# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TRUTH CORRODED – Bloodlands
| 30.03.2019

Kısa vadeli adrenalin bombası.

Kariyerinin bir noktasında “apokaliptik ortamda dikilen takım elbiseli adam” temalı albüm kapağı kullanan gruplara karşı hep mesafeli durmuşumdur. İş dünyasının güzel dünyamızı mahveden kirli elleri temalı bu kapaklara özellikle daha modern sound’lu thrash ve death metal gruplarında sıkça rastlıyoruz (alın size referans).

Ne hikmetse genelde Björn Gooßes elinden çıkan bu tür kapakların çok net bir örneğini, şu anda yeni albümünden bahsettiğimiz Avustralyalı TRUTH CORRODED’ın 2011 çıkışlı “Worship the Bled” albümünde de görüyoruz. Bu kapağı görünce kafamda oluşan genel çerçeve eşliğinde dinledim grubun bu yeni albümünü.

22 yıllık bir grup olmasına rağmen sitedeki yorumlar sayesinde yeni tanıştığım grubun bu yeni albüm öncesinde Unique Leader ile tanıştığını gördüm. UL’ın son yıllardaki tür genişletme çabaları dâhilinde portföyüne kattığı gruba yönelik yegâne bilgilerim PA takipçisi iki arkadaşımızın olumlu yorumlarıydı. Ben de ön yargısız, herhangi bir fikrim olmadan ve gram şartlanmadan albümü başlattım.

İçinde beş tane hayvan gibi konuk barındıran “Bloodlands”, thrash metal, death metal, metalcore ve hardcore’un sert tarafının hoş bir harmanını içeriyor. Bu konukları sayıp yola devam edelim:

Terrance Hobbs (SUFFOCATION)
Mark Kloeppel (MISERY INDEX)
Ryan Knight (eski-THE BLACK DAHLIA MURDER, eski-ARSIS)
Kevin Talley (Kevin Talley…)
Stephen Carpenter (DEFTONES)

Bu isimler arasından en çok DEFTONES gitaristi Stephen Carpenter dikkat çekiyor tabii. Adını gördüğümde kafamda beliren “Naalaka?” düşüncesini hemen bastırıyor ve albüme geçiyorum.

TURTH CORRODED “Bloodlands”de groove’u gayet yerinde, kodumu oturtan bir death/thrash/hardcore karması sunuyor. Grubun bu melez sound içerisinde bu türlere zaman zaman yaklaşıp uzaklaştığının görüyoruz. Bir şarkıda çok net bir thrash metal karakteri sunan TRUTH CORRODED bir anda aşırı sinirlenip olayı başka boyutlara taşıyabiliyor. Özellikle vokalin büyükçe bir rol üstlendiğini söylemek lazım. Misal “Conquest of Divide”da vokal epey etkin bir konumda ve belirli yerlerde sürekli haykırmak suretiyle olaya atarlı bir hardcore karakteri katıyor.

Grup zaman zaman olayı iyice çığırından çıkarıp death metal tarafını sonuna dek köklemeyi de biliyor. Klip şarkısı “Victims Left Lepers”da ne bir thrash metal ne de metalcore karakteri mevcut. Hayvan gibi blast beat’lerle death metali körükleyen bu şarkı, klip olarak da seçilmiş olmasıyla hem grubun sert karakterini gözler önüne seriyor hem de muhtemelen Unique Leader’la olan bağı yansıtmak adına seçildiğini belli ediyor.

Albümü dinlerken her şarkıda kendimden geçtiğimi, muazzam hazlar aldığımı söyleyemem ama her şarkının sahip olduğu birtakım güçlü taraflar ile ortaya bir bütün hâlinde gayet elle tutulur, sevilesi ve lezzetli bir şey çıktığını düşünüyorum. Yazının başında da dediğim gibi şimdiye kadar TRUTH CORRODED’a yabancı birisiydim ama bu albümden sonra daha yakından takip edeceğimi söyleyebilirim.

“Bloodlands” gaza gelmeye müsait bünyeler için gayet doyurucu, çarpan tokatlayan bir albüm. Uzun ömürlü olur mu, yıllar sonra bile dinler misiniz bilemem ama bir süreliğine ihtiyaç duyduğunuz adrenalini karşılayacağı da kesin.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.64/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Unique Leader Records
Kadro
Jason North: Vokal
Chris Walden: Lead gitar
Trent Simpson: Ritim gitar
Damon Shaw: Bas

Konuk:
Kevin Talley: Davul
Terrance Hobbs: Gitar solo (1)
Ryan Knight: Gitar solo (2)
Mark Kloeppel: gitar solo (7)
Stephen Carpenter: Gitar solo (9)
Şarkılar
1. To the Carnal Earth
2. Bloodlands
3. Conquest of Divide
4. Victims Left Lepers
5. Bloodlands
6. The Storm
7. Of Open Eyes and Willing Hands
8. The End of He Who Reigns
9. I Once Breathed
  Yorum alanı

“TRUTH CORRODED – Bloodlands” yazısına 1 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Yalnız şöyle bir not düşeyim, diğer konuklardan ayrı olarak Kevin Talley 2011 yılından beri bu albüm dahil, son üç albümdür grubun stüdyo davulcusu. Baştan sona çalıyor yani.

    Albüme gelecek olursam, Unique Leader çok net yaramış adamlara. Şimdiye kadar yaptıkları en iyi ve en death metal albüm bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.