# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KATATONIA’dan bir şarkı daha
22.04.2020

The Winter Of Our Passing.

KATATONIA 24 Nisan’da çıkacak yeni albümünün adını “City Burials” olarak açıkladı.

Detaylar şöyle.

01. Heart Set To Divide
02. Behind The Blood
03. Lacquer
04. Rein
05. The Winter Of Our Passing
06. Vanishers
07. City Glaciers
08. Flicker
09. Lachesis
10. Neon Epitaph
11. Untrodden

Albümden “The Winter Of Our Passing” yayınlandı.

“Behind The Blood” şöyle.

“Lacquer” de şöyle.

  Yorum alanı

“KATATONIA’dan bir şarkı daha” yazısına 54 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Yıllardır yapmak istedikleri o elektronik müzik albümü mü geliyor acaba?

  2. \m/ says:

    Yeni ulver hayırlı olsun

  3. 9yearsago says:

    Açıklama kısmında “köklere dönüş, heavy zart zurt” ifadeleri geçiyor. Bu alakasız tekli ile hedef şaşırtmaca yapıyorlar olsa gerek, eğer iyimser düsünürsek. Şarkı sikko. Gerçek perküsyon olmayınca yavan geliyor kulağıma. Mitolojik veya kültürel bir depresyon tınısı yerine şehirli, sentetik bir hüzün atmosferi yakalanmış parçada. Bu kötü bir şey değil ama iyi icra edememişler. Şehirli depresyonu tarzı ile sunulmuş Ulver’in işleri dururken Katatonia’dan bu parçayı dinlemem açıkçası. Gerçi Dance of the December Souls dışında beğediğim bir albümlei de yok.

    Opethsevenbiri

    @9yearsago, Doom Death tarzı bırakıldığından beri şehirli bir depresyona sahip zaten tema olarak çok ciddi bir değişiklik yok. Sadece çok fazla elektronik müzik.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, 20 yıldan uzun süredir şehir depresyonu temalı müzik yapan gruba “sen şehir depresyonu temalı müzik yapmayı bilmiyorsun” şoku.

  4. deadhouse says:

    Çok beğendim. Umarım köklere möklere dönmezler. Biraz yeniliğin, biraz elektroniğin kimseye bir zararı yok.

  5. Agrypnie says:

    Ahmet abinin bu konuda hiç konuşmaması enteresan.Senin yorumunu çok merak ediyordum aslında albümün yayınlandığını görünce :/

    Ahmet Saraçoğlu

    @Agrypnie, grubun yeni şarkısını dinlemektense grubun kendisini canlı izlemek adına İstanbul’a geldim, henüz dinleyemedim. Dinleyince yorum yapacağım.

  6. Backbone says:

    @deadhouse,

    Yemin ediyorum şu sitede en beğendiğim yorumlardan birisi, +999.

  7. Luthien says:

    Beğenmedim. Güzel değil.

  8. bahadır says:

    Şu dönemin genç dinleyicileri için eskiden grup hangi müziği yapmış olursa olsun yeni bir sound denediklerinde “o çok iyi umarım hep böyle devam eder” ya da “yenilik gerekiyordu yeniliğin kimseye zararı yok” gibisinden sözcükler türetirler. Bundan seneler önce 90′lı yıllarda böyle bir şey denense söz konusu grup yerden yere vurulurdu ama sözcüklerde ama basılı yayında. Ki Theatre of Tragedy, Paradise Lost, Lacrimas Profundere ve kısmen My Dying Bride böyle kötü eleştirileri alan gruplardı. Evet nesil değişiyor insanlar artık yeniliğe ihtiyaç duyuyor yeni soundlar tonlar duymak istiyor ama köklere dönmenin de zararı olmaz. Çünkü yenilik dediğinde pek orijinalite yakalanmaz ya Depeche Mode’a benzersin ya da Massive Attack’a. Bütün bu gerçekliğin yanında şöyle de bir gerçek var ki sıksalar, sıksalar “last fair deal gone down” gibi devrimci, yenilikçi bir yapıt daha çıkaramazlar. O başka. Geçti o.

  9. Opethsevenbiri says:

    Sahi Katatonia’nın o sert kökleri tam olarak neresidir? İlk 2 albüm dönemi desen bir anda o kadar radikal bir geriye dönüş bir anda çok mümkün değil gibi. 3, 4 ve 5. Albüm desen bence şu an yaptıkları müzikten daha sert değil. Viva emptiness ve sonrasına da “kökler” demek biraz saçma olur. Nereye dönecek bu adamlar?

    Onur

    @Opethsevenbiri, hele ki şu şarkıyı dinledikten sonra ben de anlamadım bu sorunun cevabını. albümün geri kalanı doom death brutal vokal mi :)

  10. deadhouse says:

    Vay be bu kadar mainstream bir grup yeni albüm ve şarkı haberine birkaç yorum. Hey gidi Katatonia. Ne oldu sana. Yeni neslin favori gruplarından değil. Bir Mgla kadar olamadılar. :(

  11. deadhouse says:

    Bu şarkıdan sonra insan bir kez daha anlıyor ki;

    Jonas Renkse = Katatonia’nın % 51′i

    Yeri asla doldurulamaz.

  12. wrts says:

    Eşşkski

  13. tahsin says:

    Yeni sarki yarin yayinlanicakmis umarim eski sert koklere donusu gorebiliriz o sarkida

  14. agrypnie says:

    Aga soloyla şarkı girişi mi olur allah için ya
    iyice boka sarıyor da bakalım

  15. Opethsevenbiri says:

    Yeni şarkı Passer’ı anıdırıyor. Son albümün bir iki tık daha serti olacak sanırım.

  16. Melkor says:

    Katatonia tarihindeki en özensiz albüm geliyor galiba.

  17. Ugur says:

    Behind the Blood çok iyi olmuş bence.

    Youtube’daki şu yorum mükemmel:

    “Why does this sound nothing like Katatonia but exactly like Katatonia?”

  18. Henüz 2 şarkıyı da dinlemedim. İnat edip 1 ay bekleyeceğim sanırım, hepsini bir seferde dinleyeceğim.

  19. Evelin says:

    Bu Grubun kokleri Brave, Murder, Day degilmiydi?
    1996 da biten grup cogu seveni icin.

  20. Metallica da benim için Ride the Lightning’de bitmişti, akustik gitar vardı ilk şarkıda.

  21. Rust in Peace. says:

    Bir grubun kariyeri boyunca aynı müziği yapmasını isteyen takipçileri için 1996′da biten bir grup, evet.

  22. Kıyamet metali says:

    Üçüncü single da rezalet. Gruplar değişik şeyler deneyebilir, denemeli de ama önceki her albümde var olan kalitenin yerinde yeller esiyor maalesef.

    https://youtu.be/mnWkTAB-ceg

  23. Henüz 3 şarkıyı da dinlemedim. Albüme 2 gün kaldı. Umarım tepki gösterildiği kadar değildir.

    chuck

    @Ahmet Saraçoğlu, umarım hayatının fon müziği olan grup seni ilk defa hayal kırıklığına uğratmaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @chuck, hayatımın fon müziği değil aslında. 2000-2002 arasının fon müziği benim için. Bunca yıl sonra, binlerce grup, on binlerce albümden sonra hiçbir şey “hayatımın x’i” diyeceğim kadar yer etmiyor. Çoğu kişi için de böyledir diye tahmin ediyorum.

  24. 9yearsago says:

    Gruplar yeni şeyler deneyebilir, denemelidir. Ancak bu her yenilik girişiminin tutacağı manasına gelmiyor. Şu vakte değin çıkan teklilerden depresif bir hava katılmış AVM müziği havası alıyorum.

  25. tahsin says:

    Lacquer’i basta begenmemistim ama dinleye dinleye sevdim bence yeterince guzel sarki. Maalesef Behind the blood ve The Winter of our Passing’den guzel en az 5 tane bonus sarkisi var bu grubun…

    Kıyamet metali

    @tahsin, Stüdyo artığı kıvamında parçaları single olarak yayınladılar resmen, hâlâ anlamakta zorlanıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, Katatonia bir bonus şarkı fenomenidir zaten. Pek çok bonus şarkıları, ilgili albümlerindeki pek çok şarkıdan çok daha iyidir.

  26. Emre says:

    İlk turda bile fazlasıyla etkilendim. Telaşa mahal yok, harika bir albüm yapmışlar yine! \m/

  27. Backbone says:

    Albümü 3 kez dinledim. Yayınlanan şarkıları da dinlemeyip tüm albüme bırakmıştım zaten. Bütün Katatonia diskografisine bayılan biri olarak The Fall of Hearts albümünü seven herkesin bu albümü de seveceğini düşünüyorum.

    Son albümün üzerine eklenilen bir hava var fakat yine de Katatonia’nın her albümünde olduğu gibi kendine has bir yapısı da var. Yani olay tamamen ne beklediğinize bağlı, ben gayet beğendim.

    Yine Brave Murder Day tayfasının bok atacağı bir albüm var özetle.

  28. onurg says:

    Bu şarkı için bir şey derdim de şimdi ayıp olur milletin içinde. Sen anladın onu Katatonia.

  29. tahsin says:

    Daha konusmak icin cok erken ama 4 tur dinledim albumu. Bence guzel olmus. Yayinlanan son sarki baya korkutsa da album genel olarak tatmin edici. Cok fazla spoiler vermek istemiyorum iyi dinlemeler :)

    Canoir

    @tahsin, city glasiers ve sonrasını acayip beğendim. Korktuğum başıma gelmedi benim de. Şu dönemde bir albümün 2. yarısını daha iyi tutmak da bi garip.

    tahsin

    @Canoir, Aynı şekilde düşünüyorum. Bir arkadaşıma şu yorumu yapmıştım direkt; Son 5 şarkı + Lacquer’i al 9 9,5′luk albüm. Katatonia. şarkıları genelde ilk dinleyişte seni içine alır. Bunu da en iyi vurucu nakaratlar ile yapar ve baştaki şarkıların bence en büyük eksiği buydu. Daha yeterince dinlemeden tam yorum yapmak da doğru olmaz ama genel olarak 52 dakika boyunca keyifle dinliyorsun, sonlara doğru çoşmaya başlıyorsun.

    Opethsevenbiri

    @tahsin, Bence tek falso son single onun dışında taş gibi albüm. Ayılıp bayılmadığım ilk iki single dahi albüm içinde gayet doyurdu. İkinci yarı akıp gidiyor zaten.

    Opethsevenbiri

    @tahsin, Not: Brave Murder Day spor.

  30. deadhouse says:

    Sıkıcı. Sevmedim. Başka grup yapsa bunu görmezden gelinir. Gereksiz bir albüm olmuş. Albümün anlam ve önemini 5 kez dinlememe rağmen anlayamadım. Ruhsuz bir müzik. July ya da Chrome tek başlarına bu albümdeki şarkılardan daha nitelikli şarkılar. Prodüksiyonun iyi olması bir anlam taşımıyor. Uyumak için albümün ilk yarısı tavsiye edilir, sıkılmak içinse ikinci yarısı. Albümde akılda kalıcı melodi yok. Bütünlükten yoksun, dağınık, öylesine yapılmış şarkılar. Kalitesiz besteler. Kafası karışık, ne yaptığını bilmeyen bir Katatonia. 5.5/10

  31. Kıyamet metali says:

    Flicker devasa şarkı. Öyle böyle değil, dün geceden beri ağzıma ediyor. Albümün geri kalanında bu çapta bir parça tespit edemedim şimdilik ama genel olarak vasat seviyesinde dolaşan bir kayıt olmuş. Single’ları da gömdük ettik, ama gelin görün ki içinde Flicker olan bir albüm için şu günden itibaren kötü konuşamam. Bir çift kulağı olan herkesin favorisi olacaktır bu acayip şarkı.

    tahsin

    @Kıyamet metali, Katılıyorum. Albümdeki favori şarkım

  32. onurg says:

    “Fighters” şarkısı bence çok klas. “Flicker”, “Lachesis” de güzel şarkılar. Mesela albüm öncesi “Fighters” ile çıkış yapsalardı heyecanlanırdı çoğu kişi, şarkı tercihleri ve parça sıralaması gerçekten enteresan.

    Kıyamet metali

    @onurg, Fighters cover bir parçaymış, ama single tercihlerinin tuhaf olduğu ve yerlerine çok daha iyi tercihlerin yapılabileceği de aşikar tabi.

    onurg

    @Kıyamet metali, bilgi için teşekkürler, cover muhabbetini bilmiyordum.
    Ama bir sey diyeceğim. Lachesis çok fena yaptı beni. Ağır dram.:(

  33. @kspsml says:

    Ramazan ramazan ağzımı bozmak istemiyorum neyse eskiye devam

    https://youtu.be/27MRevbERVM?t=186

  34. Noumena says:

    O ne biçim açılış şarkısı allahsızlar gözümden yaş geldi yeminle.

    Albümü 2 tur döndürdüm henüz, ilk dinleyişte vuranlar Rein, Flicker ve Fighters oldu. Genel olarak Fall of Hearts’tan daha kolay içine girilebilir buldum ( ki FoA yı da çok severim o ayrı)

    Önümüzdeki birkaç hafta neyi dinleyeceğimiz belli oldu :)

  35. necrobutcher says:

    ben bu mutasyonu sevmedim.

  36. hickdead says:

    kritik geldiği zaman hislerimi uzun uzun yazacağım. albüm birçok kişi gibi beni de ters köşe yaptı.

  37. Melkor says:

    Niye kimse vanishers dememiş

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.