# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Corpsegrinder’dan death metale dair yorumlar ve eski CANNIBAL CORPSE vokalisti Chris Barnes’ın eleştirilerine yanıt
13.02.2022

“KREATOR olmasaydı CANNIBAL CORPSE da olmazdı.”

Knotfest, 19 Ocak’ta “A Death Metal Round Table” adlı bir podcast yayınladı. Yayına THE BLACK DAHLIA MURDER’dan Trevor Strnad, CANNIBAL CORPSE’tan Corpsegrinder ile GATECREEPER ve UNDEATH vokalistleri katıldı. Yayından bir hafta sonra, CANNIBAL CORPSE’un ilk 4 albümünde söyleyen SIX FEET UNDER vokalisti Chris Barnes bir tweet atarak podcast’i eleştirmişti. Kısa süre sonra da “The Jasta Show” adlı video podcast programını sunan ve Corpsegrinder’ın yakında çıkacak solo albümünün yapımcılarından olan HATEBREED vokalisti Jamey Jasta’dan Barnes’a cevap gelmişti.

Bundan sonrasını Barnes ile Jasta arasındaki tweet’lerden oluşan bir diyalog olarak yazalım.

Barnes: “YouTube’da death metalin ‘en iyi’ vokalistlerinden bazılarının yer aldığı bir ‘death metal’ podcast’i izledim… Beni fiziksel olarak hasta etti. Türün günümüzde geldiği durumdan tiksiniyorum.”
Jasta: “Podcast’e katıl, konuşalım.”
Barnes: “Sağ ol kardeşim. Benim o olaylara girmek gibi bir niyetim yok, o muhabbetleri size bırakıyorum.”
Jasta: “Zayıf.”
Barnes: “Bu oyunu oynamak istemiyorum. Size iyi eğlenceler.”
Jasta: “Oyun oynayan sensin, ‘türün günümüzde geldiği durumdan tiksiniyorsun’, peki yeni grupları başkalarına tanıtmak adına bir şey yapıyor musun, onlar hakkında konuşuyor musun, türe katkısı olacak herhangi bir şey yapmaya çalışıyor musun?”
Barnes: “LOL tanıtmak mı LOL hahahahaha.”
Jasta: “Aynen, sen buna tenezzül etmeyecek kadar üstünsün, doğru.”
Barnes: “Yok. Benim samimi gibi görünüp birilerine para kazandırmak ve çıkar sağlamak gibi bir derdim yok, o kadar…”

Yakın zamandaki bir röportajında CANNIBAL CORPSE vokalisti Corpsegrinder’dan da death metal sahnesinin durumuna ilişkin görüşleri alınmış. Corpsegrinder isim vermeden Barnes’ın dediklerinin tam tersini söylemiş ve death metal sahnesinin şu anda zirve dönemlerini yaşadığını ifade etmiş.

“GATECREEPER gayet iyi. FROZEN SOUL diye bir grup izledim. Pek çok iyi grup var. Death metal sahnesi her zamanki gibi son derece güçlü. Her zaman olduğu gibi harika. Ölmüşlüğü falan yok ve hiç de kötü bir durumda değil. Günümüzün death metal ortamıyla gurur duyuyorum. Büyük gurur duyuyorum. Bence harika durumda ve çok sayıda müthiş grup var.

Misal biz REVOCATION ve WHITECHAPEL ile turneye çıkıyoruz. İkisi de harika gruplar ve genel olarak death metal ortamının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun aksini düşünen varsa şansına küssün. Bence herkes yeni nesil grupların farkında olmalı.

Elbet eski grupları da dinleyin. Sonuçta eski gruplar bugünün yolunu açtılar. POSSESSED dinleyin. İlk death metali yapan onlardı. Onlardan günümüze ne çıktıysa dinleyin. KREATOR dinleyin. Bence death metal ve thrash metal arasındaki köprüyü oluşturan grup KREATOR’dır. KREATOR olmasaydı CANNIBAL CORPSE da olmazdı. Bunları dinleyin. CANNIBAL CORPSE, DEATH, OBITUARY, DEICIDE, MORBID ANGEL gibi eski klasik grupları dinleyin. Kim varsa hepsini dinleyin.

Başka bir dolu grup var; AEON, THE BLACK DAHLIA MURDER, DYING FETUS dinleyin. GATECREEPER gibi nispeten yeni olanlara da kulak verin. Şu anda gerçekten çok kaliteli death metal icra ediliyor ve death metal sahnesinin hiç bu kadar iyi olmadığını düşünüyorum. Bu şekilde düşünmüyorsanız, size ne diyeceğimi bilemiyorum.”

  Yorum alanı

“Corpsegrinder’dan death metale dair yorumlar ve eski CANNIBAL CORPSE vokalisti Chris Barnes’ın eleştirilerine yanıt” yazısına 16 yorum var

  1. Yiğit says:

    Türün geldiği durumdan tiksiniyor olabilir ve buna yönelik herhangi bir şey yapması da gerekmiyor. Bence Jasta boş atmış. Ad hominem ve straw man vs yapmadan da konuşamamış.

  2. Alondate says:

    Ufff bayiliyorum boyle seylere. Six feet under hakkinda pek bilgim yok fakat undead, unborn ve crypt of the dead albumleri cok cok iyiydi zamaninda tesadufen dinlemistim.

  3. Rzeczom says:

    bu ne lan? 20 yıldır herkesin ağzında sakız gibi dolaşan türkçe rap tartışmaları gibi. türe ne kattın falan. koca koca adamlar, hahaha.

  4. Erkan says:

    Chris Barnes haklı, net. Sırf albüm yaptı diye beğenilmesi gerektiğini düşünen grup kaynıyo. Hatta alayı öyle.

  5. Ugur says:

    -“Podcast’e katıl, konuşalım.”
    -“Çıkar cebindeki telefonu”

    Hay benim dayı gönüllü Barnes’ım.

  6. deadhouse says:

    Jasta: Üniversitede solcu takılan, Nurettin Rençber, Ahmet Kaya dinleyen genç.

    Onlara da bir şey söylediğinde ya bir çözüm önerisi sun ya da sus diyorlardı.

  7. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Chris Barnes boş yapmış hepinizin aksini düşünüyorum üzgünüm gençler.

  8. Barnes dün de Facebook’a “Every death metal singer sucks except me” yazmış. Etkileşimi seven bir abimiz.

  9. Cryosleep says:

    Chris Barnes kadar geçimsiz ve hazımsız biri görmedim. Ot çekmekten kafayı yemiş.

  10. Rust in Peace. says:

    50 yaşında adamın uğraştığı şeylere bak. Adamlar ne güzel kendi kendilerine podcast yapmış konuşmuşlar, gidip tartışma yaratacak bir laf söylüyorsun, neden böyle düşündüğünü zerre açıklamıyorsun sonra da tepki görünce yok benim böyle şeylerle işim olmaz diye trip atıyorsun. Gerçi adam istediği ilgiyi almış, gerisi önemli değil onun için muhtemelen. Zaten attığı yorum da ilgi almak amaçlı.

  11. Avenged sevenfold says:

    Cannibal corpse bence kendine has bir müzikalitesi olan bir grup vokalist de ses rengi farklı ve güzel bence çok başarılı bir grup her albüm başarılı ve akılda kalıcı nakaratlari Okan şarkılar yapıyorlar cannibal corpse iki yönünü beğenmiyorum bir klipleri vahşi ve tiksinti verici birde albüm kapağı

  12. Aaron says:

    Chris Barnes tam bir attention whore.

    Yiğit

    @Aaron, öyle maalesef. Yine de jasta ile olan muhabbette jasta baya boş atmış. Belki de Barnes’ın böyle bir insan olmasından dolayı yüklenmiştir fırsatı bulup.

  13. Bloodshot says:

    “Türün günümüzde geldiği durumdan tiksiniyorum.”

    Ben de sesinin günümüzdeki durumundan tiksiniyorum.

  14. it just get worse says:

    chris barnes hakkında en doğru yorumu zamanında seth putnam önderliğinde anal cunt yapmıştır. üstüne bir şey demeye gerek yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=HnBkk1DHtjg

  15. 1 says:

    @it just get worse, Seth bu alemin en orospu çocuğu adam(mecazen)ıdır, net.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.