# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RIFFOBIA – Riffobia
| 19.04.2023

Bazen bu da yeterli oluyor sanki.

Saf thrash metal yapan bir grupla, üstelik de komşumuz Yunanistan’dan çıkan bir grupla beraberiz bugün. Yunan thrash metal sahnesine ilişkin görüşlerimi son olarak geçen sene incelediğim AMKEN albümü “Passive Aggression”da belirtmiştim. O yazıda adını andığım gruplar arasında SUICIDIAL ANGELS, EXARSIS, CHRONOSPHERE, BIO-CANCER ve AMKEN gibi isimler vardı, ancak RIFFOBIA yoktu.

Neden yoktu? Çünkü o sırada RIFFOBIA diye bir gruptan haberim yoktu. 13 Mart’ta çıkan ve kendi adlarını taşıyan bu albüm tesadüfen karşıma çıktı ve ben de siteye kazandırayım dedim. RIFFOBIA çok katıksız, saf bir thrash metal yapıyor. Öylesine saf ve katıksız ki thrash metale yeni bir şey katma konusunda en ufak bir gayretleri yok. 100 yıldır bildiğimiz, binlerce gruptan dinlediğimiz yırtıcı thrash metal karakterini aynen devam ettiriyorlar.

Burada üstünde durulması gereken konu bu tarz grupların ve bu tür albümlerin günümüzde nasıl bir değeri olduğu olabilir. Sonuçta yaptıkları şey zibilyon kez yapıldı, öne çıkan ekstra bir özelliği yok, üstelik akılda kalıcı şarkılar da yazmıyorlar. Ne var ki artık hepimizin kabul ettiği üzere metalin ve metalin alt türlerinin tüm bunları sağlamak gibi bir misyonu yok. Zamanında hepimiz birtakım grupları ve albümleri masaya yeni bir şey koymadıkları, bilindik şeyleri tekrarladıkları için eleştirdik, yerdik, belki de gömdük. Ancak metalin özünde saklı bir rastgelelik, bir gelişine vurma kimliği de var. RIFFOBIA gibi gruplar işte bu gelişine vurma işini yapıyorlar. Thrash metali çok seven birtakım adamlar, thrash metal şarkısı yazarken büyük keyif aldıklarını ve bu işi tutkuyla yaptıklarını karşı tarafa hissettirircesine müzik yapıyorlar ve ortaya da belki çok uzun ömürlü olmayan, akıllara kazınmayan, ancak metal adına değerli bir ruh barındıran bir şey çıkıyor. “Riffobia” size kapağında gördüğünüz şeyi vadediyor; old-school, dolambaçsız, katıksız, direkt, yırtıcı, paçoz…

“Riffobia”daki müziği daha önce pek çok farklı ülkeden çıkan bir dolu grubun bir sürü albümünde duydunuz. Karşınıza çıkacak hiçbir şey sizi şaşırtmayacak, size ilham vermeyecek. Ama thrash metal seviyorsanız ve bir şeylerden keyif alma konusunda istekli biriyseniz standart ama gayet eli yüzü düzgün bir thrash albümü dinleyecek ve kısa süre sonra da unutacaksınız. Bazen bu da yeterli oluyor sanki.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.56/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Floga Records
Kadro
Chris Ntelis: Vokal
Dimitris Kontogiannis: Gitar
Achilleas Theoktistou: Bas
Dimitris Makris: Davul

Konuk:
Achilleas C.: Gitar solo (10)
Şarkılar
1. The Divine Infinity
2. God of Hate
3. Herald of Pain
4. Merciless
5. Prisoner
6. Consume - Obey
7. Murder
8. Welcome to Hell
9. No Turning Back
10. Soul Collector
  Yorum alanı

“RIFFOBIA – Riffobia” yazısına 3 yorum var

  1. Yenal says:

    Rahatlayım , deşarj oluyum, kafamı boşaltıyım , salıyım kendimi diyenler için. Yeni bişey aramayıp eski usül thrash isteyenlere.

  2. Bora says:

    Ayağınızın gitmediği siktiri boktan bir işin yolunda çok güzel rahatlama imkanı olur bu, sevdim.

  3. Koralp says:

    Yunan thrash metali de bir başka oluyor. İlk defa dinledim bu grubu, teşekkürler kritik için Ahmet abi. Dediğin gibi standart ama eli yüzü düzgün bir iş olmuş, bir süre götürür.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.