# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VENOM – Black Metal
| 05.08.2020

Lay down your soul to the gods rock ‘n’ roll.

Cemil Okumuş

Venom hiç şüphe yok ki tüm ekstrem metal alt türlerine öncülük eden ve metal müzik dendiğinde insanların kafasında canlanan, genel hatlarıyla sert ve agresif müziğin ortaya çıkmasını sağlayan sayılı gruplardan biri. Her ne kadar müzik piyasası içerisinde çok daha ünlü ve popüler olan bazı diğer metal gruplarına kıyasla fazla ön plana çıkmayı başaramamış olsa da ekstrem metal icra eden tüm gruplar Venom’ın bu müziğin yaratılması konusunda sahip olduğu öncü statünün farkındadır. Zira Venom’ı bilmeden ekstrem metali bilemezsiniz.

1981 yılında çıkardığı ilk albümü “Welcome to Hell” ile klasik rock ve NWOBHM müziğini daha agresif ve çarpıcı bir hale getirerek trash metal, death metal ve black metal gibi temel ekstrem metal alt türlerinin oluşumuna öncülük eden ve bu türlerde müzik yapan pek çok önemli grup için ilham kaynağı olan Venom, bir sonraki yıl ise metal müzikteki öncü konumunu ve efsane statüsünü daha da pekiştirecek olan “Black Metal” albümünü çıkardı. İlerleyen yıllar içerisinde pek çok death ve black metal grubunun kendisine yaptığı atıflarla da kült haline gelen bu albüm, Venom’ın kariyerindeki en çok dikkat çeken ve metal müzik tarihi içerisinde de çok özel bir yerde duran sayılı albümlerden biri haline geldi.

Venom hakkında ve bu albüm özelinde öteden beri en çok tartışılan mesele, Venom’ın müziğinin türü ve ekstrem metalin karakteristiğinin belirlenmesi adına grubun ve albümün nerede durduğu. Zira Venom zaman zaman NWOBHM hareketinin bir parçası olarak gösterilse de benzerliklerine rağmen Venom’ın müziği, bu hareketle özdeşleştirilen Iron Maiden müziğinden, klasik/erken dönem heavy metalin en belirgin temsilcisi olan Judas Priest’ten ya da klasik rock ve rock’n roll etkisinin çok daha belirgin olduğu Motörhead müziğinden de ayrı bir yerde duruyordu.

Yaslandığı temelin kökeni aynı olsa da Venom müziği, ilerleyen yıllarda ayırt edilir hale gelecek olan thrash, death ve black metal alt türlerinin temelini oluşturacak şekilde daha agresif ve karanlık bir yapıya sahipti. Venom’ın bu yüzden ekstrem metalin karakterini çok daha doğrudan belirleyen bir grup olduğunu, Slayer gibi bir thrash metal efsanesinin ve black metal devi Mayhem’in Venom’dan aldıkları ilhamı açıkça ifade etmelerinin, Hypocrisy, Unleashed gibi İsveç death metalinin öncü gruplarının albümlerinde “Black Metal” ve “Countess Bathory” gibi Venom şarkılarını cover’lamalarının da bunun kanıtı olduğunu düşünüyorum. Fakat bu ekstrem alt türler üzerindeki etkisinden hareketle Venom müziğini black metal, thrash metal şeklinde tanımlamak kesinlikle doğru değil.

“Black Metal” albümüne bakıldığında bu albümdeki müziğin de “Welcome to Hell” albümündeki gibi riflerin karakteri bakımından thrash, black ve death metal alt türlerinin hepsine adapte edilmeye uygun bir yapıda olan, fakat kendi orjinal sunumu içerisinde tamamen kendine özgü bir karakter taşıyan bir müzik görüyoruz. Bu müzik temel olarak kökeni 70’li yıllara kadar giden rock müzik ve NWOBHM müziğinin altyapısından hareketle yaratılan, bu müziklere ait kalıpları içerisinde barındıran, fakat daha agresif bir enstrümantasyon ve daha karanlık ve vahşi bir hissiyat yaratmaya yönelik besteciliğiyle kendini onlardan farklı bir yerde konumlandıran bir müzik.

Fakat “Black Metal” albümündeki müziği ne albümün adından hareketle geleneksel anlamda black metal olarak ne de başka bir ekstrem metal alt türü olarak tanımlamak mümkün değil. Bununla birlikte bu albümdeki parça kalıpları ve rif yapılarının ileride ekstrem metal alt türlerinin kendi karakteristik rif yapılarını yaratmaları konusunda çok etkili olduğu da su götürmez bir gerçek. Özellikle albümün ilk parçası olan “Black Metal” parçasının giriş rifinin geleneksel sert ve seri thrash metal rifleri için temel bir iskelet sunduğunu söylemek mümkün.

Şarkılar genel olarak kendi orijinal yapıları içerisinde ele alındığında ise Venom’ın yine gerek ekstrem metale kapı aralayan rock tabanlı yaratıcı, karanlık ve insanı coşturan vahşi rifleri, dinleyicinin ilgisini sürekli üzerinde tutan akıcı şarkı yapıları, istenen vahşi, karanlık ve coşkulu hissiyatı yaratmaya yönelik başarılı besteciliğiyle üst düzey bir albüm ortaya koyduğu görülüyor. Cronos’un net, anlaşılır ve albümdeki genel havaya ayak uyduracak kadar haşin olan vokalleri de parçaların gidişatına çok iyi bir şekilde uyum sağlıyor.

“Black Metal” ekstrem metal dinleyen ve bu müziğin hangi köklerden ortaya çıktığını anlamak isteyen herkes için mutlaka bilinmesi ve dinlenmesi gereken kilometre taşı başyapıtlardan biri.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.45/10, Toplam oy: 94)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1982
Şirket
Neat Records
Kadro
Cronos: Vokal, bas gitar
Mantas: Gitar
Abaddon: Davul
Şarkılar
1 - Black Metal
2 - To Hell and Back
3 - Buried Alive
4 - Raise the Dead
5 - Teacher's Pet
6 - Leave Me in Hell
7 - Sacrifice
8 - Heaven's on Fire
9 - Countess Bathory
10 - Don't Burn the Witch
11 - At War with Satan (Preview)
  Yorum alanı

“VENOM – Black Metal” yazısına 46 yorum var

  1. Kaan says:

    PA de bu albüme onu basmayanı fena döverler.

  2. Exorsexist says:

    Farklı açılardan bakmak lazım bu albüme

    1. İlk ve hakiki satanist(!) grup olması. Daha sonraki açıklamalarını bir kenara bırakıyorum.
    2. Adını taşıyan albüm bir subgenre olarak başlayıp ana akimlardan birisi haline geldi.
    3. Henry rollings gibi klas adamın hakkında şöyle demiş olması
    “Venom is weak. Everything about them is weak. They can’t even play. They had a bunch of roadies doing everything. Weak, weak, weak. I would love to play with f—ing heavy metal bands more often. It was fun crushing them. It’s all lights and makeup. What bullshit”

    Uzun hali şurada mevcut

    https://loudwire.com/venom-cronos-rips-henry-rollins-a-fool/

    Retrokafa

    @Exorsexist, Black Flag’in şarkılar daha mı dolgun? daha mı iyi çalıyolarmış? güldüm mk:)

    Exorsexist

    @Retrokafa, En azindan Black Flag istikrarli şekilde dinlenebilir ve kaliteli muzik yaptilar. Henry rollins punk müziğin en kaliteli adamlarından birisi, Greg Ginn de gitaristlik konusunda sorgulanabilecek birisi değil. Venom’un sevdiğim albümleri var ama kariyerlerinin yarısı boş atmakla geçti.

  3. Retrokafa says:

    Dont burn the witch kadar kool ve gaz şarkı görmedim ben.insanı içten dürtüyor’ulan süt bebesi,evde mal mal oturma,karıya marıya git!’ der gibi bir ruh hali var şarkıda.

    enemyofgod

    @Retrokafa, +1

  4. ismail vilehand says:

    Albümün tişörtünü 15-17 yaşlarındayken 2 sene boyunca haftanın en az 4 günü giydim. Yazıları silinip yırtılınca bi daha aldım.

  5. gXnn says:

    henry rollings o kadar haklı ki ben de bu adamların müzisyen oldugunu falan düşünmüyorum. 80lerde seytan metal müzik rock n roll vs bu topicleri bir araya getirip prim yapmış soytarılardan fazlası değiller bence de. yaptıkları müzik müzik falan da değil ayrıca kim neden begeniyor bu albumler neden bu kadar ovuluyor hiç anlamadım anlamak da istemiyorum. venom menom boş işler.

    Retrokafa

    @gXnn, iyi git bıgla mgla dinle ozaman.ne kadar az o kadar iyi…

    chuck

    @gXnn, beğenip beğenmemek senin elinde, kimse de bir şey söyleyemez. övülmesinin, bu kadar iyi olduğunun söylenmesinin sebebi ise direkt olarak ilk iki albümlerinin Black Metal türünü beslemesi ve ekstrem müziği toptan etkilemesidir.

    slayer’dan tut Darkthrone’a, Pantera’dan Death Metal gruplarına kadar herkesi etkilemiş bir albümdür. işlediği konular ve konsept olarak aynı zaman da mercyful fate ile beraber tabii ki.

    diğerlerinden ayrı tutulması da zaten bundan kaynaklanır. iron maiden, motörhead, black sabbath’ın etki ettiği gruplar ile bunların etki ettiği insanlar çok farklı müzikal olarak.

    dediğim gibi, beğenip beğenmemek senin elinde ve saygı duyarız ama burada ekstrem metalin ilk örneklerini vermiş bir grup hakkında ”boş iş ya” minvalinde bir yorumda bulunmak hem saygısızlık hem de haksızlıktır.

    sanat görecilidir, bir tabloyu birbirimizden farklı algılayabiliriz çünkü güzellik ve iyilik kıstasımız birbirinden farklıdır. ancak bu gün, metalin geldiği 40. yılda bu albümün iyi bir albüm olduğu su geçirmez bir gerçektir.

    Retrokafa

    aslında isterse kimseyi etkilememiş olsun,tanınmayan bir grup olsun venom,yine güzel yine güzel yani…grubun anlamı önemi zerre umrumda değil.welcome to hell özellikle yazılmış en iyi metal albümlerinden biridir. oldschool metali sevmekle alakalı biraz.

    gXnn

    @chuck, boş işler biraz ağır olmuş die hard fanları oldugu dusunmuyordum o yuzden oyle salladım kusura bakma. Ben kendi adıma yorum yaptım zaten keşke sizin yakaladığını vibeları yakalayabilsem su gruptan bir black metal sever olarak ama bana black metal yapmaya calısan boktan bir rock grubu gibi geliyorlar her dinlediğimde.Kaldıki 2000lerin basında venom efsanesiyle extreme metale giriş yapmaya heves etmiş bir insanım ama bu venom kafasına giremedim bir türlü. Grupla alakalı bu anlamda her türlü eleştiriyi kabul ediyorum falat müzisyenlikleri cidden zayıf. Vokalinden davuluna bu seviyeye gelmiş olmaları cidden inanılmaz yani.

  6. chuck says:

    teacher’s pet ve leave me in hell’e bayılıyorum.

  7. Zero_Tolerance says:

    Benim için ilk üç albümün sıralaması şöyledir At war with satan/Black Metal/Welcome to hell.

    Albümdeki favori parçam Buried Alive atmosferine ve solosuna hastayım.

    -> https://youtu.be/RZulNh66QJQ

    İlham kaynağı oldukları gruplardan olsun, ekstrem müziğin ve bir çok alt türün oluşumundaki katkılarıdan, çoğu ilkleri barındırmasından dolayı saygı duyduğum aynı zamanda saygı duyulası bir grup Venom, babalara 10/10 gider.

    (Arada son konserlerini izliyorum Cronos’un sesinde en ufak bir değişiklik yok baba hala taş gibi söylüyor)

    -> https://youtu.be/3oToCPUgcTw

  8. Raddor says:

    Albümle aynı isimli şarkı en çok dinlediğim metal parça olabilir ya.

    Lay down your souls to the gods rock ‘n roll !

  9. necrobutcher says:

    millet olarak venomu anladık ama etkilenip ürün veremedik. garp kafasıyla araba yaptık şark kafasıyla benzin koymayı unutmuşuz gibi oldu. Venomun etkilediklerini Venomdan daha çok seviyorum. bir de tişörtleri güzel kızların dikkatini çekiyor.

    Boba Fett

    @necrobutcher, Venom müziği zaten etkilendikleri yüzünden önemli yoksa açıp dinlenecek bir tarafı yok maalesef, çok fazla o zamana sıkışmış bir müzikleri var.

    necrobutcher

    @Boba Fett, bunu burada yazma sinirleniyorlar.

    Boba Fett

    @necrobutcher, Tabular tek tek yıkılacak hahahahah şaka bir yana gerçekten çok kötüler yahu, yani ben gayet eski işleri dinleyen biri olarak söylüyorum hani sadece yeni nesil aşırı ekstrem işleri dinleyip Venom gömmüyorum, o dönem ki grupları da dinleyince Venom’un aşırı zayıf bir grup olduğu gün gibi ortada.

    necrobutcher

    iyi ya da kötü kişiden kişiye değişiyor orayı ayrı. bence bu adamların müziği bir hammaddeydi,işlenmesi gereken bir müzik, işlendi de zaten. yanlış olan bu kadar zaman geçmişken gereksiz övgüler düzmek. yok en iyi albüm en iyi şarkı vs vs. değil kardeşim. evet fatih istanbulu fethetti ama sonra bizans osmanlıyı etkiledi osmanlı bizansı değil.

  10. Kaan says:

    80 ler yeni bitmişti, adını biliyor olmama rağmen ilk iki albümünü bir türlü dinleyememiştim. En sonunda bir arkadaştan kayıt kaset bulabildim ve hemen yumuldum. Defalarca zevkle dinledikten sonra kasetleri geri verirken arkadaşıma bir soru sordum.
    Müzik güzel ama vokal ve gitarlar sürekli detone oluyorlar bu adamlar gitar çalmayı beceremiyorlar dedim.
    Hiç beklemediğim şu cevabı aldım:
    “Bu adamlar çok aykırı oldukları ve her şeye karşı oldukları için bunu müziklerine her şekilde yansıtıyorlar.”
    Bu cevaptan sonra Metal ve Rock müziğin varlığını çok daha iyi kavradım.

    Retrokafa

    @Kaan, ya bir tür mizah var venom müziğinin ve genel anlayışının içinde, bunu çakozlayamayan tipler kötü çalıyor,dinlenecek gibi değil falan diyor ama adamların sikinde bile değilmiş yani.
    bu punk ulan aşırı ekstrem blues-rock’n roll riffleri de kullanan bir punk-rock grubu. ‘hoca sıranın altında otuzbir çekerken yakaladı,dersten sonra görüşürüz dedi vs.. böyle şarkılar yapan adamlardan temiz müzik beklemek,ağır kalın kafalılıktır.
    Gaz, karizmatik rifflere bakılır venom şarkılarına değer biçilirken,acayip acayip geçiş atraksiyonlarına bakılır.Motörhead’de aynı şekilde…
    adam oldschool metalden çakmıyor gidiyor müziği falan kötülüyor ulan sen sevmiyorsun. sana uygun değil demekki bu müzik.ne bok atıyorsun.ben anlamıyorum de geç ,zaten herkes sevmesin mk yukarıda da dedim ne kadar az o kadar iyi…

    Kaan

    @Retrokafa, Çok doğru demişsin. Adamlar dönemin punk-rock, motörhead tarzlarını daha aykırı bir yere taşımışlar, bunu yaparken de tabiki dönemin özelliklerine kasıtlı sadelik ve sertlik katarak gaz bir kişilik oluşturmuşlar. Ekstrem metalin ilk grubu. Herkes sevmeyebilir tabiki ama boklamaya kimsenin hakkı yok.

  11. ismail vilehand says:

    Motörhead seven adam Venom sever, Motörhead ve Venom seven adam Sodom kesin sever. Bunları seveni de ben severim. Bu üçlü benim metal müzikte kırmızı çizgimdir.

    Sene 2020 olmuş hala Countess Bathory ve Raise the Dead dinlerken kuduruyorum. Büyük grup olmak zamana meydan okumaktır. Motörhead bunu yaptı, Judas Priest hala yapıyor. Venom bu işi hiç bırakmadı, Possessed öküz gibi bir albümle geri döndü ve aklımızı aldı. Bunlar hep zamana yenilmeyen çok büyük gruplar.

    Yiğit

    @ismail vilehand, ikinci paragrafa imza. Şu grupların büyüklüğünü tartışmak bence ahmaklık. Neyse ki PA öyle bir site ki “buna da laf edemezler” dediğim her şeyi gömdüler. Ekşi sözlüğü geçti

    ismail vilehand

    @Yiğit, ekşi sözlük bok yemiş. PA bu konuda dünyanın en orijinal yeri. Bir çok kişi yeteri kadar müzik dinlemeyip sırf muhabbet çevirmeye geldiği için mevzu çıksın hesabı önüne gelen gruba/albüme sallıyor. Hele ki son dönemde korkunç boş yapılıyor bazen gözlerime inanamıyorum.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Alakası yok Motorhead nireee Venom nireee, Motorhead sağlam müzik yapar hala açar dinlersin Venom’un miladı doldu. Arkadaş yukarıda biraz abartarak yazmış ama gayet haklı.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, bunu oradaki onbinlere anlat.

    https://youtu.be/hD3VkPYfzHw

    chuck

    @ismail vilehand, venom’u ara ara açıp dinlememe, motörhead fanı olmama rağmen SODOM dinleyemiyorum. daha doğrusu içine giremiyorum müziğin.

    bana başlamak için en uygun albümlerini ya da en azından bir parçalarını önerir misin?

    Boba Fett

    @chuck, Persecution Mania

    ismail vilehand

    @chuck, Code Red albümünden başla bir bakalım bünyen ne tepki verecek görelim. Sonucu yaz albüm bittikten sonra ona göre diğer reçeteyi yazalım.

    chuck

    @ismail vilehand, code red’i beğendim. tombstone, book burning, spiritual demise favorilerim şu an için.

    daha önce partisan EP’lerini dinleyip beğenmiştim ama albümleri dinleyemiyordum. teşekkürler.

    Retrokafa

    @chuck, Agent Orange dinleyebilirsin kardeşim.benim en azından Sodom’a bulaşmama vesile olmuştu.

    Raddor

    @chuck, ben de bir fake metalci olarak diğerlerinden çok farklı bir tavsiyeyle geleyim, çeşitlilik olsun. 2006′daki Sodom albümünü öneririm. Bence en iyi albümleri hahah.

  12. Emre says:

    Venom’un ilk iki veya üç albümdeki ritmini koruyamadığı, özellikle klasik trio yapısı bozulunca sağlam bocaladığı ortada. Bu yüzden günümüzde yeterince büyük bir grup olmamaları normal. Cronos’un Black Metal’den sonra değiştiği, egosunun tavan yaptığı söylenir ki bu birçok şeyi açıklıyor.
    Bu sayfadaki bazı yorumlar gerçekten ibretlik, ama en iyisi gülüp geçmek. Ciddiye alınacak şeyler değil.
    Bu arada, ismail vilehand’in belirttiği Motörhead-Venom-Sodom izleği için şu detayı belirtmek yerinde olur: Venom da Sodom da toplumun diplerinden gelen gruplar. O dönemler metal zaten proleter müziği ama bunların toplumsal pozisyonları ekstra kötü. Öfkeleri ve en agresif müziğe ulaşma çabaları bu yüzden gayet anlaşılır. Aslında Alman thrash’inin ABD’dekinden daha agresif ve ekstrem olmasının sebebi de bu. Kreator ve Destruction da Sodom ile benzer toplumsal pozisyonları paylaşmış gruplar.

    ismail vilehand

    @Emre, evet; Sodom, Destruction, Kreator farklı konseptlerden bahsetseler de aynı ideolojik kafaya sahip gruplar. Sodom müzikal tarz olarak Motörhead ekolüne diğerlerinden daha yakın olduğunu için gönlümde yeri hep ayrıdır.

  13. deadhouse says:

    Arkadaşlar bir grubu beğenmemek ile önemsiz bulmak arasında fark var. İlki kişisel zevktir, ikincisi ise anti-akademik, anti-entelektüel bir yaklaşımdır. Venom’un önemsiz bir grup olduğunu düşünüyorsanız, sağlam argümanlarla bir makale yazmalısınız. Aksi halde yorumlarınıza gülüp geçerler. Müzik de bir yerde bir bilimdir. Belki yazacağınız şoke edici makaleden bizler de etkilenir ve gerçekten Venom’un çok da önemli olmadığı konusunda kafamızda şüphe uyanır.

  14. handsome says:

    venom ilk dinlediğim black metal gruplarındandır ve en sevdiğim birkaç gruptan biridir , albüm kapakları olsun , şarkı isimleri olsun (mesela leave me in hell harika bir parça adı bence) ilk dönem şarkıları ve demo kayıtları olsun bence çok çok iyidir ama zaman geçtikçe onlarda düşüşe geçti bu normaldir tabiki , onları ilk dinlediğimde sene 2010 du hiç unutmam askerden gelmişim eski-püskü kırık-dökük masaüstü bilgisayarımdan kurtulmuştum bi laptop aldım tabi internet vs yok artık gittiğim park cafe gibi yerlerde arkadaşlarla oturur muhabbet ederken çaktrmadan torrenti açar diskografileri çekerdim :) o sırada millet “hııaaaa noluyo laaaa bi face’e bile giremiyoz hıaaanına” falan derdi bende bol bol gülerdim sonra albümleri dinleyince vay be dedim , aradıgımı buldum lan , ilk dönemleri ve albümleri efsane olan bi grup 84 yada 85 verdikleri bir konser var live at hammersmith odeon diye o da çok çok iyidir , yani severiz dinleriz ara ara conrad lant delidir ama hastasıyız *-*

  15. mandrake says:

    Conrad Lant’ın (Cronos) genel olarak “aşağılayıcı ve küstah” tavır/açıklamalarından dolayı her ne kadar kendisinden pek haz etmiyor olsam da bir yeteneğinin olduğu; Venom ile ilk dönem icra ettikleri müzik ve başlatmış oldukları akım yadsınamaz.
    Motörhead stilini veya Rock’n Roll’u karanlık (şeytanlı) bir temayla ve ekstrem bir yorumla başarılı bir şekilde harmanlayarak dönemine göre oldukça ses getiren ve nitekim fark yaratan bir işe imza atmışlardır.
    Etkiledikleri ve etkileyecekleri gruplardan söz etmeye gerek yok sanırım…

    Muhtemelen birçok kişi bu paragrafa karşı çıkacaktır fakat -bana göre- Venom’u Venom yapan Mantas’tır. Bu doğrultuda Resurrection (2000) albümü sonrası Venom yaratıcılık bakımından ciddi anlamda çöküş sürecine girmiş ve -birkaç istisna dışında- vasatı aşamayan; tekdüze eserler ortaya koymuştur.
    Hatta o dönem sonrası çıkardığı tüm eserleri toplayın ne yazık ki bir “Venom Inc. – Ave (2017)” etmez.

    Son olarak, her şeye rağmen bugün dahi “underground” havasını ve “punk” ruhunu kaybetmemişlerdir; bu da iyi bir şey. Son dönemde ortaya koyduğu işler için methiyeler düzülmez belki fakat arada denk gelirse dinlenebilir kıvamdadır.

    İlgili albüm için değerlendirme notum –> 9/10

  16. ismail vilehand says:

    Uzak ara en sevdiğim Venom coverı da bu:

    https://youtu.be/iav6YyQzmO4

  17. gXnn says:

    black metalin yaratıcıları canımmmm.:))) abi yok denk gelip gelip sinirleniyorum.kendime hakim olamıyorum.su gruba büyük diyenin kendine saygısı yoktur ya. metal grubu bile demek cesaret bu soytarılara.böyle black metali s.keyim afedersiniz.

    Caught the teacher giving his eyes to a student
    Thought, “He pretty cute” and she bit her lip back to him
    Chewing on her nails and her pens while she’s dreaming of him
    And he’s fucking in sin (you know he is)
    She said, “It’s for all the right reasons
    Baby, don’t care ’bout grades, just call me your lady
    If I pass this quiz, will you give me your babies?
    Don’t call me crazy
    You love me, but you won’t come save me
    You got a wife and kids, you see them daily
    Don’t know why you even need me”
    Teacher’s pet
    If I’m so special, why am I secret?
    Yeah, why the fuck is that?
    Do you regret
    The things we shared that I’ll never forget?
    Well, do you? Tell me that
    I know I’m young, but my mind is well beyond my years
    I knew this wouldn’t last, but fuck you, don’t you leave me here
    Teacher’s pet
    If I’m so special, why am I secret?
    She’s feeling like a spider in a cage
    You liar, you were her desire
    Now she wants to light you on fire
    But fuck it, she’ll still give you a call
    And a lighter when you wanna get hot
    And mess around ’til you get numb
    She said “It’s for all the right reasons
    Baby, don’t care ’bout grades, just call me your lady
    If I pass this quiz, will you give me your babies?
    Don’t call me crazy
    You love me, but you won’t come save me
    You got a wife and kids, you see them daily
    Don’t know why you even need me”
    Teacher’s pet
    If I’m so special, why am I secret?
    Yeah, why the fuck is that?
    Do you regret
    The things we shared that I’ll never forget?
    Well, do you? Tell me that
    I know I’m young, but my mind is well beyond my years
    I knew this wouldn’t last, but fuck you, don’t you leave me here
    Teacher’s pet
    If I’m so special, why am I secret?
    Gimme back my money
    Didn’t learn a damn thing, honey, from you
    Except how to lie and cheat while inside the sheets
    Stop calling me your bunny
    I won’t hop and you don’t own me
    Do you?
    I bet you think you do, well, you don’t
    Teacher’s pet
    If I’m so special, why am I secret? (Why am I? Why am I?)
    Yeah, why the fuck is that?
    Do you regret
    The things we shared that I’ll never forget?
    Well, do you? Tell me that
    I know I’m young, but my mind is well beyond my years
    I knew this wouldn’t last, but fuck you, don’t you leave me here
    Teacher’s pet
    If I’m so special, why am I secret?

    Yiğit

    @gXnn, kanka geç oldu yat uyu istersen

  18. Retrokafa says:

    @gXnn,Venom büyük gruptur.welcome to hell’i 2000 sonrası çıkan her boka tercih ederim.

  19. ismail vilehand says:

    Öğretmenler günü kutlu olsun.

    lammoth

    @ismail vilehand, Şu an öğretmenlik yapmasam da formasyon almış ve kısa süreliğine mesleği icra etmiş birisi olarak şükran duydum Mr. Vilehand. Ayrıca hayalimi söylediğimde “siktir et Emrecim aç kalırsın” diyen ileri görüşlü edebiyat hocama buradan selamlar olsun

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.