# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GOMORRAH – Gomorrah
| 21.05.2019

Haymatlos.

Bizleri Kanada’dan selamlayan GOMORRAH’nın kendi adını taşıyan yeni albümüyle beraberiz bugün. GOMORRAH teknik death metali groove ağırlıklı bir şekilde sunan ve bunu da pek kimseleri anımsatmadan yapan bir grup.

İlk albümlerini çıkaralı 6 yıl geçmesine rağmen metal-archives’daki benzer sanatçılar kısmının boş olmasına ve gruba dair kritiklere baktığınızda bir dolu grubun referans verilmeye çalışılmasına bakınca, gerçekten de GOMORRAH’nın epeyce kimliksiz bir grup olduğunu ve bir tarafa yamanma konusunda sıkıntı yarattığını görüyoruz.

Bunun başlıca sebebi GOMORRAH’ın teknik dozu nispeten yüksek bir müziği, stacatto’su bol, kafa sallatma potansiyeli yerinde bir anlayışla yapması ve bu sayede pek de kalıba sokulmayacak bir noktada durması. Ortada öyle NECROPHAGIST, OBSCURA benzeri bir teknik yok, zaten sound ve karakter olarak da türün doksanlardaki öncülerini anımsatan bir yapıdan bahsedemeyiz. Lakin basında çıkan yorumlara baktığımızda GOMORRAH’yı tarif ederken BEHEMOTH’tan da BLOOD RED THRONE’dan da HOUR OF PENANCE’tan da ANAAL NATHRAKH’tan da bahsedildiğini görüyoruz. Bu bahsedişler de yine tam hedefi vuramadığından “atmosfer olarak şunun gibi, x özelliği bunun gibi” türünden bir kastırmaya neden olmuş.

Açıkçası ben de bundan farklı bir şey yapmayacağım. GOMORRAH gerçekten de sınıflamaya çok da müsait olmayan, genel bir tech-death metal ile genel bir groove metal karakterini bir arada sunuyor. Grubun üçüncü ve bence en başarılı albümü olan “Gomorrah”ya bakınca, önceki albümlerde olduğu gibi yine 2,5-3,5 dakika arası süreye sahip şarkılar içeren epey kısa bir albüm görüyoruz. İlk albümün 38 dakikalık süresini bir önceki “The Haruspex”te 30’a çeken grup, yeni albümünü ise sadece 26 dakikada tutmayı tercih ediyor. Grubu “The Haruspex” ile tanıyan ve çıktığı yılın dikkat çeken underground işlerinden olmasına rağmen şu an fark ettiğim üzere incelemesini yazmadığım o albüm gerçekten de enteresan bir çalışmaydı. “Gomorrah”da ise grup bence o albümün bir miktar ötesine geçmiş ve yine enteresan bir iş sunmuş. Aşırı etkileyici, büyüleyici bir tarafı yok ama en azından kimseler gibi olmaması babında takdir edilesi bir performans var.

Nispeten üst düzey müzisyenlik isteyen ve bir yandan da kafa koparma becerisine sahip şeyler dinlemek isterseniz, yarım saatin altındaki bu albüme göz atabilirsiniz. Hayatınızı değiştirmeyeceği kesin ama en azından salgılatacağı bir miktar adrenalinle sizi bir süreliğine hop oturup hop kaldıracaktır.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.33/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Jeff Bryan: Vokal
Bowen Matheson: Gitar

Konuk:
Hannes Grossmann: Davul
Şarkılar
1. Ember
2. From Earthen Ruins
3. Predatory Reich
4. Frailty
5. For Those of Eld
6. The Carnage Wrought
7. The Blade Itself
8. Of Ghosts and the Grave
  Yorum alanı

“GOMORRAH – Gomorrah” yazısına 3 yorum var

  1. Koralp says:

    Ben beğenmedim. Birkaç şarkı idare eder ama kısa bir albüm olmasına rağmen dinlerken sıkıldım. 5-6 puan civarı benim gözümde.

  2. Ouz says:

    Sodom’dan önce albüm çıkardığı için Gomorrah’yı kınamaya geldim.

    necrobutcher

    @Ouz, güzel espri

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.