# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DYSYLUMN – Occultation
| 13.10.2018

Gece ışıkları kapatın, gözünüzü de kapatın, DYSYLUMN’unuz hazır.

Fransa, kimlikleri belirsiz iki kişiden oluşan grup, karanlık, karanlık, daha çok karanlık…

Lyonlu progresif black/death metal grubu DYSYLUMN ile birlikteyiz bugün. 2010’da kurulan DYSYLUMN, 2015’te “Conceptarium” adlı ilk albümünü çıkarmış ve hatırı sayılır düzeyde iyi bir ilk izlenim sunmuştu.

Geçtiğimiz yıl çıkan ilk albümü “Ο Δρόμος της Αποθεώσεως” ile Fransa black metal çevrelerinde adını duyuran OMINOUS SHRINE’ın gitar/vokali Sébastien Besson’ı da kadrosunda barındıran DYSYLUMN, bu açından OMINOUS SHRINES’la birtakım ortak paydalarda buluşuyor.

DYSYLUMN’un müziğini betimlememiz gerekirse, grup yoğun atmosfer içeren ve fazla blast beat’e yüklenmeyen, ızdırabı bol bir death/black metal kırması yapıyor. Kesinlikle ALTARAGE türevi bir kaosa bulaşmayan DYSYLUMN, melodik gibi duran ama melodik olmayan dolgu gitarlarla yarattığı tekinsiz ve gizemli havayla karakterini ortaya koyuyor.

Albümü dinlerken yer yer funeral doom’a dahi kayan buhranlara maruz kaldığınızı hissediyorsunuz. Uğursuz ve habis bir atmosfer içinde kendisiyle boğuşan “Occultation”, olayı atonal taraflara taşımayarak DsO klonu yaftalarını bir çırpıda savuşturuyor.

Bir adet gitar/bas/vokal, bir adet de davulcudan oluşan DYSYLUMN, bu minimal durumuna tezat son derece genişleyen ve dinleyiciyi yutan bir kimliğe sahip. Zaman zaman beklenmedik anlarda apansız ortaya çıkan vokaller, beyin dokumuza sızan sürüngensi gitarlar ve kıyamet gibi çöken davullarla, “Occultation” gerçek anlamda tat kaçırıyor, can sıkıyor ve hatta bezdiriyor.

DYSYLUMN’un orijinalliği ve özgünlüğü konusunda hayretlere düşüren bir durum olmasa da grubun “şunun gibi bir şey” dedirtmeyen; öteleyici, dışlayıcı bir tavrı var. Melodik tarafın öne çıktığı kimi anlarda, misal albüme adını veren şarkının sonlarına doğru sanki bir “Jhva Elohim Meth”, “Dance of December Souls”, “For Funerals to Come…” dönemi KATATONIA doom’u ön plana çıkıyor. Elbette ki yoğun ve zifiri karanlık bir ses duvarı eşliğinde.

Gece yarısı, hiçbir ışığın girmediği bir odada gözlerinizi kapayın. DYSYLUMN’unuz hazır.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.86/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Egregor Records
Kadro
Sébastien Besson: Gitar, bas, vokal
Camille Olivier Faure-Brac: Davul
Şarkılar
1. Ouverture
2. Allégorie du temps
3. Occultation
4. Anéchoïque
5. Psychose
6. Embrasement
7. Ouroboros
8. Décorporation
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.