# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SENTENCED 2 DIE – Parasitic Infection
| 10.01.2024

Yeni gelinlerin tatlı telaşı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çıkan ancak bir sebepten sitede yer veremediğimiz gruplardan devam ettiğimiz kritik köşemizin bugünkü konuğu, 2021’de kurulan ve hemencecik bir demo, bir EP ve bir de albüm fişekleyen ABD’li death metal grubu SENTENCED 2 DIE. Şimdi onlara merhaba deyin.

SENTENCED 2 DIE esasında %90 oranında death metal yapıyor ve bu bağlamda değerlendirilmesi gerekiyor. Doksanlar başı İsveç sound’undan vücut bulan ve ardından Florida sularına doğru yüzen bu anlayış, yer yer ilham kaynaklarının da açık edildiği ancak herhangi bir worship’e falan varmayan bir düzlemde bizlere kütür kütür bir death metal sunuyor. 30 küsur yıl öncesinin GRAVE’i, ENTOMBED’u; arada olaya dâhil olan ve yine İsveç kimliğine atıflarda bulunan akustik enstrümantal pasajlar ve ardından da yakın dönemden izler taşıyan daha groovy rif destekleriyle SENTENCED 2 DIE daha ilk albümden ilgi çekici ve sonrasını merak ettirici bir işe imza atmayı başarıyor.

Grubun önemli artılarından biri vokalist Dave Sikorski’nin hayvan çocuğu gibi vokal yapması. Eski SCAR SYMMETRY vokalisti Christian Älvestam’ı anımsatan bir brutal’i var, ancak SCAR SYMMETRY’den ziyade THE FEW AGAINST MANY’deki daha tok kükremesine daha yakın duruyor, yer yer Corpsegrinder’ı bile anımsatabiliyor. Hatta “Bestial Deformity”nin sonlarına doğru kendisinin clean bağırışlarını da duyabiliyoruz. “Parasitic Infection”daki müziğin temelini ise doğal olarak gitarların yaptıkları oluşturuyor. Kafaya çakılan staccato riflerle kimi yerlerde kafa boyun kırma işlerine girişseler de genel itibarıyla tremolo rifler üzerinden ilerleyen bir müzik var karşımızda. Yine de 10 şarkıdan oluşan ve sadece 24 dakika sürmesine rağmen albümde yeterli çeşitlilik ve fikir olduğunu söyleyebiliriz. Grubun tek bir fikre aşık olmayıp şarkılarda farklı farklı şeyler denemiş olması ve tüm bu denemeleri aynı kimlik içerisinde sunması ortaya bütünlüklü bir hayvanlık çıkmasını sağlamış. Akılda kalıcılık noktasında bunun ötesine geçeceklerini, daha da hedef odaklı, “mini hit” denebilecek şarkılar da yazabileceklerini düşünüyorum. “Parasitic Infection” dinleyiciye bunu düşündürten, hayal ettiren bir çalışma.

Eğer bu tarzı seviyorsanız SENTENCED 2 DIE sizi daha ilk şarkıdan ele geçirecek potansiyele sahip bir grup. EP uzunluğunda bir adrenalin, enerji ve gaz bulutu olan “Parasitic Infection”, fiziksel aktivite, hayattan nefret etme, mekân basma gibi anlarda rahatlıkla dinlenebilecek kanlı, kirli, ter içinde bir albüm.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Maggot Stomp
Kadro
Dave Sikorski: Vokal
Eli Hanson: Gitar
Skyler Storm: Gitar
Morgan Newell: Bas
Tom Tier: Davul
Şarkılar
1. Desecrated Tombstones
2. Tied Down and Impaled
3. Parasitic Infection
4. Corpse Defleshed
5. Canopy of Intestines
6. Etched in Stone
7. Bestial Deformity
8. Splattered on Pavement
9. Grinding Limbs to Stumps
10. Manifestations of an Infected Mind
  Yorum alanı

“SENTENCED 2 DIE – Parasitic Infection” yazısına 1 yorum var

  1. Candaş says:

    Albüm veya grup isimlerinde to yerine 2 kullanımı gibi şeyler çok itici gelmiyor mu? Direkt gruptan ya da albümden soğutuyor. Aynı şey Behemoth’un beyaz kapaklı son albümü için de geçerli, u yerine v kullanmışlar hep havalı desen değil ilgi çekici desen değil. Albümün ya da grubun adı ne ise yazın işte arkadaş

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.