son iki gündür, muhteşem muhteşem.

  31. deadhouse says:

    Fleshgod Apocalpyse aynı şeyi daha önce yaptı, çok siklenmedi buralarda. İlginç, bu grup yere göğe sığdırılamıyor.

    Koralp

    @deadhouse, Oracles ve Agony albümleri, dinlediğim en iyi şeylerden ikisi olabilir. Yıllarca sıkılmadan dinlemiştim. Gerçekten Lorna Shore da bayağı andırıyor, buraya yazmasan fark etmezdim bile.

    Cryosleep

    @deadhouse, Çünkü nedense Fleshgod Apocalypse’e karşı hep bir antipati oldu, kaldı ki gayet iyi grup bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, 5 yıldır LS dinliyorum, daha uzun zamandır FGA dinliyorum ve birini dinlerken 1 kez olsun diğerinin aklıma gelmişliği yok nedense. Bence belirli dinamikler dışında tamamen alakasız bir müzik yapıyorlar. Yani Septicflesh’le Haggard ne kadar ortaksa o kadar ortaklar benim için.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, LS pek dinlemişliğim yok. Yine de onları ilk duyduğum anda bile aklıma FGA geldi ve her dinlediğimde de gelmeye devam ediyor. Bence aşırı benzer. Haggard Septic Flesh örneği biraz abartı olmuş bence.

  32. Opethsevenbiri says:

    Will Ramos’un idolü Anders Friden. Her röportajda konuyu Anders’e getiriyor, Instagram’da salya sümük ağlarken sarıldığı fotoğrafı var. Alın ne yapıyorsanız yapın bu bilgiyi.

    Cryosleep

    @Opethsevenbiri, İlginçmiş.

  33. ismail vilehand says:

    Kafayı yemişler.

  34. ismail vilehand says:

    “Soulless Existence” bu sene içerisinde dinlediğim en iyi şarkılarından biri olabilir. İnsan sikine ikna edip, eşşek sikiyle sikmişler. Yabancı basındaki korkunç övgülerin boşa olmadığını düşünüyorum.

  35. Opethsevenbiri says:

    Ulan dana gibi sert albüm Abdde listelere falan girdi inanılmaz ya. Hala garip geliyor.

  36. D says:

    Bir defa canli izlemistim. Cok sevdigim bir grup ve tur degil.

  37. saklanan saman says:

    Buraya uygun olmayacak ama hazir Lorna Shore, Spiritbox gibi newgen gruplardan bahsediyorken geriden gelip bu ikisini de fena sollayan ve yilin bombasini patlatan Sleep Token ile ilgili de icerik gormek isteriz.
    Ahmet beyin Take me back to eden ile ilgili dusuncelerini gercekten merak ediyorum.

    Will Ramos’da yatip kalkip gruba ne kadar bayildigindan bahsediyor ve reaction videolari cekiyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.