# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kiko Loureiro daha bir süre MEGADETH’e dönmeyeceğini açıkladı, grup WINTERSUN gitaristiyle yoluna devam ediyor
24.11.2023

Sansasyonsuz MEGADETH mi olur?

Uzunca bir süredir Finlandiya’da ailesiyle olan Kiko Loureiro ailevi birtakım durumlardan ötürü belirsiz bir süre daha MEGADETH’e dönemeyeceğini açıkladı. Bir süredir olan bitenden dolayı büyük oranda tahmin edilen bu duruma ilişkin olarak Dave Mustaine ise Loureiro’ya teşekkür ederek MEGADETH’in yoluna WINTERSUN gitaristi Teemu Mäntysaari’yle devam edeceğini duyurdu. Mustaine açıklamasında Loureiro’nun gruptan ayrıldığı ifadesini kullanmazken, hayranlar ise Kiko’nun resmen gruptan ayrılıp ayrılmadığından emin olamadıklarını ifade ettiler. Şu anda Loureiro MEGADETH’ten ayrıldığını açıklamadığı için resmî olarak hâlâ grubun gitaristi olarak gözükse de Mustaine daha uzunca bir süre yola Mäntysaari’yle devam edecek gibi gözüküyor.

Hatırlanacağı üzere yakın zamana kadar Dave Mustaine’in MEGADETH’in şu anki turnesinde çalan WINTERSUN gitaristi Teemu Mäntysaari’ye ilişkin aşırı pozitif açıklamalar yapmış, Kiko Loureiro ise Instagram paylaşımlarının altına gelen yorumlara yaptığı beğenilerle duruma dair işaretler vermişti.

Loureiro, paylaşımlarına gelen yorumlardan “Mustaine ne kaybettiğini bilmiyor” ve “Hepimiz Megadeth’ten ayrıldığını biliyoruz, sen orada yaptıklarından çok daha fazlasısın” şeklindeki yorumları beğenerek resmî bir açıklama öncesinde olayın nereye varacağını az çok belli etmişti.

Çocuklarının yanında olmak adına MEGADETH’in mevcut turnesine katılmayan ve Finlandiya’ya giden Kiko Laureiro’nun yerine turnede gruba eşlik eden Teemu Mäntysaari ile ilgili olarak Mustaine geçtiğimiz ay “O gerçekten harika ve gruba kattıkları konusunda çok büyük heyecan duyuyorum. Buna da şaşırmamak lazım çünkü Marty Friedman’a çok yakın bir tarzı var” demişti. Sonrasında da aşağıdan okuyabileceğiniz başka olumlu yorumlarda bulunan Mustaine, bir açıklama daha yapmıştı.

“Kiko’nun ne zaman döneceğini bilmiyorum. Bu turnede bizimle olmayacak. Evinde ve yapması gereken neyse onu yapmaya devam ediyor. Ona olan saygımdan tam olarak ne sebeple orada olması gerektiğini sormadım, çünkü o bana söylemek istemediği sürece bu onun özeli. Bu konuyla ilgili olarak “Kiko’suz nasıl olacak?” diye merak eden hayranlar varsa onlara söyleyebileceğim, endişelenmemeleri. Bugüne dek hep iyi gitaristler seçtim ve aynı zamanda onları eğittim. Teemu bu şarkıları çalma konusunda son derece meziyetli ve hiç sıkıntı olmadan çalabiliyor. Üstelik onun gelişiyle setlist’e yeni şarkılar da ekliyoruz ve bu da son derece heyecan verici. Kiko’ya en iyi dileklerimi gönderiyorum. Onu çok seviyorum ve en kısa zamanda ondan iyi haberler duymayı bekliyorum.”

Önceki açıklama da şöyleydi.

“Şu sıralarda bir gitarist konumuz var. Şu anki gitaristimizin adı Teemu Mäntysaari ve normal gitaristimiz de Kiko Loureiro’ydu. Kiko’nun bazı sorunları vardı. Eve döndü ve yerine Teemu geldi. Teemu ile aramızda o kadar iyi bir kimya var ki insanlar bizi sahnede gördüklerinde akıllarını kaybediyorlar. Bu gitarist değişikliği sayesinde setlist’imizi değiştirme fırsatı bulduk. Hem geçmişten hem de yeni albümden şarkılar çalıyoruz. Kiko metal dinleyerek büyümemiş. Teemu ise bir metalci olduğundan setlist’e eski albümlerden şarkılar katma fırsatı bulduk. Mesela geçen akşam konseri “Hangar 18″le açtık ve hemen ardından “Mechanix” çaldık. Bunu daha önce hiç yapmamıştık. Bu epey sert bir açılış.”

Mustaine’in diğer grup elemanları konusundaki yaklaşımları bilindiğinden, bu tarz bir değişikliğin yolunu yaptığına dair söylentiler var. Böyle bir şey gerçekleşecek mi yoksa Kiko’yla devam mı edilecek, yakın zamanda herhalde görürüz.

  Yorum alanı

“Kiko Loureiro daha bir süre MEGADETH’e dönmeyeceğini açıkladı, grup WINTERSUN gitaristiyle yoluna devam ediyor” yazısına 34 yorum var

  1. Cryosleep says:

    Götün başın ayrı oynuyor yine Dave.

  2. Jeff Walker says:

    dave usta yapma allah aşkına

  3. Dave Mustaine’in durup dururken mevzu çıkartma, insanların kafasını karıştırma merakı > Dün Ali Koç’un Sözcü TV’ye çıkıp Uğur Dündar’ın karşısında sansasyonel açıklamalar yapması, FB’de işler yolunda giderken “muhalefet kanalına çıkmaya gerek var mı başkan” nidaları eşliğinde ortama bir tık gerginlik salması

  4. Seyfettin Dursun says:

    Hazır Arch Enemy’ye “sıfır katkı” yapıyorken, çok daha fazla para kazanabileceği Megadeth’e geçer mi ki Jeff Loomis abimiz? Ne bir şarkı ne bir solo albüm, nereye kadar?

    deadhouse

    @Seyfettin Dursun, Jeff Loomis’i görünce aklıma Servet Çetin geliyor. Bir röportajında biz futbol işçisiyiz, para için oynuyoruz diyordu. Her ne kadar haklı olsa da bunu aleni söylemek ne kadar şık bilmiyorum. Aynı şey değil belki ama Loomis de Servet gibi düşünüyor sanırım. Müziği bir sanat dalı olarak gördüğünden emin değilim.

    Akıllarda ve gönüllerde Nevermore’la efsaneleşmiş müthiş bir gitaristin Arch Enemy gibi çöp bir grupta ne işi olur aklım almıyor.

    bonominus

    @deadhouse, Bugün Dead Heart in a Dead World’ü hatırlarken aklımdan tam olarak bu acı dolu düşünceler geçti.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Seyfettin Dursun, @deadhouse, umarım şu ölü zamanda solo albümünü veya 2. Conquering Dystopia albümünü falan yazıyordur.

    Seyfettin Dursun

    @Ahmet Saraçoğlu, @deadhouse maalesef öyle şeylerle uğraştığını hiç sanmıyorum, en yeni tarihli Youtube videosu bile 2-3 yıl öncesine dayanıyor. Yapacağını yapıp geri çekilmiş, EYTli olmuş bir Loomis var galiba artık:) Ne diyeyim, bıraktıkları yeter…

  5. Rust in Peace. says:

    Bu adam ciddi sıkıntılı. Yolunu yapıyor Kikoyu göndermenin orası belli. Neymiş Kiko metalle büyümemiş de öyle sert şarkılar çalamıyorlarmış hasiktir ordan. Kikoya hangi şarkıyı versen 10 dakikada öğrenir sanki paşam roket mühendisliği yapıyor.

  6. deadhouse says:

    Ahaha ulan Dave güldürdün. Metalle büyümemiş nasıl bir eleştiri ya. Kimsenin aklına gelmez böyle bir şey.

    -Kiko metalle mi büyüdün?
    -Yok.
    -Çık dışarı!

  7. Pagan Angel says:

    Dave yeter artık sal bizi

  8. In White says:

    Metal ile büyüyenler:

    Dave Mustaine
    Marty Friedman
    Teemu Mäntysaari
    Nick Menza
    Al Pitrelli
    Dirk Verbeuren
    James LoMenzo

    Metal ile büyümeyenler:

    Kirk Hammett
    David Ellefson
    Chris Broderick
    Shawn Drover
    Glen Drover
    Chris Poland
    Jeff Young
    Chuck Behler

    Rust in Peace.

    @In White, büyüdüm büyüdüm metalle büyüdüm

  9. Dave metalle büyümeyen Kiko’nun 21 yaşından itibaren Angra ile yaptıklarını; Angra’nın “Holy Land”, “Rebith” ve “Temple of Shadows” başta olmak üzere Kiko’lu ilk 7 albümünü bir dinlesin bence.

    Megadeth “Risk”, “The World Needs a Hero”, “The System Has Failed” falan zırvalarken Angra 2000′lerin başyapıt düzeyindeki power metal albümlerinden bazılarını çıkarıyordu.

    Gazapkulu

    @Ahmet Saraçoğlu, “The World Needs a Hero” ile “The System Has Failed” gayet iyi albümler.

  10. Raddor says:

    Megadeth’in lead gitaristi sık sık değişmeli. Değişimle çıkan ilk albümlerdeki kalite sonraki işlerde düşüşe geçiyor. Ne zaman ki gitarist değişiyor, tekrar iyi albüm geliyor.

    eatthegun

    @Raddor, Bence Mustaine’in paşa keyfiyle alakalı. Adam dengesiz. Mesela Risk sonrası 3 albümde de 3 farklı gitarist var, hepsi de eh işte albümler bir iki şarkı dışında. Cryptic Writings’e kadar olan dönem bence dokunulmaz ama Peace Sells sonrası yine gitarist değişikliği ile çıkan So far So good çok sevsem de kesinlikle Peace Sells’ten daha iyi bi albüm değil. Bu dediğine örnek verebileceğim albümler Rust in Peace, Endgame ve Dystopia. Bu kadar gitarist değişikliğine az kalıyor bence. Rust in Peace’i saymayalım bile zaten. Adamın canı isteyince iyi albüm yapıyor canı istemeyince memur gibi ne yapsam olur kafasında bir şeyler yazıp geçiyor bildiğin.

    Raddor

    @eatthegun, aslında tamamen son iki gitariste bakarak söyledim. Endgame’le Dystopia çok iyiydi. Sonra gelenler heyecan vermedi. Belki de Modern Megadeth eleman değişiklikleriyle tazeliğini koruyabilecek bir grup diye düşündüm. Çünkü Mustaine eski yaratıcılığında değil.

  11. Boba Fett says:

    Seviyorum lan bu adamı, deli kovacak taş gibi gitaristi ahahah. Bulduğu bahanenin de sikkoluğu başka güzel.

  12. Burak says:

    Cidden artık baydı. “Bencillik ve Ego”yla ilgili tez yazacak birileri varsa Dave Mustaine’i ele alarak tezlerine başlayabilirler. Benim için en son kadro Al Pitrelli ve Jimmy DeGrasso’lu kadroydu. Sonrası ıvır zıvır diyordum. 80′ler ve 90′larda Heavy Metal, Thrash Metal ya da sadece “Metal” denilince akla ilk gelen iki gruptan biri ol, sonra sürekli eleman değiştirerek ağzına sıç grubun. Büyük başarı!

    Chris Broderick ve Shawn Drover dönemi bile (sevmediğim kadro) grubun şu anki döneminden daha iyi, daha oturaklıydı. Grubun fotoğraflarında bile bir duruşları vardı. Dirk Verbeuren ve Kiko Loureiro çok iyi müzisyenler, iyi davulcu ve iyi gitarist ama bence ıvır zıvır elemanlar Megadeth adı altında. Linç edecek, ne diyosun olm sen? sen hayırdır y**rağım? filan diyenler olacaktır elbet bu yazım için ama, benim için durum bu. Megadeth’e yakışan tek isim şu an James LoMenzo.

    Kiko ve Teemu, GN’R'da bir dönem Slash yerine çalan Robin Finck gibi benim gözümde.

    Memred

    @Burak, neyse ki dünya senin gözünle yargılamıyor ;) ıvır zıvır elemanlar dedin diye kiko küsmüş finlandiyada atmosferik yarrak metal gruplarında çalıcam abi demiş telefonlarını kapatmış.

    Burak

    @Memred, dediğimi gözünle okusaydın ne demek istediğimi anlardın ;)

  13. Rzeczom says:

    ‘aynı zamanda onları eğittim.’

    course code: 666

    rockstar lessons from DAVE MUSTAINE.

    week 1: how to be an asshole.

  14. Serkan says:

    Abi bu gruptaki gitaristleri takip etmeyi 15 sene filan bıraktım. Allah hepsine sabır versin :)

  15. Boba Fett says:

    Biraz da şöyle bakın ülkemizde götü boklu çakma şarkıcılar ya da biraz bir yere gelmiş insanlar kendini her boktan anlayan tanrılar olarak görüyor, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi Metal gruplardan birini kurmuş, 0′dan buralara gelmiş bir insanın bırakın da biraz egosu olsun. O ego olmasa ne Megadeth olurdu ne de Dave.

    deadhouse

    @Boba Fett, Hocam iyi de sorun da bu zaten. Senin bahsettiğin ego yok onda.

    Bu adamdaki ego değil. Mesela Bruce Dickinson veya James Hetfield egolu müzisyenler. Sağlıklı ego. Kendi kişilikleriyle veya başka müzisyenler hakkında sansasyonel açıklamalar yaptıklarını göremezsin.

    Bu adam klinik. Çok derin bir aşağılık ve üstünlük kompleksi var. Megaloman bu.

    Rust in Peace.

    @Boba Fett, bu adamın savunulacak bir yanı yok. En sevdiği grup Megadeth olan biri olarak söylüyorum.

  16. eatthegun says:

    Abi bu nasıl bi magazin ya hahahah. Çok iyi. Adam keşke Megadeth falan diye hiç uğraşmayıp Mustaine diye solo proje olarak kursaymış grubu. Bi farkı yok zaten.

  17. deadhouse says:

    Sen de metalle büyüseydin kardeşim.

  18. Cerca C. says:

    Sezercik filmindeki amcık ağızlı çocuk gibi aynı.

  19. ismail vilehand says:

    Delikanlı ol, açık açık “ayrılıyorum” de. Amcığa bak.

  20. enemyofgod says:

    Teemu uzaktan Kiko’ya benziyor, Teemu Finlandiya’lı Kiko Finlandiya’da yaşıyor. Teemu’yu sahnede ilk gördüğümde dedim e bu Kiko 2 olmuş. Ayrıca Kiko solo kariyerinde de grup kariyerinde de ekstrem müzik yapıyor yıllardır metalle büyüse ne değişir.

    Kiko da gizem yaratmasın bi sakin dursun. Yeter bu grubun entrikası.

  21. Falcon says:

    Klasik mustaine işte. Her zaman yaptığı gibi Megadeth kadrosunu zırt pırt değiştiriyor. Kiko mustaine’den çok daha iyi ve usta bir gitarist bu arada her anlamda.

  22. rivaldo says:

    Dave Mustaine ciddi anlamda sıkıntılı biri. Grubun adı kesinlikle Dave Mustaine olamlıydı. Yani kişisel bir grup. Zira Megadeth dendiğinde bir takım oyunu hissiyatı var ama bu kadar eleman değişikliğinden sonra istikrar sorunu yaşıyor. Ayrıva Dave bu berbat sesiyle Megadeth`te iş bulduğu için çok şanslı :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.