# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FEASTEM – Graveyard Earth
| 05.06.2020

Dümdüz, old school kritik.

ismail vilehand

Hem grubun müziğine uygun olduğundan hem de nostalji olması açısından; 15-20 sene öncesi, Kadıköy, Taksim ve Bakırköy’ün ücra köşelerinden aldığımız acayip fanzinlerde okuduklarımıza benzer, peşimizden odunla kovalanırken yazılmış gibi bir kritik denemesi yapacağım. Vira Bismillah.

Başlıkta da belirttiğim gibi, hiç hikâye anlatmaya gerek yok, Feastem kemik gibi bir grindcore grubu diyerek lafa başlayayım. Nasum okulundan mezun olduğu kabak gibi belli olan bu canavar grup, nefes aldırmayan bir müzik yapıyor. Thrash metal ve death metal ile dirsek teması olan, dinlenebilirliği yüksek ancak kulak koparırcasına sert ve hızlı bir grindcore icra ediyor.

Finlandiya’nın buz gibi sularından gelen bu arkadaşların tarihinde 2 EP, 2 split ve bu dâhil 4 albüm var. Odak noktamız olan Graveyard Earth, 15 senelik kariyerlerindeki dördüncü albümleri. Müzikal anlamda belli bir çizgiyi hiç terk etmiyorlar ve kendi standartlarını koruyorlar. Graveyard Earth ise bu korudukları standardın, yılların verdiği tecrübe ile birleştiği bir albüm.

Akmar Pasajının önündeki Kurt Cobain’e benzeyen korsancı elemandan aldığım Feastem – Graveyard Earth CD’sini Sony Discman’ime taktım ve play tuşuna bastım. İlk şarkı “The Rope Calls Your Name” introsuz, direk blast beatler ve agresif vokaller ile başladı. Daha cümlemi bitirmeden ikinci şarkı I Will Never Kill’i dinlerken şunu fark ettim ki, üçüncü şarkı “Sick” ve dördüncü şarkı “Terror Balance” aynı şekilde devam ediyor. Grubun grindcore türünde müzik icra ettiğini buradan anlayabiliriz.

Caravan Rock Bar’da Slayer coverları yapan “Altar” adlı grubu izledikten sonra Şampiyonda kokoreç yiyip, dolmuşla Kadıköy’e sabahlamaya geçerken Sony Discman’imden albümün kalanını dinlemeye devam ettim, fakat albüm hemen bitti.

Hızlı başlayıp hemen bittiği için bunun bir grindcore albümü olduğuna emin olmuştum. Sonrasında çantamdan “Morbid Angel – Gateways to Annihilation” CD’sini çıkararak, “Kawazu” adlı cırcır böcekli intro ile başlayan muazzam albüm ile yoluma devam ettim.

Tekel Birasının 1 YTL, litrelik Jack Daniel’s’ın 60 YTL, sınırsız alkollü rakı balığın kişi başı 50 YTL olduğunu ve o seneler nasıl bir hayat yaşadığımızı keşke Z kuşağına anlatabilsek ama bu imkânsız olduğundan kendilerine bolca Feastem ve diğer grindcore gruplarını dinlemelerini öneriyorum. “Graveyard Earth” bunun için iyi bir başlangıç olabilir.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.72/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Lixiviat Records
Kadro
Petri Eskelinen: Vokal
Olli Nokkala: Gitar
Niko Lainas: Bas
Patrik Fält: Davul
Şarkılar
1. The Rope Calls Your Name
2. I Will Never Kill
3. Sick
4. Terror Balance
5. Sortovalta
6. Verta ja lihaa
7. Creeping Heat
8. In Isolation We Die
9. Pelon voima
10. Graveyard Earth
11. Spreading Darkness
12. Mouths of Others
13. Turha toivo
14. Kurjuuden kuningas
15. Outro
  Yorum alanı

“FEASTEM – Graveyard Earth” yazısına 6 yorum var

  1. ibnenin biri says:

    Bir önceki albümleri dalak böbreğe çalışıyordu ama bu albüme puanım 6.

  2. dice says:

    Korsan cd, akmar, discman.. aradığım old school’u bu incelemede buldum. nostalji sevdasından mıdır bilemiyorum, şimdi olduğu gibi bir günde 275 grup keşfetmektense, bi albümü zar zor elde edip ‘bu ne be amk’ desen bile sindire sindire dinlemek sanki daha zevkliydi

  3. deadhouse says:

    Böyle bir albüme böyle bir kritik gider. Albüme gelince, elemanların müziği yeniden keşfetme, müzik tarihine geçme gibi bir niyetleri olmadığı için ben yarım puan arttırmakta bir beis görmüyorum. Gayet tatmin edici. 8/10

  4. Osman Gümüş says:

    Afgrund’un başına geçsinler yine. Olmuyo bölye. 6 iyi size.

  5. Rashid says:

    Gıcır-gıcır bir albüm olmuş. Ne yaptığını bilen grindcore grupları bir başka oluyor.

  6. ismail vilehand says:

    Decibel’in yayınladığı 2020 yılının en iyi 20 grindcore şarkısı listesinde albümün açılışını yapan “The Rope Calls Your Name” 8. sırada yer almış.

    https://bit.ly/3pySo7T

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.