# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GUTSLIT – Carnal
| 13.08.2023

1,5 milyar nüfus içinden sadece 223 metal grubu çıkarabilen Hindistan’ın en haşin grubu.

Metal-Archives verilerine göre şu anda 85 milyon nüfuslu Türkiye’de aktif olarak müzik yapan 384 metal grubu var. Son derece az bir sayı. Korkunç derecede az bir sayı, zira nüfusu yalnızca 10 milyon olan Yunanistan’da bu sayı 1359. Nüfusları bizim 8,5’ta birimiz, grupları bizim 3,5 katımız.

Bugün ağırladığımız GUTSLIT’in bizleri selamladığı Hindistan ise 1 milyar 408 milyonluk nüfusu içerisinden sadece 223 adet aktif metal grubuna ev sahipliği yapıyor. Grupları ortalama 4 kişilik düşünsek, ki bunun solo projesi bilmem nesi de var, en iyi tahminle ülkede bir metal grubunda çalan 900 civarı insan var. 1.408.000.000’da 900…

Bu nedenle de Hindistan’dan çıkan grupları ayrı bir takdir etmek gerekiyor olabilir. Olmayabilir de, ama yine de bu tutku ve adanmışlıkları için belli bir tebriği hak ediyorlar. Bugün bahsedeceğimiz brutal death metal grubu GUTSLIT özelindeyse ülkeden bağımsız bir tebriği çok görmememiz gerekiyor, zira adamlar gayet sağlam, üst düzey denebilecek bir BDM icra ediyorlar.

2017’de çıkan bir önceki albümleri “Amputheatre”ın incelemesinde müziklerinden ziyade çeşitli işkence tekniklerinden bahsetmiş ve albümdeki şarkıların bahsettiği temalar üzerinde durmuştum. Yeni albümleri “Carnal”da bu tür bir konsept yok, bu yüzden daha müzik odaklı bir şeyler söyleyebilirim. “Carnal” gayet iyi bir prodüksiyon ve üst düzey müzisyenlik eşliğinde sunulan epey taşaklı bir brutal death metal albümü. Slam yok, break down yok, tekdüze vokal yok. Peki ne var? DYING FETUS’tan DISGORGE’a, DEFEATED SANITY’den SUFFOCATION’a uzanan bir hayvanlık var. Davullar taş gibi, gitarlar kazımasyon, vokaller farklı teknikler sunuyor ve böylece ortaya bir BDM albümünden isteyebileceğiniz neredeyse her şeyin olduğu bir iş çıkıyor. Adamların albümleri zaten her zaman 26-30 dakika arası sürüyor ve sayede tokatlayıp geçme noktasında epey etkili sonuçlar çıkıyor. “Carnal”ı başlatıyorsunuz, çeşitli işitsel dayaklara maruz kalıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz albümün son şarkısı çalıyor. Bu kadar hoyrat bir müzik için, eğer DYING FETUS değilseniz uzun albüm yapmanın riskli olduğunu düşünüyorum. GUTSLIT bu açıdan yerinde bir iş yapıyor.

Nihayetinde GUTSLIT, Hindistan’dan ne kadar az grup çıktığı düşünüldüğünde kendi türü açısından gayet eli yüzü düzgün bir iş sunuyor ve bu nedenle de takdiri, desteği hak ediyor. Brutal death metal seviyorsanız çok özel bir şeyler beklememek kaydıyla gönül rahatlığıyla dinleyebilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.00/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Kaushal LS: Vokal
Prateek Rajagopal: Gitar
Gurdip Singh Narang: Bas
Aaron Pinto: Davul
Şarkılar
1. Son of Sam
2. Matriarch 03:31
3. Bind Torture Kill
4. The Killing Joke
5. Insidious
6. Body Snatcher
7. Altar of Putridity
8. Primeval
  Yorum alanı

“GUTSLIT – Carnal” yazısına 9 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Bireyin olmadığı yerde metal müziğe gerek yok zaten.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Sövdün mü övdün mü anlamadım. İki anlama da gelebilir çünkü.

    şeyh hulud

    @deadhouse, olumlu veya olumsuz anlamda söylemedim. Batı hastalıklı bireyciliğini doğuya bulaştırmaya devam ediyor, sorgulama diye bir şeyin olmadığı doğu da çelişkilerle dolu bu bireyci yaşam tarzını taklit etmeye çalışıyor. Doğunun bireyciliği ne kadar anlayabildiği tartışmalıdır. Modern dünyaya, tüketim toplumuna, kapitalizme en iyi uyum sağlamış 2 doğulu millet Koreliler ve Japonlara baktığımızda bile son derece yüzeysel bir bireycilik görüyoruz. Koreliler ve Japonlar oldukça koyun milletlerdir. Şu Robert Edgerton’ın kitabında bir söz vardı: “Bütün toplumlar hastadır ama bazıları diğerlerinden daha hastadır” İşin özeti bu sanırım. Çocuk doğmayacak derecede hastalıklı şekilde bireyselleşmiş batı mı, yoksa açlıktan öleceğini bilerek 8 tane çocuk yapan bok içinde yaşayan doğu mu? Hangisi daha hasta sen karar ver.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Aslında 8 tane çocuk yapan bok içinde yaşayan doğulu bunu yoksulluk, çaresizlik, eziklik ve güç gösterisi için yapıyor. Teknoloji gelişim endeksi (İnsani gelişim endeksi değil) arttıkça çocuk doğurma yüzdesi azalıyor. Türkiye’de bile nufus artış hızı düşmeye başladı. Afrikalısı 8 tane yapıyor çünkü teknolojiye ve modern kültüre daha uzak.

    Bizim nesilde (32 yaşındayım) 6′dan az çocuk yapan aile sayısı azdı. Bu Güneydoğu’da 10′dan aşağıya inmezdi. Şimdi yeni nesil ebeveynler 2′yi 3′ü geçmiyor. Çin tarih boyunca aşırı doğurganlık oranına sahipti. Tek çocuk politikası terk edilmesine rağmen aileler artık 2 çocuk yapmıyor. Japonya da öyle. Nüfus patlaması yaşayan ülke şu an hızlı şekilde nüfusu erimekte. Dünya artık tek bir merkez haline geldi. Nüfus olayını bana kalırsa Doğu-Batı kavramı ile ilişkilendirmek doğru değil. 2100′den sonra tüm dünyada nüfus artış hızı düşmeye başlayacak. Belki 2200′de dünya nüfusu 2-3 milyara düşecek.

  2. crowkiller says:

    Türkiye :384 metal grubu.( tahmini 300′ünün sadece adı ya da bir demosu var , 60 tanesi kendince bir şeyler yapmaya çalışıp dağılmış, geriye kalan gruplar da kaliteli olsa bile fazla dinleyiciye ulaşamamış gruplar ve oldukça iyi işler yapan tanınmış 5-6 grup var

    Yunanistan :1359 metal grubu. 10-15 tane hayvan gibi iyi ve orjinal dünyaca ünlü grupları var,20-30 tane oldukça iyi nispeten az bilinen grupları var

    (yukarıdaki bilgilerdeki rakamlar okuyucuya fikir vermesi için tamamen götten uydurulmuştur)

    deadhouse

    @crowkiller, Müslüman bir ülke için 384 iyi bir sayı. Buradaki insanlar çocuklarını futbol oynamaya bile yollamıyor. Çocuk gitarı alınca baba o gitarı götüne sokarım namazını kıldın mı diyor.

    384 harika bir sayı.

  3. deadhouse says:

    Endonezya 2402′ymiş. Tamam onlar da müslüman ülke ama kültürel farklılıklar var. Endonezya’nın metal müzik kültürü geniş, belgesellere de konu olmuş. Aşırı genç bir nüfus, her şeye açlar. Geleceğin ülkelerinden Endonezya. Türkiye bitti. Bu topraklarda artık bir bok yetişmez. Yetişen şeyler; Yolsuzluk, yoksulluk, kayırmacılık, kazıkçılık, cahillik, özentilik, gericilik, ihanet.

    şeyh hulud

    @deadhouse, eskiden AKP iktidarı için çevremdeki insanlar olumsuz anlamda Endonezya gibi bir ülke olacağız diyorlardı. Keşke Endonezya gibi bir ülke olsaydık diyeceğiz böyle giderse.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Abi şakasız söylüyorum dünyadaki en kötü ülkeyiz. En kötü değilsek bile en kötü sondan 2. 3. filanız. İran bizden iyi, Malezya, Endonezya bizden kat kat iyi. Herkes bizden iyi. Fas bizi 5′e katlar. Bu saydığım ülkelerde mesela en basitinden mimariye, şehirleşmeye saygı var. Araştırabilirler. Burada talandan, yağmadan başka bir şey yok. İnsana, hayvana, mimariye, şehirleşmeye, tarihe, kültüre, sanata düşmanlıktan başka bir şey yok. Gericiliğe, cehalete övgüden başka bir şey yok. Korkunç bir ülkeyiz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.