# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
AC/DC’den klip
02.10.2021

Through the Mists of Time.

Efsane grup AC/DC yeni albümü “Power Up“ı Kasım 2020′de çıkarmıştı.

Gitarist Angus Young’ın, 2017′de vefat eden kardeşi Malcolm Young’a adadıklarını söylediği albümün detayları şöyle.

01. Realize
02. Rejection
03. Shot In The Dark
04. Through The Mists of Time
05. Kick You When You’re Down
06. Witch’s Spell
07. Demon Fire
08. Wild Reputation
09. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

“Through the Mists of Time” klibi yayınlandı.

“Witch’s Spell” klibi yayında.

“Realize” klibi yayınlandı.

“Demon Fire” klibi yayında.

Albümden “Shot In The Dark”ın klibi yayınlandı.

  Yorum alanı

“AC/DC’den klip” yazısına 33 yorum var

  1. Kaan says:

    Shot in the Dark’ı başlattığımda, adeta AC DC, “hepinizin tanrısı benim” diyor gibi hissettim.

    deadhouse

    @Kaan, Öyle değil mi zaten. :)

    Kaan

    @deadhouse, Kesinlikle;) Kiss’le beraber.

  2. chuck says:

    güzel parça.

  3. deadhouse says:

    Vay amk olaya bak. Muazzam bir şey bu.

  4. şeyh hulud says:

    Geçen gün My Name is Earl’ü tekrar izlemeye başladım. Earl Hickey karakterinin AC/DC sevgisini yıllar önce diziyi cnbc-e’de bölük pörçük izlerken fark edememişim.

  5. handsome says:

    parçayı dinledim güzel olmus begendım bide video klip çekseler rock or bust gibi güzel olur

  6. çaksu says:

    Çalışıp öğrenicem şu Angus Young sekişini. Bazen açıp çalıyorum ama o sekmesiz hep bişey eksik.

  7. enemyofgod says:

    Çıktı albüm.

  8. Burak says:

    Baştan söyleyeyim kesinlikle kötü grup demiyorum. (milyonlarca insan dinliyor, bi bok bilmiyor bir sen biliyosun amk) Fakat, sürekli bir parçayı repeat’e almış gibi oluyorum. “Let There Be Rock” albümü bence en özgü albümleriydi.

    çaksu

    @Burak, https://tinyurl.com/ycva4kup

    :)

    <3

    Burak

    @çaksu, Bu yüzden AC/DC çok bozdu diyemiyoruz. Müziğin bug’ını bulmuşlar :)

    Boba Fett

    @Burak, Bazı gruplardan beklenti sadece üretmesidir çünkü o formül güzeldir, o formülü sevmişsindir, sadece üretsin istersin, AC/DC dinleyenlerin ben yenilikten ziyade iyi işler beklediğini düşünüyorum. Müzik salt teknikalite ya da sürekli sound değişimi değil bence, en azından bazı gruplar için.

    Murad

    @Boba Fett, Aynısı Motörhead için de geçerli

    Yiğit

    @Boba Fett, evet ama bence güzel değil. İnsanların ac/dc’den ne anladığını yıllardır çözemedim. Let there be rock, back in black, highway to hell bir zamanlar çok dinlediğim albümlerdi ama çok sade ve yaratıcılıktan uzak buluyorum şimdi. Milletin linkin park vs için hissettiğini ben ac/dc için hissediyorum.

    Aynısı Motörhead için asla geçerli değil. Motörhead’den iyi grup mu var

    Mehmet Yüce

    @Burak, https://www.youtube.com/watch?v=k3zCnTgdLG0
    Kötü bir şeymiş gibi söylüyorsun bir de :P

    Sinan Ceylan

    @Mehmet Yüce, Ahaha bu video çok isabetli olmuş. Olsun gene de seviyorum ama.

    çaksu

    @Mehmet Yüce, Haha süper.

  9. Cem says:

    Kız: AC/DC sever misin?

    Me: Evet, çok severim.

    (Çok sevdiğim AC DC: https://youtu.be/p2hhPntIIAU)

    atilla

    @Cem, haha :D süper!

  10. deadhouse says:

    “Ac/Dc’yi yaratıcılıktan uzak buluyorum.”

    Gözler bunu da gördü.

    Rzeczom

    @deadhouse, neredeyse yarım asırdır müzik yaptıklarını düşünür, müzikal olarak da çizgilerinin hep hard-rock/rock ‘n’ roll ekseninde olduğunu göz önünde bulundurursak; AC/DC’den yaratıcılık anlamında pek bir şey beklememek gerek.

    güzel bir melodi bulup onun üzerine içmek, eğlenmek üzerine şarkı söyleyecekler. her zaman yaptıkları gibi.

    Dysplasia

    @deadhouse, Dünyanın en haklı cümlesi.

    deadhouse

    @Dysplasia, Ac/Dc’nin verdiği konserleri verebilmek için tüm yaratıcılığını çöpe atacak olanlar var. Bu gruba yaratıcı değil demek için kötü ot falan içmiş olmak lazım. Adamların durumu tamamen farklı çünkü. Bu kadar basit bir müzikle yüz binlerce kişiyi coşturmak başlı başına büyük bir yaratıcılık örneğidir. Yaratıcılığı sadece Meshuggahvari, Dream Theatervari müzik yapmak sanıyor olabilirsiniz. Öyle bir şey değil o.

    Dysplasia

    @deadhouse, Bu kadar basit bir müzikle yüzbinleri coşturmak yaratıcılık örneği falan değildir. Ellerindeki üç beş formülü çok iyi tutturduklarını, insanoğlunun içgüdülerinin minimum gereksinimlerini karşılayabildiğini ve daha fazlasını aramadıklarını gösterir. Yaratıcılıktan kasıt en temel kompozisyonda bir şeyler yaratıp bırakmak gibi saçma kelime oyunlarıysa evet, yaratıyorlar. Ama güzel bir kumaş tutturmuş olmaları ve dışarda bira içerken arkada iyi gidiyor olması onları yaratıcı yapmıyor. Üretken denilebilir en fazla.

    deadhouse

    @Dysplasia, Peki Ac/Dc’nin tutturmuş olduğu formülü yeni veya eski başka bir grup yapsa stadyum doldurup insanları coşturabilir mi? Müziği tekniğe indirgersek evet, fakat biliyoruz ki müzik sadece teknik demek değildir. Angus Young’ın ve Brian Johnson’ın sahnedeki o serseri, yaşlı halleri bile yaratıcılık örneğidir. Ayrıca basit diye dalga geçilen müziği Ac/Dc müziğini elde etmek, var etmek, bazen kompozisyonu en üst düzeyde olan müziği elde etmekten bile zor olabilir. Bu şeye benziyor. Soyut sanatla dalga geçen insanlar, “bunu ben de yaparım, ne var bunda, adam bir çizgi atmış, milyon dolara satılıyor” Doğrudur, sen de çizgi atabilirsin. O çizgi attığında sanat, sen çizgi attığında karalama kağıdı oluyor. Ac/Dc’nin yaptığı müzik de böyle.

    mahakali

    @deadhouse, Kimse Ac/Dc için kötü grup dememiş ki? 5O yıldır aynı şeyi yapıyorlar işte bunda itiraz ettiğiniz nokta yanlış. Bugün Slayer da stadyum doldurabiliyor ama bir kere bile farklı bir şey denemediler. Ac/Dc’nin albümü başka bir adla piyasaya sürülse demode olduğu düşünülür. Bir ürünü, ürünü ortaya koyan kişinin nitelikleriyle değerlendiremezsiniz. Ha bu şarkıda Ac/Dc’nin 50 yıl öncesinden farklı yaptığı bir şey gördüyseniz söyleyin de biz de yaratıcılık noktasında değerlendirelim.

    deadhouse

    @mahakali, Yazdım ama senin için de yazayım. Belki gözden kaçırmışsındır. Ac/Dc’nin yaratıcılığı salt müziğe indirgenemez. Bu grubu adları lazım değil, başka gruplarla karşılaştırıyorsunuz. Ac/Dc elemanlarının ve Ac/Dc sevenlerinin tek amacı Ac/Dc müziğinin 48 yıldır devam eden bu enerjik, coşkulu, Rock’n Roll ruhunu devam ettirmeleri. Bu çok görülen bir şey değil. 50′yi aşkın yıldır bunu devam ettirmek müziğin ruhsal tarafının büyük bir zaferidir. Parmakla sayabilirsiniz bu grupları. Demem o ki Ac/Dc’yi X gruplarla kıyaslayıp “bu grup yaratıcı değil” demek çok komik. Ac/Dc hayranları buna güler. Eşyanın tabiatına aykırı söylediğiniz şey. Sizin deyişinizle düşünüldüğünde Ac/Dc dinleyicisi Ac/Dc’nin asla “yaratıcı” olmasını istemez. Motörhead için de bu böyleydi. Sonuç olarak, Ac/Dc’yi “yaratıcı bulmuyorum” demek saçmadır. Bu, “evrenin dışında ne var” demeye benzer. Benzetmenin doğru olmadığından söz ediyorum kaç yorumdur. Kusura bakmayın derdimi aktaramıyorsam bu sizin suçunuz değil.

    mahakali

    @deadhouse, İyi hoş da farkındaysan sen Ac/Dc’yi çok seven birisi olarak kurduğun bağla bu yorumları yapıyorsun. Sen bu bağı hissedip “Bu grup 50 yıl aynı şeyi yapsa bile yadırganmamalı” diyebilirsin, ben açıp “Ulan bu ne boktan şarkı, hala aynı şeyler, sıkıcı” diyebilirim. Her grup yaratıcı olmamakla itham edilebilir, Ac/Dc hayranları bu grubu öyle kabul edip sevdi diye ben “Ac/Dc yaratıcı olmayan kötü bir gruptur” diyemeyeceksem müziğin öznelliği biraz anlamsız kalıyor. Biraz anlamsız bir savunma yapıyorsun bence, yanlış anlama.

    Dysplasia

    @deadhouse, Yani yaratıcı olmak gibi bir dertleri yok, aynı şeyi 50 senedir yapma dertleri var. Biz de bunu diyoruz zaten.
    Uzun uzun cevap veriyordum da bu yorumu görüp bıraktım. Belki daha müsait bir anımda döşerim.

  11. erenmahyar says:

    15 yaşında merdiven altı gotik/ e-girl kız çocukları neden bu grubun tişörtünü giymeyi bu kadar çok seviyor biri aydınlatabilir mi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @erenmahyar, çünkü rock müzik asi, uçarı ve sıra dışı olmak demektir. Hızlı ve tehlikeli yaşamaktır ve herkes bilir ki 15 yaşındaki kahküllü kız çocuklarının en bilinen özelliği tehlikeden vazgeçememeleri, uçlarda yaşamaları ve geçici dövme konusunda ısrarcı olmalarıdır.

    Özellikle de 2K üstü takipçili Instagram hesapları varsa.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.