# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NOISEM – Cease to Exist
| 18.03.2019

Beni öldürmeyen şey gücendirir.

Haftaya bodoslama bir başlangıç yapmak ve kötü haberi ilk andan vermek adına bu haftanın ilk incelemesi olarak ABD’li death/thrash/grindcore grubu NOISEM’in yepyeni albümü “Cease to Exist”i incelemeye karar verdim. Bugüne dek üç albüm çıkaran Marylandli grup, sahip olduğu çiğ ve leş enerjiyle bildiğimiz, her şeyini paçozluk itlik köpeklik üzerine kurmuş bir oluşum.

Gruba dair dikkat çeken çeşitli konular içerisinden bahsedilmeye değer olanlardan biri, NOISEM’in ilk iki albümünde 5 kişiyken bu albümde 3 kişiye düşmüş olması. Önceki çirkinliğine ve vahşetine benzer bir işin sunulduğu bu yeni albüm, önemli olanın nicelik değil nitelik olduğunu bize bir kez daha kanıtlıyor.

NOISEM’i bilmeyenler için özetlemenin en kolay yolu, grubun şarkılarının girişlerine bakmak olacaktır. Grubun canlı çalıyormuş hissi öylesine baskın ki, albümlerindeki şarkıların büyük bir kısmı 4 adet hi-hat vuruşuyla başlıyor. Sanki sahnedelermiş ve davul gruba ölçü veriyormuşçasına, albümlerde 5 ila 6 şarkı doğrudan “tıs tıs tıs tıs” diye başlıyor. Misal şu an yazdığım yeni albümün ilk iki şarkısına bakarsanız, iki şarkı da bire bir aynı tempodaki hi-hat vuruşlarıyla başlıyor.

Sadece 21 dakikalık içerik barındıran “Cease to Exist”, müzikal olarak en ufak bir derinlik, sofistikelik barındırmayan ve büyük ölçüde dayak atma amacı güden bir çalışma. İlk dönem SLAYER benzeri bir çiğlik, death metal ile thrash metalin pislik bir bileşimi üzerine serpiştirilen grindcore sosları ve hepsini aşırı lezzetsiz bir şekle sokan bir yaklaşım. Şu ana dek çıkan albümlere baktığımızda grubun çok benzer türde bir beste anlayışı olduğunu ve şarkıları birbirinden ayırmak adına pek bir şey yapmadığını görüyoruz. Bir iki şarkısını dinlediğinizde her şeyini çözmenizin epey olası olduğu NOISEM’in de zaten aksi yönde herhangi bir uğraşı yok. Belli ki ellerine gitarı, bası, davulu alıyor, bir prova odasında çatır çutur yardırıyor ve çıkanı kaydediyorlar. Derinlik açısından bakınca gerçekten de tek boyutlu olan bu müzik, parçaların bir araya gelmesiyle oluşan bütüne baktığımızda ise her yerinden adrenalin saçan ve amaçlanan şeyin iyi yapıldığı bir şeye dönüşüyor. Dolayısıyla NOISEM eldekiler ve istenenler bağlamında icra ettiği türün hakkını veriyor.

20 dakikada şöyle bir tokatlanayım, kafa yormadan tekme tokat bir şeyler dinleyeyim istiyorsanız “Cease to Exist” size istediğiniz verecektir. Tek istediğinizin bu olduğundan, bir gıdım dahi fazlasını aramıyor olduğunuzdan emin olun yeter.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.80/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
20 Buck Spin
Kadro
Ben Anft: Vokal, bas
Sebastian Phillips: Gitar
Harley Phillips: Davul
Şarkılar
1. Constricted Cognition
2. Deplorable
3. Penance for the Solipsist
4. Putrid Decadence
5. Filth and Stye
6. Eyes Pried Open
7. Sensory Overload
8. Downer Hound
9. So Below
10. Ode to Absolution
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.