# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ZZ TOP, basçısı Dusty Hill’in ölümünden 3 gün sonra onsuz ilk konserini verdi
31.07.2021

Durmak yok, yola devam.

1969′da kurulan ve gerek müzikleri gerek imajlarıyla rock müzik tarihine geçen ZZ TOP’ın basçısı ve ikinci vokalisti olan Dusty Hill 28 Temmuz 2021′de, 72 yaşında aramızdan ayrılmıştı.

Yakın zamanda kalçasından rahatsızlanan Hill, uykusunda hayata gözlerini yummuş. 50 yıldan uzun süredir ZZ TOP’ta çalan ve uzun sakalları, şapkası ve güneş gözlüğüyle gerçek bir rock ikonu olan Hill son konserine yalnızca 10 gün önce, 18 Temmuz 2021′de Louisville’de çıkmıştı.

ZZ TOP, Hill’in rahatsızlanmasının ardından Elwood Francis adlı basçıyla çalışmalara başlamış, Hill vefatından önce grubun yola Francis’le devam etmesini istediğini söylemişti. ZZ TOP, henüz cenazesine ilişkin bir açıklama yapılmayan Hill’in vefatından 3 gün sonra, Francis’le ilk konserini verdi.

  Yorum alanı

“ZZ TOP, basçısı Dusty Hill’in ölümünden 3 gün sonra onsuz ilk konserini verdi” yazısına 9 yorum var

  1. Son 36 saatte 3 vefat haberi verdik. Hepsi de kıymetli isimler. Huzur içinde yatsın, rock müziğin sembol isimlerinden biriydi.

  2. enemyofgod says:

    Haydaaaa bu ne. Ağzım açık kaldı bu kadar ölümden sonra. Huzur içinde yatsın sakal adam.

    https://www.youtube.com/watch?v=Kt3Y9TtR1h8

  3. ismail vilehand says:

    Adamın dibi, adamın kralıydı. Badass duruşun tillahı olan bir adamdı. Çok yaşlı olsa da ister istemez gidişi çok üzdü.

    Şu an yer ve tarih olarak hatırlamadığım kadar sarhoş olduğum bir gece sahnede rock ‘n’ roll/blues rock tarzı bir gruba, alkolün verdiği saçma cesaretle ve epey saygısızca yanaşıp “ZZ Top – She’s Just Killing Me çalın lan.” falan gibi bişeyler demiştim, adamlar da sanki buna hazırmış gibi “tamam” deyip sanki yıllardır bu anı bekliyorlarmışçasına setlistlerini bozup bu şarkıyı girdiler.

    Şarkıyı o kadar mükemmel çaldılar ki, kelimelerle ifade edemem. Dans eden hatunlar, kafa sallayan adamlar, hoplayıp zıplayan insanlar, herkes şarkıya eşlik etti, yıkıldı ortalık. Kendimi o an “Truman Show”da gibi hissettim.

    Mekan konusunda hala emin değilim ama bir haftaiçi akşamı İstiklal’deki eski Dorock olabilir.

  4. Rust in Peace. says:

    Bu ne ya 1 – 1,5 yıldır ölen ölene. Algıda seçicilik falan mı yoksa gerçekten metal/rock dünyasında ölenler bu zamanlar normalin çok mu üstünde bilemedim.

  5. Raddor says:

    Çok pis Eliminator ZZ Top’çısıyım. Aslında esas hayranların favorisi değildir ama o albüm New Wave’in cıstak sound’uyla Hard Rock’ın müthiş bir füzyonu. Depeche Mode karamsar değil abaza olsaydı n’olurdu sorusunun cevabı gibi.

    Elektro gitarda en çok özendiğim adamlardan biri Billy Gibbons. Beyoğlu Çinilihan’da tezgahın altında demir penalar var. Ben gidince çıkıyor bir tek onlar. Billy Gibbons da demirle çaldığı için satın alıyorum. Ben almasam oradaki eleman onlardan düğünlerde takmak için kolye yapıyormuş kendine.

    Bas gitar çalsaydım idolüm Dusty Hill olurdu, elektro çaldığım için Billy Gibbons oldu. Çok iyi sound’u vardı. Huzur içinde olsun. Üst üste idol adamlar gidiyor zaten, anlamadım.

    Lemmy’ye bir röportajında “Motörhead olmasaydı hangi grupta çalmak isterdin?” diye soruyorlar, o da ZZ Top cevabını veriyor.
    https://youtu.be/5mpjT-T0P_M

    Salata

    @Raddor, Eliminator kesinlikle manyak albüm hahahah. Sharp Dressed Man kadar tasakli bir şarkıyı başka hiçbir grup yapamaz

  6. Salata says:

    Abi yapma ya. Gerçekten, gerçekten üzüldüm bu habere. Bütün elemanlarının sonsuza kadar yaşamasını istediğim gruplardan biriydi Zz Top. Adamların sahnedeki muziklerindeki tavırları olsun tarzları olsun ikon kelimesinin tam karşılığı bir grup. Ben Just Got Paid’teki baslari dinlemeye gidiyorum…

  7. Evrim Eren says:

    son zamanlarda kaybettiğimiz isimler için bi popcast bekliyoruz.

    Erhan

    @Evrim Eren, Güzel fikir bence. Destekliyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.