# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LUNAR SPELLS – Where Silence Whispers
| 01.10.2021

Ege’den Nordik diyarlara uzanan karanlık bir saygı duruşu.

Daha önce 2893674 kez yapılan şeylerin tekrardan yapılması noktasında en çok müsamaha gösterilen türler genelde ekstrem olanlar oluyor.

Belki şiddet açlığını giderdiklerinden belki de içeriğinden ziyade duruşa, üsluba bakıldığından “hep aynı şeyler” isyanını misal black metalde, old-school death metalde daha az görüyoruz.

Kitabına uygun yapılsın, “o tadı” versin yeter.

Bugün bu konunun numunelik bir karşılığıyla karşı karşıyayız. Yunan grup LUNAR SPELLS gerçek bir SARGEIST, SATANIC WARFARE takipçisi ve tüm müziğini bu karakter üzerine kuran bir oluşum.

Geçtiğimiz yıl kurulan LUNAR SPELLS üç kişiden oluşuyor ve “Where Silence Whispers” da grubun ilk albümü.

Albüm isminden ve kapağından grubun doksanlardan kök alan bir kimlikle yola çıktığını rahatlıkla görmek mümkün.

LUNAR SPELLS yeni hiçbir şey yapmıyor, hiç şaşırtmıyor, hiç sürpriz sunmuyor ama o yaptığı şeyi seviyorsanız sizi memnun etme garantisi veriyor.

“Garanti” kelimesi biraz iddialı olabilir. Ne var ki adamların yaptığı şey çok net şekilde tutan, tutmuş ve belli ki tutacak bir formül.

Dolayısıyla da gayet güvenli sularda yüzen bu albüm, bu tarz black metal sevenler için büyük ihtimalle pamuklara sarılası bir şey olarak görülecek ve kısa sürede benimsenecektir.

Bunları dememin sebebi, LUNAR SPELLS’in çok varsayılan türde bir black metal yapıyor oluşu. Dediğim gibi bunu SARGEIST, SATANIC WARMASTER anlayışıyla yani Fin diyarlarının damarın dibine vuran black metaliyle yapıyorlar. Zamanında DARKTHRONE’un ortamlara soktuğu iki notalı tremolo rifler üzerinden ilerleyen ve keder, hüzün, ızdırap dolu bir hava yaratan müzik, LUNAR SPELLS’in açıkçası çok da zorlanmadan sevilen bir black metal anlayışı yaratmasını sağlıyor.

Bu noktada gruba bir eleştiri getiresim yok, çünkü bu tür bir albüme “bildiğimiz şeyler” dediğim anda yüzlerce, binlerce başka albüme de aynı damgayı vurmam gerekir. Buna gerek yok. Bunun yerine bu tarzı sevenlerin büyük ihtimalle seveceği bir albüm demek; sanki bir halk müziği veya reggae gibi bilinçli bir monotonluk üzerinden ilerleyen “hüzünlü Fin black metali 101” demek yeterli olacaktır. Duyduğunuz ilk notasından itibaren ne olduğunu anlayacağınız ve bu anlayışa yönelik yaklaşımınıza göre ilk andan sevebileceğiniz “Where Silence Whispers”; kolay dinlenen, yormayan, yağmurlu havada falan iyi gidecek türde bir black metal albümü.

Çiğ prodüksiyonundan tutun da 1993’ün Kuzey ellerinden çıkmış havası veren sound’una ve beste yapılarına, LUNAR SPELLS belli bir coğrafyanın ve dönemin müziğini yapma konusunda gayet başarılı olmuş. Bundan daha fazlasını arıyorsanız bu albüm o albüm değil, ama arayış içerisinde değilseniz ve varsayılanın güzelliğiyle yetinmeye hazırsanız “Where Silence Whispers”ı gayet sevebilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.80/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Northern Silence Productions
Kadro
Cryptic: Vokal, gitar, klavye
K.C.H: Bas
V.T: Davul
Şarkılar
1. Praying for Redemption
2. Among the Ashes
3. The Wounds of Salvation
4. Majesty of the Silent Moon
5. Obscured Reign
6. Anguish and Sorrow
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.