# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TOWER – Tomorrow & Yesterday EP
| 20.12.2019

Cayır cayır heavy metal.

Oğuz Sel

Bu yıl farklı türlerde müzik yapan kadın vokalli gruplara buralarda mümkün mertebe yer vermeye çalıştık ama ABD’li Tower kadar, kadın vokali güçlü ve etkileyici kullanan başka bir grup var mıydı? Hafızamı zorluyorum, yok, bulamıyorum.

Üzerine türlü çeşitli espriler yapılabilecek kapağına karşın taş gibi kaya gibi bir heavy metal EP’si ile karşınızdayız bugün. “Tomorrow & Yesterday”, nispeten yeni ve kısa süre önce dağılmasının ardından yeniden bir araya gelen bir ekip olan Tower’ın, 2016 çıkışlı albümünden sonra yayınladığı, açıkçası daha fazla ilgi görmesini beklediğim tazecik eseri. 4 şarkılık ve 14 dakikalık bu EP, grubun ilk albümünde ucundan yapmaya başladığı ama potansiyelini tam anlamıyla gösteremediği yaratıcı şarkı yazımı, cesur vokal kullanımı ve güçlü sound yaratımını başarıyla gerçekleştirdiği bir yapım.

Heavy metal ve kadın vokal ikilisini duyduğunuzda aklınıza Girlschool’lar, Doro’lar geliyorsa Tower sizi epey şaşırtacaktır. Mikrofon gerisindeki Sarabeth Linden, her şarkıda sesini o kadar ustaca, o kadar hatasız kullanıyor, şarkıların seyrini o kadar dramatik şekilde değiştiriyor ki dinleyicinin şaşıp kalmasına neden olabiliyor. Sarabeth’in yüksek notalara çıkabilmesi, çıktığı yerde çok rahat gezinip sesini dilediği gibi titretebilmesi, gitar melodilerine eşlik ederken armonik notalardan yürüyerek doğrudan 1980’ler heavy metal eserlerine saygı duruşunda bulunması çok ama çok hoş.

Gitar melodileri demişken çok karmaşık olmayan rif/melodi sarmalları üzerine kurulu genelde şarkılar. Çift gitarın etkisi ise hemen her şarkıda kendini gösteriyor. Evet, heavy metalde çift gitarın daha yaratıcı ve ilgi çekici kullanıldığına defalarca şahit olduk ama EP kapsamında falsolu bir işleri olmadığını ve şarkıların genel seyirlerinin iyice olduğunu söyleyebilirim.

Sound konusunda önceki albümden fersah fersah ileride “Tomorrow & Yesterday” lakin yalnızca ilk iki şarkıda durumlar böyle. Son iki şarkının kayıtları ayrı ayrı ve grubun bazı eski üyeleriyle çalışılarak alınmış. Her ne hikmetse mix ve mastering tarafında da bu kayıt farklılığı dengelenmemiş, son iki parçanın sound’u zayıf bırakılmış. Detaylarına vâkıf değilim ancak keşke son iki parça da ilk ikisi gibi olsaydı.

Bu yıl yeni albümlerini ele alıp iyice puanlarla uğurladığımız Lunar Shadow, The Lord Weird Slough Feg ve Smoulder gibi grupları da bünyesinde barındıran Cruz del Sur Music çatısı altına giren Tower, umarım yoluna devam eder ve en az bu EP’nin kalitesinde bir uzunçalarla kısa süre sonra geri döner. EP’yi yalnızca Sarabeth Linden hanımın olağanüstü vokali için bile bir kez döndürmenizi öneririm.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.56/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Blasphlegmy
Kadro
Sarabeth Linden: Vokal
Zak Penley: Gitar
James Danzo: Gitar
Jeff Saint Filmer: Bas (1, 2)
Claire Vastola: Davul (1, 2)
Philippe Arman: Bas, geri vokal (3, 4)
Justin Sherrell: Davul (3, 4)
Şarkılar
1. Run for My Life
2. Leaving Today
3. Misery
4. Dead or Alive
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.