# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA , ANTHRAX, TESTAMENT, OVERKILL gibi grupların metal dünyasına girmesinde büyük rol oynayan Megaforce Records kurucusu Jon Zazula hayatını kaybetti
02.02.2022

Keşfettiği METALLICA’nın “Kill ‘Em All” ve “Ride The Lightning” albümlerini yayınlayarak metal tarihinin değişmesinde rol oynayan; ANTHRAX, TESTAMENT, OVERKILL, MINISTRY, KING’S X, S.O.D. ve RAVEN gibi grupların kariyerlerine başlamasında büyük pay sahibi olan Megaforce Records kurucusu Jon Zazula 69 yaşında aramızdan ayrıldı.

Zazula Megaforce Records’ı eşi Marsha ile birlikte kurmuştu. Marsha Zazula da geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmişti. Jon Zazula’nın ölümünün ardından METALLICA’dan BLACK SABBATH’a, EXODUS’tan Metal Blade Records’a, TESTAMENT’tan ANTHRAX’e pek çok grup, şirket ve müzisyen taziye mesajları yayınlayarak metal tarihini değiştiren ve bu müziğe duyduğu tutkuyla bir şekilde hepimizin hayatına dokunan bu ileri görüşlü insanı andı.

Huzur içinde yat Jonny Z.

  Yorum alanı

“METALLICA , ANTHRAX, TESTAMENT, OVERKILL gibi grupların metal dünyasına girmesinde büyük rol oynayan Megaforce Records kurucusu Jon Zazula hayatını kaybetti” yazısına 2 yorum var

  1. Doksanların ortalarından itibaren okuduğum Metallica biyografileri sayesinde tanımıştım kendisiyle. Metallica’da nasıl bir ışık gördüğünden ve ilk albümlerini yayınlamaları için nasıl heyecanla çaba gösterdiğinden bahsediliyordu. Mesaj yayınlayan gruplara bakınca bile ne kadar önemli bir insan olduğu anlaşılıyor. Sağ olsun, huzur içinde yatsın.

  2. Bora says:

    Toprağı bol olsun. İsminin yazdığı puntolar belki küçük ama kendisi çok büyük adam. Kendi adıma teşekkürler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.