# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
IMPIETY – Kaos Kommand 696
| 02.03.2024

Blasphemous infernal militarist speed/death/thrash/black metalin kıymetini daha iyi bilmeliyiz.

Erhan Yiğit

Selamlar, bu hayatta ısıran, et koparan, toplulukların ve kültürlerin dayattığı ne kadar tabu, değer ve inanç sistemi varsa hepsinin anasına avradına yarınlar yokmuşçasına girişen Speed metal’in tadı hiçbir şeyde yok. Hele ki şu ekonomide ayda ortalama 50 lira vererek bu kadar zevk alabileceğiniz şeylerin sayısının da yok denecek kadar az olduğunu düşünürsek Blasphemous-Infernal-Militarist Speed/Death/Thrash/Black metalin kıymetini bence daha iyi bilmeliyiz.

Bugünkü konuğumuz çok saygıdeğer, Singapurlu IMPIETY. 34 yıldır aktif olup bu zamana dek 9 albüm ve sayısız EP ve Split yayınlayan IMPIETY’nin sitemizde bir tane bile incelemesinin olmamasını çok garip karşıladım ve derhal kalemimi elime aldım. Çünkü IMPIETY öyle alelade, herhangi bir grup değil. IMPIETY insanlık tarihinin gördüğü en kontrolsüz ve en deli müzik gruplarından birisi.

Sitede adının bile geçmemesinden mütevellit kısa bir tanışma faslı gerçekleştirdikten sonra albüme geçelim; IMPIETY ilk paragrafta betimlediğim üzere son raddede şeytani ve militarist bir metal yapan ırkçı bir oluşum; Çoluğunuzu çocuğunuzu emanet etmek istemeyeceğiniz, misafirliğe gelmek istese evinizi başka mahalleye taşımak isteyeceğiniz gruplardan biri olan IMPIETY, sırtını sadece bodoslama metale ve ekstrem mantalitesine dayamak yerine kariyerini müzikal gelişimlerle doldurarak ilerlemiş ve sanatını bir nevi kaygı haline getirerek her albümde kendilerini bir adım yukarı atmaya çalışmış, gerçek manada sanatçı bir topluluk.

“Kaos Kommand 696” ise 9 albümlük külliyatlarının üçüncü halkası. MORBID ANGEL ve MARDUK özütlerini özümseyerek büyümüş bu habis, uğursuz yaratıkların yaptığı en iyi işlerinden olan bu albüm devrinin belki de en iyi plak şirketi olan, Marduk, Immortal, Dark Tranquillity ve Dissection gibi dev isimlere ev sahipliği de yapmış olan Osmose Productions etiketi ile piyasaya sürülmüş.

Baştan sona taviz vermeden ve tempoyu düşürmeden başlayıp biten “Kaos Kommand 696” demir gibi soğuk ve kulak kanatacak kadar da zehirli bir tavra sahip. Bununla birlikte albüm Pete ”Commando” Sandoval’ı çokça anımsatan bir davul performansına sahip iken neredeyse tüm şarkılarda görülen ansız dur kalklar ve ritim değişiklikleriyle Death/Black/Thrash abominasyonun en değerli örneklerinden birisini sunuyor.

Birden fazla metal alt türüyle ilişkili olmasına rağmen, sahip oldukları mantalite ve saldırganlık içgüdüsünden dolayı albüm içerisinde çeşitlilik ve farklı deneyimler tattırma olaylarına hiç girilmiyor. Bu sebepten albümde bir Behemoth ya da Belphegor şovu bekleyenler üzülebilir fakat Marduk ve Urgehal tarzında vur-geç müziğine gönül vermiş imansızların bu albümden istediklerini alamamak gibi durum yaşaması imkansız.

Başta da belirttiğim gibi yıllardır kaya gibi metal müzik icra eden bu arkadaşları daha önce fark etmemiş olma ihtimaliniz (fark ettiyseniz de yeteri kadar kulak vermemiş olma ihtimaliniz) çok yüksek. Şayet öyleyse kulaklıklarınızı takın ve IMPIETY’nin size sunacağı yüksek dozda ekstremliğin ve kural bilmezliğin tadını çıkarın. Eminim ki kalan sekiz albümü de hemen arkasından tüketmek isteyeceksiniz.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.90/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2002
Şirket
Osmose Productions
Kadro
Shyaithan: Vokal, bas
Fyraun: Gitar
Fauzzt: Davul
Şarkılar
1. Christfuckingchrist
2. Apokalyptik Nuklear
3. Wardaemonic Overkill
4. Atomic Wrath of Azzazzel
5. Bestial Genocidal Goatvomit
6. Bloodred Angelshred
7. Abominate, Fornicate, Desecrate! 0
8. Kaos Kommand 696
  Yorum alanı

“IMPIETY – Kaos Kommand 696” yazısına 3 yorum var

  1. Eline sağlık Erhan. C’ler K ile yazılmaya başlandı mı bir pislik olduğu anlaşılıyor zaten. Güney yarımkürenin pislik depoları Latin Amerika’da Brezilya ve Şili, diğer tarafta da Filipinler, Endonezya ve Singapur.

    Şarkı isimlerinin 6-7 tanesinden de Kadıköylü black/death metal grubu elemanı adı çıkar.

    Hilmi Severcan aka “Bestial Genocidal Goatvomit”.

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Sağ ol abi. Kritiği yazarken aynını düşündüm, eğer C’ler K oluyorsa bil ki orada bir kahpelik var. Bir de adı M ile başlayan gruplar her zaman çok iyi oluyor Marduk, Megadeth, Morbid Angel, Misthryming vs. Bundan da bugün Deadhouse bahsetmiş yeni gördüm.

    PA olarak müthiş bir ortak bilince sahibiz kdjjs

    dust

    @Ahmet Saraçoğlu, bağlam dışında çok yanlış anlaşılabilecek bir yorum msmnsdmns.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.