# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ASKING ALEXANDRIA – Like a House on Fire
| 13.08.2020

Yaz sıcağından bayıldığımız şu günlerde…

Ashes of the Wake

Metal camiasında bazı gruplar vardır; kariyerlerinin başlarında yaptıkları saçma sapan işler nedeniyle ne yaparsa yapsın bir türlü beğenilmez, hak ettiği saygıyı göremez. Bence Asking Alexandria da bu gruplardan biri.

2006 yılında gitarist Ben Bruce’un kurduğu grup, bugüne kadar iki kez vokalist değiştirdi. Rock projelerine odaklanmak istediği için gruptan 2015 yılında ayrılan grubun şu anki vokalisti Danny Worsnop, eski grubu We Are Harlot ile bir albüm yayımladı ve solo projelerine devam etti.

Ansızın ayrıldığı gibi yine ansızın gruba geri dönen Worsnop ile grup, kendi adlarını taşıyan albümlerini 2017 yılının sonunda yayımladı ve bu albümle artık daha olgun bir müzik yapacaklarının sinyalini vermişti.

Self-titled albümlerine kadar gram ilgimi çekmeyen grup, bu albümle bir şekilde ilgimi çekmeyi başardı. Zira albüm, beste yönünden takdir edilesi şarkılarla doluydu. Grubun bu albümü iyi ilgi görmüş olacak ki grup artık sound’unu, metalcore’dan rock müziğe evriltti.

Hatta yer yer pop sound’ları da görmekteyiz albümde. Özellikle “Antisocialist”, “House on Fire”, “They Don’t Want What We Want”, “The Violence” gibi şarkılar akılda kalıcı nakaratlarıyla albümde öne çıkıyor ve bu şarkıları dinleyen dinleyici, hâliyle albüme de göz atıyor.

Gerçekten nereden nereye geldiler durumu var bu albümde. Zira bu kritikte övdüğüm grup 10 sene önce “Stand Up And Scream” gibi berbat bir albümle piyasaya adım attı.

Grup her ne kadar yumuşasa da akranı Bring Me The Horizon gibi işi abartmamış, müziğindeki rock sound’unu korumuş ve birkaç pop öge ekleyip daha eğlenceli, dinlenebilir hâle getirmiş. Özellikle albümün bu kısmı saygıyı hak ediyor.

Yazının önceki kısımlarında dediğim gibi grup, akılda kalıcı nakarat konusunu çok iyi kotarmış. Belki şarkıların isimlerini aklınızda tutamasanız bile en azından parçayı bir yerlerde duyunca “A ben bu şarkıyı dinlemiştim lan ama ismi neydi unuttum.” gibisinden tepkiler verebileceğiniz eserlerle dolu albüm. Özellikle “The Violence” ‘i klibiyle birlikte dinlemenizi öneririm. Gerçekten son yıllarda duyduğum en iyi rock şarkılarından biri.

Şarkıların genel karakterinden bahsetmişken vokalist Danny Worsnop, gerçekten harika bir rock vokali. Sesini tüm şarkılarda çok iyi kullanmış. Eski grubu We Are Harlot’ta kullandığı Axl Rose etkili vokallerine bu albümde de devam etmiş.

Tabii bu kadar övmeme rağmen hâlâ Asking Alexandria’nın çok iyi bir grup olduğunu düşünmüyorum fakat çok iyi olmak için ellerinden geleni yaptıkları da su götürmez bir gerçek. Yiğidi öldür, hakkını yeme.

“Like House on Fire” iyi bir rock albümü olmasının yanında başarılı da bir pop albümü. Hatta modern pop rock tam olarak bu diyebiliriz bile. Metal yapamıyorsan zorlamayacaksın. Ki grup da artık zorlamayacağını son iki albümle kanıtladı ve kaliteli şeylerle karşımıza çıkıyorlar. Umarım grup kalitesini korur ve böyle olmuş işler yapmaya devam eder.

Gruba geçmişteki projeleri nedeniyle ön yargılıysanız bile mutlaka bu albüme şans vermelisiniz. Gerçekten albüm, çok iyi bestelerle dolu. Özellikle yaz sıcağından bayıldığımız şu günlerde bünyelere ilaç gibi gelecektir.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.20/10, Toplam oy: 25)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Sumerian Records
Kadro
Danny Worsnop: Vokal, gitar
Ben Bruce: Lead gitar, geri vokal, vokal (1, 9)
Cameron Liddell: Ritim gitar
Sam Bettley: Bas
James Cassells: Davul

Konuk:
Grace Grundy: Vokal (5)
Şarkılar
1. House on Fire
2. They Don't Want What We Want (And They Don't Care)
3. Down to Hell
4. Antisocialist
5. I Don't Need You
6. All Due Respect
7. Take Some Time
8. One Turns to None
9. It's Not Me (It's You)
10. Here's to Starting Over
11. What's Gonna Be
12. Give You Up
13. In My Blood
14. The Violence
15. Lorazepam
  Yorum alanı

“ASKING ALEXANDRIA – Like a House on Fire” yazısına 15 yorum var

  1. chuck says:

    albüme yalnızca kapağı için şans vericem. bu arada neden bilmiyorum ama kritik bana kısa geldi. bi çırpıda okudum.

  2. Eline sağlık Tunahan, sıkıntılı bir zamanda yardıma koşmuş oldun, sağ ol.

    Bu grubu hiç dinlemişliğim yok. Albüm kapağındaki AA logosu Pantera’ya selam niteliğinde mi acaba? Grup o logoyu kullanıyor mu bilmiyorum ama Cowboys from Hell logosuna aşırı benziyor, herhalde Pantera’ya gönderme yapmışlar diye düşündüm.

    https://galeri4.uludagsozluk.com/104/cfh_173674.jpg

    Ashes of the Wake

    @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkür ederim abi. Her yeni nesil grup gibi onlar da Pantera hayranlarıdır muhtemelen.

  3. necrobutcher says:

    zamanında grungea sövenler bunları görüyor mu acaba hahahah

    necrobutcher

    @necrobutcher, bu arada yazı güzel ama ne yazıya ne de albüme bu tarzı bilmediğim için puan vermeyeceğim. sadece değişiklik oldu onun için teşekkürler.

    Ashes of the Wake

    @necrobutcher, teşekkür ederim, grunge demişken sitede grunge eksikliği var. stone temple pilots, alice in chains, pearl jam kritikleri yazmayı düşünüyorum yakın zamanda.

    kaziklubey

    @Ashes of the Wake, facelift yazarsanız çok mesut olurum sayın ashes of the wake bey.

    necrobutcher

    @Ashes of the Wake, zevkle okurum.

  4. TanSolo says:

    Adaş albümleri çok keyifli bir pop/rock albümüydü fakat elitistler tarafından gereksiz gömüldü. Bu albümün ilk teklisinden bir into the fire, where did it go veya alone in a room keyfi alamayınca albüme bakmadım ama belki ilerleyen günlerde dinlerim.

  5. ismail vilehand says:

    Asking Alexandria ile alakam yok ama Danny Worsnop solo icraatlarına bayılıyorum. Şahane bir ses.

    Ashes of the Wake

    @ismail vilehand, We Are Harlot grubunu keşke dağıtmasaydı.

    ismail vilehand

    @Ashes of the Wake, o grup bir yana, “The Long Road Home” şahane bir modern country albümü bence. Sık sık açıp dinlerim.

    ismail vilehand

    “The Long Road Home” demez olaydım. Açtım dinliyorum şimdi, ağır alkol katili bir albüm. Yarın cumaya gidecektim yalan oldu. Günahı Danny Worsnop’un boynuna.

  6. Wikipedia’da falan yazıyordur kesin ama bu bilgiye çok acil ihtiyacım olmadığından buraya sorayım.

    Asking Alexandria
    Breaking Benjamin

    Bu grupların olayı nedir, isimleri neden böyle şahıslara yönelik fiiller içeriyor bilen var mı?

  7. Emre says:

    11-18 yaş arası çocuklara hitap eden grupların günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.