# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CHONTARAZ – Speed the Bullet
| 07.02.2019

Arkadaşları alkışlarla uğurluyoruz.

Yeni ve kaliteli heavy metal grubu bulma konusunda sıkıntı çeken bir insanım. Bulduklarım, dinlediklerim var elbet ama daha çok olmasını, daha fazla cayır cayır yeni heavy metal grubu dinlemeyi istiyorum. Mevcut olanların büyük kısmı zamanında yapılanların aynısını yapıyor, bir kısmı ise şekil şukul uğruna kendini şaşırıyor.

Bugün konuk ettiğimiz Norveçli grup CHONTARAZ bu şekil şukul olayını iyicene benimsemiş, heavy metali farklı dinamiklerle yorumlamaya çalışan bir topluluk. Amiga 500 oyununu andıran albüm kapağını kenara koyduğumuzda, grubun imaj olayına büyük önem verdiğini görüyoruz. Aralara sert vokaller de katılmış bir metal yapan CHONTARAZ’da, gruba adını veren vokalist arkadaşın boyalı suratı ve promo fotoğraflarında yanından geçilmeyen havası, albümde ne yazık ki bu denli gösterişli olamıyor. Hakkını yemeyeyim; CHONTARAZ dağınık da olsa epey canlı bir müzik yapmaya çalışıyor, lakin kimi detaylar grubu da albümü de geriye çekiyor.

Bunların başında “Blue Skies Turn Black”in bir kısmında ve “One” gibi şarkılarda karşımıza çıkan ve aşırı tatsız bir dramatiklik peşinde koşan vokal performansı geliyor. Vokalist Chontaraz bu şarkılarda böyle bir hislere kapılıyor, yetersiz vokalini konuşturmak adına şekillere giriyor ama bizi etkilemekten ziyade, güzel bir tokadı suratının orta yerine yapıştırasınız geliyor. Şarkıların bir kısmı İlk dönem MERCENARY’yi akıllara getiren bir sound’u benimserken, kimi yerlerde de 7 telli gitarın gorgorgor tonlarıyla daha groovy bir hava sunuluyor.

Norveçli olmalarına rağmen baya can sıkıcı bir metal yapmayı başaran CHONTARAZ’ın esas sorunu, müziklerine dair hiçbir şeyin tam olarak belirlenmiş olmaması. Bazı şarkılar fazlasıyla duyar kasıyor, bazıları çok sert olmaya çalışıyor, bazısıysa oradan oraya savrulup bir yere varamıyor. Bestelerde görülen bu kopukluk diğer detaylarda da mevcut.

Aynı anda hem Shagrath’a hem de Devin Townsend’e benzemeye çalışan vokal karakteri, bazı bölümlerde Udo’ya bile dokunduruyor ama esas kepazelik clean vokalli, aşırı hisli şarkılarda ortaya çıkıyor.

Chontaraz belli ki çok iyi bir vokalist olmak istiyor, ama sanki bu hedefine ulaştığına biraz erken inanmak gibi bir hata içerisinde olduğunu fark etmiyor. Kimseyi küçümseyip rencide etmek istemem, ama “One” adlı şarkıyı dinlerken “ya bi siktir git” demekten kendimi alamıyorum.

Kuru prodüksiyonun da zaman zaman kendini fazlasıyla belli ettiği “Speed the Bullet”, bence zamanınızı hak edecek fazla bir şey sunmayan ve “arkadaşları alkışlarla uğurluyoruz” noktasında duran bir albüm. Belki birileri benim bulduklarımdan fazlasını bulabilir, tüm sırtını kaplayacak büyüklükte AT AVRAT CHONTARAZ dövmesi yaptırabilir, ama siz siz olun aman çocuğum hiç özenmeyin öyle şeylere.

Kısacası “Speed the Bullet” büyük oranda sıkıcı, özelliksiz bir albüm.

Güzel anları hiç mi yok? Hiç yok.

Şaka şaka, var tabii ama bu vasatlık içerisinde maalesef fazla bir değer taşımıyorlar. Gruba kafalarını topladıkları ve ne yapmak istediklerine net bir karar verdikleri bir gelecek diliyorum.

4/10
Albümün okur notu: 12345678910 (2.71/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Mighty Music
Kadro
Chontaraz: Vokal
Ahkon: Gitar
Arkhan: Gitar
Rhimm: Bas
Naagh: Davul
Şarkılar
1. Blind
2. Speed the Bullet
3. Animalistic
4. Blue Skies Turn Black
5. Echoes
6. Ra Fa El
7. One
8. Inflict and Self Destruct
9. Fences
10. Cry
11. Kraakh
  Yorum alanı

“CHONTARAZ – Speed the Bullet” yazısına 22 yorum var

  1. dice says:

    gariplik mi bilmiyorum ama düşük puanlı albüm incelemelerini daha çok seviyorum

  2. Odvin Draoi says:

    İlk albümlerinde çok sıkı parçalar vardı, ve cidden büyüyebilirler diye düşünmüştüm. Bu albümün ilk paylaşılan klip parçasını dinledim, ve albümü dinlemeyi bile düşünmüyorum. Kepazelik seviyesi o parçadaki gibiyse evlere şenlik, aman evlerden uzak.

    Simulacrum isimli grupta da benzer bir hayal kırıklığı yaşamıştım seneler önce. İnanılmaz potansiyelli ilk işlerinden sonra, berbat ötesi bir albümle kendilerini gümlettiler maalesef.

    Odvin Draoi

    Bu arada burada paylaşılan blind standart bi şarkı, esas rezillik ilk paylaştıkları lyric video RA FA EL.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Odvin Draoi, of evet Ra Fa El cidden kepazelik.

    Canoir

    Meraktan dinledim sarkiyi. Uzun zamandir bu kadar boktan bisey dinlememistim sanirsam. Elemanin sesi gelisime acik olabilir fakat su haliyle yuksek sadakat sarkisi ortasina brutal vokal yaptirilan o ses turkiye yarismacisi gibi duruyor.

    silentandark

    @Ahmet Saraçoğlu, Ra Fa El, Udo görünümlü Chontaraz olmuş. Hakikaten kötü ya.

  3. şeyh hulud says:

    @Odvin Draoi, hadi gördüğüm en kötü şarkı sözlerini yazdın, bir de gidip niye şarkı sözü videosu yapıyorsun. Jeff Waters bile kullanmaz o sözleri.

  4. crowkiller says:

    grubun ismi , albümün ismi ,şarkı isimleri, albümün kapağı, grubun fotoğrafları falan hepsi topyekün inanılmaz kötü, böyle bir rezalet olamaz

  5. SA says:

    Kapak mortal kombat.

  6. nathrezim says:

    Contra diye bir oyun vardi. “C” yi de oradan almışlar gibi.

  7. şeyh hulud says:

    Lanetler girsin dilime dolandı. Ra Fa El diye diye kapuska yaptım bugün.

  8. trivago says:

    madem beğenmedik buralar yorum manyağı olsun.

    Kaan

    @trivago, HAHAHAH! alemsiniz arkadaşlar.

  9. Ece says:

    Grup ismi Çotanak kelimesini çağrıştırıyor sdkskdkjlfs

  10. Raddor says:

    Albüm kapağı Jackie Chan Adventures’tan bence.
    https://bit.ly/2E2UoAm

  11. HaNNibaL says:

    Aşırı kötü

  12. Kaan says:

    Yazıyı daha okumadım, albümü dinlemedim. Aklıma gelen şu oldu. Arkadaş saçsız metalci olmak ne kadar kötü ve boktan bir şey yahu, yolunmuş kaz gibi görünüyor. Tüm karizma yok oluyor. Üstüne bir de yüzüne boya çekince boktu bombok oldu, oluyor.

    Godless Killing Machine

    @Kaan, saçsız sakalsız metalcilik olmaz olsun yere batsın.

    Kaan

    @Kaan, Albümü dinledim, Dimmu Borgir çakması, kişiliği oturmamış, sahte, ruhsuz bir müzik yapmışlar. Kendilerine başka bir iş bulmalılar.

  13. 30 Nisan’da Sepultura İstanbul konserinin ön grubu olacak bu arkadaşlar.

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu, Kimmiş diye bakayım dedim, tüylerim diken diken oldu :(

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.