# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MAZE OF SOTHOTH – Extirpated Light
| 09.05.2023

MORBID ANGEL ile ORIGIN arası gidip gelen İtalyan teknik death metali.

İtalya ve teknik death metal deyince akıllara HOUR OF PENANCE, HIDEOUS DIVINITY, BLOODTRUTH gibi oluşumlar geliyor. Bu gruplar teknik olmasına teknik olsalar da saf bir tech-death’ten ziyade olayı brutal bir anlayışla ele alan gruplar olarak göze çarpıyorlar. Bugünse doğrudan teknik death metal denebilecek bir grup olan MAZE OF SOTHOTH’tan bahsedeceğiz.

İsminden de anlaşılacağı üzere Lovecraft temalarına yakın duran grup 2009’dan bu yana aktif ve şu ana dek iki albüm çıkarmış. Metal-Archives profilinde “2009 yılında MAZE OF SOTHOTH’un yaratılmasından sorumlu kurucu üye” gibi müthiş bir açıklama bulunan gitarist Fabio Marasco tarafından kurulan grubun müzikal olarak öyle fazlaca ayrıştırılır bir yanı olduğundan çok da söz edilemez kanısındayım. Yer yer ORIGIN’e kayar gibi olan ancak elbette ki ORIGIN manyaklığına sahip olmayan MAZE OF SOTHOTH, yine de “Extirpated Light”ın keyifli bir dinleti olmasını sağlamayı başarmış diyebiliriz.

“Blood Tribute”ta gördüğümüz tarzda net, yoğun MORBID ANGEL worship’lere de sahip grup, “Blasphemous Ritual” gibi bence çok da konsantre olamamış kısmen dağınık şarkılara da imza atıyor. Bu taraftan bakarsak, teknik death metalin dev isimleri düşünüldüğünde sound olarak net bir karakter koymayı başardıklarını şu an için söyleyemesek de yazdıkları kimi riflerin ve müzisyenliğin ışığında MAZE OF SOTHOTH’un daha iyisini yapabileceği hissiyatı da bir şekilde oluşuyor. Gitar ve davul özelinde grup gerçekten de üst düzey bir iş sunuyor ve bu da şarkıların daha tutkulu olmasını sağlıyor. Zamanla daha rafine bir müzisyenliğe geçiş yapacaklarını ve MAZE OF SOTHOTH müziğinin de kıvam kazanacağını düşünüyorum. Bunun olabilmesi için bence kimi şarkılarda iyice baskın olan kaosu biraz törpülemeleri ve daha ince işçiliklere başlamaları gerekiyor. Kendileri belli ki yazdıkları şeyleri çok seviyorlar ve bu da zaman zaman çok da bir olayı olmayan fikirlerin uzun uzadıya devam ettirilmesine yol açıyor. Misal “Sanctae Inqvisitionis”in ilk 2.50’lik kısmı. Sonrasındaki dellenmeyi parlatmak için kasıtlı olarak ağır tempoda ilerliyor ve monoton bir atmosfer sunmak istiyor ancak ortaya dümdüz bir monotonluk çıkıyor. Bu gibi noktalarda zamanla gelişeceklerini umuyorum. Çok ciddi şeyler mi, değil. Ama metal dünyasında rekabet fazla, ortalık yangın yeri. Fark yaratmak istiyorsan farklı bir şeyler yapacaksın.

Teknik death metalin çok da cerrahi bir tarafı olmayan daha dan dun hâlini seviyorsanız; MORBID ANGEL ile ORIGIN arası gidip gelen bir sertlik peşindeyseniz ve İtalyanlar bu işi nasıl yapıyor diye bakmak isterseniz; bakmadığınız takdirde çok da bir şey kaybetmeyeceğiniz ama bakarsanız da hoş bir 36 dakika geçirebileceğiniz “Extirpated Light”a göz atabilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.38/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Everlasting Spew Records
Kadro
Cristiano Marchesi: Vokal bas
Fabio Marasco: Gitar, klavye
Riccardo Rubini: Lead gitar
Matteo: Davul
Şarkılar
1. The Unspeakable
2. Eliminate Contamination
3. The Revocation Dogma
4. Blood Tribute
5. Blasphemous Ritual
6. The Plague
7. Parallel Evolution
8. Sanctae Inqvisitionis
9. Scorn of Flesh
  Yorum alanı

“MAZE OF SOTHOTH – Extirpated Light” yazısına 1 yorum var

  1. Scream Bloody Gore says:

    Beğendiğim tarzda, yazısının olmasına sevindim, teşekkürler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.