# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
🎂Pasifagresif 15 yaşında!
09.06.2024

🥳🎉🪩🥰💃🕺😍

Yayın hayatına Haziran 2009′da başlayan Pasifagresif 15 yılı geride bıraktı!

14.000′den fazla paylaşım yaptığımız, 5.000′den fazla albüm incelediğimiz, sizlerden gelen 190.000′den fazla yorumu onayladığımız ve sayısız gruptan, albümden, şarkıdan, müzisyenden, olaydan bahsettiğimiz bu 15 yılda desteğiniz, ilginiz ve bağlılığınız sayesinde hep daha büyük bir istekle güncelledik sitemizi.

7,5 milyondan fazla ziyarete, 22,5 milyondan fazla sayfa görüntülenmesine ulaştığımız bu süreçte, sizden (ve bu müzikten) aldığımız güçle ilerledik yıllar boyunca. Metal ana başlığı altında buluşmuş olsak da Pasifagresif’i bununla sınırlı tutmayan ve daha pek çok şeyin paylaşıldığı bir mecra hâline getiren sizler sayesinde bundan sonra da hiç hız kesmeden devam edeceğiz.

Elimiz tuttukça, desteğiniz oldukça, aynen devam.

  Yorum alanı

“🎂Pasifagresif 15 yaşında!” yazısına 43 yorum var

  1. Raddor says:

    Lisedeyken Metal muhabbeti yapmaya o kadar açtım ki, üniversiteye geçer geçmez saçı uzattım, Cradle of Filth tişörtünü ve siyahları geçirip her gördüğümün “Metal, Metal, METAL!!” diye kafasını s*ktim. Hele ki kampüste Death, Immortal veya herhangi bir Metalci tişörtlü görürsem resmen taciz ediyordum. Hatta bir tanesi Facebook’tan engellemişti.

    Aynen şöyleydi. O yüzden her seferinde izlerken gülmekten ölüyorum:

    https://youtu.be/sPv3A1jMSUw?si=wSfpNqp_0y-dRN3t

    Sonra Pasifagresif’i keşfettim ve o kadar Metal muhabbeti yaptık ki, şu anda en yakın çevrem belki de Metal dinlediğimden bile habersiz. Tüm bu tutkuyu buraya kustuk resmen a*mk.

    eatthegun

    @Raddor, Hahahahah valla aynı durumu yaşadım.

  2. Dysplasia says:

    Buna içilir. 🍾

  3. monke says:

    iyi ki varsınız <3

  4. valthis says:

    Keep the metal spirit alive

  5. eatthegun says:

    Nice yıllara diyorum.

  6. Cryosleep says:

    Abartacağım belki ama bu site benim hayatımı kurtardı.

  7. Seyfettin Dursun says:

    Nice nice yıllara!

  8. İamthecincihodjas says:

    İnternet sitesi kavramının yavaşça ortadan kaybolduğu günümüzde metal archives a ya da ekşiye bile girmeyi bırakmışken her gün uğradığım iki siteden biri olduğunuz için teşekkür ederim. Diğeri de ensonhaber hehe :) şaka tabii. Mükemmel bir sitesiniz sizi seviyoruz. Nice 15 seneleriniz olsun!

  9. tanistlin says:

    Birlikte daha iri ve daha diriyiz.

  10. Frostauðn says:

    Nice yıllara geçen sene 14′üncü yılı daha dün kutlamışız gibi hissediyorum zaman su gibi akıp geçiyor

  11. Fırat says:

    2015 civarıydı siteyi ilk keşfettiğimde. Birkaç nick değişimi sonrasında en iyisi adımı yazıyım dedim. O yıllar çok daha güzel zamanlardı benim için (ve ülke için). Çok yorum yazamasam da her daim takipteyim. İyi ki var, iyi ki takipçileri var. Hep olsunlar.

  12. Unanimated says:

    PA bence bu ülkedeki metalciler için inanılmaz bir nimet , hey gidi hey ulan

  13. northern says:

    saraçoğlu’nun adı ve parafı (srç) efsane zor dergisinin son sayılarında yazmaya başlamasıyla aklıma kalmış ama bu siteyi nerdeyse açıldığının ilk yılı içinde nasıl keşfettim bilmiyorum. 2010 gibi yorum yazdığımı hatırlıyorum, “osman” nickiyle olabilir haha, hey allahım.

    neyse, yeni gruplarla/albümlerle hiç işim olmasa da 3-5 günde bir bakıyorum buraya. keza mgla’yı burada keşfettiğinden tamamen bırakma gibi bir riski alamıyorum.

    nice yıllara diyelim.

  14. çaksu says:

    Evlilik çağına yaklaşıyor kerata ❤️

  15. Candaş says:

    Hayatıma giren en güzel şeylerden biri, nice yıllara.

  16. Emre Görür says:

    Nice yıllara.

  17. Mandos says:

    Nice senelere. Her gün uğradığım sitelerdensiniz. Süpersiniz:)

  18. TAAKE says:

    Kutlu olsun

  19. 12ParmakBağırsağı says:

    Nice yıllara!

  20. deadhouse says:

    Türkiye topraklarındaki en iyi platform.

  21. Konya says:

    Nice 15inci yıllara!

    BK

    @Konya, Ulver abi neden Musiki’de artık kritik gelmiyor?

    Konya

    @BK, ya valla üşengeçlikten ama senin bu yorumunla bi hareketlenme gelmedi değil :P

  22. Canoir says:

    Çok yorum yapan birisi olmasam da yoğun bir dönemde değilsem her gün girip bakıyorum. Ve bunu son 13 yıldır yapıyorum, böyle söyleyince de çok tuhaf hissettiriyor. Siteye katkı veren, yorum yapan herkesin sanırım bir dinleyici olarak yolculuğumda etkisi var. (Chrome Division – One Last Ride’daki gibi Eddie Guz’ın buraya yolu düşen herkese isim vererek tek tek teşekkür ettiğini hayal edebilirsiniz burda)

    Ahmet Bey’in de umarım sağlık sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalmadığı yeni bir dönem olur diyelim. 🤘✌️💪

  23. Ouz says:

    Zaman ne kadar hızlı geçiyor yahu.

    Nice yıllara!

  24. dust says:

    Nice yıllara.

  25. bonominus says:

    Beni ciddi manada metal dinletmeye başlayan site.

    Kritik arşivi, harf filtresi, röportajı, çevirisi derken RYM ve Sputnikmusic gibi sitelere karşın hala en rahat ve en kolay faydalanabildiğim müzik sitesi olarak dimdik ayakta duruyor.

    Ahmet ağabeyimize sağlık, sıhhat, omuzlarına kuvvet diliyor ve sessizce uzaklaşıyorum: https://www.explainxkcd.com/wiki/images/d/d7/dependency.png

  26. backbone says:

    Nasıl buldum, ilk gördüğüm haber neydi unuttum ama yıl 2014′tü sanırım. En sevdiğim gruplar hep bu sitenin sayesinde.

  27. OblomoV says:

    Nerdeyse açıldığı dönemden beri takip ettiğim canımız ciğerimiz hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş sitemiz. 15 yıl kısıtlı önrümüzde hatırı sayılır bir zaman dilimi. yıllar içinde form olarak sıkıntıları olsa da içerik ve bilgiye ulaşma babında engin dökümantasyona sahip ve bu bağlamda bizlere kattığı çokça şey var.

    üniversite ortamında küçük ama sağlam bir arkadaş kitlemiz vardı ve o anadolunun yoz şehrinde müzik ekseninde birbirimize kenetlenmiş ve metal/rock müziğe dair ne varsa sünger gibi çekip özünsemeye çalıştığımız yıllarımız olmuştu. mezuniyet sonrası dağılan ve hayatını kurma telaşına düşülen zaman dilimi ve sonrasında pasifagresif, o bahsettiğim ”metalci” arkadaş ortamının vazifesini gördü benim için. paylaşımlar fiziken olmasa bile sanal düzlemdeydi. müziğin geçmişini öğrenip güncelini takip ediyor, bu kültür etrafında güzel geyikler çeviriyor, sıkıcı hayatımıza damardan bağlı olduğumuz bu müzikle renk katmaya çalışıyoruz halen.

    burası bir kaçış alanı bir mağara artık ne derseniz deyin. ve sona ermemeli, daha da uzun soluklu olmanın yollarını aramalı. Zira Ahmet’in bunca yıldır olan çabasını takdir etmekle birlikte artık tek kişinin üstlendiği ve sorumlu olduğu bir misyondan ötesine geçmiş gibi görüyorum, yarınlara kalması adına kollektif bir yola girilmesi gerektiğini düşünüyorum. bu olur mu, nasıl olabilir tartışılır.

    Ezcümle nice nice yıllara, doğum günün kutlu olsun pasifagresif!

  28. Mehmet Yüce says:

    2010 civarında sanırım liseyi bitirmek üzere olduğum sıralarda Steve DiGiorgio röportajı sayesinde Pasifagresif ile tanışmıştım. O zamandan beri çok yorum yapmasam da aşağı yukarı her gün girip yeni albümler, gruplar, hiç olmadı serbest kürsüde dönen muhabbetler için hep uğradım buraya. Müzik zevkimin şekillenmesinde en büyük katkıyı sağlayan yer Pasifagresif benim için (ve dolayısıyla Ahmet Abi <3, ekşi'deki yazılarından da çok şey öğrenmiştim o zamanlar).

    Sosyal medyanın internet topluluklarını tekeline aldığı günümüzde 15 yıldır hala dimdik ayakta duran Pasifagresif umarım bir 15 yıl hatta 30 yıl daha ayakta kalır, buradaki herkes çocuklarına burayı zaman tüneli gibi kullanıp anılarını paylaşıp metal aşkı aşılar :)

    Nice yıllara Pasifagresif!

  29. fatih says:

    Nice yıllara!iyi ki varsınız…

  30. sefagn says:

    Müzik kültürüme kattığın şeyler çok fazla. En başlarda da buradaydım hala buradayım. Çok yaşa lan Pasif Agresif

  31. Ali Osman says:

    Çok seviyorum bu siteyi ya, bana kattıklarını sayamam. Emekleriniz için teşekkürler. Umarım uzun bir süre daha yayın hayatına devam eder. Nice yıllara!

  32. Alondate says:

    2009-2010 arasi bir donemde, lise ogrencisiyken, tasak kokan kohne bir internet kafede tesadufi sekilde buldugum PA iyi ki dogdun. Millet evliligini, isini gucunu 15 sene yurutemezken Ahmet abinin bu isi bu kadar vakit saglik sorunlarina ragmen devam ettirmesi inanilmaz bir sey. Keske ozel sektor kolesi olmasaydim da ben de inceleme yazmaya devam edebilseydim.

  33. Yiğido says:

    Bu siteye de ve başta Ahmet abi olmak üzere bunun parçası olan önemli kişilere de sonsuz teşekkürler

  34. Yazmayı unutmuşum. Hepiniz sağ olun arkadaşlar, eksik olmayın. Siz olmasaydınız bugünleri göremezdik. 🤍

  35. Murad says:

    8 yıl oldu galiba, askere gitmeden önce sosyal medya hesaplarım dahil her gün düzenli olarak girdiğim başka bir site ve ya platform yok. Müzik zevkimi şekillendiren ve şu an en çok dinlediğim grupları ve albümleri hayatıma katan, hayatımın çok önemli bir parçası olan metal müziğin derinliklerini, detaylarını, yapım aşamalarını sayesinde öğrendiğim bir sitedir Pasifagresif. Son zamanlar çeşitli nedenlerden dolayı ara sıra uğrar olduğum için tabi ki yıldönümünü de kaçırdım, yine de iyi ki fazla geçkalmadım. İyi ki varsın Ahmet abi, böyle bir siteyi ve değerli yazarları bize kazandırdığın için teşekkür ederim, her zaman başarılarınızın katlanarak artmasını diliyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Murad, çok sağ ol, rica ederiz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.