# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
En sevdiğiniz 25 albüm
| 21.02.2019

Sıralı tam liste.

Pek çoğumuz için cevaplaması hiç de kolay olmayan yeni tartışma konumuzdan herkese selamlar.

Bu kez sorumuz belki de hiç olmadığı kadar net: en sevdiğiniz 25 albüm.

Türü, kalitesi, ne zaman çıktığı, hatta metal olup olmaması bile fark etmeksizin en çok sevdiğiniz 25 albümü soruyoruz. Hayatınızda yer etmiş, sizin için ayrı bir yeri olan, adını duyduğunuzda sizi başka yerlere götüren, belki de dinlemeye bile kıyamadığınız albümler…

Tercihimiz listenizi tüm zamanlarda en çok sevdiğiniz albümden başlayarak sıralı olarak yapmanız, ancak bu mümkün değilse karışık olarak da yazabilirsiniz. Listenizi yazarken dilerseniz albümlerin sizin için ne ifade ettiğini, neden özel olduğunu da ekleyebilir, albümlere dair anılarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Buyurun.

1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-

  Yorum alanı

“En sevdiğiniz 25 albüm” yazısına 213 yorum var

  1. Listemdeki albümlerin her biri belirli bir zaman dilimini veya yeri hatırlatan ve bu nedenle de özel olan albümler. Aralarından bazıları sonradan bozan veya çok popülerleşen gruplara ait, ancak çıktıkları dönemde benim için çok önemli, değerli albümlerdi. Tüm bu albümleri çıktıkları anda ya da çıktıktan en fazla birkaç yıl sonra dinlediğimi ve o yıla, döneme göre değerlendirdiğimi de ekleyeyim.

    1- DEATH – The Sound of Perseverance
    - Müziğe ve düşünsel anlamda pek çok şeye bakışımı değiştiren albüm. O kadar önemli ki, benim için ifade ettiği şeyler arasında müzikalitesi ikinci planda kalıyor. Hayatımın tartışmasız en önemli albümü.

    2- PANTERA – Vulgar Display of Power
    - İlk kez dinlediğim dönem ve o sırada hissettirdiklerini tarif etmem çok zor. PANTERA’nın bu albümde verdiği gücü ve enerjiyi belki de başka hiçbir albümden almadım. Bütün sözlerini ezberleyene kadar, Anselmo’yla birlikte söyleyerek albüm kitapçığını yüz binlerce salya iziyle kaplamıştım. Şu anda da tüm sayfaları kurumuş salya izleriyle dolu.

    3- AT THE GATES – Slaughter of the Soul
    - Duyduklarıma inanamadığım albümlerden biri. Bu kadar kusursuz, tam istediğim gibi bir müziği keşfetmiş olmanın coşkusu anlatılmaz yaşanır bir şeydi. Vokaller, rifler, davullar; aklım başımdan gitmişti. Sırf albümü rahatça dinlemek için yürüyüşlere çıkıyor, yolumu uzatıyordum. 1997 başlarında gitar çalmaya yeni başlıyordum ve üniversiteyi kazanıp da bir elektro gitar alınca çaldığım ilk şeylerden biri albüme adını veren şarkının giriş rifiydi. Nasıl bir zevkti anlatamam. Şu anda da sol bileğimde Tompa’nın şarkının girişindeki “Go!” bağırışını simgeleyen GO! Yazıyor. Ayrıca kritiğini yazdığım ve benim adıma pek çok şeyin başlamasını sağlayan ilk albüm.

    4- OPETH – Morningrise
    - Opeth’i “Still Life”la tanıyıp aşık oldum ama “Morningrise”ın hissi o dönemde her şeyin ötesindeydi. İlk kez 1999’da dinledim ve müziğe olan bakış açımın değiştiğini net şekilde hissettiğim albümlerden biriydi. Baştan sona kulaktan çıkarıp günlerce, haftalarca gitarla eşlik etmiş, resmen dinlemelere doyamamıştım. Sonradan çok az dinlemeye, gerçekten de dinlemeye kıyamamaya başladığım bir albüm oldu. Son 10 yıldır baştan sona belki 1, belki 2 kez dinlemişimdir ama bunun tek sebebi albümün benim için aşırı özel ve değerli olması. “The Night and the Silent Water”ın hayatta en sevdiğim 3 şarkıdan biri olduğunu söyleyeyim yetsin.

    5- IN FLAMES – Whoracle
    - Her şeyin daha samimi olduğu doksanların sonlarında Audiogalaxy denen internet mucizesi sayesinde muazzam bir metal dağarcığına kavuşmuştum birkaç gün içinde. Bugün ayılıp bayıldığımız, metal tarihine geçen pek çok grubu aynı gün dinleme şansına erişmiştim. Hepsini de tesadüfen, sadece isimlerine bakarak dinlediğim bu gruplardan biri de In Flames adlı grubun “Food For he Gods” şarkısıydı. Şarkı başlayıp da vokalist “Shame marries the guilt” dediği andan sonra hiçbir şey aynı olmadı. “Jotun” her zaman için en sevdiğim 3 şarkıdan biri olarak kalacak; “Dialogue With the Stars”ın melodisini ilk duyduğumda hissettiğim aşkı, “Jester Script Transfigured”ün “In cold, ceremonial perfection” dizesini duyar duymaz tüylerimin deli gibi ürpermesini hiçbir zaman unutmayacağım.

    6- KATATONIA – Last Fair Deal Gone Down
    - Üniversitenin ilk 3 yılındaki depresif dönemlerin ardından nasıl olduysa beni yukarılara taşıyan albümlerden biri. Şarkı şarkı değil de bütün olarak çok fazla değer verdiğim ve sonradan baktığımda gerçekten de “keşke beni üzecek bir şey olsa da albümü dinlerken tadı daha bir çıksa” gibi acayip şeyler düşündürten bir albüm. Bursa’da okurken kaldığım evin bomboşluğunu ve daha önemlisi o dönem ruhumun bomboşluğunu ifade eden ve izlerini ölene kadar yanımda taşıyacağım bir albüm.

    7- THEORY IN PRACTICE – Colonizing the Sun
    - Müziğe dair pek çok şeyi çok iyi bildiğimi zannederken karşıma çıkıp kendimi bir hiç gibi hissetmemi sağlayan en önemli albüm. Bu albümün yarattığı ters köşe hissini başka hiçbir albümde yaşamadım, yaşamayacağım. Peter Lake bence metal tarihinin en değeri bilinmeyen insanlarından biri ve bu albümün tamamı da insanoğlunun neler yaratabileceğinin numunelik örneklerinden biri. Benim için gelmiş, gelecek en kusursuz teknik death metal albümü. Bu albümdeki hissi, duyguyu, hayal gücünü, yaratıcılığı başka hiçbir albümde duymamış olabilirim.

    8- NEVERMORE – Dead Heart in a Dead World
    - Çıktığı yıl tesadüfen dinlemiş ve kulu kölesi olmuştum. Albümdeki her şey ama her şey kusursuzdu. Vokallerden sololara, davullardan bestelere o kadar taze ve güçlüydü ki, bir kez olsun tek bir şarkısını bile geçmeden dinlediğim ender albümlerden birine dönüştü. Albümü mp3 olarak bir yerden bulmuştum ama meğer şarkı sırası karışıkmış. İlk sırada “The River Dragon Has Come” vardı ve o akıl almaz gitar rifi ve davulun üstüne Warrel’ın sesi ilk girdiğinde içimden “hassiktir yok böyle bi şey” demiştim.

    9- BORKNAGAR – Empiricism
    - Çıktığı dönemde dinlediğim ve tüm şarkılarına ayrı ayrı hasta olduğum, sonradan da asla vazgeçemediğim bir albüm. Vokal melodisi anlamında muhtemelen bugüne dek duyduğum en yaratıcı albümlerden biri. Vintersorg ciddi anlamda destan yazıyor ve tüm albümün çok tuhaf, esrarengiz ve bir o kadar da sevilesi, müthiş bir karakteri var. “Four Element Synchronicity”yi ilk duyduğumdaki “bi saniye ben daha önce böyle bir şey duymadım” hissini tarif etmem çok zor. Bayıldığım, kurbanı olduğum bir albüm.

    10- DYING FETUS – Destroy the Opposition
    - Hayatımda en çok dinlediğim albüm. Bu albümü kelimelere dökmek çok zor, çünkü çok çok uzun bir süre (2012’ye kadar) “ne dinlesem?” diye düşündüğümde elimin gittiği ilk albüm buydu. Belki yüzlerce defa bu albümü açıp baştan sonra air drum yapmışlığım vardır. Bugün bile en ufak bir zil vuruşuna kadar tüm davullarını ezbere biliyorum, bir yerde duyarsam coşkulardan coşku beğeniyorum. Bence 2000 sonrasının en değerli 2-3 death metal albümünden biri. Adını duymak bile adrenalin salgılamama yetiyor, düşüncesi bile gaza getiriyor.

    11- MESHUGGAH – Destroy Erase Improve
    - 2005 senesinde 6 ay sadece ve sadece “Chaosphere” dinlediğim bir dönem var dersem Meshuggah konusundaki saplantımı belki ifade edebilirim. Gerçekten de her gün, her fırsat olduğunda sadece Meshuggah dinlemiş ve başka hiçbir şey dinleyemez olmuştum. Lakin benim için daha değerli olan albüm “Destroy Erase Improve”du. Bu albümü resmen bir challenge olarak kabul etmiş ve hatmedene kadar dinleyerek bir yerden sonra tüm davullarına, riflerine düşünmeden eşlik eder hâle gelmiştim. Arkada sapıkça tempo değişimleri, birbirinden aksak ritimler koştururken ben artık başka şeyler düşünürken bile çalan müziğe eşlik edecek düzeyde kas hafızasına yazmış durumdaydım. Elbette ki eşi benzeri olmayan, giye giye tişörtünü paramparça ettiğim, çeyrek asır önce yaratılmış olması akıl almaz bir albüm.

    12- LOST HORIZON – A Flame to the Ground Beneath
    - Benim için gelmiş geçmiş en iyi power metal vokalistini içinde bulunduran gelmiş geçmiş en iyi power metal grubunun çıkardığı gelmiş geçmiş en iyi power metal albümü. Şöyle söyleyeyim, ilk dinlediğim ve aşık olduğum dönemde Daniel Heiman’ın sesine sahip olmak için parmaklarımdan birini verebilirdim. Bu albümdeki tüm şarkılar benim için 10 üzerinden 10 ve bin kez dinlemiş olmama rağmen sadece düşünmek bile içimi ısıtmaya, kendimi daha iyi hissetmeme, bana güç vermeye yetiyor.

    13- PAIN OF SALVATION – Remedy Lane
    - Bir diğer dönemsel aşk… “A Trace of Blood”ı ilk duyduğumdaki “kim bu grup ve neden şu anda tüm hayatımı ele geçirdi?” hissiyatı zaten her şeyi açıklamak için yeterliydi. Daniel’ın büyüleyen, acı veren, göklere çıkaran, kendisiyle mücadele eden vokalleri; kesinlikle deha ürünü besteleri ve en küçük davul vuruşundan en görkemli nakaratına dek her şeyinin kusursuz olması bu albümü bir anda o dönemdeki en büyük keşfim hâline getirmiş ve 2002 itibarıyla Pain of Salvation’ı hayatta en sevdiğim gruba dönüştürmüştü. Pamuklara sarılması gereken, her yerinden duygu akan, çok ama çok özel bir albüm.

    14- ORPHANED LAND – Mabool
    - Oryantal tatları metale yakıştıramayan bir insan olarak, adını sürekli duyduğum ama hiç dinlemediğim bu grubun yakın zamanda çıkan “Mabool” albümünü, tıpkı albüm konseptinde olduğu gibi aşırı yağmurlu bir günde, bir dağın başında tek başıma dinlemiştim. Daha ilk şarkı başlamadan çok da sevmeyeceğim konusunda kendimi şartlamıştım ama nasıl olduysa duyduğum her şeye bayılmış ve “Mabool”a tapar olmuştum. Yerin ve zamanın önemi konusunda “Mabool” cidden hiç unutmayacağım tecrübelerden biriydi. Albümü o gün en az 4 kez dinlemiş, sonrasında da sürekli dinleyip baştan sona tüm şarkıların gitarlarını çıkarmıştım. Folk metal ile progresif metalin bir arada kullanılması konusunda hayatımda duyduğum en iyi albüm.
    -
    15- ARK – Burn the Sun
    - Jorn Lande’nin sesi ve progresif metal açısından bile son derece çığır açıcı fikirlerle dolu, kusursuz bir albüm. Albümdeki tüm müzisyenler efsane, tüm performanslar ders gibi ve ortaya çıkan sonuç da her anlamda kusursuz. Bu albümün pek çok şarkısı pek çok farklı ana ve yere izlerini bıraktı benim için. Her birini dinlerken kendimi bambaşka yerlerde buluyorum. Birinde Mecidiyeköy’de trafiğin ortasında yürürken, birinde Vancouver’da okyanusa bakarken, birinde bir ormanda dolaşıp özlediklerimi düşünürken. Tarifsiz güzelliklerle dolu bir albüm.

    16- QUO VADIS – Day into Night
    - “Slaughter of the Soul” ve “Heartwork”le birlikte içimde şahlanan yaratıcı rif tutkusunun zirve yaptığı albüm. Bu albümdeki riflerin yaratıcılığının ciddi anlamda olağanüstü olduğunu düşünüyorum. Albümdeki tüm şarkıların gitarlarını da baştan sona çalıyorum, davullarını en ince detayına kadar biliyorum. “Day into Night”ı keşfettiğim sırada Quo Vadis diye bir gruptan haberdar olan başkası var mı acaba diye düşünüyordum, sonra bir anda kendimi Quo Vadis tişörtü içerisinde grubu İstanbul’da canlı izlerken buldum. “Day into Night” grubun melodi, teknik ve yaratıcılığı mükemmel bir dengede sunduğu ve uzun yıllar vazgeçemediğim, hep ayrı bir yeri olan bir albüm olarak benimle olacak.

    17- EDGE OF SANITY – Crimson
    - Swanö’nün “Another sky is young” kükremesi ve sonrasında 40 dakika süren büyülenme. Bu albümden önce de tek şarkılık albümler dinlemiştim, ama hiçbiri “Crimson” kadar akıcı, sürükleyici, büyüleyici değildi. İlk dinleyişimde beni en çok etkileyen şey şarkının hiçbir anının öylesine olmayışı ve her saniyesinin mükemmel olmasıydı. Harika olmayan tek bir detay bile yoktu. O melodiler, atmosfer, sözler, Swanö “Cursed to be walking in the shadows of death for a lifetime” derken aynı anda eşlik etmek… Masal gibi, film gibi bir albüm “Crimson”.

    18- LAMB OF GOD – As the Palaces Burn
    - Pantera açlığımı dindirecek bir grup ararken rastlamıştım Lamb of God’a. “New American Gospel”daki “Black Label” ile keşfetmiş, o albümü hatmetmiş ve bir sonraki albümü beklemeye koyulmuştum. Pek çok insan “Ashes of the Wake”i daha çok sevse de, “As the Palaces Burn”ün dehşetini bence başka hiçbir albümlerinde yakalayamadılar. “Ruin”in klibini ilk gördüğüm andan “11th Hour”ın manyaklığına dek her şeyiyle taptığım bir albüm.

    19- CHILDREN OF BODOM – Hatebreeder
    - Pek çok insana ters gelecek olsa da Children of Bodom ilk çıktığında çok taze ve heyecan verici bir gruptu. “Something Wild”, dönemi için eşsiz bir ilk albümdü ve o albümün üstüne her biri ayrı güzel şarkılardan oluşan “Hatebreeder”ı çıkararak çok büyük yetenek barındırdıklarını göstermişlerdi. Albümde “Warheart”tan tutun da “Bed of Razors”a kadar pek çok mükemmel şarkı var. Bu albüme de ilk duyduğum anda vurulmuştum ve grup sonradan saçma sapan işler yaptıysa da bu albüme olan sevgim hiç azalmadı. Her anlamda 1999’u hatırlatan, otobüs koltuğu kokan, o dönem yaşadıklarıma fon müziği olmuş bir albüm.

    20- DEATHSPELL OMEGA – Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice
    - Sağ bileğimde adını taşıdığım bu albüm de bana müzikaliteden ziyade hissiyat olarak çok fazla şey vermiş ve düşünsel anlamda çok etkilemiş bir albüm. Fazla deşmeyeceğim, yeri çok ayrı deyip geçeyim.

    21- DISSECTION – Storm of the Light’s Bane
    - Bursa’da okurken kışın her kar yağdığında bu albümü dinleyerek okula gitmek gibi bir geleneğim vardı. Dolayısıyla yer ve zaman olarak çok kalıplaşmış hatıraları var benim için. Belli şarkıların belli yerleri neredeyse her okula gidişimde aynı yerlere denk geldiğinden, bugün bu albümü dinlediğimde adeta Bursa içinde yolculuk yaptığımı hissediyorum. Albümün hem buz gibi soğuk olması hem de cayır cayır yanması bana bugün bile inanılmaz geliyor. Jon’un çok küçük yaşta yarattığı bu eser de kapağından prodüksiyonuna her anlamda en sevdiğim albümlerden biri olmasını sağlıyor.

    22- NIGHTRAGE – A New Disease is Born
    - 2006’da Ankara’da yaşarken gelen bir promo ve yine mekân ve zamanla birleşen bir müzik. Pek çok Nightrage hayranına göre grubun herhangi bir albümü olan “A New Disease is Born” benim için çok özel anlarla ve yerlerle örtüşen ve her şeyini çok sevdiğim bir albüm. Hayatımın sadece bir yılını geçirdiğim Ankara’ya dair ne zaman bir şey görsem, duysam, okusam aklıma bu albümdeki şarkıların melodileri, rifleri geliyor. Çok seviyorum.

    23- SCAR SYMMETRY – Pitch Black Progress
    - Yine Vancouver. Bu albümün çok hakkı yeniyor diye düşünüyorum. Bence melodik death metalin progresif ve aşırı yaratıcı bir üslupla ele alındığı en mükemmel albümlerden biri. Gitar işçiliği muazzam. Alvestam’ın vokalleri zaten hayatımda duyduğum en akılda kalıcı vokaller arasında. Hem clean hem harsh vokal yapan vokalistler arasında ikisini de bu kadar iyi yapan anca birkaç kişi duymuşumdur. Her şarkısına, her nakaratına, her şeyine bayılıyorum. Cidden ayıp ediliyor bu albüme. Vancouver’da evden okula giden yolun vazgeçilmezlerinden.

    24- MERCENARY – Metamorphosis
    - Listedeki en yakın zamanlı albümlerden biri. Beni bu kadar yükselten, bana bu kadar moral veren başka bir albüm yok. Cidden sıkıntılı bir dönemde karşıma çıktı ve 2009-2010 arası en çok dinlediğim albüm oldu. Yine her şarkısının çok ayrı anlamları var. Uzunca bir süre bütün sabah rutinim bu albüme kilitlenmişti; evden çık, pastaneden poğaça al, Trump Tower’dan Balmumcu’nun derinliklerindeki iş yerine yürü ve bu süreçte her gün her gün sadece “Metamorphosis” dinle. Çok başka, bambaşka anlamları var benim için.

    25- CATTLE DECAPITATION – Monolith of Inhumanity
    - Listeyi yaparken 24 albümü garanti şekilde yazdım ama 25’e geldiğimde bir an durdum, birkaç aday arasından hangisini yazacağıma emin olamadım. Ama sonra kararımı verdim ve çıktığı 2012 yılından beri uzak ara en çok dinlediğim albüm olan “Monolith of Inhumanity”yi seçtim. Bu albüm bana kalırsa çıktığı günden bu yana aşılamayan gerçek bir başyapıt. Ne zaman arabaya binsem, ne zaman kaliteli bir şeyler dinleyeyim diye düşünsem elim saniyesinde bu albüme gidiyor. Her şarkısı, her şeyi hayvan gibi güzel. “Monolith of Inhumanity” için cidden deliriyorum, hastasıyım, kulu köpeğiyim.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Liste daha uzun olsaydı Metamorphosis, Pitch Black Progress ve A New Disease is Born’u yazacaktım.Bu kadar olur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, <3

    kspsml

    @Ahmet Saraçoğlu, Uludağ, Görükle burnumun direği sızladı gece gece…

    Ahmet Saraçoğlu

    @kspsml, ben Görükle’deyken sürekli Slayer – South of Heaven, Limp Bizkit – Significant Other ve Korn dinlerdim. Sonra Kükürtlü’ye taşındım, orada bi coştum, 1000 tane grup dinlemeye başladım. :)

    Marvin Yanbasanyan

    @Ahmet Saraçoğlu, colonising the sun neymiş böyle ya. Aklım gitti, 48 dakikalık kesintisiz dumur seansı yaşattı. Türün ilgilisi olmama rağmen daha önce dinlememiştim. Yazan ellerin dert görmesin. Onlar nasıl besteler, o nasıl bir gitar icrası öyle… Albüm bitince “vay babasının atardamarını skim” deyip koydum kulaklığı masaya. Hâlâ kendime gelebilmiş değilim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Marvin Yanbasanyan, öyle bir etkisi oluyor evet. :)

    den4x

    @Ahmet Saraçoğlu, slaughter of the soul’u ilk dinlediğimde ben de benzer bir tepki vermiştim. ulan nasıl bu kadar iyi olabilir. böyle aynı eylemi yaparken benzer tecrübeler, hisler yaşayan insanları görmek nedense çok güzel hissettiriyor. dünyanın farklı farklı yerlerinden bir sürü insan jester script transfigured dinlerken tüyleri diken diken oluyor. gün sonunda baş başa kalınan yalnızlık hissine bire bir.

    benim listem de çoğunlukla farklı yer ve zamanları hatırlatan, anılarıyla var olan albümlerden oluşacak. sevdiğim şeyler arasında teknik olarak en iyi/kötü ayrımını yapamam, sevdiklerimin sıralamasını belirleyen yaşattıkları hisler oluyor genelde. ben de görükle’de ömrümün bir kısmını geçirdim, blood mountain dinlerken tek başıma gün batımında yürümelerim aklıma geldi mesela.

    bu arada 6 ay aynı albümü dinleme fikri hayvan gibi gerdi beni, ben bir ay boyunca sadece clayman dinlemiştim görüklede, bilgisayarım yokken, o zamandan beri clayman’i bütün olarak dinle(ye)miyorum.

    bu arada bence de as the palaces burn > ashes of the wake fakat ben wrath yazacağım sanırım listeye, yine anıları daha çok olduğu için.

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, 25. sırada karar vermek için düşündüğün adaylar hangileriydi acaba yazabilir misin? Merak ettim. Aralarında Ulcerate var mıydı mesela

    Ahmet Saraçoğlu

    @SA, bugün 8 saat araba kullandım, çok yorgunum, yarın yazayım. :)

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, tabi :)

    Erhan Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet abi hala yazmamışsın 25ten sonrasını 30a tamamlasan keşke

  2. şeyh hulud says:

    listeleri

    1-
    2-
    3-

    şeklinde değil de

    25-
    24-
    23-

    şeklinde yapsak ya. Aşağı doğru indikçe daha heyecanlı oluyor. Böyle 1. hemen gözüküyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @şeyh hulud, ben 1,2,3 diye yaptım, isteyen o şekilde de yapabilir tabii nasıl isterseniz.

  3. ismail vilehand says:

    1- Pantera – Far Beyond Driven
    2- Sodom – Tapping the Vein
    3- Marduk – Panzer Division Marduk
    4- Pantera – Vulgar Display of Power
    5- Cannibal Corpse – Tomb of the Mutilated
    6- Svartidauði – Flesh Cathedral
    7- AC/DC – Back in Black
    8- Pantera – Reinventing the Steel
    9- Nasum – Helvete
    10- Dead Congregation – Promulgation of the Fall
    11- Morbid Angel – Covenant
    12- Deathspell Omega – The Synarchy of Molten Bones
    13- The Red Shore – The Avarice of Man
    14- Architects — All Our Gods Have Abandoned Us
    15- Alice in Chains – Facelift
    16- Merauder – God Is I
    17- Martyrdöd – List
    18- Dead Congregation – Graves of the Archangels
    19- Clutch – Earth Rocker
    20- Deathspell Omega – Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum
    21- Vital Remains – Dechristianize
    22- Nasum – Shift
    23- Slipknot – Iowa
    24- Melechesh – Sphynx
    25- Infernal War – Redesekration: The Gospel of Hatred and Apotheosis of Genocide

    Motörhead’in bu listeye girecek en az 16 albümünü saydığımdan ve hepsini neredeyse eşit sevdiğimden dahil etmedim. Zaten adil olmadığı için Motörhead’i listelere dahil etmiyorum, yine öyle oldu.

  4. P L A G U E says:

    hayatıma büyük etkileri oldu yazdığım albümlerin, sadece sevgi değil, tüm anılarım burada…sırasız olarak kağıda yazmıştım, aynen aktarıyorum;

    -Burzum – Hvis Lyset Tar Oss
    -Gorgoroth – Twilight of the Idols
    -Bethlehem – Dark Metal
    -Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas
    -Marduk – Plague Angel
    -Candlemass – Death Magic Doom
    -Pantera – Cowboys From Hell
    -Sodom – Code Red
    -Dimmu Borgir – Enthrone Darkness Triumphant
    -Opeth – Blackwater Park
    -Deathspell Omega – Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice
    -Lifelover – Konkurs
    -Darkthrone – Transilvanian Hunger
    -Silencer – Death-pierce me
    -Cannibal Corpse – The Wretched Spawn
    -Shining – Halmstad
    -Slayer – Christ Illusion
    -Electric Wizard – Black Masses
    -Enthroned – Tetra Karsist
    -Integrity – Howling, for the Nightmare Shall Consume
    -Blut Aus Nord – Memoria Vetusta II: Dialogue with the Stars
    -Behexen – The Poisonous Path
    -Six Feet Under – Commandment
    -Immortal – Sons of Northern Darkness
    -Slipknot – Vol:3 The Subliminal Verses

    not: bende motörhead eklemeye gerek duymadım. çünkü motörhead amk…

  5. Ahmet Er says:

    1-Nirvana-Nevermind: Rock müziğe ordan da metale beni başlatan albüm.
    2-Opeth-Morningrise: Opeth’i keşfettiğim ilk albüm.
    3-Megadeth-Rust İn Peace: Trash’ın zirvelerinden. Hala dinlerim.
    4-Death-The Sound of Perseverance: Death’ı tanıdığım ve death metale merak saldığım bir albüm bu. Özellikle davulların ve zillerin hızı mükemmel derecedeydi. Trash bunun yanında kaplumbağa kalıyor demiştim, ilk dinlediğimde.
    5-Pantera:Vulgar Display of Power: Bir klasik. Heyecanlı, gaz ve efsane bir albüm.
    6-Mayhem: D.M Dom Sathanas: Black metale ilk başladığım albüm.Türünde tam bir klasik.
    7-Metallica-Master Of Puppets: Hala dinlediğim güzel bir trash klasiği. Battery, Orion, hepsi birbirinden güzel parçalar…
    8-Slayer-Reign İn Blood: Uzun gitar soloları,çok hızlı temposu, çılgınca vurulan davulları zilleriyle tam bir başyapıt.
    9-İron Maiden-İron Maiden: Maiden’in ilk albümü. Bende yeri ayrıdır.
    10-Opeth-Blackwater Park: Bir Opeth klasiği. Brutal vokal, uzun pasajlar..
    11-Morbid Angel – Covenant
    12-Meshuggah-Destroy Erase Improve:Aksak davulları, ritimleri bile yeter.
    13- Godspeed You! Black Emperor
    Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven
    14- Atheist-
    Unquestionable Presence
    15- Agalloch-
    The Mantle
    16-Soundgarden-
    Superunknown
    17-Tool: Lateralus
    18-Dream Theater
    Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory
    19-Pain of Salvation-
    Remedy Lane
    20-In Flames-
    The Jester Race
    21-Overkill-
    Horrorscope
    22-Sepultura-
    Arise
    23-Nokturnal Mortum-
    The Voice of Steel
    24-Queensryche-
    Operation: Mindcrim
    25-Kayo Dot-
    Choirs of the Eye

    feel the groovity

    @Ahmet Er, ahmet hocam güzel liste olmuş, eline sağlık. 1,3,7,8,10,12 ve 22 no’lu albümleri de ben de çok seviyorum. en beğendiğiniz 25 rock-metal iem’ini de yazsanız şöyle keyfimiz yerine gelse, ne güzel olurdu :) sevgiler. (netknight)

  6. Ahmet Er says:

    @Ahmet Saraçoğlu,Güzel liste, yılların birikiminden gelen. Listede bir Metallica albümü görememek şaşırttı beni, takip ettiğim yazılarınızdan Metallica’yı çok sevdiğinizi bildiğimden.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahmet Er, Metallica ilah olarak gördüğüm ilk gruptu. 1994-1997 arası tüm hayatım Metallica’ydı. Ama o zaman kadar çıkan hiçbir albümünü bir diğerinden ayırmadım, o yüzden en sevdiğim kategorisine girmiyorlar. 1998′de internetin çıkması ve başka gruplara da erişmemle birlikte Metallica da çok sevdiğim herhangi bir gruba dönüştü.

  7. Kaan says:

    1-Pentagram – Unspoken
    2-Clutch – Psychic warfare
    3-Motörhead – Ace of Spaces
    4-Moonspell – Extinct
    5-Iron Maiden – The book of souls
    6-Abbath – Abbath
    7-God is an astronaut – Age of the Fifth Sun
    8-Emre Nalbantoğlu – Ciddi
    9-Airbourne – Black dog barking
    10-Dio – The last in line
    11-Dio – Holy diver
    12-Black Sabbath – Paranoid
    13-Insomnium – Shadows of the dying sun
    14-Judas Priest – Firepower
    15-Turbonegro – Apocalypse dudes
    16-Slayer – World painted blood
    17-Gun’s and Rose’s – Appetite for Destruction
    18-Overkill – The Grinding Wheel
    19-Kreator – Gods of violence
    20-Jorn – Dio covers
    21-Batushka – Batushka
    22-Noir Desir – Le went nous portera
    23-Halestorm – Into the wild life
    24-Kvelertak – Kvelertak
    25-EMRE KULA – THEORY OF CHARGE

  8. Dunedain says:

    1)Death-symbolic
    2)Dark Tranquillity-character
    3)Dream theater-Awake
    4)Cynic-focus
    5)iron maiden-powerslave
    6)enslaved-ruun
    7)metallica-master of puppets
    8)king crimson-red
    9)ulver-shadows of the sun
    10)paradise lost-draconian times
    11)napalm death-scum
    12)btbam-colors
    13)black sabbath-sabbath bloody sabbath
    14)Depeche mode-violator
    15)Dark Tranquillity-the gallery
    16)katatonia-brave murder day
    17)entombed-clandestine
    18)at the gates-terminal spirit disease
    19)pink floyd-animals
    20)camel-moonmadness
    21)Judas priest-painkiller
    22)cryptopsy-none so vile
    23)meshuggah-destroy erase improve
    24)opeth-blackwater park
    25)scorpions-taken by force

  9. Şafak says:

    1-Death – Symbolic
    2-Death-The Sound Of perseverance
    3-Opeth-My Arms Your Hearse
    4-Opeth Still Life
    5-Agalloch-The mantle
    6-Agalloch-Ashes agains the grain
    7-Uaral-Sounds Of Pain
    9-Alcest-Les Voyages d’lame
    9-Alcest – Souvenirs D’un Autre Monde
    10-Burzum-Hvis Lystet tar oss
    11-Darkthrone-Transilvanian hunger
    12-Deathspell Omega- Paracletus
    13-Murmuure-murmuure
    14-Empyrium- Songs of Moors and misty Fields
    15-Estatic Fear – A sombre Dance
    16-Camel – Mirage
    17-Tame Impala- Currents
    18-The Cure -Disintegration
    19-Hypno5e – Acid Mist Tomorrow
    20-Kingston Wall – II
    21- In the Woods – Omnio
    22-Mgla -Exercises in Futility
    23-Enslaved -Rııtıır
    24-Sagopa Kajmer – BPG
    25-Sagopa Kajmer – KİTS

    Son 2 albümü en başa yazmam gerekirdi ancak burası bir metal sitesi olduğu için en sona attım :)

  10. rorschach says:

    karışık olarak
    1- death – individual thought patterns
    2- between the buried and me – colors
    3- opeth – still life
    4- cynic – traced in air
    5- dan swanö – moontower
    6- in flames – whoracle
    7- the faceless – akeldama
    8- ulver – bergtatt
    9- emperor – in the nightside eclipse
    10- enslaved – axioma ethica odini
    11- agalloch – ashes against the grain
    12- borknagar – urd
    13- dissection – storm of the light’s bane
    14- mastodon – the hunter
    15- gojira – from mars to sirius
    16- tool – aenima
    17- faith no more – king for a day fool for a lifetime
    18- metallica – and justice for all
    19- judas priest – painkiller
    20- lost horizon – a flame to the ground beneath
    21- scar symmetry – pitch black progress
    22- arcturus – the sham mirrors
    23- katatonia – the great cold distance
    24- the haunted – the haunted made me do it
    25- acid bath – when the kite string pops

    mansiyon : annihilator – never neverland, megadeth – countdown to extinction, edge of sanity – purgatory afterglow, ark – burn the sun, nevermore – dead heart in a dead world, baroness – yellow & green, the crown – deathrace king, dark tranquillity – damage done, black sabbath – paranoid, wintersun – wintersun, meshuggah – nothing, blind guardian – nightfall in middle-earth, ayreon – the human equation

  11. Mert Nalvuran says:

    1- Dismember – Massive Killing Capacity
    2- Motörhead – Ace Of Spades
    3- Iron Maiden – Seventh Son Of A Seventh Son
    4- Celtic Frost – Morbid Tales
    5- Candlemass – Candlemass
    6- Darkthrone – Under a Funeral Moon
    7- Rotting Christ – Triarchy of the Lost Lovers
    8- Bolt Thrower – Those Once Loyal
    9- Slayer – Show No Mercy
    10- 90 BPM – Kötülük Bizim İşimiz
    11- Entombed – Left Hand Path
    12- Entombed – Wolverine Blues
    13- Metallica – Master Of Puppets
    14- Black Sabbath – Heaven And Hell
    15- Black Sabbath – Sabbath Bloody Sabbath
    16- Enslaved – Isa
    17- Benighted – Asylum Cave
    18- Roxy Music – Siren
    19- Sepultura – Morbid Visions
    20- Sepultura – Beneath The Remains
    21- Descendents – I Don’t Wanna Grow Up
    22- Asphyx – Deathhammer
    23- Electric Wizard – Come My Fanatics
    24- Kendrick Lamar – Good Kid m.A.A.d City
    24- Malt – Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm

  12. Ugur says:

    Çok uzun açıklamalar yazmıştım aslında sonradan kimse okumaz dedim.Görüyorum ki Ahmet de uzun uzun yazmış ahah.Neyse okuyan olur ya da olmaz bilemiyorum.Bu listeyi önceden boş bir zamanda hazırlamıştım, tekrar üzerinden geçmedim.Saçmaladığım kısımlar olmuş olabilir, kusur bakmayın.Buyrunuz:

    1. Ulver – Shadows Of The Sun (2007)
    Şu hayatta duyduğum herhangi birşeyden çok ötede, her insanın bir şekilde deneyimlemesi gerektiğine inandığım başyapıt.9 şarkının her bir saniyesi, yaşanmışlıkları, geçmişi, geleceği, insanı, aşkı; kısacası yaşamla ilgili akla gelebilecek tüm kavramları müzikle anlatmanın karşılığı gibi.Eşi benzeri olmayan bir sanat eseri.

    2. Rotting Christ – A Dead Poem (1997)
    Aslında ilk tanışmam Sleep of The Angels albümündeki After Dark I Feel’la olsa da sonradan ‘Semigod’, ‘Among Two Storm’ ve ‘Ira Incensus’ gibi şarkılarla daha fazla anım olduğu için A Dead Poem’de karar kıldım.Bir Burhaniyeli, dolayısıyla adamların karşı komşusu olmamdan dolayı kan çekiyor desek yeridir.Bu noktada Sakis’in yazdığı herhangi bir şeyin kalbime dokunmadığını söylemek mümkün değil. Fanboyluk bir kenara Ege’nin iki kıyısındaki insanlar olarak RC’nin bilhassa bu albümdeki tarzı, melodik dokunuşları, şarkı sözleri buram buram Ege kokuyor bana.Semigod’ı açtığımda kendimi Cunda’da gün batımını izlerken, Ira Incensus’ta Ören plajında bira içerken, Among Two Storms’da Altınoluk sahilde gezerken, Sorrowful Farewell’de Küçükkuyu’da rakı içerken buluyorum.RC benim için Kaz Dağlarıdır, Edremit Körfezidir.Bir nevi memleket havasıdır.

    3. Sting – Brand New Day (1999)
    Desert Rose’un patlamasıyla bizimkilere bu kaseti aldırmıştım (aldığım 2. kasetti).Bugün iyi bir müzik kulağım varsa bu albüme borçluyum.

    4. Porcupine Tree – In Absentia (2002)
    Porcupine Tree’yle üniversitede tanıştım.4 sene boyunca Kartal-Beyazıt arası okul yoluna soundtrack olmuştu.Özellikle Kartal’dan Haydarpaşa’ya banliyö ile giderken ‘Trains’i dinlemenin yeri çok ayrıdır.

    5. Emperor – In the Nightside Eclipse (1994)
    Bana Black metali adam akıllı sevdiren albüm.Bir ara o kadar çok dinliyordum ki dinlediğim başka şeylere ‘emperor gibi diyil yha!! :(‘ şeklinde tepki veriyordum (kepazelik).Bir de Ihsahn’ın köpeği oldum sonradan.

    6. Dark Tranquillity – Damage Done (2002)
    Size birşey ifade eder mi bilmiyorum ama daha önce de yazmıştım bunu: “Damage Done ‘ceketimi alır giderim’ olgunluğunun notalara dökülmüş halidir”.

    7. Above & Beyond – Group Therapy (2011)
    2011 yılını ruhen sağlam atlamamı bu albüme borçluyum.A&B şu hayatta en çok sevdiğim oluşumlardan birisi.Bir de bu albümle trance müziği keşfetmek var ama o başka bir hikaye.

    8. Poets Of The Fall – Carnival of Rust (2006)
    Bir dönemde yine bir takım yerlerle, olaylarla, anılarımla bağdaştırdığım benim için önemli bir albüm.Bir de bence en iyi Poets of The Fall albümü.

    9. Moonspell – Irreligious (1996)
    Saf Akdeniz-İber yarımadası Moonspell şaheseri.Bir diğeri için 21. madde.

    10. Synestesia – Heikkojen Herralle (2006)
    Yaz aylarımın vazgeçilmezi 6 şarkılık melodik death metal başyapıtı.

    11. Immortal – Battles In The North (1995)
    Immortal’la tanışmam Mighty Ravendark’ın klibiyle dalga geçmemle başlamıştı.Neyseki o günler ‘aslında hiç fena değil’ den ‘köpeğinim abbath!!!” noktasına gelmesiyle geride kaldı.

    12. Amorphis – Skyforger (2009)
    Yaz aylarının diğer bir vazgeçilmezi.Hatta Amorphis’in 2006 sonrası tüm albümleri öyle desek de olur.Skyforger’ı bazı şeylerden dolayı daha çok benimsemiştim.

    13. Loreena Mckennitt – The Book of Secrets (1997)
    The Mummers’ Dance’i ilk dinlediğim zamanı hatırlıyorum da o ana melodisini duyduğum andan itibaren tarifleyemediğim bir nostalji hissiyatı sarmıştı.Loreena ablanın en sevdiğim albümü aynı zamanda.

    14. Afro Celt Sound System – Release (1999)
    ACSS müziğiyle insanı bambaşka boyutlara taşıyan evrensel ama eşini bulması zor bir gruptu, bu albüm de onların tepe noktası.Bugün hala müzik yapsalardı keşke.

    15. Bomfunk MC’s – In Stereo (1999)
    Elektronik müzik başyapıtı.90′lar daha iyi bir albümle kapatılamazdı hehe.

    16. The Cranberries – Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (1993)
    Linger.

    17. Soilwork – Figure Number Five (2003)
    Tam bir yol arkadaşı.A Predator’s Portrait’in en iyi albümleri olduğunu düşünsem de modern Soilwork tam olarak buydu ve böyle kalmalıydı.

    18. Jesper Kyd – Assassin’s Creed II OST (2009)
    ‘Zamansız’ kelimesinin karşılığı.Jesper nasıl bir şey yaptıysa AC serisinin yeni çıkan devam oyunlarında bile hala bu albümde yazılan şarkıları kullanıyorlar.

    19. Sokratis Malamas – O Hartis (2014)
    Sokratis abimizin sapına kadar bir ‘Yunan müziği’ albümü ama güzelliği taverna havasında değil derinliğinde.Yine bir takım yakın dönem anılarla bağlantılı.

    20. Shakira – Dónde Están Los Ladrones (1998)
    Buraya kadar yazdıklarımı okuyan olursa “herşey tamam da Shakira ne alaka ulan” diyecektir sanırım hehe.Şöyle izah edeyim: Shakira ilk çıktığında rock tabanlı latin popu yapıyordu.Bugün olsa o sözde ‘indie pop-rock’ diye lanse ettikleri ‘cool ablaların’ hepsinin eline verirdi kalite olarak.Keşke hep böyle 90′lardaki siyah saçlı asi latin kızı olarak kalsaydı.56k modemden bağlanıp Kazaa’dan ‘Site Vas’ı indirmişliğim, günlerce dinleyip dünyayı gezme hayalleri kurmuşluğum var.Hey gidi.

    21. Moonspell – Sin Pecado (1998)
    Diğer bir saf Akdeniz-İber yarımadası Moonspell şaheseri.Bu daha deneysel olanı.

    22. P.O.D. – Payable on Death (2003)
    ‘Nu-metal’ olarak sınıflandırılıyor olsa da POD’nin yeri bende çok ayrı.Bu albümde Jason Truby gitarist olarak yer almıştı ve gruba çok taze fikirler getirmişti.Aslında POD’nin en ‘true metal’ albümü sayılabilir.2003-2004 yıllarında en çok dinlediğim albüm olmasının yanı sıra Wildfire, Change The World gibi şarkıların anısı ve o dönemde verdiği hissiyat çok başkadır.

    23. Incubus – Make Yourself
    Yine yıl 2004 falan.Akçay’da yazlıktayım.Karşık mp3 cd’imden ilk defa dinliyorum Incubus’u bu albümle.Sonrasında bütün yaz dinlediği hatırlıyorum.Özellikle Pardon Me’yi belki 500 kere dinlemişimdir.Şarkının o fade in/out (heralde böyle deniyor) introsuna ölüyorum.

    24. Gregorian – Masters of Chant Chapter III
    Gregorian’ın en iyi coverlarını içeren albümü.Voyage Voyage’la gaza gelip tüm aileyi hadi Paris’e gidelim kilise gezeceğiz diye ayağa kaldırmışlığım var (şarkı Fransızca oluyor bu hikayede).Nasıl saçmaladıysam artık babam’ın ‘ulan Paris maris tamamda kilisede ne işimiz var’ dediğini hatılıyorum ahah.Gidemedik tabi :(

    25. The American Dollar – Atlas
    Yıl 2011.Babamın vefatından sonra yazın Akçay’a geldik annemle.İlk defa ikimiz beraber geçiriyoruz bir yazı.İşte o yazın soundtrack’i de buydu.Above & Beyond’un Group Therapy’si gibi bu albüm de o yıl bir çok şeyi atlatmamda yardımcı oldu.

    Raddor

    @Ugur, Poets Of The Fall’u çok seviyorum ya. Burada görmek sevindirdi. P.O.D. – Satellite ilk 25′e girmese de en sevdiğim albümlerden. Ayrıca Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? en iyi Cranberries albümüdür. Desert Rose da manyak şarkıydı. Güzel listeymiş.

    Ugur

    @Raddor, Eyvallah :)

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ugur, Donde Estan Los Ladrones, Shakira’nın son iyi albümü, şahsen en iyi albümü. O sulara bir daha girmedi, piquetir oldu gitti.

    Ugur

    @Ubeydullah İndiroğlu, Kader işte eskisi gibi devam etseydi belki Ramos’la evlenir Madrid’li olurdu.Ah be.

  13. Marvin Yanbasanyan says:

    Her gruptan yalnızca tek albüm almayı uygun gördüm, yoksa liste biraz daha değişebilirdi.

    1. NEVERMORE – This Godless Endeavor
    2. OPETH – Morningrise
    3. LED ZEPPELİN – Led Zeppelin IV
    4. CAMEL – Rajaz
    5. MEGADETH – Rust in Peace
    6. PINK FLOYD – Animals
    7. RAINBOW – Rising
    8. NECROPHAGIST – Epitaph
    9. KING CRIMSON – In the Court of the Crimson King
    10. IN FLAMES – Whoracle
    11. PAIN OF SALVATION – The Perfect Element
    12. ANGLAGARD – Hybris
    13. NEAL MORSE – Sola Scriptura
    14. DREAM THEATER – Metropolis, pt. 2: Scenes From a Memory
    15. RUSH – Moving Pictures
    16. ZERO HOUR – The Towers of Avarice
    17. MASTODON – Crack the Skye
    18. DEEP PURPLE – Deep Purple In Rock
    19. BETWEEN THE BURIED AND ME – Colors
    20. GENESIS – Selling England by the Pound
    21. THE MARS VOLTA – De-Loused in the Comatorium
    22. EDGE OF SANITY – Crimson
    23. TOOL – Lateralus
    24. ARTILLERY – By Inheritance
    25. STRAPPING YOUNG LAD – City

    Honorable Mentions: Meshuggah – ObZen, Eloy – The Ocean, Porcupine Tree – Fear of a Blank Planet, Ark – Burn The Sun, Yes – Close to the Edge, Ayreon – The Human Equation, Can – Ege Bamyası

  14. Nox says:

    çöplük gibi oldu ama neyse

    1) Agalloch – The Mantle
    2) Dark Tranquillity — Fiction
    3) Opeth — Damnation
    4) Katatonia — Tonight’s Decision
    5) Behemoth — The Satanist
    6) Orphaned Land – The Never Ending Way of ORwarriOR
    7) The 3rd and the Mortal — Tears Laid in Earth
    8) Dead Can Dance — Anastasis
    9) The Gathering — Nighttime Birds
    10) Therion — Gothic Kabbalah
    11) Haggard — Eppur Si Muove
    12) Empyrium — Songs of Moors & Misty Fields
    13) Gorgoroth – Incipit Satan
    14) Brazzaville — Somnambulista
    15) Sólstafir — Ótta
    16) God Is An Astronaut — All Is Violent, All Is Bright
    17) My Bloody Valentine — Loveless
    18) Lustre — Wonder
    19) Agalloch — Ashes Against the Grain
    20) Les Discrets — Septembre et ses Dernieres Pensees
    21) Faun — Eden
    22) Blood Ceremony — The Eldritch Dark
    23) Brazzaville — East L.A. Breeze
    24) Alcest — Souvenirs d’un autre Monde
    25) No Clear Mind — Mets

    9yearsago

    @Nox, Blood Ceremony dinlediğin için teşekkür ederim.

    Berca B.

    @9yearsago, bu yorum sayesinde listelerden birinde Blood Ceremony olduğunu farkettim. Benim de hayatta en sevdiğim şarkılardan biri -farklı bir albümde olsa da- the Hermit. Çok özel grup gerçekten.

  15. necrobutcher says:

    1-Katatonia-Dance of December Souls
    2-Opeth-My Arms Your Hearse
    3-Agalloch-ashes against the grains
    4-Yaşru-OZ
    5-Burzum-Fallen
    6-Burzum-Filosofem
    7-Celtic Frost-Monotheist
    8-Darkestrah-The Great Silk Road
    9-Darkthrone-Transilvanian Hunger
    10-Emperor-Athmensto the thewelkins dusk
    11-Empyrium-Songs Of Moors And Misty Fields
    12-Entombed-Left Path Hand
    13-İced Earth-Live in Athens
    14-Katatonia-Brave Murder Day
    15-Mastodon-Emperor Of Sand
    16-Mastodon- Crack the sky
    17-Mayhem-De Mysteriis Dom Sathanas
    18-Faith No More-Angel Dust
    19-Megadeth-Rust İn Peace
    20-My Dying Bride-Turn Loose the Swans
    21-My Dying Bride-The Angel &The Dark River
    22-Death-Sound of perseverence
    23-Dissection – storm of the light’s bane
    24-Pink floyd-animals
    25-Slayer-Reign in Blood

    Ayrıca sevmenin ötesinde evlatlarım ;
    Pentagram-Anatolia,
    The Gathering-If Then Else
    The Cranberries-Somethng Else,
    Alice in Chains-Dirt,Jar of Flies ve facelift
    Metallica- Master of puppets
    Nirvana-Nevermind
    Stone Temple Pilots-Core
    Black Sabbath-Black Sabbath,Paranoid
    Judas Priest- Sad Wings Of Destiny
    Ulver-Kveldssanger

    necrobutcher

    @necrobutcher, çok zor anket bu ya hala aklıma albüm geliyor benim

  16. Raddor says:

    Ne zormuş böyle bir liste hazırlamak. Kolaylaştırmak adına bir kaç kural koydum kendi kendime.

    1- Her gruptan sadece bir albüm koyma sınırı getirmek zorunda kaldım. Yoksa tüm Motörhead albümlerini yazıp çekilsem yeterdi.

    2- Site formatına daha yakın olmak adına distortion barındırmayan albümleri çıkardım. Zaten siteyi takip edenler arasında extreme müziğe en uzak olanlardan biriyim. Hem listeyi daha yumuşatmayayım, hem de seçmesi kolay olsun diye düşündüm. The Beatles, Rolling Stones, Chris Isaak, Angelo Badalamenti, The Cure, Moby gibi sanatçılarla durumu daha da zorlaştırmak istemedim.

    3- Karar vermesi zor olunca tahminen şu ana kadar en çok dinlemiş olduğum sıraya göre yazdım.

    1- Motörhead – Ace of Spades
    2- Blind Guardian – Nightfall in Middle-Earth
    3- Metallica – …And Justice for All
    4- Faith No More – The Real Thing
    5- Mötley Crüe – Shout At The Devil
    6- Ramones – Rocket to Russia
    7- Judas Priest – Screaming For Vengeance
    8- Guns N’ Roses – Appetite For Destruction
    9- Korn – Korn
    10- Aerosmith – Get A Grip
    11- David Bowie – The Man Who Sold The World
    12- Queen – A Night At The Opera
    13- Helloween – Keeper of the Seven Keys I-II
    14- Alice in Chains – Dirt
    15- Black Sabbath – Sabbath Bloody Sabbath
    16- Social Distortion – White Light, White Heat, White Trash
    17- Iron Maiden – Iron Maiden
    18- AC/DC – Highway to Hell
    19- Mr. Bungle – California
    20- Descendents – Milo Goes to College
    21- Testament – The Gathering
    22- The Misfits – Static Age
    23- Blue Öyster Cult – Secret Treaties
    24- Clutch – Blast Tyrant
    25- Megadeth – Rust in Peace

    Oha lan Death ile Pantera son anda dışarıda kaldı. İlk aşkım Hybrid Theory, kafayı yediğim Bonded By Blood, hayatımın albümü dediğim No More Tears sığmadı. Dio, Accept, Black Label Society, Deftones, Strapping Young Lad, Coroner, Death Angel, Slayer hepten yalan oldu.

    O değil de herkes yazdıktan sonra yıl sonu listelerinde yapıldığı gibi en çok yazılan albümlerin olduğu ortak bir liste çıksa manyak olurdu. Ama tüm müzik külliyatı söz konusu olduğu için en çok yazılan albüm bile sadece 3-5 oyla kalacağından sonuç doğru yansımayabilir. Editör açısından da zor olur tahminimce.

    Neyse aklıma başka çok sevdiğim albümler geliyor. Delirmeden Yolla’ya basayım artık.

    deadhouse

    @Raddor, Mötley Crüe grubunu favorileri arasına koyan ülkedeki son 3-5 kişiden biri olabilirsin.

    Raddor

    @deadhouse, evet o konuda çok yalnızlık çekiyorum malesef. Mötley Crüe’yu o kadar çok seviyorum ki 22 Mart’a şafak sayar gibi gün sayıyorum (Netflix’e filmleri geliyor bilmeyenler için. Fragmanı: https://bit.ly/2VcDjty) Önceden nefret ederdim adamların tavırlarından. Yaş ilerledikçe fark ettim adamların derdi zaten derdinin olmaması. Safi eğlence, rock n’ roll. Ayrıca Mick Mars değeri bilinmemiş bir riff machine’dir.

    deadhouse

    @Raddor, Aslında dertlerinin olmaması durumu değil bence. Dertlerini dert edinmiyorlar. Güney Amerika halklarının psikolojisi gibi. İspanya’daki festival kültürüne bağlı insanların durumu gibi. Derdi olmayan yoktur, derdini dert edinmeyen vardır. Rock’n Roll kültürü de öyle değil mi zaten.

    Raddor

    @deadhouse, evet bunu demeye çalıştım aslında, benden daha iyi açıkladın anlatmak istediğimi. Vince Neil de öyle diyor “İnsanlar dertlerini unutsun, eğlensin istedik sadece.” diye. “Dünya zaten yeterince kötü bir yer iken neden bir de şarkılarda bu dertleri dinlemek isterler hiç anlamam.” diye grunge’a da çok sallamış zamanında. Ama o kadar da değil. O zaman herkes Tarık Mengüç gibi müzik yapardı, Mötley Crüe’nun bir anlamı kalmazdı. :) Grunge da candır. Yer olsaydı Pearl Jam – Ten’i de almak isterdim.

    ismail vilehand

    @Raddor, 25 değil, 50 albüm de yazsam diğer sevdiğim şeylerden dolayı belki sıra gelmeyecekti ama “White Light, White Heat, White Trash” çok aşırı sevdiğim bir albümdür. Yeri bende çok ayrı. Ha bide Mike Ness adamın hasıdır. Solo işlerini de çok severim.

    Raddor

    @ismail vilehand, evet ya ben de çok seviyorum. Gitarların sesi de çok yüksek albümde. Ekolayzer’de Surround sesi aktif edersem vokali duyamıyorum. Cayır cayır. ‘Mike Ness adamın hasıdır’a da +1.

    Kaan

    @Raddor, Listen bana çok yakın geldi sevgili Raddor kardeş, keşke tanışıyor olsaydık. BÖC – Secret Treaties, ve Faith no more – The real Thing i gördüm ya çocuklar gibi sevindim. Helal sana.

    Raddor

    @Kaan, eyvallah :) Evet listelerimiz benziyor. Metal söz konusu olduğunda daha çok seksenler odaklı. B.Ö.C değeri yeterince bilinmemiş gruplar içinde zirvelere oynar herhalde. Mike Patton ve dahil olduğu tüm projeleri de ayrı seviyorum.

  17. Vırvır Cırcır says:

    Death – Symbolic

    Suffocation – Pierced From Within

    Opeth – My Arms, Your Hearse

    Katatonia – Brave Murder Day

    October Tide – Grey Dawn

    Slayer – Divine Intervention

    Hypocrisy – Abducted

    Immortal – Sons of Northern Darkness

    Vader – Black to the Blind

    Deicide – Serpents of the Light

    Cannibal Corpse – Bloodthirst

    Bloodbath – Unblessing the Purity

    Exodus -Pleasures of the Flesh

    Testament – The Ritual

    Overkill – Horrorscope

    Emperor – In the Nightside Eclipse

    Svartidaudi – Revelations of the Red Sword

    Dimmu Borgir – Stormblast

    Nevermore – Politics of Ecstasy

    Sepultura – Schizophrenia

    Kreator – Cause for Conflict

    Bathory – Blood Fire Death

    Enslaved – Isa

    Sodom – Code Red

    Malevolent Creation – Retribution

  18. thally says:

    1- Lamb Of God – Wrath
    2- Meshuggah – ObZen
    3- Vildhjarta – Måsstaden
    4- Whitechapel – A New Era Of Corruption
    5- Whitechapel – Whitechapel
    6- Architects – All Our Gods Have Abandoned Us
    7- Parkway Drive – Horizons
    8- Sylosis – Conclusion Of An Age
    9- Breakdown Of Sanity – Mirrors
    10- Thy Art Is Murder – Hate
    11- Job For A Cowboy – Doom
    12- The Faceless – Autotheism
    13- Ne Obliviscaris – Portal Of I
    14- Veil Of Maya – ID
    15- Born Of Osiris – The Discovery
    16- Uneven Structure – Februus
    17- Monuments – Gnosis
    18- Northlane – Singularity
    19- After The Burial – In Dreams
    20- The Ghost Inside – Returners
    21- Animals As Leaders – The Joy Of Motion
    22- While She Sleeps – You Are We
    23- Fit For An Autopsy – Absolute Hope Absolute Hell
    24- As I Lay Dying – An Ocean Between Us
    25- Slipknot – Iowa

  19. SA says:

    Vay be. Bütün listeleri merak ediyorum. Müsait olunca ben de yazarım. Bundan sonra da en sevdiğiniz şarkılar anketi yapılabilir aslında.

    Ugur

    @SA, Şarkı versiyonunu da yapsak efsane olur sahiden.O liste en az 50 falan olur

    OblomoV

    @SA, +1

  20. şeyh hulud says:

    Yazamadığım albümler gece rüyama girecek kesin ama son hali bu:

    1- Acid Bath – When the Kite String Pops
    2- Kyuss – Welcome to Sky Valley
    3- Rudimentary Peni – Death Church
    4- Isis – Oceanic
    5- Reverend Bizarre – In the Rectory of the Bizarre Reverend
    6- Neurosis – Souls at Zero
    7- In Solitude – Sister
    8- Acid Witch – Witchtanic Hellucinations
    9- Deathspell Omega – Paracletus
    10- Kvelertak – Kvelertak
    11- Katatonia – Discouraged Ones
    12- Satan’s Satyrs – Wild Beyond Belief!
    13- Nachtmystium – The World We Left Behind
    14- The Gates of Slumber – Conqueror
    15- High on Fire – The Art of Self Defense
    16- Darkthrone – Circle the Wagons
    17- Carpenter Brut – Trilogy
    18- Boris – Pink
    19- Entombed – Wolverine Blues
    20- Dawn – Slaughtersun
    21- Elder – Lore
    22- Sixteen Horsepower – Sackcloth ‘n’ Ashes
    23- Witchcraft – Legend
    24- Mastodon – The Hunter
    25- Thorns – Thorns

  21. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Top 50 lazım artık, 25 de az kalıyor. Vazgeçmenin zor olduğu klasikler var, yeni keşfettiğin ve “Ulan bunca sene bunu bilmeden nasıl yaşamışım?” dediklerin var, modern zamandan tutuldukların var… :D

    Her gruptan tek albüm yazacağım, yoksa iş karışıyor. :p

    1) Metallica – Master Of Puppets
    Ne diyeyim, hepiniz biliyorsunuz. Benim için müziğin kutsal kitabı. Her şey bir yana, bu albüm bir yana.

    2) Dream Theater – Awake
    Dream Theater’ın Images And Words ve Scenes From A Memory ile yanına yaklaştığı ama aşamadığı çizgiyi çizen albüm. Artık yanına yaklaşmayı bırakın, 250 kilometre uzağında seyrediyorlar.

    3) Katatonia – Brave Murder Day
    Katatonia’yı bugünlere taşıyan albüm. Tarz değiştirdikleri dönemin bile temelini sağlayan albüm. Doom/Death Metal adına bambaşka bir güzellik.

    4) Pain Of Salvation – The Perfect Element
    Her saniyesinde ayrı bir duygu yoğunluğu ve hissiyat birikimi örülü bir albüm. Remedy Lane’den burun farkıyla önde.

    5) My Dying Bride – Turn Loose The Swans
    Gelmiş geçmiş en iyi Doom/Death Metal albümü. Nokta. Turn Loose The Swans’ın giriş melodisini Audacity’de uç uca ekletip, şarkıyı 25-30 dakikaya çıkardığımı bilirim. :p

    6) Massive Attack – 100th Window
    Aslında albüm olarak Mezzanine’i daha çok sevsem de bu albümde en sevdiğim iki Massive Attack şarkısı var: Butterfly Caught ve Antistar. Yılan.

    7) Behemoth – Evangelion
    Lucifer.

    8) Rotting Christ – Thy Mighty Contract
    Sitedeki kritiğini ben yazmıştım. Hala düşüncelerim değişmedi. Bu albüm müzikte duygu ve ruhun nasıl işlendiğine dair nadide bir örnektir.

    9) Natassa Bofiliou – Eisitiria Dipla
    2011′de çıkmış bir albüm. Ben 2017′de haberdar oldum. O sene en çok dinlediğim albümlerden birisiydi. Bu kadın Haris Alexiou’nun tahtına aday. Şahane bir ses ve iyi müzisyenlerle çalışıyor. To Telos Sto Saloni ve Se Xehorisa şarkılarını hala döndürüp, sözlerini anlamadan efkarlanıyorum.

    9) Paradise Lost – Draconian Times
    Aslında mevzu Paradise Lost olunca Icon, Symbol Of Life, Gothic, The Plague Within ve Draconian Times arasında gidip geliyorum da, yine de Draconian Times diyorum çünkü ilk göz ağrım. Gothic Metal adına kutsal kitap.

    10) Obituary – Cause Of Death
    Çoptinauvvv. \m/

    11) Candlemass – Epicus Doomicus Metallicus
    Geleneksel Doom Metal adına yapılmış, aynı zamanda yapılacak en iyi albüm. Aşılamaz.

    12) Rammstein – Sehnsucht
    Gene gidip geliyorum, Herzeleid mı, Mutter mı, Reise, Reise mı, Sehnsucht mu… Klavier farkıyla Sehnsucht.

    13) Porcupine Tree – In Absentia
    Porcupine Tree’nin sert sulara yelken açtığı ilk albümü. Karmakarışık duygular var bu albümde. Trains, Blackest Eyes, Gravity Eyelids, The Creator Has A Mastertape falan bir yana, Heartattack In A Layby var ya… Bitiriyor.

    14) Steven Wilson – Hand. Cannot. Erase.
    Modern zaman prog şaheseri. Değeri zamanla daha iyi anlaşılacak.

    15) Mr. Bungle – Disco Volante
    Deli gömleği tadında bir albüm. 1995′ten beri eşi benzeri yapılmadı.

    16) Low – I Could Live In Hope
    Çok dingin bir albüm ama bir o kadar da sakat.

    17) Opeth – Morningrise
    Aslında Blackwater Park ile arasında çok kalıyorum, fakat ilk göz ağrım olduğu için Morningrise diyorum. Fakat yaş arttıkça Akerfeldt’in bu albümden yana şikayet ettiği o toyluklar ve prodüksiyon tuhaflığını anlayabilir oldum.

    18) Faith No More – King For A Day, Fool For A Lifetime
    Angel Dust ile çok arasında kaldığım albüm, fakat biraz daha kişisel ve duygusal olduğu için tercih ediyorum.

    19) Mercyful Fate – Melissa
    Tarif edilemez bir albüm. Celtic Frost Extreme Metal için ne idiyse, bu albüm sayesinde Mercyful Fate de genel olarak metal müzik için o noktada.

    20) Ulver – Nattens Madrigal
    Gelmiş geçmiş en iyi Black Metal albümü. Bence.

    21) Celtic Frost – Monotheist
    Gelmiş geçmiş en iyi geri dönüş albümü. Sadece ben değil, Dave Grohl’a bile göre öyle.

    22) At The Gates – Slaughter Of The Soul
    Olmasaydı, olmazdı.

    23) Slayer – Reign In Blood
    Birşey eklememe gerek yok. Hepiniz biliyorsunuz.

    24) Satyricon – Nemesis Divina
    Nattens Madrigal’dan sonra ikinci sıra.

    25) Paatos – Kallocain
    Happiness, Won’t Be Coming Back, Reality, Holding On… Değeri bilinmedi şu gençlerin, dağıldılar.

    Bu seferlik böyle bir liste olsun. Yarın yazsam aklıma gelen başka albümler olur kesin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ubeydullah İndiroğlu, ben de Paatos – Timeloss’un hastasıyım ama sanırım 15 senedir baştan sona hiç dinlemedim. Vay arkadaş.

    Ugur

    @Ubeydullah İndiroğlu, Haris Alexiou’nun ismi bir yerde bir şekilde geçiyorsa orada durmak lazım.Natassa Bofiliou’nun albümüne kesinlikle bakacağım.

  22. SA says:

    Öncelikle herhangi bir sıralamaya dahil edemeyeceğim, benim için müziğin hep zirvesinde olacak olan 6 albüm:

    Michael Jackson – Dangerous
    Michael Jackson – History
    Michael Jackson – Bad
    Michael Jackson – Blood On The Dance Floor
    Michael Jackson – Thriller
    Michael Jackson – Invincible

    25 albüm ise sırasız şu şekilde. Sıralama yapmak için beyin fırtınasına giremedim. Çok zor oluyor :)

    Pantera – Far Beyond Driven
    Pantera – Vulgar Display Of Power
    Pantera – The Great Southern Trendkill
    Pantera – Reinventing The Steel

    Ulcerate – Vermis
    Ulcerate – Shrines Of Paralysis
    Ulcerate – The Destroyers Of All

    DsO – The Synarchy of Molten Bones
    DsO – Paracletus
    DsO – Fas – Ite, Maledicti, In Ignem Aeternum

    Meshuggah – Chaosphere
    Meshuggah – Obzen
    Meshuggah – The Violent Sleep Of Reason
    Meshuggah – Destroy Erase Improve
    Meshuggah – Nothing
    Meshuggah – Koloss

    Forgotten Woods – As The Wolves Gather
    Forgotten Woods – Race Of Cain

    Cattle Decapitation – Monolith Of Inhumanity
    Cattle Decapitation – The Anthropocene Extinction

    Moonsorrow – Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa

    Blood Incantation – Starspawn

    Drudkh – Autumn Aurora

    Anathema – The Silent Enigma

    Batushka – Litourgiya

    Yazamadığım için içime oturan albümleri de sonra yazarım.

  23. neant et rien says:

    1. rammstein – mutter
    2. burzum – filosofem
    3. lamb of god- ashes of the wake
    4. rammstein – reise, reise
    5. burzum – belus
    6. amon amarth – twilight of the thunder god
    7. emerna – mortem animalium
    8. ekove efrits – conceptual horizon
    9. rammstein herzeleid
    10. lamb of god – sacrament
    11. dark tranquillity – we are the void(kim ne derse desin taş)
    12. in the woods…- omnio
    13. empyrium- weiland
    14. Muse- Origin of Symmetry
    15. Cor Scorpii – Monument
    16. enslaved – axioma ethica odini
    17. Rammstein- Sehnsucht
    18. shining – Född förlorare
    19. muse – absolution
    20. septic flesh -The Great Mass

  24. feel the groovity says:

    ben biraz farklı bir liste yapmak istiyorum izninizle. metal müziğin birkaç türünü ve tabii ki yüzlerce grubu çok seviyorum ama enstrümantal rock-metal’i her zaman daha estetik, müzikal ve bana yakın bulmuşumdur. o yüzden en sevdiğim 20 enstrümantal gitar albümünü yazmak istiyorum:

    1- joe satriani – surfing with the alien: favori adamım, yani joe satriani sevgimin başladığı albümdür. o kadar çok dinledim ki artık şarkıların bir çekiciliği kalmadı, o kadar dinledim düşünün…

    2- steve vai – alien love secrets (ep): lisedeyken arkadaşım kasedini vermişti. satriani’den sonra acayip hastası olmuştum. tender surrender’daki soloyu dinlemek için kasedi defalarca geri sardığımı hatırlarım.

    3- yngwie malmsteen – rising force: ben bu albümü ilk çıktığı zamanda dinlesem kafayı yerdim heralde. 84′te böyle bir şey sunmak gerçekten inanılmaz bir şey. o güne kadar duyulmamış bambaşka bir neoklasik virtüözite…blackstar, far beyond the sun of of…

    4- jason becker – perpetual burn: altitudes’u ilk dinlediğimde aklım gitmişti resmen. başka bir seviyenin varlığını gösterdi bu albüm bana.

    5- guthrie govan – erotic cakes: waves’i de ilk dinlediğimde “oha ne oluyo lan” dediğimi hatırlıyorum. bu adam inanılmaz bir zirve gerçekten. dinlediğinizde satriani’leri vai’ları cebinden çıkarır diyorsunuz adeta.

    6- fredrik thordendal’s special defects – sol niger within: allah’ın manyağının uzaylılar için tee 1997′de yaptığı bir acayip iş. çok sıradışı bir albüm.

    7- vinnie moore – the maze: hakettiği değerin çok altında ilgi gören süper gitarist vinnie moore’un bana göre en iyi albümüdür the maze. bu kadar tatlı ve melodik çalan, güzel besteler yapan bir gitarist çok zor bulunur. the maze ve rain şarkıları şidddetle tavsiye olunur.

    8- john petrucci – suspended animation: baştan aşağı harika bir albümdür. glasgow kiss’e, damaged control’e kurban.

    9- jeff loomis – zero order phase: gaz rifler ve patlayıcı sololar. diminished’ın kralı jeff loomis…

    10- animals as leaders – the joy of motion: steve vai “90′larda biz takılırken, ileride evinde gitar çalışıp bu işi çok üst noktalara getirecek yeni jenerasyonun geleceğini biliyordum” der ve tosin abasi’yi işaret eder. bu grup nasıl bu kadar büyüdü lan, aklım almıyor. ama müthiş adamlar gerçekten. matt garstka inanılmaz bir baterist bu arada. the woven web ulan.

    10- eric johnson – ah via musicom: eric johnson ve o müthiş tatlı, rahatlatıcı tonları…

    11- marty friedman – true obsessions: new age albümlerini de severim ama en iyi işi bence bu albümdü. hareketli enstrümantal rock şarkılar da var, sakin besteler de…

    12- spastic ink: ink complete: jarzombek kardeşler’in deneysel-aksak-ilginç albümü. ilk başlarda garip geliyor ama alışınca çok seviyorsunuz.

    13- greg howe – ascend: greg howe da gerçekten oldukça elit bir gitarist. çok farklı tarzda albümü var ama ben en çok klavyede vitalij kuprij ile yaptığı ascend’i seviyorum.

    14- andy james – andy james: andy james’in müziğinin belirli bir çerçevesi var ve az çok tahmin edilebiliyor. yani 10 tane şarkıdan sonra ciddi sıkılabiliyorsunuz shred yüzünden. ama o 10 şarkıda da adam melodi ve hız olarak çok iyi iş çıkartıyor. işte bu o albüm oluyor.

    15- paul gilbert – get out of my yard: alternate picking’in kralı paul gilbert bu albümde epey eğlenceli ve rock şarkılar ortaya koyuyor.

    16- impact fuze – moscow: rusya menşeli bir jazz-fusion triosunun çıkardığı harika albüm. feodor dosumov gibi hayvan bir gitaristleri var. moscow şarkısını dinleyin görürsünüz :)

    17- exivious – liminal: ah ulan bu grup dağılmayacaktı ya. tymon krudnier gerçi yoluna our oceans isimli post-rock projesiyle devam ediyor ama bu albüm cidden bambaşkaydı. deeply woven’ın ve saksafon solosunun ağır hastasıyım.

    18- ewan dobson – acoustic metal: akustik gitar virtüözümüz bu albümde akustik gitarla metal şarkılar besteliyor. inanılmaz kulağa hoş gelen rifler ve melodiler var albümde. cover şarkılar da cabası. dipnot: baterili versiyonunu seviyorum ama.

    19- david maxim micic – bilo 3: sırp yetenekli elemanın kendini aştığı çalışma bu oldu. bol konuklu, güzel besteler yer alıyor. loomis, per nilsson, jakub zytecki gibi isimler var konuk sololarda.

    20- owane – yeah whatever: bu sene keşfettim bu elemanı. acayyyip yetenekli, jazz-fusion yapıyor, klavye-bas-elektro üçünü de çalabiliyor. acayip yumuşak, yormayan ve komplex sololar atıyor. acayip lezzetli…rock is too heavy veya love juice şarkılarını dinleyiniz.

    Dysplasia

    @feel the groovity, owane harika bir oluşum hakikaten, umarım 20 tane albüm yaparlar.

  25. Bekolata says:

    Her gruptan en fazla bir albüm dahil edilmesi kuralına uyarak ve mümkün olduğunca farklı türlerden albümler seçmeye çalışarak:

    1-) Opeth – Blackwater Park
    2-) Mgła – Exercises In Futility
    3-) Deathspell Omega – Paracletus
    4-) The Devil’s Blood – The Thousandfold Epicentre
    5-) Enslaved – Axioma Ethica Odini
    6-) Be’lakor – Stone’s Reach
    7-) Behemoth – The Satanist
    8-) Batushka – Litourgiya
    9-) Nile – Those Whom The Gods Detest
    10-) Death – The Sound Of Perseverance
    11-) Septicflesh – The Great Mass
    12-) Blut Aus Nord – 777 – Cosmosophy
    13-) Dissection – Storm Of The Light’s Bane
    14-) Alcest – Écailles De Lune
    15-) Bloodbath – The Fathomless Mastery
    16-) Behexen – The Poisonous Path
    17-) Witherscape – The Inheritance
    18-) The Faceless – Autotheism
    19-) Ne Obliviscaris – Portal Of I
    20-) Edge Of Sanity – Crimson
    21-) Obscure Sphinx – Void Mother
    22-) Inquisition – Magnificent Glorification Of Lucifer
    23-) Aenaon – Hypnosophy
    24-) Nightingale – Invisible
    25-) Ghost – Infestissumam

    26-) Mastodon – Crack The Skye
    27-) Krallice – Years Past Matter
    28-) Watain – Lawless Darkness
    29-) Cattle Decapitation – Monolith Of Inhumanity
    30-) Khemmis – Desolation

  26. black says:

    1. In Flames – The Jester Race (1996)

    2. Megadeth – Youthanasia (1994)

    3. Black Sabbath – Master of Reality (1971)

    4. Iron Maiden – Iron Maiden (1980)

    5. Pink Floyd – The Division Bell (1994)

    6. Judas Priest – Sad Wings of Destiny (1976)

    7. Death – Individual Thought Patterns (1993)

    8. Dawn – Slaughtersun (1998)

    9. Agalloch – The Mantle (2002)

    10. Dissection – Storm of the Light’s Bane (1995)

    11. Opeth – Morningrise (1995)

    12. Pantera – The Great Southern Trendkill (1996)

    13. Rush – Permanent Waves (1980)

    14. Queensryche – Operation: Mindcrime (1988)

    15. Ulver – Nattens Madrigal (1997)

    16. Immortal – At the Heart of Winter (1999)

    17. Satanic Warmaster – Carelian Satanist Madness (2005)

    18. Necrophagist – Epitaph (2004)

    19. Cirith Ungol – King of the Dead (1984)

    20. WASP – The Crimson Idol (1992)

    21. The Cranberries – No Need to Argue (1994)

    22. Radiohead – Kid A (2000)

    23. Heir Apparent – Graceful Inheritance (1986)

    24. Amorphis – Elegy (1996)

    25. Dream Theater – Falling into Infinity (1997)

  27. riser says:

    1- Slipknot – Vol. 3: (The Subliminal Verses)
    2- Slipknot – Iowa
    3- At the Gates – Slaughter of the Soul
    4- Metallica – …and Justice for All
    5- Cryptopsy – None So Vile
    6- Behemoth – The Satanist
    7- Slipknot – Slipknot
    8- Tool – Lateralus
    9- Mgła – Exercises in Futility
    10- Deathspell Omega – Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice
    11- Marduk – Panzer Division Marduk
    12- Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas
    13- Carcass – Heartwork
    14- Bloodbath – Nightmares Made Flesh
    15- Dark Tranquillity – Character
    16- Rammstein – Herzeleid
    17- Megadeth – Rust In Peace
    18- Cattle Decapitation – Monolith of Inhumanity
    19- Metallica – Master of Puppets
    20- Burzum – Filosofem
    21- Massive Attack – Mezzanine
    22- Dying Fetus – Destroy the Opposition
    23- Primordial – To the Nameless Dead
    24- Opeth – Blackwater Park
    25- Tool – Ænima

  28. poison says:

    1-greg howe – introspection
    bana en büyük tutkum olan gitarı aşılayan albüm. verdiği zehri hala aynı dozda hissediyorum. virtüözite ötesi. sitede kritiğini de yazdım, arzu eden bakabilir.

    2-necrophagist – epitaph
    2012 yılında bursa’da çevre yolunda arabayla giderken bir anda yola çıkan iki ata çarptığımız an kulaklıkla diminished to b dinliyordum. babama son anda “baba!” diye seslenince hemen direksiyonu kırıp ölüme teğet geçmemizi sağlamıştı. araba epey hasar gördü ama kimseye bir şey olmadı. atlar dahil. bunun dışında albümdeki tüm parçaların manyağıyım.

    3-vicente amigo – tierra
    saf yeni akım flamenko güzelliği. taşıt tipi fark etmez, bol ağaçlı yolda giderken dinleyin derim. rio de la seda, sen nasıl bir şeysin?

    4-buckethead – electric tears
    duygu. saatlerce yerimden kalkmadan denize bakarak loop’a almışlığım çok.

    5-meshuggah – obzen
    düpedüz üstinsan yaratımı. yeryüzündeki ritim gitaristlerinin birçoğunun ritim gitaristi olmadığını kanıtlayan riff’leri var.

    6-necrophagist – onset of putrefaction
    muhammed’in gitarları ve bası çalmasının yanı sıra davulları da programlaması, fermented ve advanced’in soloları… tam anlamıyla tek kişilik gövde gösterisi.

    7-greg howe – extraction
    3 virtüözün fusion şenliği.

    8-mgła – exercises in futility
    hayatımda bu albümdeki kadar vurucu şarkı sözleri görmedim. black metal’in babalar ve oğullar’ı, aptal tokatlayan bir başyapıt. melodileri, davulları ve kapağındaki tablo birbiriyle tamamen uyum içinde. ironik olsun: “blessed be the discord”

    9-death – the sound of perseverance
    objektif olarak bakılsa death metal tarihinin en iyi 3 albümünden biri olması gerekir diye düşünüyorum. büyük adam chuck schuldiner.

    10-paco de lucía – sólo quiero caminar
    şimdi ölü olan bir yakınıma dinletmiştim bu albümü. ismini her görüşümde o anlar gelir aklıma. bir flamenko klasiği.

    11-camarón de la isla – la leyenda del tiempo
    flamenko tarihinin en güzel sesinin elektrik gitar içeren albümü. çıktığında eski usul flamenkocular tarafından çok tepki çekmiş modern ögeler var diye. eminim evlerinde gizli gizli dinlemişlerdir hahah.

    12-buckethead – colma
    tatlı bir kederi ve umudu olan naylon gitar güzelliği.

    13-celer – panoramic dreams bathed in seldomness
    ismi gibi derin bir ambient albümü. yazın güneş batarkenki görüntü sese dönüşse böyle bir şey ortaya çıkardı sanki.

    14-leprous – the congregation
    basit fikirler öyle iyi işlenmiş ki dinlerken sürekli “basit ama güzel” dedirtiyor bana. her parçası çok değerli.

    15-death – symbolic
    perennial quest’in outro’su, empty words’ün sözleri…

    16-obscura – akróasis
    ileri seviye ve perdesiz gitar sololarıyla, klas besteleriyle ilham verici bir albüm. kesinlikle en iyi albümleri.

    17-pat metheny – new chautauqua
    pat metheny ve sadelik. kendisinin dinlediğim ilk albümü, o yüzden yeri ayrı.

    18-angelo debarre – portrait of angelo debarre
    hiç dinlememiş adamı gypsy jazz/swing fan boy’u yapabilecek bir derleme. tek bir boş an yok.

    19-william basinski – variations: a movement in chrome primitive
    bu albümün yaşattığı hisleri karşılayan bir kelime yok galiba.

    20-sigur rós – valtari
    21-biosphere – substrata
    22-deathspell omega – paracletus
    23-silencer – death – pierce me
    24-william basinski – melancholia
    25-lifelover – konkurs

    feel the groovity

    @poison, çok güzel liste, elinize sağlık. burdaki listeden uzun vadede faydalanırım :)

    poison

    @feel the groovity, teşekkür ederim :) ben de şimdi sizin listenize bakma fırsatı buldum, çok iyi seçimleriniz. sizin de elinize sağlık. bu arada tarzınıza dayanarak andy timmons – that was then, this is now’ı da öneririm.

    feel the groovity

    @poison, evet o albüm ya da ear-xtacy de listeye dahil olabilirdi. that was then, this is now toplama bir albüm olduğu için bir adım önde diyelim :)

    poison

    @feel the groovity, aynı sebepten ear-xtacy yerine that was…’ı önermiştim, siz zaten biliyormuşsunuz :)

    kspsml

    @poison, buckethead gördüm bir tebessüm bu duyguyu yaşattığın için saol hemen bir machete dinlemeliyim peşine yavuz çetin benimle uçmak istermisin….

    poison

    @kspsml, sen de sağ ol. buckethead çok derin bir adam, yavuz çetin de öyleydi. madem öyle ben de bir machete açayım şimdi. hoş geldiniz naif hisler…

  29. Ahmet Er says:

    @feel the groovity, Selamlar Ufuk hocam. Nasılsın. Şu an metalde hemen her türde en sevdiğim Etymotic Er4XR. Davullardaki ve zillerdeki hızı, bir iem için kusursuz. Şiddetle tavsiye ederim.

    feel the groovity

    @Ahmet Er, çok sağolun hocam sorduğunuz için, iyiyim her şey yolunda :) bir gün paraya kıyıp alacağım galiba er4xr’yi.

  30. SA says:

    @SA, Yazmak istediğim diğer albümler:

    Forgotten Woods – The Curse Of Mankind

    Anathema – Eternity

    Atheist – Piece Of Time
    Atheist – Unquestionable Presence
    Atheist – Elements

    Cynic – Focus

    DsO – Kenose
    DsO – Drought

    Hypno5e – Shores Of The Abstract Line

    Mithras – On Strange Loops

    Sepultura – Beneath The Remains
    Sepultura – Arise

    Suffocation – Human Waste
    Suffocation – Effigy Of The Forgotten
    Suffocation – Breeding The Spawn
    Suffocation – Pierced From Within
    Suffocation – Despise The Sun

    Zhrine – Unortheta

  31. deadhouse says:

    1. Radiohead – OK Computer
    2. Katatonia – Discouraged Ones
    3. Cynic – Focus
    4. Massive Attack – Mezzanine
    5. Dream Theater – Scenes From a Memory
    6. Agalloch – Ashes Against the Grain
    7. Mayhem – De Mysteriis dom Sathanas
    8. Burzum – Hvis Lyset Tar Oss
    9. Darkthrone – Transilvanian Hunger
    10. Death – Human
    11. Morbid Angel – Altars of Madness
    12. Suffocation – Effigy of the Forgotten
    13. Dismember – Like an Ever Flowing Stream
    14. Bathory – Blood Fire Death
    15. Esoteric – The Maniacal Vale
    16. Deathspell Omega – Paracletus
    17. Artillery – By İnheritance
    18. Gojira – The Way of All Flesh
    19. Pantera – Vulgar Display of Power
    20. Lamb of God – As the Palaces Burn
    21. Opeth – Blackwater Park
    22. Spawn of Possession – Noctambulant
    23. Kamelot – The Black Halo
    24. Behemoth – The Satanist
    25. Isis – Panopticon

    geblo can

    @deadhouse, İnanılmaz güzel bir liste. Hayatımda OK Computer dan daha iyi albüm dinledim mi, emin değilim.

    Raddor

    @deadhouse, ben Radiohead’i niyeyse sevemiyorum bir türlü. Bir kere adamlar kafa yapısı olarak alıştığımız Rockstar abilerden çok farklı. Basçısı açıklama yapıyor; “Konserden sonra kızlarla birlikte olmak çok iğrenç bir şey asla yapamam tasvip etmiyorum.” diye :) Gitaristi açıklama yapıyor; “Gitar solosu da ne öyle dilülü dilülü uzun saçlı kıllı bitli adamlar canlanıyor gözümde iyyrenç.” diye. (gerçekten diyorlar bunu internette röportajları bulunabilir) Fransız Syd Matters diye bir grubu çok seviyorum. Radiohead’den fazlasıyla etkilendikleri söyleniyor aslında sevmem lazım. Fakat anladığım kadarıyla her albümde farklı bir tarz icra ediliyor. Hangisinden başlayacağımı bulmam gerek herhalde.

    deadhouse

    @Raddor, Radiohead’i sevememişsen sevmeye çalışma bence. Orta karar sevilecek bir grup değil. Ya çok seversin ya hiç sevmezsin. Çabaların nafile olabilir. Ben tüm albümlerini seviyorum. Her gruptan bir albüm koyduğum için OK Computer’ı koydum. Kid A, İn Rainbows, Amnesiac, The Bends, Hail to the Thief hepsi efsanedir benim için. Yalnız şunu söyleyeyim bildiğim kadarıyla rock müziği metalden daha çok dinliyorsun. The Bends her anlamda bir rock albümü. Belki The Bends’i sevebilirsin.

    Raddor

    @deadhouse, herkesin aşırı sevilen gruplardan böyle sevemediği bir tane grup mutlaka oluyor herhalde. Neden bu kadar seviliyor ben niye anlayamıyorum deyip zorlasa da sevemediği. Mesela ismail vilehand de The Beatles sevmiyormuş. Halbuki Beatles sevilmez mi? Gül gibi grup. :)

    Yıllar önce Creep’i çok sevip oh be sonunda Radiohead şarkısı sevdim demiştim. Sonra öğrendim ki grup üyeleri ortaklaşa nefret ediyorlarmış o şarkıdan. O noktada bile birleşememişim adamlarla.

    deadhouse

    @Raddor, The Beatles’ı ben de sevmiyorum. Halbuki Oasis’i çok seviyorum. Hani çok etkilenmişler diyorlar ya. :)

    ismail vilehand

    @Raddor, The Beatles sevmeyerek kendimi Lemmy’ye şirk koşmuş gibi hissediyorum zaten. Senin de bildiğin gibi Lemmy’nin en sevdiği gruplardan biriydi.

    Yalnız benim The Beatles sevmememin asıl sebebi çok farklı, konusu açılmışken kısaca anlatayım.

    Orta okuldayken öğretmenliğe yeni başlamış minnoş bir ingilizce öğretmenimiz vardı. Hatun bize sürekli The Beatles ve Syd Barret dönemi Pink Floyd şarkıları ezberletirdi. Sınav notlarım ne kadar yüksek olduysa da ders ve ders içi her şeyden nefret eden, ders esnasında sürekli başka şeylerle ilgilenen bir öğrenci olarak bu kasetten şarkı çalarken elimizdeki fotokopiye bakarak şarkıları hep birlikte söyleme seansı midemi bulandırırdı. Ondan olsa gerek The Beatles ile yıldızım hiç barışmadı. Hatta en nefret ettiğim iki şarkı The Beatles – Yellow Submarine ve Pink Floyd – Bike.

    Bazen düşünüyorum da, iyi ki İngiliz dili ve edebiyatı bölümünü ilk sınıfta bırakıp İngilizce öğretmeni olmamışım. Ben olsam çocuklara Marduk – Christraping Black Metal veya Infernal War – Spill the Dirty Blood of Jesus sözleri ezberletmeye çalışıp başıma iş alırdım hahahaha

    Raddor

    @ismail vilehand, Öğretmenlerin sevdiği müzikleri derse alet etmesi çok fena ya. Benim de metalle tanışmam orta okuldaki müzik hocamın dönem ödevi olarak karışık bir Metallica cd’si verip, her şarkıdan çıkaracağım anlamları uzun uzun yazmamı istemesiydi. Nefret ettim Metallica’dan. Sonradan metal dinlemeye başladığım zaman bile uzun süre sevememiştim. Aslında o hocam gitarist, sıkı bir death metalci ve Chuck Schuldiner hayranıydı. Belli ki Metallica’yla ısındırmak istemişti. Ama işte okulda verilen şeyler ters tepebiliyor. Hak veriyorum. Yine de öğretmenimin öngörüsü yüksekmiş. Yine aynı yolu bulmuşum. Buraları okuyor olma ihtimali yüksek. Hocam her halükarda metalle tanışmak için güzel, ilginç bir anı oldu benim için. Sağ olun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, ben okulda solfej muhabbetinden çok sıkılıyordum, flüt çalmayı da sevmiyordum. Ortaokulda müzik öğretmeni Füsun Hanım bir gün tüm sınıfın önünde bana “herkesin müziğe yeteneği olmayabilir Ahmet, sen müzik derslerinde resim çiz istersen” demiş, epey canımı sıkmıştı.

    Yıllar sonra Opeth’in, Trivium’un, Ghost’un altında sahneye çıkıp 2 de albüm çıkardım.

    (yukarıdan yavaşça thug life gözlüğü iniyor)

    Hocana da rispekt.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, ahah süper ya bu anıyı bir kritikte de okumuştum sanırım. :) Aklımda Cem Yılmaz’ın Gauss’la ilgili yaptığı şu esprisi canlandı. https://youtu.be/LiLlf6QTwVo

    Hocamı ifşalıyorum.
    https://youtu.be/VmwvIsrUEr8
    Okulda bize ‘mini mini bir kuş donmuştu’ söyletmek zorunda kalıyordu. Öğretmenlik zor meslek valla. :) Atanamamışlar kervanından selamlar.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, lisedeki matematik öğretmenim “hayatının sonuna kadar üniversite kapısından içeri giremeyeceksin.” demişti, ikisi burslu vakıf üniversitesi olmak üzere üç kez üniversite kazandım. Daha da fenası “Bu ya odtü ya Boğaziçi kazanacak.” dediği ve özel ilgilendiği kız üç sene deneyip adam gibi bir yer kazanamayınca benim burslu okuduğum üniversiteye para verip geldi. Öğretmenlerin büyük bölümü böyle maalesef.

    siyah forma

    @Raddor, Bir sonrakine ‘genel olarak sevilen ama bizim(kişisel olarak) bir türlü sevemediğimiz 5 grup… listesi yapsak nasıl olur acaba? Ahmet hocam ne dersiniz?

    Ahmet Saraçoğlu

    @siyah forma, o tarz bir şey düşünüyorduk zaten, olabilir tabii.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Raddor, The Beatles’ı sevemeyenler +1. :D

    Linç edilebilirim ama ben AC/DC’yi de bir türlü sevemedim, sevemiyorum… :D

    den4x

    @Raddor, ahhaha böyle tanımlayınca bir ısındım gruba, ben de sevmem pek. çok doğru bi tabir yalnız, kıllı adamlar bacaklarını açıp hunharca gitar çalıyor. creep iyi gerçekten ama ahah

    Dunedain

    @deadhouse, ok computer muhteşem bir dünya.Paranoid android akıl dışı güzellikte.in rainbows ile en iyi albümleri bence

  32. feel the groovity says:

    bir de metal için yapalım. karışık yazıyorum.

    1- children of bodom – hatebreeder
    2- death – spiritual healing
    3- sentenced – crimson
    4- dissection – storm of the light’s bane
    5- meshuggah – koloss veya obZen
    6- myrath – legacy
    7- moonspell – irreligious
    8- rotting christ – a dead poem
    9- the faceless – autotheism
    10- gorod – a perfect absolution
    11- necrophagist – epitaph
    12- novembre – materia
    13- revocation – existence is futile
    14- iron maiden – seventh son of a seventh son
    15- megadeth – rust in peace
    16- lamb of god – sacrament veya wrath
    17- slayer – seasons in the abyss
    18- insomnium – winter’s gate
    19- katatonia – discouraged ones
    20- opeth – my arms your hearse
    21- in flames – whoracle
    22- dying fetus – reign in supreme
    23- morbid angel – altars of madness
    24- metallica – black album
    25- riverside – love fear and the time machine
    26- cannibal corpse – bloodthirst
    27- immortal – sons of northern darkness
    28- kretor – coma of souls
    29- ghost – infestissumam
    30- kvelertak – meir
    31- alcest – le voyage de l’ame
    32- at the gates – slaughter of the soul
    33- summoning – stronghold
    34- empyrium – songs of moor and misty fields
    35- dark tranquillity – the gallery
    36- satyricon – dark medieval times
    37- nile – in their darkened shrines
    38- the ocean – pelagial
    39- demir demirkan – 20014 istanbul
    40- kesmeşeker – insülin

  33. 9yearsago says:

    Tutup 25′lik liste yapmaya kalkışsam birçok gruba haksızlık olur ve adaletli bir liste için tüm diskografilerimi uzun uzadıya gözden geçirmem gerekir. O yüzden yalnızca müzik geçmişimde en sevdiğim albümü söyleyip çekip gideyim.

    Candlemass – Epicus Doomicus Metallicus

  34. agorapocalypse says:

    1 – Summoning – Minas Morgul
    2 – Brujeria — Brujerizmo
    3 – Despised Icon — The Ills of Modern Man
    4 – Raised Fist – Veil of Ignorance
    5 – The Acacia Strain — Continent
    6 – In Flames — Colony
    7 – Equilibrium — Sagas
    8 – Rammstein – Mutter
    9 – Comeback Kid — Symptoms + Cures
    10 – Ancient Rites — Dim Carcosa
    11 – The Red Chord – Clients
    12 – Between the Buried and Me — Colors
    13 – Cephalectomy – Eclipsing The Dawn
    14 – Amorphis – Elegy
    15 – Burning Skies — Greed.Filth.Abuse.Corruption
    16 – Devildriver – The Fury of Our Maker’s Hand
    17 – Sepultura – Beneath The Remains
    18 – Air — Talkie Walkie
    19 – Billy Talent — Billy Talent
    20 – Genghis Tron — Board Up the House
    21 – Die Apokalyptischen Reiter — Samurai
    22 – Samael – Eternal
    23 – Dan Swanö — Moontower
    24 – Sonata Arctica – Reckoning Night
    25 – Anachronist – Anachronist’s Self-Titled Album

  35. Osman says:

    Grup başına bir albüm. RYM’de 9 ve üzeri verdiğim albümleri yazdım.

    1- Circle Takes the Square – As the Roots Undo
    2- Opeth – Blackwater Park
    3- The Mars Volta – De-Loused in the Comatorium
    4- Krallice – Years Past Matter
    5- King Crimson – In the Court of the Crimson King
    6- At the Drive-In – Relationship of Command
    7- Pain of Salvation – The Perfect Element I
    8- Ling Tosite Sigure – Inspiration Is Dead
    9- Leprous – Malina
    10- Peste Noire – Peste noire
    11- Unwound – Leaves Turn Inside You
    12- Cynic – Traced in Air
    13- Portishead – Dummy
    14- Death Grips – The Powers That B
    15- Deathspell Omega – Paracletus
    16- Mastodon – Crack the Skye
    17- Katatonia – Discouraged Ones
    18- Godspeed You Black Emperor! – F♯A♯∞
    19- Gorguts – From Wisdom to Hate
    20- Isis – Oceanic
    21- Converge – Jane Doe
    22- Baroness – Blue Record
    23- Tropical Fuck Storm – A Laughing Death in Meatspace
    24- The Fall of Troy – Doppelgänger
    25- Celtic Frost – Monotheist
    26- The Drones – I See Seaweed
    27- Gojira – From Mars to Sirius
    28- Kvist – For kunsten maa vi evig vike
    29- Meshuggah – Destroy Erase Improve
    30- Low – I Could Live in Hope
    31- Agalloch – Marrow of the Spirit
    32- Boris – Pink
    33- Sigh – Imaginary Sonicscape
    34- The Cure – Disintegration
    35- Atheist – Unquestionable Presence
    36- Electric Wizard – Dopethrone
    37- Kvist – For kunsten maa vi evig vike
    38- Melvins – Bullhead
    39- Taake – …Doedskvad
    40- Orphaned Land – Mabool: The Story of the Three Sons of Seven
    41- Paradise Lost – Draconian Times
    42- Can – Tago Mago
    43- Sólstafir – Köld
    44- Protest the Hero – Fortress
    45- Can – Tago Mago
    46- Coroner – Mental Vortex
    47- Cult of Luna – Mariner
    48- Sigur Rós – ( )
    49- Between the Buried and Me – Colors
    50- Joy Division – Closer

    deadhouse

    @Osman, Agalloch’tan Marrow of the Spirit’i yazman müziğin subjektifliğinin sınırtanımaz oluşunun güzel bir kanıtı.

    şeyh hulud

    @Osman, Ling Tosite Sigure Psycho-Pass’in açılış müziğini yapan grupmuş, adına hiç dikkat etmemiştim. Şimdi google’da aratınca gördüm.

    Boris – Pink’le geçen aylarda tanıştım, kısa sürede favorilerimden biri haline geldi. Sağlam prodüksiyon vizyonunun normalde sıradan olabilecek bir albümü nasıl çok farklı noktaya getirebildiğinin en iyi örneklerinden. Benim açımdan aynı şey burada listeye de yazdığım Satan’s Satyrs – Wild Beyond Belief! için de geçerli mesela. Bu iki albümü bazen sırf o “sound”u duymak için bile dinliyorum.

    Osman

    @şeyh hulud, Ling Tosite Sigure’u ben de ilk 5 yıl kadar önce duymuştum. Şimdi grup mainstream bile sayılabilir, çünkü grubun gitaristi/vokalisti Tokyo Ghoul’un giriş müziğini yaptı. Arada rock müzikle uzaktan yakından alakası olmayan tiplerin “abi çok damar parça yea” diye paylaştıklarını görüyorum, içim gidiyor (anime zaten çöp). İlk iki albümlerini aşırı öneririm. Catchy, teknik ve varyansı fazla olan bir punk grubu. Aşırı bağımlılık yapmıştı bende.

  36. siyah forma says:

    1-The Cure-Pornogrophy
    2-Joy Division-Unknown pleasures
    3-The Cure-Faith
    4-Mayhem-De Mysteriis..
    5-Darkthrone-A Blaze..
    6-Darkthrone-Under A…
    7-Darkthrone-transylvanian Hunger.
    8-Celtic Frost-Morbid Tales/Emperor’s Return
    9-Echo&The Bunnymen-ocean rain
    10-Bathory-Blood Fire Death
    11-Burzum-Det Som Engang Var
    12-Black Sabbath-Black Sabbath
    13-Wire-154
    14-Cocteau Twins-Garlands
    15-Bauhaus-Sky’s Gone Out
    16-Destruction-İnfernal Overkill
    17-Mercyful Fate- Dont Break The Oath
    18-Dead Can Dance-Garden Of The Arcane Delights
    19-Venom-Welcome To Hell
    20-The Fall-Perverted By Language
    21-Dissection-Storm Of The Lights Bane..
    22-Siouxsie&The Banshees-Juju
    23-Arckanum-Kostogher
    24-Empyrium-Wintersunset
    25-Pulp-Different Class

    Üstte Motörhead’i ilah belleyen arkadaşlara bende katılıyorum..yazmaya gerek yok zaten orda en yukarda duruyor..

    Kaan

    @siyah forma, The Cure ler için Helal! diyorum.

    burock1988

    @siyah forma, 1 numaramız aynıymış güzel tesadüf olmuş :)

  37. Kaan says:

    1- Judas Priest – Painkiller
    2- Ozzy Osbourne – Bark At The Moon
    3- DIO – Dream Evil
    4- Alice Cooper – Trash
    5- Running Wild – Port Royal
    6- Metal Church – Blessing In Disguise
    7- Iron Maiden – Seventh Son of a Seventh Son
    8- Great White – Great White
    9- Deep Purple – Slaves & Masters
    10- WASP – The Headless Children
    11- Blue Oyster Cult – Fire Of Unknown Origin
    12- Slayer – Seasons in the Abyyss
    13- Alien – Alien
    14- Immortal – Blizzard Beasts
    15- Manowar – Sign of the Hammer
    16- UDO – Animal House
    17- Savatage – In The Hall Of The Mountain King
    18- Voivod – Target Earth
    19- Faith No More – The Real Thing
    20- Destruction – Cracked Brain
    21- Sodom – The Final Sign Of Evil
    22- King Diamond – Fatal Portrait
    23- Queensryche – Empire
    24- Motörhead – Another Perfect Day
    25- AC DC – The Razor’s Edge
    26- Winger – Winger
    27- Lizzy Borden – Visual Lies
    28- Triumph – Never Surrender
    29- Judas Priest – Ram it Dawn
    30- Richard Wagner – Parsifal

    Daha bir sürü albüm var yukarıdakiler kadar değer verdiğim, ilk aklıma gelenleri yazdım. Sırası için de 1 saat uğraştım. 30 yıldır dinlediklerim de var, yeni keşfettiklerim de.

  38. Godless Killing Machine says:

    metal genel olarak 1980 civarı başladı dersek aşağı yukarı 40 yıldır bildiğimiz anlamıyla varolan bir müzik (öncesindeki sabbath dönemi bence sayılmaz). ilk dönemi 1980-2000 arası sayarsak ikinci dönem de 2000-2020 arası. onun da sonuna gelmek üzereyiz. ilk döneme oranla daha ekstrem türlerin ve albümlerin çıktığı bi zaman dilimi. 2000′ler sonrası en iyi albümler listesi daha heyecanlı olacaktır, daha bilinmeyen şeyler saçılır ortaya.

    sırasız, aklıma geldiği gibi yazdım. en sevdiğim herhalde daha önce aklıma gelmiştir diye düşününce işte köy yumurtası organikliğinde listem:

    death – sound of perseverance

    gelmiş geçmiş en iyi grup, en iyi albüm. müzik nedir, nasıl olmalıdır, biz bu albümle öğrendik. kızımız olacaktı be reis.

    iron maiden – powerslave

    iron maiden ismini duyduğumda damarlarımdaki kan bile üçlü çekiyor, müzikten öte her biri ayrı ayrı birer kahraman benim için. geçen sene üzerinde black sabbath tişörtü olan 12-13 yaşlarında bi çocuğa torpidodan bu albümü çıkarıp arkasından koşarak hediye ettim bunu dinle diye. sordum, daha önce hiç dinlememiş. hafızamın bi kenarına attım ulan belki 20 sene sonra falan bi yerlerde görürüm bana teşekkür eder ben de vakur takılırım hesabı.

    slayer – seasons in the abyss

    benim en sevdiğim üçüncü, annemin en sevmediği birinci albüm. posterini duvara defalarca astım, defalarca indirdi. en sonunda çerçevelettim, bir daha ellemedi ciddiyetimi görünce.

    mgla – exercises in futility

    alternatif bi listede, devlet bahçeli hesabıyla mesela en sevdiğin üç albümü koyma diyecekleri bi listede kafadan birinci albümüm. Öyle çok orijinal de bir şey yapmadan black metali benim için baştan tanımladılar.

    darkthrone – panzerfaust

    komple orman, karanlık, kasvetli bi yerde yaşadığımdan bazen kendi kendime anlayamadığım şeyleri anlamama çok yardımcı olmuşluğu vardır.

    immortal – at the heart of winter

    liseye başladığım yıl okul yolunda bulgar mp3 satarlardı, ilk aldığım cd immortal. black metali benim için başlatan grup ve albüm. çok derin ama içine nüfuz etmesinin kolaylığından dolayı dinlediğim günden beridir eskimedi.

    sepultura – beneath the remains

    schizophrenia ile bunun arasında kaldım ama btr ya. arise bu albümün ancak ayakkabısını parlatır, bahşiş de alamaz.

    dead congregation – promulgation of the fall

    yunan kardeşler bu albümü yaparken bence kendileri bile ne yaptıklarının farkında değillerdi. incantation bu albümü dinlemişse muhtemelen ”amk çocukları bizim 30 senedir yaptığımız şeyin daha iyisini tek albümde yapmış” demişlerdir.

    mastodon – blood mountain

    mastodon’u herhalde tam manasıyla çıktıkları günden beridir dinliyorum. gözümün önünde hayvan gibi bi diskografi yarattılar. hayatta en iyi albümünü seçmekte zorlandığım iki grup var, biri death, biri de mastodon. o seviyede benim için. ama blood mountain. crack the skye’a göre daha çeşitli, daha vurucu.

    hypnosia – extreme hatred

    manyakça bir şey. baştan sona elektrik verilmiş gibi oluyorum dinleyince. böyle grupların tek albümle efsane olup kalması mı, yoksa ilerleyip dandik albümler de yaptıklarını görmek mi? bilemiyorum.

    vektor – black future

    yine 2000′ler sonrasında bi alt türün kitabını baştan yazanlardan. bu albümdeki hamlık, ilerideki albümlere göre çok daha iyi bi dengede. sonrasında bence yine çok iyi iki albüm çıkarmalarına rağmen aşırı progresif olalım diye biraz fasla kasıntıya girdiler. ama black future öyle değil.

    candlemass – nightfall

    en sevdiğim 10 gruptan biridir. her dönemi, her vokalistiyle kalitesini tıpkı paradise lost gibi asla bozmayan gönül dostlarından. tıpkı dead congregation/incantation denklemi gibi candlemass ve electric wizard benim için black sabbath’ın tüm kariyerinden daha olması gereken black sabbath albümler yapmışlardır. hani sanki black sabbath getirmiş de candlemass ”hocam tamam biz buradan alıp daha iyisini yapacaz teşekkürler sevgiler” demiş gibi.

    paradise lost – in requiem

    bu albümü dinledikçe manitayla gidip bi köprüden atlayasım gelir. neyin peşindeyiz yani yemişim listesini.

    suffocation – pierced from within

    canlı izlediğimde harbiden de beni çivilemişlerdi. orada tanıdım zaten suffocation’ı. daha önce alakam yoktu. sanki bana hep death metali böyle taşşaklarından kavrayıp istiklal marşını tersten okutan bi grupmuş gibi gelir. pfw’nin breakdown bölümleri dying fetus’tan bile iyidir bence.

    the chasm – the spell of retribution

    bu herifler neden bu kadar az biliniyor diye kafayı yiyorum. alın kendileri anlatsınlar sadece:

    https://www.youtube.com/watch?v=O5wOsVtCaM8

    heathen – the evolution of chaos

    thrash metali böyle yapıp sıçan gruplar çok. hangi grup tekrardan albüm çıkarsın deseler heathen derim kafadan. 2005′teki demoyu yapıp bizi 5 sene bekletmişlerdi bu albümden önce. o üç şarkıyı dön dolaş 5 sene dinledim, öyle müzik ararken müzik dağarcığım gelişti.

    marduk – plague angel

    bozmadın marduk hiç bozmadın. bu dünya yansa bitse kül olsa alayımızı uzaylılar doğrasa sen yine karanlık bi bar bulup dünya yansın diye çalarsın sazını. inanmışlığın sadece bu çeşidine saygı duyarım.

    deathspell omega – si monumentum…

    listenin sonlarına gelirken aslında listenin başlarında yer alması gereken bi grup. şimdi önce milleti övdük, mgla yeniden yazdı falan eyvallah da mgla’yı taklit edersin, mesela uada. ama deathspell öyle değil elbette. fas ile si monumentum arasında kaldım. bir de bu herifler sanki imajlarını belli etseler bu kadar çekicilikleri kalmaz herhalde.

    the black dahlia murder – unhallowed

    ya bu herifler nelere bu kadar içlenip sinirlenip böyle manyakça şeyler üretebiliyor inanabilmek mümkün değil. ya ben zannetmiyorum ki atıyorum bacını tbdm’a emanet edeceksin bu herifler bi terbiyesizlik falan yapacak. o derece efendi insanlar ama hikmetinden sual olunmuyor.

    ulver – nattens madrigal

    bozan ama üzmeyen ulver’in en iyisi. bazı gruplar tek bir şey yapıyorlar, bi kere yapıyorlar, kimsenin çıkamadığı bi zirve buluyorlar, sonsuza kadar da oradan inmiyorlar. tüm yaysat’lardan remastered olarak isteyiniz.

    bolt thrower – the ivth crusade

    belki dördüncüde siz bizim sakalımızı kestiniz ama sonra kolunuzu kaybettiniz kefereler. bolt thrower düz death metalin doğru adresidir.

    celtic frost – monotheist

    ayin gibi tanımına en çok yakışan albüm benim için budur. bu kadar monotonluktan nası bu kadar taze bir şey çıkıyor hayret. başyapıt.

    isis – panopticon

    so did we’nin sözlerini koluma dövme yaptım, ama bi kelimesini yanlış yazdım. çok kötü oldu zaten. sildirsem aslında çok iyi olur da kanser yapıyormuş.

    ahab – the call of the wretched sea

    funeral doom metal tavuk döner gibi, ancak iyisini yiyince kötüsünü yediğin günlere lanet edersin. ahab tavuk dönerin iyisi, ama son iki albümleri maalesef tavuk dönerin kötüsü. türünün bütün arazisini parsalamış bi grup ahab. diğerleri boş kovalıyor.

    coroner – no more color

    son sıra için çok albüm geldi aklıma ama en çok coroner’ı yakıştırdım. metal dinlemeye ilk başladığımda başucu albümlerinden biriydi. oldum olası riff üstüne riff albümleri çok sevmişimdir.

    den4x

    @Godless Killing Machine, in requiem diğer albümlere göre geride tutulur genelde, burada görmek hoşuma gitti. ilk dinlediğim paradise lost albümü hala da çok severim.

  39. ali says:

    1- Tool – Lateralus (kimse boşuna kendini kandırmasın, tarihte daha iyi bir albüm yok)
    2- Radiohead – OK Computer (Subterranean Homesick Alien dışında yapılmış en iyi şarkılar bütünü)
    3- Meshuggah – obZen (metal müziğin Tarantinosu’un en iyi albümü)
    4- Iron Maiden – 7th Son of A 7th Son (heavy metalin baştacı)
    5- Nevermore – Dreaming Neon Black (gelmiş geçmiş en iyi konsept albüm)
    6- Judas Priest – Painkiller (ticaret ile sanatın birleştiği yer)
    7- Death – Symbolic (en iyi Death albümü… daha ne olsun?)
    8- Destruction – Live Without Sense (hem canlı hem ölü, en iyi thrash kaydı)
    9- Megadeth – Rust in Peace (en iyi düzenleme)
    10- Testament – Legacy (en iyi ilk albüm)
    11- Atheist – Unqestionable Presence (türünün en iyisi)
    12- Pink Floyd – Wish You Were Here (rock müziğin en iyisinin çok satan olabileceğinin örneği)
    13- Burzum – Filosofem (çığlık çığlığa delilik)
    14- Slayer – Reign in Blood (hız denemesi)
    15- At the Gates – Slaughter of the Soul (tür açan ve tür kapayan)
    16- A Perfect Circle – Mer de Noms (yapılmış en iyi alternatif şey)
    17- In Flames – Colony (Clayman ılıklarını geçin, her şeyiyle alevler içi burada)
    18- SepticFlesh – The Great Mass (büyük, kocaman)
    19- Porcupine Tree – In Absentia ( 21. yüzyılın en estetiği)
    20- Jethro Tull – Crest of A Knave (daha ne kadar “ilerlenebilir” ki?)
    21- Massive Attack – Mezzanine (ne rock ne metal’in en iyisi)
    22- Mastodon – Crack the Skye (türünün en anormali)
    23- Dark Tranquillity – Projector (Şam’daki kayısı)
    24- Camel – Rajaz (ustalık eseri)
    25- Black Sabbath – Dehumanizer (hem Dio’nun hem Iommi’nin en iyi işi)

  40. berk says:

    Onca dinlenilmiş albümden 25 tane seçmek herkes gibi benim için de zor ancak gene de albümleri 25 tane sınırlamanın bir yer de çok güzel bir challenge olduğunu düşünüyorum bizler içinde. 25 albümü seçerken birkaç hususa dikkat etmeye çalıştım naçizane.
    1- Seçtiğim albümlerin bende belli başlı özel anıları olmasına
    2- Eklektik bir liste oluşturmaya.( Metal dışında dinlemekten haz aldığım diğer türlerden albüm seçmeye).
    3- Bir gruptan en fazla 1 albüm seçmeye karar kıldım.

    25-Depeche Mode -Violator : Lisedeyken New Wave dinlediğim zamanlardan bana en orjinal gelenlerden biriydi Depeche Mode, vokali Dave Gahan’ın ayrıksı sesi ve müzikal yeteneklerini üstün bulduğum grup.
    24 Cranberries – No Need To Argue: İlk dinlemeye başladığım Rock gruplarından biri. Bu güzide albümleri ile beni genel olarak memnun etmişlerdi. Tabiki Dolores beni sesiyle büyülemişti.
    23 Camel- Rajaz: Her zaman dinlemekten keyif aldıklarımdan biri . Ruhları olan güzel müzik yapan çok karakterli bir grup .Mirage albümü ile ikisi arasında kaldım ama Rajaz albümleri ilk aldığım Camel albümü olması sebebiyle listede kendine yer buldu.
    22-Beach Boys -Pet Sounds: 60 lar Klasik Rock benim için ayrı bir yeri var çünkü ilk müzik dinlemeye bu türün en baba grupları ile başladım. Ve Beach Boys kuşkusuz onlardan en önemli birkaç gruptan biri bu albümde onları imzası olduğu için ve Beatles’ı etkiledikleri için var.
    21-Joy Division- Closer : Ian Curtis fragile vokali kendine yakıştıran isimlerden biri keşke intihar etmeseydi daha çok müzik yapsaydı diye hayıflandığım biri.
    20 David Bowie- Scary Monsters and Super Creeps- David Bowie söz konusu olunca çoğunluk direk Ziggy Stardust diye der geçer ama ben bu albümün en experimental albümü olduğunu düşüyorum çok müzikal kalitesi de vokalleri de bana en çok hitap eden David Bowie albümü.
    19 Ulver – Shadows of The Sun : Yeni dinlediğim albümlerden biri aslında bu ara çok takıldım bu albüme.Albüm çok deneysel ve karakteristik bir albüm olarak benim için özel bir yeri oldu bile. Bu grupla ilgili başka önerileri olacak arkadaşların önerilerine açığım.
    18- Sonic Youth -Daydream Nation: Alternatif Rock grupları içinde soundlarını en çok beğendiğim grupların başında geliyor. Bu albümde onların hem imza albümleri
    hem de beni dinlerken en heyecanlandıran albümleri.
    17- Porcupine Tree :In Absentia : Neredeyse grubun atardamarı olan Steven Wilson’ın bana en çok hitap eden defalarca dinlediğim müzikal zenginliğine hayran kaldığım
    scala genişliğinden hoşlanan özgün bir albüm dinlemek isteyen herkes dinlemeli.
    16 Slayer- Season In The Abyss: Slayer’ın Reign In Blood albümünü de listeye alabilirdim ama Season In The Abyss bana bütün Slayer albümleri içinde en hitap eden albüm ve bence bu albümleri çok derinlikli ve metal müzik haricinde daha başka dinleyen müzikseverler için de çok yerinde bir albüm diye düşünüyorum.
    15- Megadeth-Rust In Peace : Mustaine’in en yırtıcı vokallerinin bu albümde olduğunu düşünüyorum. Friedman soloları ile birleşince dev gaz efsane bir thrash hakiki Thrash…
    14- Kreator Extreme Agression: Yaptıkları her işe bayılıyorum gözümü kapattım ve bir tane seçmeye çalıştım . Farkındalıklarıyla ve müzikalite sertliği en sevdiğim Thrash grubu mutlaka olmalıydı bu listede.
    13-Jefferson Airplane Surrealistic Pillow . Grace Slick in orjinal mistik sesine bayılıyorum albümü dinlemek müthiş bir lucid dream gibi.
    12- Stevie Nicks- Bella Donna: Ya Fleetwood Mac’ten bir şey koyacaktım ya da bu büyüleyici kadının Bella Donna’sını . İkincisini tercih ettim çünkü bu kadını saatlerce dinlesem sıkılmam.
    11- Iced Earth – Something Wicked This Way Comes: Hem dinlerken beni yükselten hem de müzikalitesinde sözlerini sevdiğim bir albüm çok doyurucu ve karakteristik.
    10 Testament -Practice What You Preach: Testament en çok dinlediğim gruplardan biri bir albüm seçerken zorlandım ama en fazla dinlediğim albümlerini seçmekte karar kıldım.
    9 Dio – Holy Diver: Metalin horns hareketini bize sunan koca kalpli ufacık tefecik ama sesi devasa adamın döne döne dinlediğim ilk klasik eski gruplarımdan biri Dio .
    8-Guns N’Roses : Apetite For Destruction: İlk metal rock müzik aşklarımdan biri Guns N Roses .Albüm şöyle böyle diye gevezelik yapmak istiyorum çünkü hepinizin Guns N’Roses bildiğini biliyorum. Ne diyebilirim ki ilk müzikal aşklardan biri asla unutulmaz . İlk Guns N Roses şarkım Welcome To The Jungle ve Axl Rose snake dance fenomeni.
    7.Pantera- Far Beyond Driven: Gözümü kapadım ve bir albümlerini rastgele seçtim sevdiğim grupların en tepede olanlarından , onlara hayranlığımı kelimelere dökemiyorum.Bence bu albüm en derinlikli işleri.
    6- Miles Davis- Bitches Brew : Miles Davis’e uğurlu sayısı 6 ya yerleştirdim. Bu albüm dinlediğim en manyak şeylerden biri harika deneysel bir şey harika bir fusion örneği. Rock ve Metal dinleyen ve bu albümü dinlemeyen dostlarıma kesinlikle gönül rahatlığıyla öneriyorum özellikle ınstrumental rock seven dostlarıma.
    5-John Coltrane – A Love Supreme: Dinlediğim en samimi albümleden biri uyuşturucu illetinden kendini kurtaran Coltrane in evrene ve tanrıya mistik teşekkürü. Coltrane bu albümünden itibaren ölümüne kadar mistik bir çizgide özel yapıtlar ortaya koydu. Bu albüm onun en imza albümü.
    4.Metallica – And Justice For All : Metallica metalin en
    en büyük hem ticari açıdan başarısından kaynaklı hem de imza albümleriyle. And Justice For All Metallica’nın 80ler altın çağının son sacayağı ve bana göre de en özel en progresif işlerini bu albümde ortaya koyuyorlar Öne çıkan şarkılar efsane One şarkısı, To Live Is To Die ve açılış şarkısı Blackened bence..
    3 Radiohead -OK Computer: Radiohead’in 90lar daki son albümü ve bana en çok hitap eden albümleri çok katmanlı ,sizi kendinizle yüzleşmeye, kendi kendinize dürüst olmaya zorlayan bir albüm.
    2u Pink Floyd The Division Bell : Tabiri caizse gözümü kapadım ve bir Pink Floyd albümü seçtim , bu albümü özellikle seçmemin nedeni ise Pink Floyd’ın en başarılı bilindik albümlerinin dışında bir albüm seçmekti aynı zamanda bu albüm benim sürekli döne döne dinlediğim en sevdiğim Pink Floyd şarkılarından High Hopes içeriyor. Pink Floyd üniversite zamanlarımın son 4 yılın soundtracki kesinlikle.
    1-Death * Symbolic : Death grubunu da üniversite zamanlarımda keşfettim son 2 senedir dinliyorum yalnızca belki çok yeni ama en özeli benim için .Dinlemeye başladıktan sonra her albümlerini kısa zaman içinde dinledim. Ve şu an beni en yakalayan Chuck vokalleri bu albümde olduğu için bunu yazıyorum. Albümün öne çıkan şarkıları benim içim Symbolic, Perennial Quest ve Crystal Mountain .Bu albüm bana en samimi gelen albüm olduğu için birinci sırada.
    Yukarıda yazan arkadaşlar gibi bende Motörhead i bu işin en babalarından biri olarak gördüğüm için yazmadım aynı zamanda ilaveten Iron Maiden benim için bu seviyededir.
    Honarable Mentions Queen, The Clash ,Black Sabbath Led Zeppelin , Rage Against The Machine.

  41. OblomoV says:

    @feel the groovity, Çok hoş bir liste olmuş. Benim de listeye dahil etmek istediğim bir sürü gitar albümü var ama ayrı bir liste yapmam lazım bu şekilde.
    Dinlemediğim bir kaç albüm gördüm. İlk fırsatta dinleyeceklerim arasında alıyorum hemen.
    Enstrümantal gitar albümleri hakkında bir konu açılsın istiyordum ben de. Çok güzel, leziz bir dosya konusu olacaktır.

    feel the groovity

    @OblomoV, çok teşekkür ederim beğendiğiniz için. Sizin listenizi de görmeyi çok isterim. Ayrı dosya konusu olursa pek katılım olacağını düşünmüyorum doğrusu, bilemedim :) olursa tadından yenmez, merakla bekliyorum listenizi

    OblomoV

    @feel the groovity, Hazırlamaya çalışıyorum ama epey meşakkatli bir iş. Tür kısıtlaması olmadığı için çok fazla seçenek var. Önceki ankette bu kadar zorlanmamıştım.:^)

  42. deadpig says:

    1. Slayer – Seasons in the Abyss
    2. Metallica – …and justice for all
    3. Pantera – the great southern trendkill
    4. Cannibal corpse – Vile
    5. Megadeth – Rust in Peace
    6. Sepultura – Chaos a.d.
    7. Machine head – the more things changed
    8. Nine inch nails – the downward spiral
    9. Marilyn manson – Antichrist superstar
    10. Manowar – Louder than hell
    11. Deicide – Serpents of the light
    12. Obituary – Back from the dead
    13. Death – Individual thought patterns
    14. Queen – Miracle
    15. Iron maiden – the x factor
    16. Nativity in black 1 – a tribute to black sabbath
    17. the crow original motion picture soundtrack
    18. faith no more – king for a day fool for a lifetime
    19. korn – life is peachy
    20. r.a.t.m. evil empire
    21. nirvana – in utero
    22. alice in chains – alice in chains
    23. savatage – the gutter ballet
    24. testament – live at fillmore
    25. death – human

  43. All2 says:

    1- Megadeth-Rust in Peace
    Bu albümden önce metal müziğe dair Metallica dışında bir grup bilmiyordum. Bu albüm sayesinde Megadeth uzun bir süre en fazla dinledigim grup halini almıştı. Artık fazla dinlemesem de her saniyesini ezbere bildiğim sayılı albümlerden ve bu türe bakışımı epey değistirmişti. Bugün de dünyanın en iyi gitar sololarının bu albümde olduğunu düşünüyorum.
    2- Death-Human
    Bir benzerinin daha ortaya çıkamayacağını düşündügüm bir albüm. Her ne kadar söz konusu grup Death olduğunda akla ilk gelen albüm olmasa da benim için ayrı bir yerde duruyor. Grubun önceki albümlerinin çiğ death metal havası ile sonraki albümlerinin teknik yönünü bir arada sunuyor. Kadrosu yeter yahu.
    3- At The Gates-Slaugter Of The Soul
    Ne kadar iyi bir albüm olduğunu defalarca duyduktan sonra Under a Serpent Sun’dan başlayarak dinlemeye karar vermiştim (Sanırım hayatımın en güzel 4 dakikalarından biriydi). Bu albümün gün içinde defalarca dinlense bile kesinlikle hiç sıkmama garantisi var. Bu listede bile bunu sunabilen birkaç albümden biri. İnanilmaz bir havaya sahip.
    4- Judas Priest-Painkiller
    Her şarkısı birbirinden iyi.
    5- Cynic-Focus
    Sadece metal müzik için değil benim kisisel dinleyicilik hayatımda da kilometre taşı olan bir albüm. Bu albüm sayesinde metal müzikte hiç yüzmediğim denizlere açılmıştım.
    6- Opeth-Still Life
    Yoğun bir sekilde Opeth dinledigim lise yillarinda grubun ilk üç albümünü bu albüme tercih ederdim. Ancak uzun bir süredir ne zaman bu ilk üç albümü dinlemeye çalışsam üçünün de yarısında sıkılmaya başladığımı farkettim. Still Life ise her dinleyişimde tekrar tekrar kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.
    7- Deathspell Omega-Paracletus
    Bu albümü keşfettiğim sıralardaki telefonum albümün her sarkısının kaç defa dinlendiğini sarkı isminin yanında gösteriyordu. Bir hafta içerisinde albümün en az dinlediğim şarkısı bile 20 dinlenmeye ulaşmıştı. Grubun diğer albümlerini ve Ulcerate, Gorguts gibi grupları dinlememe ön ayak olduğu için hayatımda epey önem arz eden bir albüm.
    8- Metallica-Ride The Lightning
    Bu albümü MP3 çalarlar sağolsun uzun bir süre albüm biçiminde baştan sona dinlememiş olsam da hayatımda en çok dinlediğim birkaç albümden biridir.
    9- Death – The Sound Of Perseverance
    Sanırım Death dinlemeye başladığım albüm. Albümü ilk dinleyişimi de dün gibi hatırlıyorum. Her yeni şarkının başlangıcında “Yok artık. Bu albümde sıradan bir tane şarkı yok mu?!” şeklinde sitem ediyordum. Cidden yokmuş. Her şarkısı mükemmeldir…
    10- Metallica- …And Justice For All
    Sanırım Metallica’nın en sert albümü. Eğer çevrenizde gruba bok atmaya çalışan biri varsa albümden istediğiniz bir şarkıyı referans verip bu saçmalığı bitirmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü tartışmasız bir başyapıt.
    11- Necrophagist – Onset Of Putrefaction
    12- Emperor – In The Nightside Eclipse
    13- Death – Individual Thought Patterns
    14- Black Sabbath – Paranoid
    15- Nevermore – Death Heart In A Dead World
    16- Edge Of Sanity – Crimson
    17- Deathspell Omega – Fas-Ite, Maledicti, In Ignem Aeturnum
    18- Theory In Practice – Colonizing The Sun
    19- Agalloch – Ashes Against The Grain
    20- Motörhead – Overkill
    21- Converge – Jane Doe
    22- Meshuggah – Destroy Erase Improve
    23- Between The Buried And Me – Colors
    24- Slayer – Reign In Blood
    25- The Black Dahlia Murder – Nocturnal
    ——————————-
    Metal Dışı
    -Radiohead – Kid A
    -King Crimson – Red
    -David Bowie – The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars

    ——————————-

    Türk
    -The Climb – The Climb
    -Nekropsi – Mi Kubbesi
    -Pentagram – Unspoken

  44. Madao says:

    25.)Agalloch – the Mantle (2002)
    24.)Ancient – the Cainian Chronicle (1996)
    23.)Nasum – Helvete (2003)
    22.)Type O Negative – October Rust (1996)
    21.)Celtic Frost – To Mega Therion (1985)
    20.)Blind Guardian – Battalions of Fear (1988)
    19.)Amorphis – Skyforger (2009)
    18.)Edguy – Hellfire Club (2004)
    17.)Dissection – the Somberlain (1993)
    16.)Sepultura – Arise (1991)
    15.)Ensiferum – Victory Songs (2007)
    14.)Fen – the Malediction Fields (2009)
    13.)Suffocation – Effigy of the Forgotten (1991)
    12.)Emperor – Anthems to the Welkin at Dusk (1997)
    11.)Cruachan – Folk-Lore (2002)
    10.)Accept – Balls to the Wall (1983)
    9.)Brutal Truth – Extreme Conditions Demand Exteme Responses (1992)
    8.)Judas Priest – Screaming for Vengeance (1982)
    7.)Obituary – Cause of Death (1990)
    6.)the Gathering – Nighttime Birds (1997)
    5.)Paradise Lost – Draconian Times (1995)
    4.)Slowdive – Souvlaki (1993)
    3.)Entombed – Left Hand Path (1990)
    2.)Alcest – Souvenirs d’un Autre Monde (2007)
    1.)Iron Maiden – Brave New World (2000)

  45. Sacramentum says:

    1. Death – Symbolic
    2. Death – The Sound of Perseverance
    3. Dissection – The Somberlain
    4. Dissection – Storm of the Lights Bane
    5. Sacramentum – Far Away From the Sun
    6. Emperor – In the Nightside Eclipse
    7. Morbid Angel – Altars of Madness
    8. Carcass – Heartwork
    9. Dark Tranquillity – The Gallery
    10. Limbonic Art – Moon in the Scorpio
    11. Kreator – Enemy of God
    12. Demolition Hammer – Epidemic of Violence
    13. Opeth – Morningrise
    14. Savatage – Gutter Ballet
    15. Windir – 1184
    16. Lamb of God – Ashes of the Wake
    17. Machine Head – The Blackening
    18. Estatic Fear – A Sombre Dance
    19. Suffocation – Pierced From Within
    20. King Diamond – Abigail
    21. Nevermore – Dead Heart in a Dead World
    22. Lost Horizon – A Flame to the Ground Beneath
    23. Dark Fortress – Ylem
    24. Vektor – Black Future
    25. Parkway Drive – Horizons

  46. Boba Fett says:

    Bu listelerin nan-metal versiyonunu yapsak keşke, çok sağlan keşifler olacağına eminim. Bazı arkadaşlar çok güzel nan-metal albümler yazmışlar.

    Boba Fett

    @Boba Fett, Metal dışı versiyonu gelsin bence çok bomba şeyler çıkacak.

  47. hickdead says:

    İşimi kolaylaştırmak için herhangi bir grubun birden fazla albümünü listeye koymadım. Bir de listeyi müzikalite, uzun süre dinlenebilirlik, özgünlük vesaire gibi tüm kriterleri gözardı ederek ve sadece maneviyatı esas alarak yaptım (buna rağmen ecel terleri döktüm diyebilirim).

    1- Katatonia – Last Fair Deal Gone Down
    2- Death – The Sound of Perseverance
    3- Between the Buried and Me – Colors
    4- Pantera – Vulgar Display of Power
    5- Metallica – …And Justice for All
    6- Slipknot – Vol. 3: (The Subliminal Verses)
    7- Danzig – Danzig II: Lucifuge
    8- Anthrax – Stomp 442
    9- Shadows Fall – Somber Eyes To The Sky
    10- Type O Negative – World Coming Down
    11- Nevermore – This Godless Endeavor
    12- Exodus – Pleasures Of The Flesh
    13- Neurosis – The Eye of Every Storm
    14- The Faceless – Planetary Duality
    15- Suffocation – Effigy of the Forgotten
    16- Decapitated – Winds of Creation
    17- Obscura – Cosmogenesis
    18- Psycroptic – The Scepter of the Ancients
    19- Gorod – A Perfect Absolution
    20- Spawn of Possession – Incurso
    21- Necrophagist – Epitaph
    22- Quo Vadis – Day into Night
    23- Whitechapel – This Is Exile
    24- The Red Chord – Fed Through the Teeth Machine
    25- Paradise Lost – Draconian Times

    hickdead

    @hickdead, Anksiyete sahibi biri olarak bu işe girişmemem gerekirdi. Listeyi defalarca kontrol edip değişiklik yapmama rağmen yolla tuşuna bastıktan sonra anında n’aptım lan ben nidaları eşliğinde kahrolmaya başladım…

  48. Kare don says:

    1.Metallica-And Justice for All
    2.Dark Tranquility-The Gallery
    3.Parkway Drive-Horizons
    4.Amon Amarth-Once Sent from the Golden Hall
    5.Lamb of God-Ashes of the Wake
    6.Megadeth-Countdown to Extinction
    7.Parkway Drive-Killing with a Smile
    8.Dark Tranquility-The Mind’s I
    9.Kreator-Enemy of God
    10.Machine Head-The Blackening
    11.Metallica-Master of Puppets
    12.At the Gates-At War with Reality
    13.Dark Tranquility-Damage Done
    14.Thy Art is Murder-Dear Desolation
    15.Whitechapel-This is Exile
    16.Kreator-Violent Revolution
    17.Shadow of Intent-Reclaimer
    18.Trivium-The Sin and Sentence
    19.Fit for an Autopsy-The Great Collapse
    20.In Flames-The Jester Race
    21.Gojira-The way of all flesh
    22.Avenged Sevenfold-Waking the Fallen
    23.Arch Enemy-Doomsday Machine
    24.Megadeth-Rust in peace
    25.Overkill-The Years of Decay

  49. ytncl says:

    25 – Linkin Park – Meteora
    2000 – 2006 arası Türkçe Rock’la geçen yıllardan sonra “Dark Side”a geçiş albümüm. Benim gibi nice ergenleri bu müziğe başlattığına şüphe yok. Numb’ın ilk notalarıyla birlikte “Hayatımın müziği bu” dediğimi hatırlıyorum. RIP Chester.

    24 – Tarkan – Ölürüm Sana
    Ne yazık ki “6 yaşından beri metal dinleyen tayfa”dan değilim. 80’lerin sonuna doğmuş birçok çocuk gibi 90’lar Türkçe Pop’la büyüdüm. Tarkan’ı “Megastar” yapan albüme tanık oldum. Rock tabanlı bazı şarkılar olması da cabası.

    23 – Anaal Nathrakh – Desideratum
    Narin bünyemin dinleyebileceği en sert şey. Tabularımı yıkmam açısından önemli bir albüm. Tam bir hayvanlık.

    22 – Gojira – The Way of All Flesh
    Progresif death’e yeni bir yorum. Çoğu dinleyici için FMTS daha önde olabilir ama ben bu albümü daha çok seviyorum. Size ne amk, keyif benim. Esoteric Surgery’nin main rifine hastayım.

    21 – Ghost – Infestissumam
    Belial. Behemoth. Beelzebub. Asmadeus. Satanas. Lucifer… Satanizm herhangi bir müzik türüne bu kadar tatlı yedirilemezdi. Her tarafından hit fışkıran şahane bir albüm.

    20 – Mastodon – Once More Round the Sun
    Benim en sevdiğim Mastodon bu. Başka da sözüm yok.

    19 – Lamb of God – Ashes of the Wake
    As the Palaces Burn mü bu mu zor karar verdim. Hit farkıyla bu albüm. New American Metal’in en güzel örneği.

    18 – Porcupine Tree – Fear of a Blank Planet
    In Absentia ile arasında kararsız kalsam da, ilk göz ağrım olması nedeniyle bu albümü seçtim. Modern progresif rock’ın yüz akı.

    17 – Solstafir – Otta
    Bu albümle ilgili söylenecek çok şey var ama yutkunmakla yetiniyorum.

    16 – Marduk – Frontschwein
    True metalci olmak gibi bir derdim olmadı. Hatta black metali daha çok bir sürü entel dantel dokunuşlar içeren şekliyle seviyorum. Ama bu albüm başka. İnsana ağız burun dalan, nazizmin sınırlarında dolaştıran pek az albüm var, bu da onlardan biri. Dinlerken gözümün önüne mitralyöz ateşiyle ölen askerler ve yıkık dökük binalar geliyor.

    15 – Katatonia – The Great Cold Distance
    Katatonia’nın her halini sevsem de, bu albümün yeri başka. Açık ara en çok dinlediğim Katatonia albümü.

    14 – Dream Theater – Images and Words
    DT’dan ilk göz ağrım ve her bir enstrüman performasına ayrı ayrı hayran kaldığım albüm. O dönem progresif işlere pek de alışkın olmayan bünyemde sağlam izler bıraktı.

    13 – Iron Maiden – Powerslave
    80 – 92 arası tüm albümlerini sevsem de, bu albümün yeri ayrı. Demir Bakire’nin sound olarak en cayır cayırı, hit canavarı.

    12 – Orphaned Land – Mabool
    Arabesk ve türevlerine uzak olan şahsımı ağzı açık bırakıp, hayran bırakan bir klasik. Gitar riflerinin bolluğu ve ön planda olması, bu tarz metal dışı ögeleri yedirmek isteyenler için derslik. Konsept albüm olması da, ayrı bir bonus.

    11 – In Flames – Jester Race
    Melodik death metale giriş albümüm. Anders’in en iyi vokalinin bu albümde olmadığını düşünsem de, enstrümantal olarak en iyi albümleri. Her yerinden rif ve melodi fışkırıyor. İlaveten metal tarihinin en iyi ikinci solosu da (December Flower) bu albümde. Birincisi için aşağıya lütfen (Evet, bildiniz, o şarkı).

    10 – Dark Tranquillity – Damage Done
    Yine her dönemini ayrı sevdiğim bir grup ama bu albüm her zaman ayrıcalıklı. Hours Passed In Exile tüm zamanlarda en çok dinlediğim şarkı olabilir. Hüznün ve öfkenin muhteşem harmanı.

    9 – Dream Theater- Metropolis Pt.2, Scenes From a Memory
    Yine Dream Theater, yine şahane bir albüm. Dinlediğim ilk konsept albüm.

    8 – Death – Symbolic
    Çoğu kişinin tercihi TSOP veya önceki albümler olsa da, Death benim için budur. Akıl almaz riflerin yanı sıra, harika lyriclerle bezenmiş bir başyapıt.

    7 – Metallica – Master of Puppets
    Her ne kadar en sevdiğim Metallica şarkısı bu albümde olmasa da (For Whom the Bell Tools), bütün olarak baktığımda en iyi albümleri. Cliff Burton’ın yer aldığı son albüm olması nedeniyle de ayrı bir yeri var.

    6 – Opeth – Still Life
    Geldik Opeth serisinin ilk halkasına. Dinlediğim ilk Opeth albümü olmasının yanı sıra (Ne başlangıç ama), konsept olması da cabası. Köyünden kovulan inançsız adamın yerine kendimi defalarca koyduğum enfes albüm.

    5 – Megadeth – Rust in Peace
    Metallica – Megadeth ergen atışmalarında, Metallica’yı yok saymadan Megadeth tarafına biraz daha meyilliysem sebebi bu albümdür. Boş yok cips gibi, dolu dolu. Yukarda atıfta bulunduğum metal tarihinin en iyi solosu da bu albümde.

    4 – Pantera – Vulgar Display of Power
    Yine kendinden önceki albümle sürüncemede bırakan ama düellodan galip çıkan bir albüm. Kodum mu oturtan, dediğim dedik, kıç tekmeleyici gibi sıfatlara haiz olmuş efsane bir albüm. Araba kullanırken kesinlikle dinlenilmemesi gereken, oldu da dinlenildiğinde levye ya da haydar adını verdiğimiz cisimlerden uzak durulması gerek. Respect !

    3 – Opeth – My Arms, Your Hearse
    98 – 2001 arası Opeth’in en iyi dönemi olduğunu düşünüyorum. Favori üçlümün ilk halkası, yine konsept bir albüm. Öfkenin ve karanlığın hiddetle dile gelişi. Bu albümde Mikael’in vokalini, yaralı ve ölmek üzere olan ancak ölümü kabullenmeyen bir ayının hırıltılarına benzetiyorum. Böyle de garip övgüler yapmama neden oluyor işte.

    2 – Camel – Stationary Traveller
    Bu satırları yazarken yine bu albümü dinliyorum. Andrew Latimer abimizin gövde gösterisi yaptığı, şahane bir klasik. Albümle aynı adlı şarkıyı dinlerken, sırf “erkekliğe bok sürmeme” içgüdüsüyle kendimi tutuyorum. Camel’ı o kadar seviyorum ki, içtiğim sigara bile Camel. Neyse son cümleyi yazmadım varsayın.

    1 – Opeth – Blackwater Park
    Evet yine Opeth amk. Muhteşem üçlünün son halkası, grubun zirve noktası. Her anlamıyla bir olmuşluk havası veriyor. Her şarkının ayrı fanı olsam da, dünya müzik tarihinin gelmiş, geçmiş ve gelecek en iyi şarkısı olan The Drapery Falls’un yeri her zaman ayrı. Askerdeyken ne zaman ufka baksam, bu şarkının introsu çalardı kafamda. Sigarayla birlikte en iyi dostumdu.

  50. junkman afatsum says:

    1-Black Sabbath – 1970 – Black Sabbath
    2-Judas Priest – 1984 – Defenders Of The Faith
    3-Iron Maiden – 1982 – The Number Of The Beast
    4-Saxon – 1981 – Denim And Leather
    5-AC DC – 1980 – Back In Black
    6-Accept – 1983 – Balls To The Wall
    7-Manowar – 1988 – Kings Of Metal
    8-WASP – 1992 – The Crimson Idol
    9-Metallica – 1986 – Master Of Puppets
    10-Slayer – 1986 – Reign In Blood
    11-Megadeth – 1990 – Rust In Peace
    12-Morbid Angel – 1989 – Altars Of Madness
    13-Obituary – 1990 – Cause Of Death
    14-Death – 1998 – The Sounds Of Perseverance
    15-Opeth – 2001 – Blackwater Park
    16-Celtic Frost – 2006 – Monotheist
    17-Candlemass – 1986 – Epicus Doomicus Metallicus
    18-Paradise Lost – 1995 – Draconian Times
    19-My Dying Bride – 1995 – The Angel And The Dark River
    20-Machine Head – 2007 – The Blackening
    21-Mastodon – 2006 – Blood Mountain
    22-Behemoth – 2014 – The Satanist
    23-Dream Theater – 1992 – Images And Words
    24-Dark Tranquillity – 2005 – Character
    25-Pain Of Salvation – 2000 – The Perfect Element I

    Not:Her an değişebilir en sevdiğim listem. Bu sebeple ilk aklıma gelenleri yazdım ve buna rağmen bir kaç tane albümde dışarıda kaldı maalesef.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.