# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CRANIOTOMY – Ripped Out by Violence
| 19.02.2022

Slam/brutal death metal açıp boxer donla evde ayı gibi gezmeyi seviyorsanız işte aradığınız albüm.

Slovakya’ya gidip yoldan çevireceğiniz 1.000.000 kişiye “Slovakya’nın nesi meşhur?” diye sorsanız, bu 1.000.000 kişiden 1 tanesi bile “metal grupları” demez.

Hatta aynı kişilere “Slovakya’nın müzik alanında nesi meşhur?” diye sorsanız bile herhangi birinin metalden bahsedeceğini sanmıyorum.

Slovakya’ya gitmişliğim, Bratislava’da vakit geçirmişliğim, hatta yerel bir metal konserinde bulunmuşluğum dahi var.

Lakin yine de Slovakya ve metal denince pek çok kişinin aklına herhangi bir şey gelmiyor.

Neyse ki biz o pek çok kişiden biri değiliz ve MALOKARPATAN olsun, AEON WINDS olsun ülkenin metale kattıkları konusunda belli bir fikir sahibiyiz.

Bugün de yine bu minik ülkeden çıkan ve kariyerinde çeyrek aşırı devirmek üzere olan bir grupla, CRANIOTOMY ile birlikteyiz.

Bugüne dek 6 albüm çıkaran grup bunların sonuncusu olan “Ripped Out by Violence”ı da 4 Şubat’ta sevenlerinin beğenisine sundu.

CRANIOTOMY çok net, apaçık bir brutal death metal grubu ve türün gereklerini gayet yeterli bir prodüksiyon eşliğinde icra ederek BDM severlere hoşça vakit geçirmeyi başarıyor.

Albüme ilişkin sevindirici şeylerden biri, yakın zamanda yazdığım INDOCTRINATED albümünün aksine “Ripped Out by Violence”ın gayet yeterli ezicilikte bir gitar sound’u içermesi. Buna eklenen ve yine INDOCTRINATED’da olmayan türde vokal çeşitliliği de grubun ve albümün artılarından.

“Ripped Out by Violence”ta BDM sevenleri CANNIBAL CORPSE’un zamanında yaptıklarından beslenen ve bunu günümüz gerçekleriyle harmanlayan bir müzik bekliyor. Esasında muadili çok olan bir tür olsa da CRANIOTOMY müziğine ilginçlik katmayı becerecek düzeyde deneyimli isimlerden oluşuyor. Temponun düştüğü ve slam karakterinin öne çıktığı anlarda, örneğin ABOMINABLE PUTRIDITY benzeri olaylara rastladığımız albümde, yer yer ilk iki albümünde üstümüze kustuğu hayvanlıklara, hatta vokallerden dolayı ülkemizden CENOTAPH’a yakın duran şeyler de yok değil.

31 dakikalık süresiyle bu tarz için gayet yeterli, doyurucu ve baymayan bir müzik sunan “Ripped Out by Violence”, yıllarca konuşulmasını sağlayacak acayip şeyler içermese bile en azından dinleyiciyi mutsuz edecek şeyler de içermeyerek görevini layıkıyla yerine getiriyor. Kısa ve direkt şarkılar, iyi müzisyen performansları ve yeterli miktarda ayılıkla albüm yarım saatinizi gayet vurmalı kırmalı şekilde değerlendirmenizi sağlayacaktır.

Eğer brutal death metale özel bir ilgi duyuyorsanız, üzerinizde boxer donunuzla slam/brutal death metal eşliğinde evde ayı gibi gezmeyi seviyorsanız ve portföyünüzde henüz Slovak bir grup yoksa, CRANIOTOMY bu açığı kapatmanız için iyi bir fırsat.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.83/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Amputated Vein Records
Kadro
Rastislav Váry: Vokal
Roman Halmo: Gitar
Daniel Hanak: Bas
Lukas Siska: Davul
Şarkılar
1. Sample of Immoral Anatomy
2. Collector of Inert Bodies
3. Sadist's Gallery of Skin Pictures
4. Drowned In Alimentary Canal
5. Resonances of the Cut and Chopped Heads
6. Killed, Necropsied and Boiled
7. Innocet Sustenance
8. Without Symptoms of Life
9. Outro
  Yorum alanı

“CRANIOTOMY – Ripped Out by Violence” yazısına 3 yorum var

  1. crowkiller says:

    sonunda içinde deathcore saçmalığı olmayan hayvani bir bdm albümü, vokaller çok iyi, işin içine biraz da progresiflik katmışlar gibi geldi, breakdownlar çok yerinde ve kararında, baya iyi bir albüm ,molesting the decapitated’i anımsatan kısımlar var, tangır tungur duyulan bass acayip hoşuma gitti, davul tonu hoşuma gitmedi , keşke biraz tıkı tıkı tıkı psikopat davul kısımları olsaymış örnek :

    https://youtu.be/9azhPxJBBxw?t=25

  2. ismail vilehand says:

    2013 çıkışlı “Supply of Flesh Came Just in Time” albümünden beri bu adamların büyük hastasıyım. Yine muazzam iş yapmışlar. Bayıldım.

  3. İlker says:

    Slam’e açlık çektiğim şu günlerde Organectomy ile beraber iyi doyurdu sağ olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.