# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GREAT AMERICAN GHOST – Power Through Terror
| 23.12.2020

Metal sevici hardcore’un yakın zamandaki en iyi örneklerinden biri.

ismail vilehand

Grubunun ve albümün adını yazdım ve “Büyük Amerikan Hayaleti – Dehşete Yol Açan Güç” dedi yüce Google Translate hazretleri. Bayılıyorum bu tarz çevirilere. Bazen en sevdiğim ekstrem grupların, albümlerinin ve şarkılarının Google Translate çevirilerine bakıyorum çok eğlenceli oluyor. Neden bu işin asla ama asla Türkçe olmaması gerektiğini kanıtlar nitelikle sonuçlar çıkıyor.

“Bu işin” derken ekstrem müzikten bahsediyorum. Yoksa “Duman”, “Kurban”, “Hayko Cepkin” ve benzeri isimlerin icra ettiği Türkçe Rock müziği çok seviyorum. Türkçe Rap dersek, keza bence türünde dünyanın en iyilerinden. Müzikal anlamda süper bir coğrafyadayız ama konu metal müzik olunca kendi dilimizi kullanmazsak çok daha iyi olur bence. Örnekleri çok şükür epey az ama vallahi duyunca götümle gülesim geliyor. Zorlamayalım arkadaşlar. Olmuyor.

Dünyanın dört bir yanından muhabbetler çevirdiğim arkadaşlarım var, attığım bütün Türkçe Rap şarkılarının köpeği oluyorlar. Bu konuda harbiden çok iyiyiz. Ancak bana “Madem metalcisin, neden hep kendi dilinde Rap şarkıları yolluyorsun?” diye sorduklarında, tek bir kaliteli Türkçe sözlü mainstream metal şarkısı dahi olduğunu dahi düşünmediğim için kendilerine yardımcı olmayıp konuyu değiştiriyorum ve tekrar Türkçe Rap şarkıları yollamaya devam ediyorum.

“Büyük Amerikan Hayaleti” Bostonlı bir “metallic hardcore” grubu. “metallic hardcore” kısmına dikkat çekiyorum çünkü ben şahsen sıkı bir hardcore punk dinleyicisi olarak canınızı sıkmamak için sadece metalciler tarafından ilgi görecek, metalci dostu hardcore albümlerini buraya taşıyorum. Ki uzun zamandır metal müzik ile dirsek teması olan hardcore türünde müthiş işler çıkıyor ve elimden geldiğince size aktarmaya çalışıyorum. O yüzden kıymetinizi bilin köftehorlar.

Grubun ilham kaynakları arasında “Pantera”, ”Metallica”, “Cro-Mags” ve “Morbid Angel” gibi bizler için çok mühim gruplar yer alıyor. “Morbid Angel”ın dünyanın gelmiş geçmiş en ilham verici gruplarından biri olduğunun aksini düşünen de siktirsin gitsin ayrıca. Bana yazdığım yazı başına güncel kurdan 50 dolar ödeme yapan sitenin patronu Ahmet Saraçoğlu tarafından kritiklenen ve bence yılın en iyi death metal albümlerinden biri olan “Gorephilia” başyapıtı, “In the Eye of Nothing” yazısında “Morbid Angel” neden bu derece önemli ve ilham verici olduğu çok güzel açıklamış. Kaynak olarak oraya bakabilirsiniz.

“Morbid Angel” demişken grubun davulcusu “Davier Pérez Ortega”nın albümdeki en “Morbid Angel” şarkı olan “Altar of Snakes” performansını daha önce paylaşmıştım, haydi tekrar paylaşayım da faydalanın. Çünkü cidden adam müthiş çalıyor. Sitedeki davulcu arkadaşların da yorumlarını bekliyorum. Benden çok daha iyi ve ayrıntılı yorumlar yapacaklardır.

“Great American Ghost”; bir “Integrity”, “Merauder” veya “Earth Crisis” kadar işin “old school” kısmında durmuyor. Keza bir “Harm’s Way”, “Bent Life” veya “Knocked Loose” kadar kulak kopartan ekstrem seviyede de değiller ama metal beslemeli hardcore konusunda çok iyi bir grup olduklarını rahatça söyleyebilirim. Türün gerekliliklerini yerine getirerek, hiç nefes aldırmadan dinleyiciyi tokat delisi yapmayı çok iyi biliyorlar.

Albümdeki diğer bir muazzam ayrıntı ise sound. Enstrümanlar üst üste binerek birbirini baltalamıyor ve vokal her ne kadar ön planda olsa da tat kaçırmıyor. Bu kısımdaki en ufacık bir hata bu şahane albümü taklaya getirebilirdi ama kılçıktan eti sıyırırcasına muazzam bir iş çıkartmışlar. Bazen ne kadar iyi beste yaptığınızdan daha önemli şey nasıl kayıt ettiğiniz ve nasıl mixlediğiniz oluyor. Bu konuda “Power Through Terror” hatasız bir albüm.

Haddini aşmadan death metal başta olmak üzere ekstrem metalle flört eden, çok nizami ve kaliteli bir hardcore albümü dinlemek isteyenler için doğru adres burası. 2017 yılında sene sonu listeme aldığım “Hatred Stems From The Seed” albümlerini de bir tık aşarak, sürekli üstüne koyarak giden bir grup “Great American Ghost”. Pardon ya “Büyük Amerikan Hayaleti” desem daha mı iyi olurdu acaba bilemedim şu an. Her şey bir yana, herkese keyifli dinlemeler.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.14/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Entertainment One Music
Kadro
Ethan Harrison: Vokal
Niko Gasparrini: Gitar
Joey Perron: Bas
Davier Perez: Davul
Şarkılar
1. Rat King
2. Prison of Hate
3. Altar of Snakes
4. Power Through Terror
5. Rivers of Blood
6. Socialized Animals
7. Black Winter
8. Scorched Earth
9. WarBorn
10. No More
  Yorum alanı

“GREAT AMERICAN GHOST – Power Through Terror” yazısına 6 yorum var

  1. Eline sağlık, çok iyi yazı. Kendi yazacaklarımı yetiştirmeye çalıştığımdan albümü henüz dinleyemedim. Muhtemelen son 15 yıldır falan bu kadar doksanlar bir albüm kapağı görmemiştim.

    Önümüzdeki sene için kuru 6,5 TL’ye sabitleyelim diyorum sana da uyarsa.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, “Angry Metal Guy” kritik başı renkli fular + 60 dolar teklif yaptı ama alakalı alakasız her yerde yeni “Faidra” albümünü öven adamın geri dönüşünü kaçırmak istemediğim için teklifini kabul ediyorum.

    Alondate

    @ismail vilehand, Harbi o adam nerde? Bir ara her kritigin altinda faidradan bahsediyordu. Kusum aydinin kritigi yazilsa altinda faidra ovebilirdi.

    ismail vilehand

    @Alondate, bence kendisi direk projenin sahibiydi. Grubu aklımıza kazıdı ve tepki çekince “mission completed” diyerek ortadan kayboldu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alondate, @ismail vilehand, hasret bitiyor, haftaya PA’ya Faidra geliyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.